Ot visgi idomus sutapimai - man irgi forzitijos
Cobre - ir as obuoliu nemegstu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 11:26)
Sveikos Noriu ir as isiprasyt i jusu tema. Jeigu priimsit
Barboraaa, mane labiausiai domina tokie kaip tavo nestandartiniai kiemeliai ir butent tokiu kiemu apzesldinimas. Mano pacios kiemas labai nestandartinis, labai mazas, keli metrai ant keliu. Norisi tokiam kieme sukurt gamtos oaze, kuri visus metus keistusi,
Barboraaa, mane labiausiai domina tokie kaip tavo nestandartiniai kiemeliai ir butent tokiu kiemu apzesldinimas. Mano pacios kiemas labai nestandartinis, labai mazas, keli metrai ant keliu. Norisi tokiam kieme sukurt gamtos oaze, kuri visus metus keistusi,
Man tai pirmas kiemas kuriam vadovausiu dabar statybos,spalį bus baigta,tai aplinka tvarkysiu tik pavasarį. Atrodo,kad pirksiu,tai pirksiu,kad auginsiu tai auginsiu...Kas ten augs bus matyt.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 13:48)
Pro ten praktiskai nevaikstom, tik jeigu kokiais ukiniais reikalais. Be to man gaila raut tai kas jau buvo pasodinta pries mums ten apsigyvenant. Jis jau nemazas, kokie 2 metrai. Be to jeigu neklystu bugienis kazkokia simboline prasme turi. Atrodo tautosakoj visokius nelabuosius atbaido Jau vien del to smagu, kad jis ten yra.
Lietuvių tautosakoj nelabuosius atbaido lazdynas ir šermulšnis. Labai gražus šermukšnis
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 14:20)
Turbūt labai lengva susidaryt augalų sąrašą, kai tiek daug nepatinka, negražu
Didele meile forsitijoms nedegu, bet miesto skvereliuose, parkuose ryškus pavasarinis geltonumas pakelia nuotaiką
Didele meile forsitijoms nedegu, bet miesto skvereliuose, parkuose ryškus pavasarinis geltonumas pakelia nuotaiką
Tai kad nepatinkanciu nera jau tiek ir daug , o jei kazko atsisakoma, tai nereiskia, kad nepatinka, greiciau tam tikrais atvejais netinka Kaip pvz. man spygliuociai grazu, bet jie sode su obelimis tiesiog netinka, o stai dygliuotu augalu tikrai nuosirdziai nemegstu
Kitas aspektas - man labiau patinka darbuotis zirklemis stovint, nei su kauptuku ropoti
To pasekoje renkuosi viszalius formuojamus augalus ir atsisakau pazeminiu vienmeciu ar dvimeciu augalu, na ir t.t.
Kitaip tariant jauciu didesne aistra zalumos formoms nei ziedams
Koks ivaziavimas Vaje vaje
Del forzitiju sutinku
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 11:00)
daryti pavėsį O jei rimtai, tai samanos saulėkaitoj nelabai ir žiūrisi, šviesiame šešėlyje visai kas kita.
Dar dėl spalvinių sprendimų - pati laikausi taktikos, kuo tamsesnis kampelis, tuo šviesesni žiedai, dažnu atveju - baltai žydintys. Tarsi maži žiburėliai šviečia. Saulėkaitoje atvirkščiai, kuo ryškesni žiedai ir spalvas susitiprinantys kontrastai.
Be to, saulėkaitoje vidurdienį spalvos tarsi išdeginamos.
Dar dėl spalvinių sprendimų - pati laikausi taktikos, kuo tamsesnis kampelis, tuo šviesesni žiedai, dažnu atveju - baltai žydintys. Tarsi maži žiburėliai šviečia. Saulėkaitoje atvirkščiai, kuo ryškesni žiedai ir spalvas susitiprinantys kontrastai.
Be to, saulėkaitoje vidurdienį spalvos tarsi išdeginamos.
norėjau panašiai komentuoti - savo gėlynus dažniausiai matau vėlai vakare, o prietemoje geriausiai matosi labai šviesūs ir balti žiedai...
QUOTE(Ledum @ 2011 04 29, 15:11)
Lietuvių tautosakoj nelabuosius atbaido lazdynas ir šermulšnis. Labai gražus šermukšnis
Nus, bet tikrai kazka buvau radus ir apie bugieni. Lyg Rojaus soduose skaiciau. Einu vel paieskot.
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2011 04 29, 15:35)
norėjau panašiai komentuoti - savo gėlynus dažniausiai matau vėlai vakare, o prietemoje geriausiai matosi labai šviesūs ir balti žiedai...
Forzitija kaip tik is tu augalu, kurie sviecia ir sukuria optine apgaule. Pavasari drauge su ja geltoni narcizai zydejo, tai net temstant, bet kokiu oru pasiziuri pro langa ir atrodo, kad kieme sauleta. Tas geltonumas svieste sviecia.
QUOTE(Cobre @ 2011 04 20, 20:13)
Atidarau tema, nes pasitarus klasikiniu ir provansisku interjeru temoje, lyg ir nusprendeme, kad tokia reikalinga.
Tema toms, kurios nori kazko kito, nei dabar iprasta musu lietuviskuose naujuosiuose kiemeliuose. Suprantu, kad ne viska, ka matome nuotraukose, imanoma igyvendinti lietuviskomis salygomis, ne viskas mums tinka ir ne viskas pas mus atrodytu naturaliai. bet tam ir prireike sios temos, pasitarsime, pasidalinsime idejomis ir tikimes "FLOROS" senbuviu pagalbos, nes kas geriau, nei jus galesite mums patarti, padeti parenkant augalus, istobulinant idejas Na zodziu bandykime, gal kas gausis
Tema toms, kurios nori kazko kito, nei dabar iprasta musu lietuviskuose naujuosiuose kiemeliuose. Suprantu, kad ne viska, ka matome nuotraukose, imanoma igyvendinti lietuviskomis salygomis, ne viskas mums tinka ir ne viskas pas mus atrodytu naturaliai. bet tam ir prireike sios temos, pasitarsime, pasidalinsime idejomis ir tikimes "FLOROS" senbuviu pagalbos, nes kas geriau, nei jus galesite mums patarti, padeti parenkant augalus, istobulinant idejas Na zodziu bandykime, gal kas gausis
grazu
QUOTE(Oli_vija @ 2011 04 29, 15:35)
Sveikute
Matau turi ir baltu roziu Gal kuri krumine yra be spygliu? Koks pavadinimas?
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 29, 15:19)
Tai kad nepatinkanciu nera jau tiek ir daug , o jei kazko atsisakoma, tai nereiskia, kad nepatinka, greiciau tam tikrais atvejais netinka Kaip pvz. man spygliuociai grazu, bet jie sode su obelimis tiesiog netinka, o stai dygliuotu augalu tikrai nuosirdziai nemegstu
Kitas aspektas - man labiau patinka darbuotis zirklemis stovint, nei su kauptuku ropoti
aišku, po ankstesnių komentarų net noras ateity rodysis praėjo
Kiek pačiai teko susidurti, tai vien spygliuočiai ar vien lapuočiai - žiemos metu gana slegiančiai veikia. Labiau prie širdies vieni kitus papildantys deriniai, grupelės. Na, bet čia subjektyvūs dalykai. Ai, ir su kauptuku nesimosikuoju - viskas užmulčiuota, tik viena kita nelaboji išlindusi nepriverčia lenkti kupros
Štai, kas labai knieti paklaust, ar pati jau turite pakankamą kiekį buksmedžių užsiauginus? Pažiūrėt gražu jų bordiurėliai, bet žinant tai, per kiek laiko pasiekiamas rezultatas, pradedi skaičiuot metus ar užteks pačiai, o ne vaikaičiams pasidžiaut reginiu Ir kaip su priežiūra. Šalimais augantys yra visiškame pavėsyje, tačiau tolimesniame sklype gauna daugiau saulės ir yra kasmet nudeginami. Ar pavyks Lietuvos sąlygomis turėti nuolat gražų vaizdą? ( Klausiu todėl, kad mati dar neapsisprendžiu)
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 16:31)
aišku, po ankstesnių komentarų net noras ateity rodysis praėjo
Štai, kas labai knieti paklaust, ar pati jau turite pakankamą kiekį buksmedžių užsiauginus? Pažiūrėt gražu jų bordiurėliai, bet žinant tai, per kiek laiko pasiekiamas rezultatas, pradedi skaičiuot metus ar užteks pačiai, o ne vaikaičiams pasidžiaut reginiu Ir kaip su priežiūra. Šalimais augantys yra visiškame pavėsyje, tačiau tolimesniame sklype gauna daugiau saulės ir yra kasmet nudeginami. Ar pavyks Lietuvos sąlygomis turėti nuolat gražų vaizdą? ( Klausiu todėl, kad mati dar neapsisprendžiu)
Prasom nesibaiminti mano komentaru ir drasiai rodytis Jie skamba gal kiek kategoriskai, bet man taip jau iseina, nes turiu nuomone ir ja taip reiskiu
Siam momentui buksmedzius turiu tik tris : vieno skersmuo jau turbut siekia 1m, o kiti du mazesni - juos pirkau planuodama sodinti i nemazus vazonus. Per tiek metu tam didziajam buksmedziui nieko neatsitiko, nors jis augo visai atviroje sauletoje vietoje - nei nusalo, nei nuo saules nudege.
Taip, pastaruoju metu kai ziemos/vasaros tokios , esu maciusi apsalusiu, ir ne tik buksmedziu, bet tas sakeles pasalinus augalai atsigauna ir auga toliau.
As del ju apsisprendusi Tik "velniai" jie nera pigus, ypac kai ju reikia nemazai. Va jei juos butu galima "pasidauginti" taip lengvai kaip kaulenius - tai jau seniai visa buri auginciau