Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Feniksas45 @ 2011 06 14, 16:46)
visus minusus atperka svaiginantis paprastučių jazminų kvapas, aš irgi tik už jį drinks_cheers.gif

Tikrai pritariu Feniksui45. Pilnaviduriai ne tik kad atrodo kaip pagaliai, bet ir kvepia šiek tiek kitaip. Aš už paprastą kaimišką jazminą thumbup.gif

Pati trečius metus bandau auginti geltonlapį Yellow Cab. Bet sekasi man su juo tikrai nekaip. Net neįsivaizdavau, kad su jazminu gali būti tiek vargo. Pas močiutę paprastas augo sau ramiai per amžius ir niekas į jį dėmesio nekreipė. O maniškio lapai sukasi, ruduoja, galiausiai viduryje vasaros jis juos numeta ir pradeda naujus auginti. Tręšimai ir purškimai nelabai padeda, panašu, kad jam tiesiog pas mane nepatinka unsure.gif
Atsakyti
Va tai, kad tie paprastieji jazminai uzauga i gana platu kruma, man kiek nepatinka, bet tikriausiai kitaip nebus. Kita vertus, kuo didesnis krumas, tuo daugiau ziedu, tuo daugiau kvapo biggrin.gif Teks skirti jam kokia padoria kiek imanoma erdvesne vieta savo miniatiuriniame sklype. Rojaus soduose raso, kad po jazmino krumu apsigyvena laime biggrin.gif Na tai reikia vadinasi biggrin.gif Oli-vija, pavydziu, kad turi kur sodinti jazminus wub.gif As deje su labai nedideliu plotu, tai uztat ir tupineju ties kiekvienu augalu doh.gif

Niekas jokiu minciu del to darzo loviuose neturite? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 14 birželio 2011 - 19:04
QUOTE(aispra @ 2011 06 14, 18:00)
Pati trečius metus bandau auginti geltonlapį Yellow Cab. <...> panašu, kad jam tiesiog pas mane nepatinka unsure.gif

Gal tiesiog saulėja auga? Geltonlapių saulėje apsvyla lapeliai.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 19:02)
...

Niekas jokiu minciu del to darzo loviuose neturite?  g.gif

Mano jazminų ir lovių mažytis pakraštėlis:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 16:43)
taip ir padarysiu.
Papildyta:
Ledum, aciu uz nuotraukas. Ilgai masciau ziuredama ir nutariau, kad man irgi reikia tokio darzo  biggrin.gif
g.gif  Gal kokiu ideju turite dar?

4u.gif Kai turėsiu laiko įkelsiu daugiau. mirksiukas.gif

QUOTE(Oli_vija @ 2011 06 14, 17:19)
Todėl "išstypėliai" pilnaviduriai" man labiau patinka.

Aš irgi jais žaviuosi drinks_cheers.gif ir būtent dėl jų krūmo formos. Net nuėjau pauostyt. Kvepia šiek tiek kitaip nei paprastasis, bet irgi jazminais. tongue.gif Nors ir paprastasis jazminas man be galo mielas.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 06 14, 22:00)
4u.gif  Kai turėsiu laiko įkelsiu daugiau.  mirksiukas.gif
Aš irgi jais žaviuosi  drinks_cheers.gif  ir būtent dėl jų krūmo formos. Net nuėjau pauostyt. Kvepia šiek tiek kitaip nei paprastasis, bet irgi jazminais.  tongue.gif  Nors ir paprastasis jazminas man be galo mielas.

Buciau dekinga. Paziureciau internete ideju, bet net nesinau, kaip uzvadinti ta reikala doh.gif

O tai gal galite imesti, kaip atrodo, tos rykstes jazminu? Nes pas uosvius ir kaimynus tai man kraupiai. Kaimynu gal jau 5 metrai i auksti ir tu stiebu neatrodo, kad ten daug butu g.gif Nors gal cia man pusinis vaizdas, tai viso grozio ir nematau g.gif Jei puse velnio atrodo, tai gal tokiam aukstam, bet siauram dar kur vieta pas save atrasciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 20:02)

Niekas jokiu minciu del to darzo loviuose neturite?  g.gif

Man įdomu, ar per tas pintas vyteles po kurio laiko, kai jos padžiūsta, neima žemė byrėti ir šaknys lįsti? g.gif Taip pat džiūti žemė juose turėtų greičiau, nei šiaip darže. Bet atrodo tikrai gražiai. Dar mačiau gražų pakeltų lysvių pavyzdį iš senų raudonų plytų. Jos buvo tiesiog sudėtos keliomis eilėmis viena ant kitos.

Kitas man gražus variantas - daržą atitverti nedidele griežtai karpoma gyvatvore. A la vienuolynų stiliumi.

QUOTE(Ledum)

Tikrai mano jazminas auga saulėje. Bet kol kas nieko geriau jam pasiūlyti negaliu - šešėlio mano kieme nerasta verysad.gif . Reik tikėtis, kad prisitaikys.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 06 03, 23:43)
Ledum, papasakok kas idomaus, kokios tendencijos vyrauja Čelsyje?

Net nežinau ką parašyt apie tas tendensijas. Labai daug visko ir visokių stilių. Kai kas labai patiko kai kas visai nepatiko. Bet iš esmės labai labai graži paroda kur galima pamatyti visokį požiūrį į augalus ir sklypelį žemės. Man didžiausias nesusipratimas buvo tas Avataro įkvėptas sodas.
user posted image
Čia tipo moki kranui už valandas ir turi sodą. rolleyes.gif lotuliukas.gif Beja, jis laimėjo aukso medalį.

QUOTE(kasiopeja @ 2011 06 14, 16:13)
Siūlyčiau imti senovišką, nes ne visos šiuolaikinės veislės yra kvepiančios  biggrin.gif
(pažįstami net į Šveicariją vežėsi "klasikinį" sodinuką, kad gimtinę primintų, nes ten tokių nėra  lotuliukas.gif )

Tai negi ten vež kokį veislinį, kad primintų gimtinę. doh.gif rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 21:15)
Buciau dekinga. Paziureciau internete ideju, bet net nesinau, kaip uzvadinti ta reikala doh.gif

O tai gal galite imesti, kaip atrodo, tos rykstes jazminu? Nes pas uosvius ir kaimynus tai man kraupiai. Kaimynu gal jau 5 metrai i  auksti  ir tu stiebu neatrodo, kad ten daug butu  g.gif  Nors gal cia man pusinis vaizdas, tai viso grozio ir nematau  g.gif  Jei puse velnio atrodo, tai gal tokiam aukstam, bet siauram dar kur vieta pas save atrasciau  g.gif

Pas mane dar mažutis, tai neaukštos tos rykštelės.

O jazminas lengvai formuojamas, ne taip kaip alyva. Tų šakelių galima lengvai pritankinti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 06 14, 22:17)
Man įdomu, ar per tas pintas vyteles po kurio laiko, kai jos padžiūsta, neima žemė byrėti ir šaknys lįsti?  g.gif Taip pat džiūti žemė juose turėtų greičiau, nei šiaip darže. Bet atrodo tikrai gražiai. Dar mačiau gražų pakeltų lysvių pavyzdį iš senų raudonų plytų. Jos buvo tiesiog sudėtos keliomis eilėmis viena ant kitos.

Kitas man gražus variantas - daržą atitverti nedidele griežtai karpoma gyvatvore. A la vienuolynų stiliumi.

QUOTE(Ledum)

Tikrai mano jazminas auga saulėje. Bet kol kas nieko geriau jam pasiūlyti negaliu - šešėlio mano kieme nerasta verysad.gif . Reik tikėtis, kad prisitaikys.

Apie plytas jau masciau ir man tai patiktu labiausiai. na bet muryk jas dabar g.gif O jei siaip sudeti, tai po poros metu labai netvarkingai atrodys gal g.gif nors siaip apie paprasta sudejima plytu nepagalvojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 20:15)

O tai gal galite imesti, kaip atrodo, tos rykstes jazminu? Nes pas uosvius ir kaimynus tai man kraupiai. Kaimynu gal jau 5 metrai i  auksti  ir tu stiebu neatrodo, kad ten daug butu  g.gif  Nors gal cia man pusinis vaizdas, tai viso grozio ir nematau  g.gif  Jei puse velnio atrodo, tai gal tokiam aukstam, bet siauram dar kur vieta pas save atrasciau  g.gif

Pasikapsciau ir atradau viena foto, kazkiek matosi, jis ten priekyje prie tuju lens.gif
Ka galiu pasakyti,nelabai jis man smile.gif forma kaip forma , bet kvapo nera unsure.gif , na toks labai jau sunkiai uzuodziamas biggrin.gif
user posted image
Turiu ir zydincio foto, bet vaikas vidury tupi, ner kaip kelti biggrin.gif
Atsakyti
Vanesax, kaip grazu, kad uzsiziurejusi i fotke tik veliau perskaiciau ka ten rasai biggrin.gif As aisku nutariau, kad jazminas, tai tas krumas tolimiausiame plane ir uz keliuko blush2.gif jei taip tai jo, krumas, kaip krumas. Bet del kvapu neeksperimentuosiu. gaila laiko.

Nubalsuota uz "normalu" jazmina thumbup.gif biggrin.gif

Vanesax, o koks vijoklis ten raitosi? g.gif

bet mane ir tas zemaugis zemuoginis sudomino g.gif
eisiu googlinti, maciau rojaus soduose pavadinimas yra. mazu man reikia ir ano biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 06 14, 18:28)
Tai negi ten vež kokį veislinį, kad primintų gimtinę.  doh.gif  rolleyes.gif

dėl kvapo vežėsi, nes vietiniai, sakė, nekvepia tongue.gif
Atsakyti