Man mama taip pat isege, nors mes su vyru jau 1,5 metu gyvenome kartu bet nupyne toki denge beveik puse galvos o dabar jis jau sudziuves guli dezuteje ir kartas nuo karto patikrinu ar nesubyrojo jau...
QUOTE(dru-gelis @ 2008 04 14, 14:43)
Man mama taip pat isege, nors mes su vyru jau 1,5 metu gyvenome kartu bet nupyne toki denge beveik puse galvos o dabar jis jau sudziuves guli dezuteje ir kartas nuo karto patikrinu ar nesubyrojo jau...
maniskis irgi dezuteje guli. Su vyru 6 metus isdraugave buvom, o gyvenom apie 2, bet esme sege todel, kad jis ir buvo mano vienintelis vyras (vainikelio prasme), tad jam ir atidave
QUOTE(odeta28 @ 2008 02 03, 12:45)
As tai su saviskiu gyvenu jau 4 metai,bet vainikeli tai noreciau uzsideti.Man tai labai grazi tradicija Na ir kas,kad tu ruteliu senai neissaugojau,bet nors pilvas nelipa(tada galvociau kitaip)
Geras,maniau,kad rutu vainikeli sudegina 12 val.,o pasirodo taip paleistuves daro Gerai,kad paskaiciau,tai nors tokia nepasirodysiu.
Nors cia tik prietarai tikriausiai
Geras,maniau,kad rutu vainikeli sudegina 12 val.,o pasirodo taip paleistuves daro Gerai,kad paskaiciau,tai nors tokia nepasirodysiu.
Nors cia tik prietarai tikriausiai
tikrai netiesa, kad paleistuves 12 val sudegina rutu vainikeli, pagal lenku tradicijas jis yra deginamas 12 val, o po to tevai perduoda namu zidini.
Truptį nesupratau. Kas tos paleistuvės? Rūtų vainikėlis nuimamas antrąją dieną. Jei vestuvės daromos tik vieną dieną, tai nuimamas po 12 valandos nakties.
QUOTE(Nersim @ 2008 04 14, 20:42)
Truptį nesupratau. Kas tos paleistuvės? Rūtų vainikėlis nuimamas antrąją dieną. Jei vestuvės daromos tik vieną dieną, tai nuimamas po 12 valandos nakties.
auksciau buvo isakyta nuomone, atseit tik paleistuves tekedamos degina rutu vainikeli, o kitos deda i dezute ir atiduoda saugoti vyrui pas mus kraste, kiek zinau, rutu vainikelis yra deginamas
na kiek zinau tai vainikelis vidurnakti pagal lietuviskas tradicijas yra deginamas..
As tai pat zinau, kad rutu vainikelis yra sudeginamas pagal lietuviskas tradicijas. Mano sesuo kai tuokesi pries 13metu degino vainikeli. O tie visi senu bobulku prietarai tegul kojines mezga anukams jos daugiau, maziau pliotkams laiko tures. Tai jus sprendziat paleistuve ar ne pagal tai kaip sudegina vainikeli? pas mane is viso nebus rutu vainikelio tai kas as tada, paleistuviu karaliene?
na cia panasiai jei veina karta gerei tai esi alkoholikas
na man asmeniskai tai svarbu kaip as jausuosi, jei man rutos patinka, kodel as turiu cia ju neimti, jei bobutes kalba, lai kalba, man nuo to nej geriau nej blogioau, svarbu, kad man tai patinka, tai manau kiekviena turi daryt kaip jei patinka
na man asmeniskai tai svarbu kaip as jausuosi, jei man rutos patinka, kodel as turiu cia ju neimti, jei bobutes kalba, lai kalba, man nuo to nej geriau nej blogioau, svarbu, kad man tai patinka, tai manau kiekviena turi daryt kaip jei patinka
As noriu kad vainikeli sudegintu, nors mano pirsliene buvo sugalvojusi ji i dezute ideti;) bet kadangi as taip noriu tai ji taip ir parays;) nenoriu papildomu siuksliu laikyti namuose jis bus pasventintas baznycioje ir kazkur dulkes, tai man nepatinka todel ji sudeginsime
as tai turbut nesisegsiu rutu vainikelio pagal visus paprocius segasi tik nekaltos nuotakos, o kadangi as jau senai kalta ir su MB jau metai kaip gyvenam kartu, tai as neisdarkysiu tos tradicijos radau forume analoga rutu vainikelio deginimui- deginti ant lapelio uzrasyta mergautine pavarde- kaip jos atsisakyma ir sutikima pasiimti vyro...
man tai nedidele sakele rutu isege, nes nelabai as jo norejau, bet dabar guli skrynuteje, tikrai neuzima vietos.
QUOTE(l-onely @ 2008 04 16, 20:46)
na kiek zinau tai vainikelis vidurnakti pagal lietuviskas tradicijas yra deginamas..
degint rūtas nėra lietuviška tradicija(ši tradicija atėjo pakankamai neseniai), lietuviška tradicija - išsaugot jį