Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 30, 01:05)
Nagi nagi... Kokia minti turi? Trauk i pavirsiu lotuliukas.gif
Jei tinka prie triobos ir patinka, tada liuks smile.gif

na man patiktu toks kaip grioviukas-baseinukas isbetonuotas neplatus visai, bet ilgas, palei pat mano ta borteli visa, kur tujos ir augalai bus. bet dar nesubrandinau minties, tik siokia tokia ideja. slypukas tai mazas, gal geriau isvis nereikia, nei padaryti netikusiai. na va, ideja pasidalinau, kiek sugebejau, o kaip jau ten bus, tai bus matyt smile.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 balandžio 2011 - 23:28
Sidabrinekuoja, tavo sakei sklypukas labai mazas. gal sitas planelis kazkiek sudomins tave
http://sad.mlhouse.ru/page4.htm

augalai ta cia vargu ar tau tiks, patiks ir bus tinkami, bet gal pats planas ir isdestymas nors kazkiek minciu sukels ir kokiu ideju pametes.
Atsakyti
Pas Sidabrinękuoją į raganės pusę durys atsiveria, jei gerai įžiūrėjau. Dar vienas ribojantis faktorius. Tame kampelyje užberčiau dailių akmenėlių sluoksnį ir susistatyčiau dailius molinius vazonus. Nereiktų pergyvent dėl prastos dirvos struktūros ir galima būtų išbandyt įvairias augalų variacijas, keisti pagal sezoniškumą, auginti vienmetes, kurios žydi labai ilgai ir daug foninių-lapinių augalų - berods ten apačioj šešėlis būna.
Idėja - konteinerinis gėlynėlis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 30 balandžio 2011 - 08:26
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 15:19)
Kitas aspektas - man labiau patinka darbuotis zirklemis stovint, nei su kauptuku ropoti 

Man didžiausi gyvenimo atradimai buvo stovima šluota grindim plauti ir stovimas kauptukas. blush2.gif lotuliukas.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 15:41)
Nus, bet tikrai kazka buvau radus ir apie bugieni. Lyg Rojaus soduose skaiciau. Einu vel paieskot.
Papildyta:

Forzitija kaip tik is tu augalu, kurie sviecia ir sukuria optine apgaule. Pavasari drauge su ja geltoni narcizai zydejo, tai net temstant, bet kokiu oru pasiziuri pro langa ir atrodo, kad kieme sauleta. Tas geltonumas svieste sviecia.

Čia mus taip mokė ax.gif Dar pažiūrėjau Dundulienės knygoj, tik lazdynas ir šermukšnis. Kitų tautų gal yra kitokie apsauginiai medžiai. ax.gif

Jei turi daug daug vietos, tai tikrai taip. 4u.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 16:31)
Kiek pačiai teko susidurti, tai vien spygliuočiai ar vien lapuočiai - žiemos metu gana slegiančiai veikia. Labiau prie širdies vieni kitus papildantys deriniai, grupelės. Na, bet čia subjektyvūs dalykai. Ai, ir su kauptuku nesimosikuoju - viskas užmulčiuota, tik viena kita nelaboji išlindusi nepriverčia lenkti kupros

Štai, kas labai knieti paklaust, ar pati jau turite pakankamą kiekį buksmedžių užsiauginus? Pažiūrėt gražu jų bordiurėliai, bet žinant tai, per kiek laiko pasiekiamas rezultatas, pradedi skaičiuot metus ar užteks pačiai, o ne vaikaičiams pasidžiaut reginiu   Ir kaip su priežiūra. Šalimais augantys yra visiškame pavėsyje, tačiau tolimesniame sklype gauna daugiau saulės ir yra kasmet nudeginami. Ar pavyks Lietuvos sąlygomis turėti nuolat gražų vaizdą? ( Klausiu todėl, kad mati dar neapsisprendžiu)

Man irgi netinka vien lapuočiai, vien spygliuočiai ar vien daugiametės gėlės.

Mano mama vis prisidaugina buksmedžių. Jie labai lengvai dauginasi šakelėm. Bet tie buksmedžiai kiekvieną pavasarį apsvyla. unsure.gif

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 17:30)
Va jei juos butu galima "pasidauginti" taip lengvai kaip kaulenius - tai jau seniai visa buri auginciau

Galima lengvai.

QUOTE(bitule @ 2011 04 29, 18:55)
Tai, kad jie ne taip ir sunkiai dauginasi  mano pažįstama močiutė nupjautas šakeles tiesiog sukiša žemėn pavėsyje, ir viskas. Tik auga tikrai nesparčiai, matyt ir kainą tas nulemia. Tiesa, ypatingai lėtai auga ir atitinkamai brangesni būna tie, kurie patys auga taisyklinga rutulio forma, juos genėti reikia minimaliai.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 19:15)
vienas iš būdų į 'padelį' įspraudžiavas javas. Dar nebandžiau šio, bet anot literatūros, dygdamas grūdas išskiria augimo hormonus tuo pačiu skatindamas išleisti šaknis
gerai  

Auginamos šluotelinės:
Na, o kas dėl alyvų, baltai žydinčios kurį laiką vėliau atrodo gana negražiai, nes tie žiedynai paruduoja. Kol mažas krūmas, galima juos ir nukarpyt. Po kokių 8-10 metų bus sunkoka pasiekti.

Aš šluotelinių hortenzijų ir karpytų burbuliukų fanė. ax.gif
Tos paprastos pilkai žalios spalvos neduoda tokio fantastiško švytėjimo kaip Mama gabi nuotraukytėse.

Alyvos man bet kokios patinka. wub.gif

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 21:40)
Aciu, man visai smagu, kad sulaukiu "baltaziedziu" pasiulymu 
Sita augaliuka zinau, bet i savo sarasa neitraukiau, nes:
1) Kiek turiu issisaugojusi man patinkanciu sodu/sodeliu nuotrauku, nei vienoje sio augalo nepastebejau, o tai jau man kazka reiskia smile.gif Ji daugiau esu maciusi japoniskuose soduose, nes ir jo pavadinimas Karklas-sveikalapis-Hakuro-nishiki parodo jo kilme ir vieta. Taigi "japonui"mano senobiniam sode kaip ir nelabai vieta lotuliukas.gif
2) Savo isvaizda jis siek tiek per liaunas, "per lengvas" salia stambialapiu ir stambiaziedziu "drutu" augalu.
3)Jis graziai dera prie bordinio klevo plastalapio, kuris irgi toks pat smulkiailapis japonisko sodo atstovas ir todel man netinka.
4) Kai ka nors labai daznai matau, tai man ima maziau patikti, o si karkla siai dienai galima pastebeti beveik kiekvienam kieme. Kaip sakoma "mados sauksmas", kuriam as atspari

As niekaip negaliu atstoti su "savo bumbulais" lotuliukas.gif
Gal kas zinote situ "sidabriniu burbulu" pavadinima? Cia gal koks praziles buksmedis smile.gif

Dėl tos pačios priež. man į tavo baltažiedę kompaniją netinka ir klevukas Flamingo.

Kiek mačiau tuos burbulus dar daro ir iš ligustrų, nes buksmediniai gaunasi žiauriai brangūs. Bet iš kokio tiksliai nežinau. ax.gif
Norėjau pas save pieky namo daryt panašią bumbulinę kompaniją. Bet vos nesusimušėm su MB. Jis nugalėjo. Bumbulioto namo priekio neturiu. unsure.gif

QUOTE(une @ 2011 04 29, 23:44)
man irgi nepaprastai grazu ne medines terasos, bet mes pasirinkom medi dar ir del to, kad ant akmenu ir plyteliu vasara basas neiseisi, ka mes labai megstam 

Aš turiu iš vienos pusės plytelių iš kitos medinę. Kitoj pusėj dėt bet kokias plyteles buvo gerokai per brangu, pas mus pakeltas namas, o norėjom išeit tiesiai iš kambario į terasą. Tai ir plytelės ir medis turi savų privalumų ir savų trūkumų. Aš mėgėja vaikščiot basom kojom, tai ryte nėra smagu išeit ant plytkų. Net su šlepkėm. Už tai ryte ant medinės terasos labai faina. O medine terasa negaliu skūstis, nebent tik, kad turi būti dengta, nes kitaip priežiūra labai užknisa. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 30 balandžio 2011 - 08:48
QUOTE(polfast @ 2011 04 29, 22:46)
O kodel ne? Neikaista jos jau taip baisiai, o jei dar su tarpeliais samanotais, tai kaip ant kilimo  wub.gif

nu zinok pas mus visiskai atvira pietine puse, tai vasara be sansu schmoll.gif tikrai baisiai ikaista. net ant medzio ne visada galima stoveti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2011 04 30, 08:44)
O medine terasa negaliu skūstis, nebent tik, kad turi būti dengta, nes kitaip priežiūra labai užknisa.  ax.gif

kaip jau sakiau, pas mus pietus ir atvira ta medine terasa doh.gif pries 3 metus perbeicavau, siemet vel reikes. ir pasikraipe tos lentos siek tiek... nu bet as per daug nepergyvenu, nes gi medis negali atrodyt kaip plastmase be priekaistu cool.gif man jis gerai ziurisi ir pasikraipes ir pasepes smile.gif lygiai kaip ir medines grindys namuose-visai nepergyvenu del ju pasibraizymo, ispaudu ir pns. tai tik parodo , kad ant ju gyvenimas verda ir lieka istorija rolleyes.gif

o cia jums nuoroda, gal ateityje prireiks. giliai palandziojus saite yra daugyyyyyyybe pavyzdziu skirtingu takeliu, patio, terasu ir patarimai kaip juos pasidaryti nuo a iki z wink.gif

cia
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 30, 09:26)
Pas Sidabrinękuoją į raganės pusę durys atsiveria, jei gerai įžiūrėjau. Dar vienas ribojantis faktorius. Tame kampelyje užberčiau dailių akmenėlių sluoksnį ir susistatyčiau dailius molinius vazonus. Nereiktų pergyvent dėl prastos dirvos struktūros ir galima būtų išbandyt įvairias augalų variacijas, keisti pagal sezoniškumą, auginti vienmetes, kurios žydi labai ilgai ir daug foninių-lapinių augalų - berods ten apačioj šešėlis būna.
Idėja - konteinerinis gėlynėlis.

Nebuna ten seselio. Ir rytu ir pietu kepina saule nespeju laistyt. Taip ir matau, kaip lapeliai suglemba, o vakare vel lyg atsigauna. Del akmenuku, tai cia naujiena. Tokio varianto dar niekas nebuvo pasiules, o ir man i galva nebuvo ateje. Bet tada klausimas, kaip tuos akmenukus reiks uzbaigt g.gif , i ka jie pereis. Kieme visi patvoriai uzsodinti tik vidury kiemo zole auga.

Durys tikrai atsiveria i raganes puse.
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 04 30, 00:56)
Sidabrinekuoja, tavo sakei sklypukas labai mazas. gal sitas planelis kazkiek sudomins tave
http://sad.mlhouse.ru/page4.htm

augalai ta cia vargu ar tau tiks, patiks ir bus tinkami, bet gal pats planas ir isdestymas nors kazkiek minciu sukels ir kokiu ideju pametes.

Aciu 4u.gif . Issisaugojau.
Papildyta:
QUOTE(une @ 2011 04 30, 10:49)
nu zinok pas mus visiskai atvira pietine puse, tai vasara be sansu  schmoll.gif tikrai baisiai ikaista. net ant medzio ne visada galima stoveti  doh.gif
Papildyta:
smile.gif lygiai kaip ir medines grindys namuose-visai nepergyvenu del ju pasibraizymo, ispaudu ir pns. tai tik parodo , kad ant ju gyvenimas verda ir lieka istorija  rolleyes.gif

As taip filosofiskai ziuriu sienas namuose hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 21:57)
O ko niekas nekalbate/neuzsimenate apie vandeni (tvenkineli, beseineli, fontaneli, kraneli) savo sodelyje. Juk tai taip nuostabu ir taip paprasta! bigsmile.gif

Cobre - apie terasa as savo nuomone irgi turiu ax.gif
Jei namas klasikinis, terasa irgi klasikine, o tai reiskia  ne medine.

nera taip paprasta, kaip sakai su tuo vandeneliu, po to daug problemu buna, uzsikemsa,apsinesa, daznai jie neveikiantys stovi...

del terasu,mano busimas namas jau eina i pabaiga, bus klasikinis namukas, su cerpiniu stogu, ir terasa bus medine,ta terasa tuo paciu ir pergole,kur augs mano rozes wub.gif ...samdom architektus ir manau jie mokslus praeje,zino kas dera kas nedera...juk akmenines terasos ten kur tikrai vasaros karstos, jos visos tik is plyteliu -akmenu, Ispanija, Portugalija, Prancuzija, tos nuotraukos tai turbut daugiausia is ten,labai grazu ir man, jeigu ten gyvenciau taip ir daryciau...cia lietuva, mums artimesnis yra medis...

Labas dienas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 30 balandžio 2011 - 11:17
QUOTE(luju @ 2011 04 30, 13:17)
juk akmenines terasos ten kur tikrai vasaros karstos, jos visos tik is plyteliu -akmenu, Ispanija, Portugalija, Prancuzija, tos nuotraukos tai turbut daugiausia is ten,labai grazu ir man, jeigu ten gyvenciau taip ir daryciau...cia lietuva, mums artimesnis yra medis...

Ne, mums, o jums mirksiukas.gif biggrin.gif As medinei terasai matau tik tris argumentus: del kazkokiu techniniu priezasciu, kas kitokia terasa arba labai isbrangina, arba tiesiog negalima kitokios rinktis, antra - skonio reikalas, trecia - basom smagiau ant mediniu (gal). Viskas. Paziurekite i musu senuosius dvarus, su medinem terasom ten striuka, o stai senosios lietuviskos trobos turejo tik prieangius. taip, kad is kur tas supratimas, kad mums tai artimiau g.gif As jau sakiau, kad basomis lakstyti is kambario i terasa tai mums atkrenta kaip ir, tai tada jokio skirtumo schmoll.gif
Tai gal tuo ir apsiribokime, kad visos turime savo terasu grozio ir tinkamumo suvokima, ir nesigincykim, kurios, geresne, grazesne ir tinkamesne smile.gif As visa laika, kai galvojau, koks turi buti mano kiemas, tai man vis kliude tos busimos terasos vaizdas, labai jau pjovesi su viskuo, ka as isivazduoju. tai dabar kaip ir rami esu, kai medine kaip ir atkrito wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 20:53)
Truputi pasivaidensiu. Ragane Montana ant tvoros lipa. Tvora kaimyno pastatyta keist neketinam, norisi kazkuo nuo zemes ja pridengt. Jau treti metai bandau nu niekas nesigauna. Ten turbut tik kaktusai gerai augtu, o norisi aukstu , vesliu, tankiu augalu bordiuro.
My Webpage

O šilokai ten irgi neišgyvena? Kaip ragenė tą kaitrą ištveria? Jai gi reikia „vėsių kojų“.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 19:53)
Truputi pasivaidensiu. Ragane Montana ant tvoros lipa. Tvora kaimyno pastatyta keist neketinam, norisi kazkuo nuo zemes ja pridengt. Jau treti metai bandau nu niekas nesigauna. Ten turbut tik kaktusai gerai augtu, o norisi aukstu , vesliu, tankiu augalu bordiuro.
My Webpage

...grozis bigsmile.gif pas mane dar mazyte.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 30, 13:29)
Ne, mums, o jums  mirksiukas.gif  biggrin.gif  As medinei terasai matau tik tris argumentus: del kazkokiu techniniu priezasciu, kas kitokia terasa arba labai isbrangina, arba tiesiog negalima kitokios rinktis, antra - skonio reikalas, trecia - basom smagiau ant mediniu (gal). Viskas. Paziurekite i musu senuosius dvarus, su medinem terasom ten striuka, o stai senosios lietuviskos trobos turejo tik prieangius.

irnesakyk.gif Kiekvienam skirtingi poreikiai ir kiekvienas džiaugiasi sava terasa.

O aš šiandien jau užsisodinau tris vazonus. tongue.gif Bet pasirodysiu tik kitą savaitę. ax.gif Jei dar bus nenuvytę mano gėlės. rolleyes.gif Atrodo tokios labai šiltnaminės. rolleyes.gif
Taip širdį suspaudė dėl burbuliukų, jaučiu į vazoniukus susisodinsiu ir auginsiu. ax.gif
Atsakyti