Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(zmogs @ 2011 04 29, 08:17)
Skamba super. Gal galėtum pailiustruoti nuotraukomis?  blush2.gif

Aha aha, skamba netgi isdidziai bigsmile.gif
Nuotraukeles butu super, kad nereiketu visu tu augalu internete ieskoti, taip butu faina pamatyti juos naturalioje lietuviskoje aplinkoje smile.gif
Kaip auga, kaip vesi, kokia laja formuoja, kokio dydzio, kokia zaluma?
Tai butu labai naudinga info renkantis augalus rolleyes.gif

O apsamanoje takeliai, plyteles ir visokie kitokie groziai wub.gif - gaila kad ju tokiu gatavu neparduoda smile.gif
Kuria diena su MB buvome nuvaziave pasidairyti i Lentvario dvara. Jis siuo metu saugomas, aptvertas. O salia griuva apleistos raudonu plytu arklides. Ant vieno is ju aukestesnio kampo uzkeltas toks nemazas dekoratyvinis betoninis papilkaves pasamanijes burbulas - kaip as jo noreciau, juk prapuls toks grozis unsure.gif
Viena raudona plyta parsivezeme, siaip, gal i busima nameli imurysim lotuliukas.gif
O jei kas gyventu arti - tai is vis ledas, galima butu tas plytas susirinkti ir susimuryti kokia nedidele dekoratyvine sienele su fontano kraneliu wub.gif
Man sodelis be vandens netenka dalies zavesio ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 balandžio 2011 - 11:08
QUOTE(Barboraaa @ 2011 04 29, 08:28)
4u.gif
aš sklype neturiu nė vieno,man tai tragedija.Noriu vaismedžių sodo. Žemė smėlis+molis+žvyras. Bet sklypas labai nestandartinis,iš vakarų turiu dviejų arų trikampį,su truputį žemėjančiu šlaitu,ir kelias šalia,tai gal vaismedžiai nelabai g.gif Kita dalis,pietų mažulytė,bus tik terasa ir šlaitas sutvirtintas kažkuo.Šiaurė,kiemas.Rytai kotedžo, kaimynai,tai jau ką pasodins tas bus.

Sveikos 4u.gif 4u.gif Noriu ir as isiprasyt i jusu tema. Jeigu priimsit ax.gif
Barboraaa, mane labiausiai domina tokie kaip tavo nestandartiniai kiemeliai ir butent tokiu kiemu apzesldinimas. Mano pacios kiemas labai nestandartinis, labai mazas, keli metrai ant keliu. Norisi tokiam kieme sukurt gamtos oaze, kuri visus metus keistusi, neatrodytu klaustrofobiskai, viliotu visokius laukinius gyvius (kolkas tik debesys ivairiausiu laukiniu, o gal naminiu biciu lankosi ir varles sokuoja), dziugintu ne tik aki, bet ir uosle. Gal as klystu, bet man atrodo toki kiema apzeldint kus kas sudetingiau, nei standartini, nes pabandyk gi pagrupuok augalus, kai tos grupes netelpa.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 12:26)
Gal as klystu, bet man atrodo toki kiema apzeldint kus kas sudetingiau, nei standartini, nes pabandyk gi pagrupuok augalus, kai tos grupes netelpa.

Dabar yra daug mažaūgių ir net miniatiūrinių augaliukų.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 29, 12:32)
Dabar yra daug mažaūgių ir net miniatiūrinių augaliukų.

Medzius ir krumus tam mazam plote paveldejau. Turiu viena obeli, forzitija, ersketi, veigela, neatpazinta viszali kruma, pati pasodinau hortenzija ir gavau dovanu, tai teko sodint rododendra. Didziausia rupesti kelia toks mazas lopineles palei tvora. Cia viskas iskepa arba nenori augt, nes labai prasta zeme. Kelis kartu gerinau, bet turiu itarima, kad ten uzkastos statybines siuksles. Ziuresim koks vaizdelis bus siemet. Noriu anglisko kotedzo stiliaus sodelio.

Tiesa, prie varteliu auga bugienis. Ateiti bandysiu is jo tokia pusiau broma suformuot. Kolkas dar per mazas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 29 balandžio 2011 - 11:49
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 13:26)
Sveikos 4u.gif  4u.gif Noriu ir as isiprasyt i jusu tema. Jeigu priimsit ax.gif
Barboraaa, mane labiausiai domina tokie kaip tavo nestandartiniai kiemeliai ir butent tokiu kiemu apzesldinimas. Mano pacios kiemas labai nestandartinis, labai mazas, keli metrai ant keliu. Norisi tokiam kieme sukurt gamtos oaze, kuri visus metus keistusi, neatrodytu klaustrofobiskai, viliotu visokius laukinius gyvius (kolkas tik debesys ivairiausiu laukiniu, o gal naminiu biciu lankosi ir varles sokuoja), dziugintu ne tik aki, bet ir uosle. Gal as klystu, bet man atrodo toki kiema apzeldint kus kas sudetingiau, nei standartini, nes pabandyk gi pagrupuok augalus, kai tos grupes netelpa.

Pirmiausia tai pasirupinciau vesliu vijokliu ant sienos - iskart zaluma garantuota, o dar i auksti ir neuzimanti daug vietos wub.gif Kol nebuvome perstate namo, tai i viena siena remesi vynuoge ir sausmedis. tai turedavome ir ziedu, ir pasakiska kvapa ir uogu biggrin.gif tada tiksliai numatyciau kokio dydzio ir kur noriu poilsio zonos: staliukas, kedutes ar suolai, kokio dydzio jie bus, ir kaip apsisaugosiu nuo saules, ar uzteks skecio, ar norisis kazko rimtesnio, tada jau augalai liks. Manau, kad jei tikrai keli metrai, tada krumai ko gero. As aisku vienareiksmiskai siulyciau alyva, ja gelesite juk ir paformuoti, kaip jums labiau noresis. Gautusi puikus negriozdiskas medelis net.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 13:44)
Medzius ir krumus tam mazam plote paveldejau. Turiu viena obeli, forzitija, ersketi, veigela, neatpazinta viszali kruma, pati pasodinau hortenzija ir gavau dovanu, tai teko sodint rododendra. Didziausia rupesti kelia toks mazas lopineles palei tvora. Cia viskas iskepa arba nenori augt, nes labai prasta zeme. Kelis kartu gerinau, bet turiu itarima, kad ten uzkastos statybines siuksles. Ziuresim koks vaizdelis bus siemet. Noriu anglisko kotedzo stiliaus sodelio.

Forzitiju nemegstu, man jos darko visa vaizda blush2.gif Atrodo labai netvarkingai, nesolidziai, na ryksciu kruva ir tiek blush2.gif O ta tvora tokia plika? jokios gyvatvores, jokio krumo?
Bet tai ziuriu nemazai paveldejote biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 29 balandžio 2011 - 12:05
QUOTE(Cobre @ 2011 04 29, 12:52)
Papildyta:

Forzitiju nemegstu, man jos darko visa vaizda  blush2.gif  Atrodo labai netvarkingai, nesolidziai, na ryksciu kruva ir tiek  blush2.gif 

drinks_cheers.gif jau man forzitija kaip negrazu schmoll.gif Niekada nemaciau grazios kompozicijos su ja.. Gal ir buna, bet as neuztikau.
Atsakyti
Pirmiausia tai pasirupinciau vesliu vijokliu ant sienos - iskart zaluma garantuota, o dar i auksti ir neuzimanti daug vietos  wub.gif  Kol nebuvome perstate namo, tai i viena siena remesi vynuoge ir sausmedis. tai turedavome ir ziedu, ir pasakiska kvapa ir uogu  biggrin.gif  tada tiksliai numatyciau kokio dydzio ir kur noriu poilsio zonos: staliukas, kedutes ar suolai, kokio dydzio jie bus, ir kaip apsisaugosiu nuo saules, ar uzteks skecio, ar norisis kazko rimtesnio, tada jau augalai liks. Manau, kad jei tikrai keli metrai, tada krumai ko gero. As aisku vienareiksmiskai siulyciau alyva, ja gelesite juk ir paformuoti, kaip jums labiau noresis. Gautusi puikus negriozdiskas medelis net.
Papildyta:

Forzitiju nemegstu, man jos darko visa vaizda  blush2.gif  Atrodo labai netvarkingai, nesolidziai, na ryksciu kruva ir tiek  blush2.gif  O ta tvora tokia plika? jokios gyvantvores, jokio krumo?
Bet tai ziuriu nemazai paveldejote  biggrin.gif

Labai noreciau sausmedzio. Idomu ar sausmedis pakestu pavesi. Zinau, kad jie megsta saule, bet gal kaip nors ir pavesi augtu.
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 04 29, 13:57)
drinks_cheers.gif jau man forzitija kaip negrazu  schmoll.gif Niekada nemaciau grazios kompozicijos su ja.. Gal ir buna, bet as neuztikau.

Na, kol zydi, tai praeidama pro koki nama paziuriu su gerom emocijom, vistik pavasaris, bet pas save nei uz ka tongue.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 13:58)
Labai noreciau sausmedzio. Idomu ar sausmedis pakestu pavesi. Zinau, kad jie megsta saule, bet gal kaip nors ir pavesi augtu.

na, pas mus ten gana sviesu, tik salygos prastos buvo, tokiam kamputyje augo, gal jis zemei nereiklus g.gif tik nezinau kokia ten rusis buvo, bet vienas jis nebutu man grazus buves schmoll.gif pradzioje jis sulapoja, zydi, o vynuoge veliau sulapodavo pilnai, kai jau sausmedis apsiurdavo.
Atsakyti
Pirmiausia tai pasirupinciau vesliu vijokliu ant sienos - iskart zaluma garantuota, o dar i auksti ir neuzimanti daug vietos  wub.gif  Kol nebuvome perstate namo, tai i viena siena remesi vynuoge ir sausmedis. tai turedavome ir ziedu, ir pasakiska kvapa ir uogu  biggrin.gif  tada tiksliai numatyciau kokio dydzio ir kur noriu poilsio zonos: staliukas, kedutes ar suolai, kokio dydzio jie bus, ir kaip apsisaugosiu nuo saules, ar uzteks skecio, ar norisis kazko rimtesnio, tada jau augalai liks. Manau, kad jei tikrai keli metrai, tada krumai ko gero. As aisku vienareiksmiskai siulyciau alyva, ja gelesite juk ir paformuoti, kaip jums labiau noresis. Gautusi puikus negriozdiskas medelis net.
Papildyta:

Forzitiju nemegstu, man jos darko visa vaizda  blush2.gif  Atrodo labai netvarkingai, nesolidziai, na ryksciu kruva ir tiek  blush2.gif  O ta tvora tokia plika? jokios gyvantvores, jokio krumo?

Plikas tinklas vienoj pusej, o kitoj kaimynu medine tvora, aklina kaip siena. Forzitija ir man nelabai, bet ji jau labai sena ir, kaip sienele uzstoja nuo kaimynu. Ant sienos auga Ragane Montana Rubens. Ji jau po truputi lipa i Forzitija. Tokiu budu bandau zalia, naturalia siena nuo kaimyno atsitvert. Perzydejus Forzitija vel prazystu zydint raganei.
Atsakyti
O as pagalvojau, kad jei ten patvori isdegina viska, tai sausmedziui gal butu labai gerai? ir sauleta ir zemes jam labai jau puikios nereikia. Gal.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 12:44)
Tiesa, prie varteliu auga bugienis. Ateiti bandysiu is jo tokia pusiau broma suformuot. Kolkas dar per mazas.

Ar nesusibadysit vaikščiodami pro bromą iš bugienio?
user posted image

Forzitiju nemegstu, man jos darko visa vaizda  blush2.gif  Atrodo labai netvarkingai, nesolidziai, na ryksciu kruva ir tiek  blush2.gif  O ta tvora tokia plika? jokios gyvatvores, jokio krumo?

QUOTE(polfast @ 2011 04 29, 12:57)
drinks_cheers.gif jau man forzitija kaip negrazu  schmoll.gif Niekada nemaciau grazios kompozicijos su ja.. Gal ir buna, bet as neuztikau.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 13:05)
Plikas tinklas vienoj pusej, o kitoj kaimynu medine tvora, aklina kaip siena. Forzitija ir man nelabai, bet ji jau labai sena ir, kaip sienele uzstoja nuo kaimynu. Ant sienos auga Ragane Montana Rubens. Ji jau po truputi lipa i Forzitija. Tokiu budu bandau zalia, naturalia siena nuo kaimyno atsitvert. Perzydejus Forzitija vel prazystu zydint raganei.

Ir man forzicija ypatingo neįdomumo augalas. Nors kažkurioj NA temoj mačiau labai gražiai priderintą. Tik nebeatsimenu kurioj. blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 29, 13:12)
O as pagalvojau, kad jei ten patvori isdegina viska, tai sausmedziui gal butu labai gerai? ir sauleta ir zemes jam labai jau puikios nereikia. Gal..  rolleyes.gif

Negaliu ten sausmedzio sodint , nes iliptu tiesiai i ragane. Siemet ten susodinau, monardas, lelijas, anyzini lofanta ir lavandos nuo pernai auga. Lavandos pernai labai prastai atrode, jau galvojqau, kad numirs, o siemet atsigavo bigsmile.gif . Pries monardas noreciau kokiu nors vienmeciu pasodint, bet dar nesugalvoju kokiu. Pirma mintis buvo dailieji salavijai, bet nieko nebus schmoll.gif . Nugeibo nabagai, tik prie roziu pasodinti sekmingai prigyjo.
Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2011 04 29, 13:41)
Ar nesusibadysit vaikščiodami pro bromą iš bugienio?

Pro ten praktiskai nevaikstom, tik jeigu kokiais ukiniais reikalais. Be to man gaila raut tai kas jau buvo pasodinta pries mums ten apsigyvenant. Jis jau nemazas, kokie 2 metrai. Be to jeigu neklystu bugienis kazkokia simboline prasme turi. Atrodo tautosakoj visokius nelabuosius atbaido hihihi.gif Jau vien del to smagu, kad jis ten yra.

Tiesa, del anglisko kotedzo kiemelio svaigstu, nes visas veiksmas vyksta UK kotedze. Jeigu buciau LT kurciau tik lietuviska etnografini kiema su dideliu vaismedziu sodu ir keliais aviliais (del aviliu, tai kelis kartus pagalvociau). Nes mano galva nieko nera graziau uz lietuviskus arhitekturinius kaimus ir viskam turi but savo vieta. Pvz. lietuviskas etnografinis sodas UK butu kaip koks svetimkunis nei i tvora , nei i mieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 29 balandžio 2011 - 12:55