Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 01, 20:40)
ar derės, t.y. ves uogas, šermukšniai, kurie prieš tai augo pamiškėj? Šiaip turėtų  4u.gif
Pirkčiau medelyne, prieš tai pasiieškojus informacijos internete wink.gif

Aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2011 04 30, 14:00)
O šilokai ten irgi neišgyvena? Kaip ragenė tą kaitrą ištveria? Jai gi reikia „vėsių kojų“.

Si ragane turbut bet kur ir bet kokiom salygom auga. Silokai man nelabai patinka. Pernai turejau labai gerai jautesi, bet ne prie dusios jie man. Pavasari numire mano silokas. Taip graziai atzelinejo, o po to dalis pasidenge kaskokia balta "paklote". Net nemoku normaliai paaiskint, kas tai per daigtas buvo, bet kai palieciau kauptuku sprogo ir pasklidos kazkokios sporos. Tos sakeles, kurios buvo po ta "paklode"buvo nupuve. Iskasiau visa siloka, kad ta zaraza nesiplestu ant kitu augalu.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 05 01, 23:24)
Si ragane turbut bet kur ir bet kokiom salygom auga. Silokai man nelabai patinka. Pernai turejau labai gerai jautesi, bet ne prie dusios jie man. Pavasari numire mano silokas. Taip graziai atzelinejo, o po to dalis pasidenge kaskokia balta "paklote". Net nemoku normaliai paaiskint, kas tai per daigtas buvo, bet kai palieciau kauptuku sprogo ir pasklidos kazkokios sporos. Tos sakeles, kurios buvo po ta "paklode"buvo  nupuve. Iskasiau visa siloka, kad ta zaraza nesiplestu ant kitu augalu.

O kokia sidabrazole netiktu?
user posted image

as aisku visai neismanau ir lai mane kritikuoja, tik zinau, kad uosviu kaimynai tokioj dulkynej ir saules atokaitoj jas augina ir joms nieko. Ir jos karpomos berods, tai galima patvarkyti, kaip reikia, kad vaikscioti netrukdytu smile.gif Nors tikriausiai kazko mazesnio nori blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 01, 21:40)
koks įdomus Medlievos pavadinimas  bigsmile.gif
ar derės, t.y. ves uogas, šermukšniai, kurie prieš tai augo pamiškėj? Šiaip turėtų  4u.gif
Pirkčiau medelyne, prieš tai pasiieškojus informacijos internete wink.gif

doh.gif Atsiprašau. Amelanchier lotyniškas medlievos pavadinimas. Man ta medlieva nelimpa, vadinu amelankiu.

Aš šermukšnį kasčiau pamiškėj. blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 05 02, 07:41)
Aš šermukšnį kasčiau pamiškėj.  blush2.gif  mirksiukas.gif

Kodėl? g.gif Jei yra ribojančių veiksnių, tai perkant galima pasirinkti dydį, o taip pat uogų spalvą, lapų formą ( kiek kitokį vaizdą).

Kai įsirenginėjau 'miškelį', tai taip pat buvo minčių apie mūsų miškuose augančius viržius. Tačiau pagrindiniai augalai - sukultūrinti ir per daug tvarkingai atrodo.
Atsakyti
bigsmile.gif Pasirodyk, miškeliai kaip ir klasikiniai sodeliai dar viena mano silpnybė. Labiausiai patinka toks miškelis su kaimišku/ klasikiniu sumaišytas. Raselės šitas įrašas tiesiog tobulai atspindi tai ką noriu pasakyti.
http://rasosaugalai....is-derinys.html

Na, jei yra ribojančių veiksnių ar norėčiau pilko ar geltonų uogyčių , tai rinkčiaus veislinį. Bet miško šermukšniai man irgi labai gražūs. Iškasti iš miško viržiai dažniausiai neprigyja ir būna nesuformuoti. O ir kaina jų po 5 Lt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 02 gegužės 2011 - 07:50
tai, kad ten apie rožes ir panašaus tipo su labai panašiais augalais gėlynas suformuotas prieš 3 metus. Gaila, bet teks jo atsisakyt ir permąstyt iš naujo.

Žinau, kiek viržiai kainuoja - berods ~20 štukių turiu. Apie miškuose augančius mąsčiau tik pradžioj, kol buvo abejonių dėl atvežtinių tinkamumo mūsų žiemoms wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 02, 09:03)
tai, kad ten apie rožes ir panašaus tipo su labai panašiais augalais gėlynas suformuotas prieš 3 metus. Gaila, bet teks jo atsisakyt ir permąstyt iš naujo.

Žinau, kiek viržiai kainuoja - berods ~20 štukių turiu. Apie miškuose augančius mąsčiau tik pradžioj, kol buvo abejonių dėl atvežtinių tinkamumo mūsų žiemoms wink.gif

Gaudvile, nesupratau ar pas tave rožės ar Rasos bloge?

Mačiau viržių net po 12 Lt. mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Taigi visa laika galvojau, ka darys klasikinio interjero gerbejos, kai iseis uz namo sienu g.gif g.gif g.gif ? Nuojauta pasitvirtino ir sulaukiau. Dziaugiuosi labai uz nauja tema ir Cobrei aciu uz ideja thumbup.gif !
Kai vienu kartu perskaitai viska, labai susitaupo minciu, tai dabar pasireiksiu .
Kaip jau ne karta esu rasiusi, gerai, kad kiekvienas turi savo (svarbu teisinga) supratima apie kuriamo sodo krypti. Vienas labiau myli akmeni, kitas medi, trecias (as) - parudijusia gelezi...Vienam reikia daugiau, kitam maziau, ir jokiu budu nereikia susibalamutinti ir imti plesti stogu ir terasu, jei pas kazka kita yra kitaip. Gal pas kita tai dera, o pas jus nederes, arba jus del to jausites ne taip gerai, kaip svajojote. Zinoma pries darant tai jau reikia galvoti, galvoti ir dar karta galvoti!
Pasisakysiu ir as, kad mano mylimiausios spalvos (be zalios ir viszales) - balta, melsvos, melynos ir violetines atspalviai, taip pat rozine, bordine, alyvine, kartais raudona.

QUOTE(Cobre @ 2011 04 21, 09:18)
Dar besiblaskant su vizija, nutariau, kad sklypas nedidelis, tai gal verta tada nusistatyti kokiu spalvu ir atspalviu ziedu noriu, kad nebutu dideles misraines.

mazam sklype nereikia spalvu misraines, geriausia rinktis saltas, pastelines spalvas, pilkus atspalvius.
Taip pat mazam sklypui idealu vertikalus augalai, statiniai. Tai yra, viska reikia "kelti i virsu", o ne leisti pazeme. Dar maza soda optiskai didina skirtingu lygiu reljefas (su pakylejimais, pazemejimais, teraselemis).

QUOTE(Cobre @ 2011 04 22, 10:44)
Del rododendru, tai ir as turiu abejoniu.  ir tiesa sakant labiau del to, kaip jie atrodys, kai zydes, nei, kaip jie atrodys, kai bus be ziedu. Kiek deriniu ziurejau ir maciau gyvai, pasodintus prie senesniu namu ir uzaugusius, paderintus su tradiciniais augalai, tai lyg ir nesipjauna. Pas lenkus ne moderniuose soduose ju yra, atrodo neblogai. manau suaug Rododendrai, dar kazkokie krumai irs susilies ir viena sabakstyna, gal neatrodys tada, kaip svetimkuniai?  g.gif  Kita vertus, tai ir neturiu tikslo daryti lietuviskos sodybos, gyvename vos ne miesto centre, namas raudonu plytu, sakyciau gana klasikinio projekto. O uzsienyje klasikinio stiliaus soduose yra uztektinai rododendru, tai galvoju bandyti  g.gif  Gal as blogai issakiau savo vizija ir pagalvojote, kad noriu lietuvisko tradicinio darzelio? man ir tokie ziauriai grazu, tik mano atveju manau, kad ne itin tinkama.
Labai aciu uz nuomone, man ju labai reikia. Ypatingai tada kai abejoju. O siuo atveju tikrai abejoju, tai ir bandau delioti visus uz ir pries.
Aciu  4u.gif

rododendras yra pakankamai naturalus (laukinis) augalas, jei tai nebus koks margalapis ar didzialapis. Ir butent kuo paprastesne veisle, tuo maziau iskris is konteksto, be to juos galima papildyti miniatiuriniais rododendriukais. Bet, jei jau sode auga rododendras, hortenzijos, tai man neatsiejama dalis yra azalijos.

Del medziu, jei paliksi obeli, nebesigundyk katalpa, tada geriau gudobele.
Nelabai ismanau apie ligas, bet gudobeles nuo ju labai nukencia.

QUOTE(Cobre @ 2011 04 29, 21:31)
aciu  4u.gif
jau kuris laikas tyliai misliju apie terasa. Numatyta medine, bet manes kazko ji  kuo toliau, tuo labiau nevilioja  g.gif  O dabar sita nuotrauka galutinai subalamutino, ten lyg ir skaldyti akmenys isdeti palei baseiniuka?  g.gif   man ju reikia. isipyliau vynelio ir nuejau su vyru derinti reikalu. pardzioj pasukiojo pirsta ir pasiunte i senamiesti grindinio ardyti  g.gif  bet dar po poros minuciu ir argumentu, kad suo pavasari ir rudeni grazia medina terasa pavers jovalynu ji pribaige  bigsmile.gif  ech, atrodo pildosi svajone. Parodziau tavo fotke, pasirase galutinai  wub.gif

pas mus daznai grindziamos terasos is granito trinkeliu, bet man asmeniskai nepatinka del nelygumo - kliuva baldams, sunku ka nors smulkaus pastatyti, labai susilaiko nesvarumai, dulkes.
Nelabai ir medis (daug prieziuros), o jau neklabant apie plastikine terasa.
Jei rinksites ne lygias plyteles, tai manau reikia ziureti, kad labai neikaistu (bent jau spalva kuo sviesesne) ir pavirsius butu kuo lygesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 03 gegužės 2011 - 09:46
QUOTE(vida777 @ 2011 05 03, 11:44)
Bet, jei jau sode auga rododendras, hortenzijos, tai man neatsiejama dalis yra azalijos.

Del medziu, jei paliksi obeli, nebesigundyk katalpa, tada geriau gudobele.
Nelabai ismanau apie ligas, bet gudobeles nuo ju labai nukencia.
pas mus daznai grindziamos terasos is granito trinkeliu, bet man asmeniskai nepatinka del nelygumo - kliuva baldams, sunku ka nors smulkaus pastatyti, labai susilaiko nesvarumai, dulkes.

Gal, bet man azalija svetimkunis. Gal taip ir nera, tiesiog mano vizija tokia, o kaip turi buti, tai nezinau net blush2.gif tik zinau, kad jos nenoriu smile.gif

Gudobeles daznai serga? g.gif

taip, tas nelygumas pagrindinis minusas, turiu omenyje butent baldus. smulkiu kazkokiu nebus, manau kede bus smulkiausias dalykas terasoje. Gal turite kokiu patarimu, kaip tai galima isspresti neatsisakant akmenu?

Del mazu sklypu ir vertikaliu liniju sutinku pilnai drinks_cheers.gif man jau iskart vizijoje susideliojo, kad pazeme augalu nebus, tik paskui supratau kodel.

Dekui uz palaikyma del temos. As kol kas ramiai apmastau visa info, kuria cia gavau, deliojuosi galvoje, prisirasiau kruva mazu lapuku, ziurineju juos, delioju ir metu lauk, kas mano manymu netinka.
Atsakyti
[quote=Gaudvilė,2011 04 29, 19:15]
vienas iš būdų į 'padelį' įspraudžiavas javas. Dar nebandžiau šio, bet anot literatūros, dygdamas grūdas išskiria augimo hormonus tuo pačiu skatindamas išleisti šaknis wink.gif
gerai 4u.gif

ne nu merginos jus cia jau prakalbot kaip caro bedancio laikais... kokie dar grudai??? tai va darom taip - dabar kol dar pavasaris ir kaip tik dregna nuplesot nuo suaugusiu krumu sakeles (nekerpat, o butent nuplesiat, kad gautusi tokia kaip pedute prie sakeles) nusiperkat zalioj stoteles isisaknijimo hormono uz 3 LTL, kisat tas pedeles i miltukus ir i zemes, dedat i pavesiuka, ziurit kad neperdziutu ir dziaugiates:)

bet cia ti jei turit kantrybes:)))) nes laukti iki krumo teks oj kaip ilgai:)

Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2011 05 03, 13:36)
ne nu merginos jus cia jau prakalbot kaip caro bedancio laikais... kokie dar grudai??? tai va darom taip - dabar kol dar pavasaris ir kaip tik dregna nuplesot nuo suaugusiu krumu sakeles (nekerpat, o butent nuplesiat, kad gautusi tokia kaip pedute prie sakeles) nusiperkat zalioj stoteles isisaknijimo hormono uz 3 LTL, kisat tas pedeles i miltukus ir i zemes, dedat i pavesiuka, ziurit kad neperdziutu ir dziaugiates:)

bet cia ti jei turit kantrybes:)))) nes laukti iki krumo teks oj kaip ilgai:)

Matyt neturit noro išbandyt geno - įprastai moku šaknydint, ne kartą išbandyta smile.gif
Ir šaknydinimo miltelių, AS turiu po ranka įvairiausių firmų. Dažnu atveju net neprisireikia, kažkur dėžėse voliojasi irnesakyk.gif
Atsakyti