Apie rūtų vainikėlį nuomonė kaip ir daugumos , jei jau nuskynei tą rūtelę, tai nereik to vainikėlio .
Visgi manau, jei jau nori laikytis tradicijų, tai bent išsiaiškinti reikia, ką jos reiškia, ir ar atitinka tavo gyvenimą, kad neatrodytum juokingai.
ar kas galit atsakyti del to gelytes persegimo? prasau
QUOTE(smala @ 2009 02 25, 15:10)
Mano vainikelis iki siol guli dezuteje ,jau 10metu
savo irgi laikau, bet girdėjau kad reikėjo sudeginti. Kaip ten su tais papročiais ištikrųjų?
Nežinau man tas rutų vainikėlis daugiau nei juokingas šių dienų kontekste. Nesisegsiu jo, nieko jau nebeapgausiu kai su vyrų iki vestuvių 4 metus po vienu stogu gyvenam
QUOTE(Dzetazeta @ 2010 06 14, 11:16)
siu dienu kontekste jis nejuokingas, jei nuotaka neturi vaiku arba nera nescia... istorijos nezinojimas - cia juokinga
ir kokia ta istorija?
vainikas yra jaunystes simbolis, merginos pintus is lauko geliu vainikais puosdavosi ir tik veliau jis buvo pradetas pinti is rutu ir atsisveikinimas su vainikeliu yra atsisveikinimas su jaunyste ir pradejimas kurti seima, auginti vaikus. Tad jei neturi vaiku ir nesi nescia - atsisveikinimas su vainikeliu grazios tradicijos puoselejimas
šiaip mačiau vienose vestuvėse degino, o kitose įteikė jaunikiu įdėję į tokia skynutę mažą, kad saugotų man tai išvis tas vainikėlis kažkaip juokingai atrodo
KAm juokingas, kam ne, as ji turesiu . Bet tikrai NEDEGINSIU , nes esu buvusi pamerge vestuvese, kur jaunikis issitrauke ziebtuveli ir pradejo, tikra ta zodzio prasme egzekucija , nes vainikelis niekaip neuzsudege. Tai po to vaizdelio, pasibaisejau ir jokiu deginimu nebus . Padesiu i dezele, tegul buna sau.
QUOTE(jolli513 @ 2010 08 30, 21:15)
KAm juokingas, kam ne, as ji turesiu . Bet tikrai NEDEGINSIU , nes esu buvusi pamerge vestuvese, kur jaunikis issitrauke ziebtuveli ir pradejo, tikra ta zodzio prasme egzekucija , nes vainikelis niekaip neuzsudege. Tai po to vaizdelio, pasibaisejau ir jokiu deginimu nebus . Padesiu i dezele, tegul buna sau.
O mano kazkur pasidejo
Rūtos - nekaltybės simbolis. Jei nuotaka tikrai išsaugojusi savo nekaltybę ir tik po vestuvių apsigyvens su vyru, tai rūtų vainikėlio tradicija labai graži. Bet visais kitais atvejais - neščia ar nenėščia, su vaikais ar be vaikų, bet jei žinai, kad nebesi tyra skaisti nekalta mergelė, tai kam tas rūtų vainikėlis?
beje, visai įdomus straipsnis apie vestuvių simbolius: http://www.apievestu...boliai.-I-dalis
beje, visai įdomus straipsnis apie vestuvių simbolius: http://www.apievestu...boliai.-I-dalis
sveikos turiu klausima, is kur gauti rutu vainikeli? sesuo tuokiasi jo nenori, visgi draugavo su saviskiu ne menesi o daug metu,tai tas vaineklis simbolizuojantis nekaltybe irgi atrodo ne kaip, bet seimos mociute tiesiog reikalauja nes kaip cia taip geda darysis pries kuniga ir pries visus. tai planuojam nesegti i plaukus o i dezute graziai isideti ir viskas, tik ka ten isidesim kai man paskirta ji supint o is kur gaut nezinau , ejau per geliu parduotuves nieks neturi... gal jus patarti galetumet?