Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 17:30)
Va jei juos butu pasidauginti taip lengvai kaip kauleni - tai jau seniai visa buri auginciau biggrin.gif

hmm, šioks toks iššūkis. Už kelių savaičių bandysiu pasidaugint keliais būdais. Parašysiu kaip sekėsi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 17:33)
hmm, šioks toks iššūkis. Už kelių savaičių bandysiu pasidaugint keliais būdais. Parašysiu kaip sekėsi wink.gif

Prasom pasidalinti ne tik kaip sekesi, bet ir apie tuos budus bigsmile.gif
Gal ir as pabandyciau - teks tada savo didiji grazuoli "apstriuginti" smile.gif

Ech...grazuoliai wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 balandžio 2011 - 16:57
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 15:20)
Turbūt labai lengva susidaryt augalų sąrašą, kai tiek daug nepatinka, negražu  lotuliukas.gif

Man tiek daug kas grazu, kad reikia uz vadziu save tureti, kad ateityje nepridaryciau kvailysciu. nes tiek daug ko noriu, o tas daug norejimas manau daug kam per gerkle paskui islenda, kai rezultata pamato. tai as labai patenkinta, kad nors kazkas man arba nepatinka, arba tiksliai zinau jog netiks biggrin.gif man ai net pavydu, jei pas ka tas, kaip tu sakai sarasiukas dar trumpesnis ir dar tikslesnis. Juk tai labai sveikintina. Papildyti juk ir veliau galima, o jei vat teks rauti man kazka lauk, tai bus gaila ir laiko ir pinigu.

QUOTE(Oli_vija @ 2011 04 29, 16:35)
drinks_cheers.gif
norėjau panašiai komentuoti - savo gėlynus dažniausiai matau vėlai vakare, o prietemoje geriausiai matosi labai šviesūs ir balti žiedai...

Turesiu omenyje smile.gif 4u.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 17:31)
aišku, po ankstesnių komentarų net noras ateity rodysis praėjo  4u.gif

O ko dabar taip? tai juk kiekviena turim nuomone ir tiek. Na nejau jau taip ir bijosim dabar pasakyti kas mums patinka, o kas ne, kad tik kazko neizeisti? mirksiukas.gif Jei jums atrodo, kad si tema jums ir jusu suvokimui, koks turi buti jusu sodas, kiemas, yra artima, vadinasi cia jums ir vieta, ir jokia pasikelusi bobike, su savo nuomone apie forzitijas (nu cia tipo as biggrin.gif ), neprivers jusu jaustis prastesne ir neverta buti sioje temoje. Juolab, kad koks skirtumas kokie augalai pas ka ir kaip auga, svarbu rezultatas wub.gif Daugiau visokiu negeru minciu neturekite, gerai mirksiukas.gif

As va pakalbejau su jumis ir nutariau, kad kur buvau nutarusi pasodinti palei tujas dvi-tris alyvas ir dar pora kazkokiu kitokiu krumu, tai vistik sodinti vien alyvas. maziau makalynes bus. Bandau vadovautis tuo maziau-geriau principu biggrin.gif tik va nerandu as niekur apart Mme Lemoine jokiu kitu baltu alyvu verysad.gif O ta Mme man nepatinka kazkodel, bent jau nuotraukose ji man nepakankamai balta atrodo g.gif Klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 29, 18:21)
As va pakalbejau su jumis ir nutariau, kad kur buvau nutarusi pasodinti  palei tujas dvi-tris alyvas ir dar pora kazkokiu kitokiu krumu, tai vistik sodinti vien alyvas. maziau makalynes bus. Bandau vadovautis tuo maziau-geriau principu  biggrin.gif  tik va nerandu as niekur apart Mme Lemoine jokiu kitu baltu alyvu  verysad.gif  O ta Mme man nepatinka kazkodel, bent jau nuotraukose ji man nepakankamai balta atrodo  g.gif  Klystu?  g.gif

Nugi, kad pakankamai balta smile.gif
http://www.plantswho...t/s... G.html

As galbut ir hortenzijos noreciau labai baltos, bet faktas, kad su tom grazuolem bus vargo (na nemaciau Lietuvoje kieme bujojancios baltasnieges smile.gif ), todel tiks ir maziau balta, ale atspari ir "bevarge" sviesioji:
user posted image

Dar man patinka ir vijokline hortenzija laipiojancioji, tai ji irgi ne sniego baltumo.
Zodziu, man toks baltumas tinka irnesakyk.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 balandžio 2011 - 17:46
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 17:30)
As del ju apsisprendusi pioneer.gif Tik "velniai" jie nera pigus, ypac kai ju reikia nemazai. Va jei juos butu galima "pasidauginti" taip lengvai kaip kaulenius - tai jau seniai visa buri auginciau biggrin.gif

Tai, kad jie ne taip ir sunkiai dauginasi blush2.gif mano pažįstama močiutė nupjautas šakeles tiesiog sukiša žemėn pavėsyje, ir viskas. Tik auga tikrai nesparčiai, matyt ir kainą tas nulemia. Tiesa, ypatingai lėtai auga ir atitinkamai brangesni būna tie, kurie patys auga taisyklinga rutulio forma, juos genėti reikia minimaliai.
Verta pasidairyti kokių nedidelių miestelių šeštadieniniuose turguose, ten kartais vietinės bobutės parduoda po keletą litų visai neblogus krūmeliokus 4u.gif
Atleiskit, kad įsibroviau blush2.gif, bet gal kam pravers.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 29, 18:55)
Tai, kad jie ne taip ir sunkiai dauginasi  blush2.gif mano pažįstama močiutė nupjautas šakeles tiesiog sukiša žemėn pavėsyje, ir viskas. Tik auga tikrai nesparčiai, matyt ir kainą tas nulemia. Tiesa, ypatingai lėtai auga ir atitinkamai brangesni būna tie, kurie patys auga taisyklinga rutulio forma, juos genėti reikia minimaliai.
Verta pasidairyti kokių nedidelių miestelių šeštadieniniuose turguose, ten kartais vietinės bobutės parduoda po keletą litų visai neblogus krūmeliokus  4u.gif
Atleiskit, kad įsibroviau  blush2.gif, bet gal kam pravers.

Taigi vat, kad tikri letapedziai doh.gif
As uz savuosius rutulinius ir paaugintus (~30cm skersmens) Kalvariju turgelyje mokejau po 15lt.
Kazi daug, ar normaliai? Kaip manot? g.gif Gal zinot kur panasiu gaut, bet pigiau ax.gif

O del isibrovimo - kuo daugiau "isibroveliu", o gal bendraminciu mirksiukas.gif , tuo smagiau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 balandžio 2011 - 18:05
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 17:46)
Prasom pasidalinti ne tik kaip sekesi, bet ir apie tuos budus bigsmile.gif

vienas iš būdų į 'padelį' įspraudžiavas javas. Dar nebandžiau šio, bet anot literatūros, dygdamas grūdas išskiria augimo hormonus tuo pačiu skatindamas išleisti šaknis wink.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 04 29, 18:21)

gerai 4u.gif

Auginamos šluotelinės:
user posted image user posted image
Sendamas žiedynas nusispalvina:
user posted image

Šviesioji hortenzija - iš žalios pereina į baltą
user posted image
Sendamas žiedynas ir vėl pažaliuoja
user posted image

Na, o kas dėl alyvų, baltai žydinčios kurį laiką vėliau atrodo gana negražiai, nes tie žiedynai paruduoja. Kol mažas krūmas, galima juos ir nukarpyt. Po kokių 8-10 metų bus sunkoka pasiekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 balandžio 2011 - 18:19
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 19:15)
vienas iš būdų į 'padelį' įspraudžiavas javas. Dar nebandžiau šio, bet anot literatūros, dygdamas grūdas išskiria augimo hormonus tuo pačiu skatindamas išleisti šaknis wink.gif

Na, o kas dėl alyvų, baltai žydinčios kurį laiką vėliau atrodo gana negražiai, nes tie žiedynai paruduoja. Kol mažas krūmas, galima juos ir nukarpyt. Po kokių 8-10 metų bus sunkoka pasiekti.

Kas tas "padelis" bigsmile.gif
Jauciu man toks reikalas per sudetingas smile.gif O dar ir javu ieskoti lotuliukas.gif

Del alyvu rudavimo - taip paemus beveik viskas nuruduoja...
Man tiks irnesakyk.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 balandžio 2011 - 18:32
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 19:30)
Kas tas "padelis" ir i kur ji isprausti bigsmile.gif

Del alyvu rudavimo - taip paemus beveik viskas nuruduoja...
Man tiks irnesakyk.gif  mirksiukas.gif

nugi pagal visas taisykles, dauginimas auginiais yra ne kai nukerpama, o nuplėšiamos nuo pagrindinės šakelės pusiaus sumedėjusios. toji atplėšimo vieta ir yra padelis. Štai čia ir įpjaunama vertikaliai, įspraudžiamas grūdas biggrin.gif Ai, tikiu, kad ir įprastai dauginant viskas turėtų pasisekti, ale rastas knygoj patarimas vis neduoda ramybės išbandyt flirt.gif

Dar pailiustruosiu kaip atrodo šluotelinė šešėlyje:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 balandžio 2011 - 18:42
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 19:43)
*Nugi, kad pakankamai balta smile.gif

**todel tiks ir maziau balta, ale atspari ir "bevarge" sviesioji:
user posted image

* Nūūūū gal g.gif Gerai sakai, einu supaprastinti savo poziuri ir sumazinti papindejimo laisnio. balta, vadinasi balta, nera cia ko issidirbineti biggrin.gif Marijampoleje kruva po 20 litu palikau, tai reiks nusipirkti vaziuojant pro sali, gal dar bus.
**Sita bus ir pas mane, mama sode turi, jis man patinka, tai griekas butu spjauti ir kazkokiu mandrybiu ieskoti ir pinigus uz tas mandrybes moketi smile.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 20:15)
*vienas iš būdų į 'padelį' įspraudžiavas javas. Dar nebandžiau šio, bet anot literatūros, dygdamas grūdas išskiria augimo hormonus tuo pačiu skatindamas išleisti šaknis wink.gif

**Na, o kas dėl alyvų, baltai žydinčios kurį laiką vėliau atrodo gana negražiai, nes tie žiedynai paruduoja. Kol mažas krūmas, galima juos ir nukarpyt. Po kokių 8-10 metų bus sunkoka pasiekti.

*Oho blink.gif pagarba, pasijauciau visiskas kaimas operos teatre unsure.gif

**g.gif Niu va, toliau blaskausi ne be jusu visu pagalbos doh.gif biggrin.gif
Man si labai grazi, bet jos nei lietuvoje, nei lenkijoje neradau, kad kas turetu, o tokia grazi spalva wub.gif
user posted image
Ir aplamai nelabai radau panasaus atspalvio alyvu pas mus.
Atsakyti
o tokia tiktų?
user posted image

pravažiuojant vieną kaimą, tenka pavasarį panašų vaizdą matyt
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 balandžio 2011 - 19:13
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 21:11)
o tokia tiktų?
user posted image

Tiktu ir net labai. Bet tik as nemaciau butent tokios spalvos parduodamos, kiek supratau jos blyskesnes g.gif Bent jau as papirkau lyg ir blyskesni Buchneri ir nelabai net melyna, o daugiau i violetini g.gif
http://www.google.lt...i...l=lt&tab=wi
Atsakyti