QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 15:19)
Kitas aspektas - man labiau patinka darbuotis zirklemis stovint, nei su kauptuku ropoti
Man didžiausi gyvenimo atradimai buvo stovima šluota grindim plauti ir stovimas kauptukas.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 15:41)
Nus, bet tikrai kazka buvau radus ir apie bugieni. Lyg Rojaus soduose skaiciau. Einu vel paieskot.
Papildyta:
Forzitija kaip tik is tu augalu, kurie sviecia ir sukuria optine apgaule. Pavasari drauge su ja geltoni narcizai zydejo, tai net temstant, bet kokiu oru pasiziuri pro langa ir atrodo, kad kieme sauleta. Tas geltonumas svieste sviecia.
Čia mus taip mokė
Dar pažiūrėjau Dundulienės knygoj, tik lazdynas ir šermukšnis. Kitų tautų gal yra kitokie apsauginiai medžiai.
Jei turi daug daug vietos, tai tikrai taip.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 16:31)
Kiek pačiai teko susidurti, tai vien spygliuočiai ar vien lapuočiai - žiemos metu gana slegiančiai veikia. Labiau prie širdies vieni kitus papildantys deriniai, grupelės. Na, bet čia subjektyvūs dalykai. Ai, ir su kauptuku nesimosikuoju - viskas užmulčiuota, tik viena kita nelaboji išlindusi nepriverčia lenkti kupros
Štai, kas labai knieti paklaust, ar pati jau turite pakankamą kiekį buksmedžių užsiauginus? Pažiūrėt gražu jų bordiurėliai, bet žinant tai, per kiek laiko pasiekiamas rezultatas, pradedi skaičiuot metus ar užteks pačiai, o ne vaikaičiams pasidžiaut reginiu Ir kaip su priežiūra. Šalimais augantys yra visiškame pavėsyje, tačiau tolimesniame sklype gauna daugiau saulės ir yra kasmet nudeginami. Ar pavyks Lietuvos sąlygomis turėti nuolat gražų vaizdą? ( Klausiu todėl, kad mati dar neapsisprendžiu)
Man irgi netinka vien lapuočiai, vien spygliuočiai ar vien daugiametės gėlės.
Mano mama vis prisidaugina buksmedžių. Jie labai lengvai dauginasi šakelėm. Bet tie buksmedžiai kiekvieną pavasarį apsvyla.
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 17:30)
Va jei juos butu galima "pasidauginti" taip lengvai kaip kaulenius - tai jau seniai visa buri auginciau
Galima lengvai.
QUOTE(bitule @ 2011 04 29, 18:55)
Tai, kad jie ne taip ir sunkiai dauginasi mano pažįstama močiutė nupjautas šakeles tiesiog sukiša žemėn pavėsyje, ir viskas. Tik auga tikrai nesparčiai, matyt ir kainą tas nulemia. Tiesa, ypatingai lėtai auga ir atitinkamai brangesni būna tie, kurie patys auga taisyklinga rutulio forma, juos genėti reikia minimaliai.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 19:15)
vienas iš būdų į 'padelį' įspraudžiavas javas. Dar nebandžiau šio, bet anot literatūros, dygdamas grūdas išskiria augimo hormonus tuo pačiu skatindamas išleisti šaknis
gerai
Auginamos šluotelinės:
Na, o kas dėl alyvų, baltai žydinčios kurį laiką vėliau atrodo gana negražiai, nes tie žiedynai paruduoja. Kol mažas krūmas, galima juos ir nukarpyt. Po kokių 8-10 metų bus sunkoka pasiekti.
Aš šluotelinių hortenzijų ir karpytų burbuliukų fanė.
Tos paprastos pilkai žalios spalvos neduoda tokio fantastiško švytėjimo kaip Mama gabi nuotraukytėse.
Alyvos man bet kokios patinka.
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 21:40)
Aciu, man visai smagu, kad sulaukiu "baltaziedziu" pasiulymu
Sita augaliuka zinau, bet i savo sarasa neitraukiau, nes:
1) Kiek turiu issisaugojusi man patinkanciu sodu/sodeliu nuotrauku, nei vienoje sio augalo nepastebejau, o tai jau man kazka reiskia
Ji daugiau esu maciusi japoniskuose soduose, nes ir jo pavadinimas Karklas-sveikalapis-Hakuro-nishiki parodo jo kilme ir vieta. Taigi "japonui"mano senobiniam sode kaip ir nelabai vieta
2) Savo isvaizda jis siek tiek per liaunas, "per lengvas" salia stambialapiu ir stambiaziedziu "drutu" augalu.
3)Jis graziai dera prie bordinio klevo plastalapio, kuris irgi toks pat smulkiailapis japonisko sodo atstovas ir todel man netinka.
4) Kai ka nors labai daznai matau, tai man ima maziau patikti, o si karkla siai dienai galima pastebeti beveik kiekvienam kieme. Kaip sakoma "mados sauksmas", kuriam as atspari
As niekaip negaliu atstoti su "savo bumbulais"
Gal kas zinote situ "sidabriniu burbulu" pavadinima? Cia gal koks praziles buksmedis
Dėl tos pačios priež. man į tavo baltažiedę kompaniją netinka ir klevukas Flamingo.
Kiek mačiau tuos burbulus dar daro
ir iš ligustrų, nes buksmediniai gaunasi žiauriai brangūs. Bet iš kokio tiksliai nežinau.
Norėjau pas save pieky namo daryt panašią bumbulinę kompaniją. Bet vos nesusimušėm su MB. Jis nugalėjo. Bumbulioto namo priekio neturiu.
QUOTE(une @ 2011 04 29, 23:44)
man irgi nepaprastai grazu ne medines terasos, bet mes pasirinkom medi dar ir del to, kad ant akmenu ir plyteliu vasara basas neiseisi, ka mes labai megstam
Aš turiu iš vienos pusės plytelių iš kitos medinę. Kitoj pusėj dėt bet kokias plyteles buvo gerokai per brangu, pas mus pakeltas namas, o norėjom išeit tiesiai iš kambario į terasą. Tai ir plytelės ir medis turi savų privalumų ir savų trūkumų. Aš mėgėja vaikščiot basom kojom, tai ryte nėra smagu išeit ant plytkų. Net su šlepkėm. Už tai ryte ant medinės terasos labai faina. O medine terasa negaliu skūstis, nebent tik, kad turi būti dengta, nes kitaip priežiūra labai užknisa.