Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius IX

QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 28, 13:55)
Dėkui už aktualią informaciją.

Bet kilo klausimas: o su kokiu metro bilietu galima nuvažiuoti iki La Defence  g.gif? Ar vis tik galioja tie patys t+ Ticket  g.gif  g.gif?

Pagrindiniai Paryziaus metro bilieteliai galioja tik 1 zonai. Su jais aplankysite pagrindinius Paryziaus objektus: Luvra, Noterdamo katedra, Eifelio boksta, Triumfo arka, Eliziejaus laukus ir pan.
La defense yra 3 zonoje, Versalis -4oje, Disneylandas 5oje. Jei norite pasitikrinti, kurioje zonoje yra jusu norimi aplankyti objektai, cia yra neblogas zemelapis su suzymetomis zonomis.

Bilietus pigiau pirkti vadinamomis 'knygelemis' po 10 (realiai tai tokie patys bilietai, net nesupakuoti kaip nors ypatingiau, tik pavadinimas toks biggrin.gif), ju kainos priklauso nuo to, kiek bilietu perkate vienu metu:
1 ticket t+ 1,70 EUR
10 tickets t+ 12,50 EUR
Zodziu, perkant 10 bilieteliu, gaunasi apie 27% nuolaida. Bilietai i kitas zonas priklauso nuo to, is kurios stoteles i kuria vykstate. Kainas galite pasitikrinti cia. Bilietus galite nusipirkti didesniu metro/rer stoteliu kasose bei bilietu aparatuose, beja, didele ju dalis nepriima grynu pinigu, tik korteles. Velgi, kaina perkant 10vnt yra apie 27% pigiau. Jeigu vykstate su didele seima, ir bilietu reikes i abi puses, kartais apsimoka nusipirkti duagiau bilietu, kuriu nepanaudosite, nei pirkti po viena wink.gif
Vaikams nuo viso to, kas cia pamineta, 50% nuolaida. Deja nepamenu nuo kokio amziaus vaikams jau riekalingi bilieteliai. Pataisykit jei klystu, bet manau kazkur nuo 2-3m.
Atsakyti
QUOTE(Elodie* @ 2011 09 28, 20:43)
Pagrindiniai Paryziaus metro bilieteliai galioja tik 1 zonai. Su jais aplankysite pagrindinius Paryziaus objektus: Luvra, Noterdamo katedra, Eifelio boksta, Triumfo arka, Eliziejaus laukus ir pan.
La defense yra 3 zonoje, Versalis -4oje, Disneylandas 5oje. Jei norite pasitikrinti, kurioje zonoje yra jusu norimi aplankyti objektai, cia yra neblogas zemelapis su suzymetomis zonomis.

ratp.fr puslapyje radau šią informaciją:

"The t+ ticket allows you to travel on:
metro lines
RER lines (RATP and SNCF) within Paris (zone 1)
Ile-de-France bus lines (RATP and OPTILE), except Orlybus and Roissybus (see the specific conditions below for the Noctilien network and lines with special fares: 299, 350 and 351)
tramway lines (RATP and SNCF)
the Montmartre funicular"

Taigi, kaip suprantu, šie bilietai metro galioja nepriklausomai nuo zonos (tik RER galioja 1 zonai). Tad iki La Defense su 1 metro linija galima važiuoti su tais pačiais bilietais. Ar aš neteisus g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(spookyGaG @ 2011 09 28, 17:36)
Beje, kam buvo aktualus daiktu saugojimas, tai musu viesbutis neprieme, tai saugojom Gare du Nord. Maziausia talpykla - 4 EUR. Tilpo laisvai 2 kuprines.

Kiek laiko uz tuos 4EUR galima laikyti daiktus Gare du Nord stotyje? Ar yra dar ir didesnio dydzio saugyklu?
Atsakyti
labas vakaras,
mes jau grizome is Paryziaus ir noriu pasidalint ispudziais smile.gif
Zodziu kur cia rasiau apie www.housetrip.com tai mum pries 4 dienas isvykstant parase kad pas juos ten problemos nebus kur mums atvaziuot aisku pinigai visi sumoketi uz studija, ir durniausiai kad vyras vel bande per juos uzsakyt nors atsiunte atsakyma kad uzimta is kreditines korteles pinigus nuskaiciavo ir uz nauja uzsakyma alia doh.gif tai mano patarimas gal sia kompanija biskeli aplenkt, aisku lig visus pinigus grazino bet visgi teko jiems daug skambintis i uzsieni aiskintis situacija kas aisku gi nemalonu...
Kaip ir buvau cia rasius kad byjojau skristi tai toks patarimas visgi isigyt ausines pries triuksma su jomis tikrai kas byjo jausites smagiau, bent man ju labai truko mirksiukas.gif
Labai patiko Paryziaus metro ir tas kuris veza po zeme ir tas kuris veza virs miesto, berods 6 numeris iki nation veza daug virs miesto na ispudis tikrai labai labai wub.gif
Mes gyvenome 20 zonoje viesbutyje comfort davout na negaliu labai apie ji kazka parasyt bet na vertinciau 7 balais is 10 matem ju tinklo viesbuti monmartre tai tas paliko toki geresni ispudi na geresne vieta maten ten biskeli brangiau bet ir aplinka jaukesne tad kas nores nebrangiai galima drasiai uzsakinet nuo porte de mailot nera sunku nuvaziuot nors vaziuot gera pusvalandi smile.gif
Apie pati Paryziu na nzn kodel ar kad mum tokie nesklandumai buvo su tuo apgyvendinimu, ar kas bet mum su vyru jis pasirode labai svetimas, per tas 4 dienas taip ir nesugebejome jame apsiprast?Labai griozdiski pastatai labai netvarkingos gatves, keisciausiai kad i jokias bandeles tenais net zvilgtelet negalejau jauciausi kaip nestuke.gif kuria pikina nuo bandeliu doh.gif
Aisku Notre Dame ir Sacre Couerce paliko neisdildoma ispudi man, Notre Dame vidaus vitrazai ypac ta gele tai kazkas zodziais nenusakoma .
Labai gailiuosi kad si karta su vyru neaplankem disneilendo atrode kad i ji reikia vaziuot su vaikais bet kaip supratom is ispudziu tu kurie buvo kad verta ir suaugusiems sako patenki i gryna vaikyste, tiesiog vaikystes pasaka na nzn bet as labai gailiuosi kad tenais nenuvaziavome su vyru be vaiku:)tad gal mano pasakojimas kam pades apsisprest ir aplankyt disneilenda nedaryt musu klaidos...smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2011 09 28, 20:42)
Kiek laiko uz tuos 4EUR galima laikyti daiktus Gare du Nord stotyje? Ar yra dar ir didesnio dydzio saugyklu?

Yra ir didesniu. Is viso yra 3 dydziu talpyklos. Didziausia, bijau sumeluot, bet, man rodos, 9 EUR kainuoja. Beje, ten reikia tureti monetu mesti i tas spinteles, taciau stovi ir pinigu pasmulkinimo masina vietoje smile.gif
Del laikymo laiko, tai jei neklystu yra parai tokia kaina. Nelabai, tiesa pasakius, aiskinausi, nes mums tereikejo kazkur 5 valandoms pamesti daiktus.
Papildyta:
QUOTE(*Arbata* @ 2011 09 28, 22:08)
Labai gailiuosi kad si karta su vyru neaplankem disneilendo atrode kad i ji reikia vaziuot su vaikais bet kaip supratom is ispudziu tu kurie buvo kad verta ir suaugusiems sako patenki i gryna vaikyste, tiesiog vaikystes pasaka na nzn bet as labai gailiuosi kad tenais nenuvaziavome su vyru be vaiku:)tad gal mano pasakojimas kam pades apsisprest ir aplankyt disneilenda nedaryt musu klaidos...smile.gif 4u.gif

Mes buvom Disney. Kadangi esu ten buvus pries daugybe metu, tai norejau vel - vel i ta grazia pasaka. Bet per tuos 17 metu nuo pirmos viesnages, pamaciau ir kitu pramogu parku, tai net nebezinau, kuris buvo verciausias demesio.. Tik labai dziaugiausi, kad bilietus nusipirkom i abu parkus (studio+disneyland), nes pvz jei butume eje tik i Studio, tai buciau gana nusivylus.. O tas parkas su visom pilim, traukinukais, princesem yra Disneyland wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 28, 15:55)
Bet kilo klausimas: o su kokiu metro bilietu galima nuvažiuoti iki La Defence  g.gif? Ar vis tik galioja tie patys t+ Ticket  g.gif  g.gif?

Mes važiavom į La Defense su tais pačiais paprastais Tcarnet metro bilietais. Ir atgal parvažiavom. Jokių kitų pirkti nereikėjo.
Atsakyti
QUOTE(spookyGaG @ 2011 09 29, 08:42)

Del laikymo laiko, tai jei neklystu yra parai tokia kaina. Nelabai, tiesa pasakius, aiskinausi, nes mums tereikejo kazkur 5 valandoms pamesti daiktus.
Papildyta:
Mes buvom Disney. Kadangi esu ten buvus pries daugybe metu, tai norejau vel - vel i ta grazia pasaka. Bet per tuos 17 metu nuo pirmos viesnages, pamaciau ir kitu pramogu parku, tai net nebezinau, kuris buvo verciausias demesio.. Tik labai dziaugiausi, kad bilietus nusipirkom i abu parkus (studio+disneyland), nes pvz jei butume eje tik i Studio, tai buciau gana nusivylus.. O tas parkas su visom pilim, traukinukais, princesem yra Disneyland wink.gif

Atsiprašau, jei pasikartosiu, nelabai turiu laiko visą temutę skaityt blush2.gif

O kaip iki Disney nuo miesto centro nusigaut ir kiek kainuoja? Bei kokia bilieto į patį parką kaina? blush2.gif Ačiū, kas atsakysit 4u.gif
Atsakyti
sveikos, na, matyty, man protelis galutinai susisuko, bet nerandu normalių bilietų į Paryžių doh.gif gal galėtumėt pagelbėt? Ieškau kovo mėnesį nuo 24 dienos iki 30. Gal galit pasakyti, kur ieškoti, ar padėt rast? nes dabar man meta tik Air Baltic skrydžius su ilgu kelionės laiku ir 2 persėdimais. Keliausiu su dviem vaikais, tai norisi kaip galima lengviau, greičiau.
Atsakyti
Sveiki Paryžiaus mylėtojai 4u.gif

Man šiais metais pasitaikė nereali galimybė važiuoti į Paryžių darbo reikalais, t.y. pas vienus mūsų tiekėjus į mokymus. Tuo pačiu nusprendėme su vyru praleisti Paryžiuje medaus savaitgalį (susituokėme rugsėjo pradžioje) wub.gif
Paryžių įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio, praeitų metų spalio mėnesį praleidome ten visą savaitę rolleyes.gif Tą savaitę stengėmės kuo daugiau pamatyti. O šiais metais skyrėme visą laiką sau wub.gif
Labai džiaugiuosi, kad teko šiemet visą savaitę praleisti su prancūzais. Jie labai paprasti, malonūs ir šilti žmogeliukai. Tik gaila, kad gyvenau toli nuo centro, prie Sharly de Gol oro uosto mažame miestelyje. Bet turėjau puikią galimybę pasivaikščioti ten ir pasižiūrėti kaip Paryžiaus priemiestyje gyvena paprasti žmogeliukai. Buvau maloniai nustebinta kai beveik kiekvienas gatvėje sutiktas žmogus su manimi sveikinosi bigsmile.gif Na, o po mokslų sekė malonumai smile.gif Vyras atskrido penktadienį vakare su RyanAir'u į Beauvais oro uostą. Susitikome Port Maillot, tą patį vakarą pėstute praėjome Elyziejaus laukais ax.gif Apsistojome mažame kukliame viešbutuke Monmartre. Kokybė ne aukščiausia, bet mums tik reikėjo lovos ir dušo ax.gif Taigi į visą kitą nekreipėme dėmesio ax.gif Tikrai neverta atvykus į Paryžių 3 dienom mokėti kosmines sumas už prabangius viešbučius, nes visą laiką praleisi mieste smile.gif Taigi kaip jau sakiau, visą savaitgalį skyrėme sau wub.gif Aplankėme tik Père Lachaise kapines. Keista vieta, bet tikrai buvo labai įdomu ax.gif Kiekvieną vakarą Senos pakrantėje gėrėme vyną su sūriu...Sekmadienį skyrėme pasivaikščiojimui po Monmartre...Pirmadienį kol laukėme lėktuvo išsitiesėme Tuileries soduose ant žolytės ir mėgavomės kiekviena akimirka. Jaučiau, kad tą akimirką noriu būti čia ir dabar. Paryžius tikrai yra tas miestas, kuriame jautėmės gerai. Norėčiau ten važiuoti dar ir dar wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 09 29, 10:29)
sveikos, na, matyty, man protelis galutinai susisuko, bet nerandu normalių bilietų į Paryžių  doh.gif gal galėtumėt pagelbėt? Ieškau kovo mėnesį nuo 24 dienos iki 30. Gal galit pasakyti, kur ieškoti, ar padėt rast? nes dabar man meta tik Air Baltic skrydžius su ilgu kelionės laiku ir 2 persėdimais. Keliausiu su dviem vaikais, tai norisi kaip galima lengviau, greičiau.

o jums ryanairas nepriimtinas?
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 09 29, 10:35)
o jums ryanairas nepriimtinas?

man viskas tinka, kas Paryžiuj atsiduria greitai ir normaliu metu, jei be persėdimų, tai išvis gerai.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 09 29, 10:42)
man viskas tinka, kas Paryžiuj atsiduria greitai ir normaliu metu, jei be persėdimų, tai išvis gerai.

na tai jusu datai, reikia pradet ieskot ne anksciau kaip gruodi, optimalu sausio pradzioje-viduryje 4u.gif
kitaip stipriai permokesite doh.gif
as galvoju apie sausio pabaiga ir tai dar rami sedziu bent iki lapkricio biggrin.gif zinoma noretusi sutaupyti korteles mokesti, jei jis tikrai bus nuo lapkricio 1d g.gif

zinoma, galima pirkti su airbaltiku, bet, kad ju kainos blink.gif net jei skaiciuoti primityviai- airbaltic skrenda i de golio oro uosta, rer iki miesto(ir metro iki vietos jei lauk neiseisit) apie 8.6eur(bent buvo panasiai), o ryanairas- i buvei, tai 30eur iki miesto(+metro iki vietos). skirtumas sioks toks yra, bet ar tarp lektuvu bilietu bus vertas demesio skirtumas g.gif na, galima laukti kalediniu airbaltiko akciju bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 29 rugsėjo 2011 - 09:56