Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius IX

QUOTE(Eljerny @ 2011 09 23, 10:36)
Nedaznai buna po 35  doh.gif o jei 51Lt + 35Lt (busas Kaunas-Vilnius + sugaistas laikas), tada jau geriau 90 ir tiesiai i Vilniu  smile.gif

nedaznai, sutinku 4u.gif bet ar pries rasydama pasiziurejot, ar yra tu po 90lt bigsmile.gif as perziurejusi kokius 3 menesius radau tik viena diena uz 69lt, visi kiti buvo virs 109, 169( aisku, i viena puse) ir t.t.
jokiais busais nevazinejam ir tie 35 lt butu turbut visiem 4 iki kauno ir atgal bigsmile.gif
pati siemet pirkau bilietus po 35lt,asmeniui gavosi lygiai 70lt, taigi tokiu kainu tikrai buna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 09 23, 22:36)
nedaznai, sutinku 4u.gif bet ar pries rasydama pasiziurejot, ar yra tu po 90lt bigsmile.gif as perziurejusi kokius 3 menesius radau tik viena diena uz 69lt, visi kiti buvo virs 109, 169( aisku, i viena puse) ir t.t.
jokiais busais nevazinejam ir tie 35 lt butu turbut visiem 4 iki kauno ir atgal bigsmile.gif
pati siemet pirkau bilietus po 35lt,asmeniui gavosi lygiai 70lt, taigi tokiu kainu tikrai buna 4u.gif

Lenkiu savo pražilusią galvą prieš Jus - 35 Lt yra super thumbup.gif . Bet tokias kainas galima rasti tik planuojant kelionę antraip -randu pigius bilietus, po to rišu kelionę prie jų. Viskas OK, jei tau apie dvidešimt (kaip Makaliui), esi vienas (na, max du), ir laiką gali pats planuoti. Bet jei esi vyresnis, turi šeimyną ir rimtą darbą, planavimas būna kitoks - turi laiką, kurį gali skirti kelionei(o tai priklauso nuo labaaaaai daug faktorių) , turi svajonę, kur nori nukeliauti - po to ieškai pigių bilietų. Taip atsitiko ir man: radau bilietus vienam be bagažo ir be kortelės mokesčių po 212 Lt (į abi puses), ir maniau, kad tai labai gerai (su bagažu ir kortelės mokesčiais 4 asmenims 1121 Lt). Milaaa ko gero dabar sukioja pirštą prie smilkinio - kokie mes kvaili, kad pirkom tokius brangius bilietus. Taip, jei nervai būtų buvę stipresni, būtumę sutaupę apie 480 Lt (praėjus savaitei po mūsų pirkinio, bilietai į Paryžių pusdieniui labai atpigo). Bet - nusipirkau ir nesigailiu - juk lapkričio pradžioje Paryžius bus po mano kojom... Ką norėjau pasakyti - kelionė ir jos planavimas, jos išlaidos priklauso nuo labai daug faktorių. taigi, teigti kad Ryanair yra thumbup.gif - mažų mažiausia avantiūristiška. Kainos gali būti labai įvairios, ir reikia tik džiaugtis, kad atsiranda pasirinkimas.

QUOTE(gabija43 @ 2011 09 22, 13:05)
Buto nuoma pasiteisino ir musu atveju, 4 asmenim 3 naktys kainavo 212 euru, cia dekui jums merginos, kurios rekomendavo uzsisakineti buta per airnb. Didziausias buto nuomos pliusas tai velyvas issikraustymas, zinoma pries tai suderinus su seimininku, nes skrydis namo tik septinta, o viesbutis iskrausto velyviausiai 12.

Vienam savo fotoreportažų rašiau, kad nemoku taupyti - gabija43 dar kartą tai patvirtino doh.gif . Kaip suprantu, vienam žmogui viena nakvynė Jums kainavo 212/12=17,67 EUR. Mūsų užsakyta nakvynė: 550/16=34.38 EUR. Iki šiandien maniau, kad tai normali kaina, bet po Jūsų posto susinervinau ax.gif . Bet - mūsų apartamentai 2 rajone - tik tai mane dar šiek tiek guodžia. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 23 rugsėjo 2011 - 22:22
QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 23, 23:15)
Lenkiu savo pražilusią galvą prieš Jus - 35 Lt yra super thumbup.gif . Bet tokias kainas galima rasti tik planuojant kelionę antraip -randu pigius bilietus, po to rišu kelionę prie jų. Viskas OK, jei tau apie dvidešimt (kaip Makaliui), esi vienas (na, max du), ir laiką gali pats planuoti. Bet jei esi vyresnis, turi šeimyną ir rimtą darbą, planavimas būna kitoks - turi laiką, kurį gali skirti kelionei(o tai priklauso nuo labaaaaai daug faktorių) , turi svajonę, kur nori nukeliauti - po to ieškai pigių bilietų. Taip atsitiko ir man: radau bilietus vienam be bagažo ir be kortelės mokesčių po 212 Lt (į abi puses), ir maniau, kad tai labai gerai (su bagažu ir kortelės mokesčiais 4 asmenims 1121 Lt). Milaaa ko gero dabar sukioja pirštą prie smilkinio - kokie mes kvaili, kad pirkom tokius brangius bilietus. Taip, jei nervai būtų buvę stipresni, būtumę sutaupę apie 480 Lt (praėjus savaitei po mūsų pirkinio, bilietai į Paryžių pusdieniui labai atpigo). Bet - nusipirkau ir nesigailiu - juk lapkričio pradžioje Paryžius bus po mano kojom... Ką norėjau pasakyti - kelionė ir jos planavimas, jos išlaidos priklauso nuo labai daug faktorių. taigi, teigti kad Ryanair yra  thumbup.gif  - mažų mažiausia avantiūristiška. Kainos gali būti labai įvairios, ir reikia tik džiaugtis, kad atsiranda pasirinkimas.
Vienam savo fotoreportažų rašiau, kad nemoku taupyti - gabija43 dar kartą tai patvirtino doh.gif . Kaip suprantu, vienam žmogui viena nakvynė Jums kainavo 212/12=17,67 EUR. Mūsų užsakyta nakvynė: 550/16=34.38 EUR. Iki šiandien maniau, kad tai normali kaina,  bet po Jūsų posto susinervinau ax.gif . Bet - mūsų apartamentai 2 rajone - tik tai mane dar šiek tiek guodžia. rolleyes.gif

na,pirsto nesukioju biggrin.gif jei galite sau tai leisti,prasom 4u.gif man tiesiog labai gaila moketi pinigus uz tai,ka galima rasti gerokai pigiau( sutikit,kokybe paslaugos siuo atveju nenukencia).
musu darbai taippat rimti, pries 3 dienas atostogu nepaprasysi doh.gif
tiesiog as jau daug metu( nuo pat ryanairo atsiradimo lt) perku ju bilietus,matau tendencijas ir bilietus perku tik tuomet,kai kaina mane tenkina 4u.gif siuo atveju, bilietai 4 kainavo 280 lt + apie 15 lt uz persivedima i masterkarda.
i venecija bilietus pirkau po 5 eur uz atkarpa, 20 eur pirmyn atgal uz 4 skrydzius zmogui. bene brangiausi bilietai buvo i koso sala, bet ir tai pigiausi,kokie tik buvo bigsmile.gif
juk ir dabar lapkriciui i Paryziu buvo po 42-51lt(be papildomu mokesciu),taigi zmogui apie 100lt,bet susilaikiau,man velesniam laikui reikia, ant ispardavimu lotuliukas.gif

o ir jums turiu padekoti uz superini vokiska nuomos puslapi 4u.gif butinai naudosiu,jei prireiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 23 rugsėjo 2011 - 22:36
QUOTE(milaaa @ 2011 09 23, 23:32)
na,pirsto nesukioju biggrin.gif  jei galite sau tai leisti,prasom 4u.gif  man tiesiog labai gaila moketi pinigus uz tai,ka galima rasti gerokai pigiau( sutikit,kokybe paslaugos siuo atveju nenukencia).
musu darbai taippat rimti, pries 3 dienas atostogu nepaprasysi doh.gif
tiesiog as jau daug metu( nuo pat ryanairo atsiradimo lt) perku ju bilietus,matau tendencijas ir bilietus perku tik tuomet,kai kaina mane tenkina 4u.gif siuo atveju, bilietai 4 kainavo 280 lt + apie 15 lt uz persivedima i masterkarda.
i venecija bilietus pirkau po 5 eur uz atkarpa, 20 eur pirmyn atgal uz 4 skrydzius zmogui. bene brangiausi bilietai buvo i koso sala, bet ir tai pigiausi,kokie tik buvo bigsmile.gif
juk ir dabar lapkriciui i Paryziu buvo po 42-51lt(be papildomu mokesciu),taigi zmogui apie 100lt,bet susilaikiau,man velesniam laikui reikia, ant ispardavimu lotuliukas.gif

o ir jums turiu padekoti uz superini vokiska nuomos puslapi 4u.gif butinai naudosiu,jei prireiks.

Gerb. Milaaa, užsisakęs bilietus, keletą kartų per dieną įeinu į Ryanair puslapį (žinau, kad tai kvaila, bet kiekvienas įėjimas - tarsi mano kvailumo barometras blush2.gif). Taigi, bilietus užsisakėm 08.27, per visą laiką iki šiandien mus tenkinančiom datom tik pusdienį (kažkur apie rugsėjo 15) bilietai buvo po 92 Lt pirmyn atgal be bagažo (105 Lt) ir kortelės mokesčio (4*2*21=168 Lt). Visais kitais atvejais bilietai brangesni (ką tik pažiūrėjau 11.03 - 11.07- vienas bilietas- 280 Lt - ir tokia kaina tik du bilietai) Galėjau laukti, bet juk nėra garantijos, kad bilietai bus pigesni. Todėl esu įsitikinęs, kad mano pasirinkimas buvo geriausias ( o kas man belieka... blush2.gif blush2.gif ). Tiesiog noriu pasakyti - jei turi kelionės datas, po to ieškai bilietų, gali jų ir negauti po 30 Lt. schmoll.gif Bet vistiek - Paryžius bus po mano kojom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O prieš Jus, kaip Paryžiaus žinovę aciuks.gif...

Atsiprašau visų už nukrypimus į lėktuvų bilietų kainas, bet gal ir tai bus kam nors naudinga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 23 rugsėjo 2011 - 23:28
QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 24, 00:08)
užsisakęs bilietus, keletą kartų per dieną įeinu į Ryanair puslapį (žinau, kad tai kvaila, bet kiekvienas įėjimas - tarsi mano kvailumo barometras blush2.gif).

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif darau lygiai ta pati, kad isitikinti kaip gerai nusipirkau(arba blogai) biggrin.gif

na kai nusprendziu kur nors vykti, ar netycia narsau po ju www, stebiu situacija kuri laika. mazdaug 2.5 men pries norima data pradedu paieska, desningai kasdien po kelis kartus ziuriu, stebiu kaip keiciasi kainos ir perku likus 2-1,5 men iki reikalingos datos,kai tik ismeta man tinkama kaina. veliau stebiu, kad pamatyciau kaip bilietai pabrango ir tai glosto mano savimeile blink.gif lotuliukas.gif
jei dazniau skraidyciau isigyciau azuona, butu ir greiciau ir pigiau...o dabar vis pagailiu jai pinigeliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 09 23, 08:35)
sveikos, ateinu patarimo. Kovą noriu skristi su dviem vaikais (6m ir3m) į Paryžių, konkrečiau į Disneilendą. Labiausiai tenkina skrydis iš Kauno tiesioginis, bet jis į tą Beauvais. Ar su vaikais (ir lagaminu) neturėsiu vargo su transportu ar vis tik geriau ieškoti į CDG skrydžio?

Man atrodo su tokio amziaus vaikais ir is Vilniaus i Kauna vaziuoti gali buti sunku biggrin.gif O siaip tikrai patogus tie autobusai, vaziuoja tiesiai is oro uosto, laukti ilgai nereikia, bagazui yra atskiros vietos, iki Paryziaus vaziuoja apie 1 val 15min (priklausoi nuo kamsciu, bet jei nevaziuosit piko metu, panaisia ir turetu uztrukti). Deja, kaina 15EUR galioja vaikams nuo 2 metu, bet manau vis tiek pigiau nei tai ar vezeju paslaugos.

QUOTE(Isila @ 2011 09 23, 14:22)
mane labai masina tiesioginis skrydis, plius iš Kauno, nereiktų į Vilnių važiuot, be persėdimų - labai sutrumpėja kelionės laikas ir kažkokiam kitam orouoste trintis nereikia.
O kokiu atstumu nuo Paryžiaus tas orouostas?

Apie 90km iki centro. As manau skriskit tiesioginiu skrydziu ir nesukit sau galvos, ar autobusi i Vilniu vaziuot ar is Beauvais i Paryziu - uztruksit juk panasiai, o jei imate ne tik rankini bagaza, su persedimais skrendatnt uztruksit tikrai zymiai ilgiau smile.gif

QUOTE(milaaa @ 2011 09 23, 22:26)
2.5 men pries norima data pradedu paieska

Tai apie ka Arturas ir kalba ne visi gali taip anksti susiplanuot - ypac jei atostogos su seima, neaisku kaip antra puse gaus atostogas darbovietej, kaip vaiku pamokos ir pan. As manau nera cia ka daug diskutuoti del kainos, jeigu gali pirkti is anksto tai ir moki maziau, o uz pasirinkima paskutiniu momentu sumoki daugiau. simple as biggrin.gif
Atsakyti
Benarsydama internete radau labai aiškų planelį, kaip atvykus autobusu iš Beauvais oro uosto, surasti Porte Maillot metro stotelę ... gal kam pravers 4u.gif

http://www.hotelsrev...-bus-metro.html
Atsakyti
Galvojam į Paryžių spalio 31-la[kričio3 d.Kaži kaip gamta? Galjau labai niūru? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2011 09 26, 20:17)
Galvojam į Paryžių spalio 31-la[kričio3 d.Kaži kaip gamta? Galjau labai niūru? g.gif

Paziurekit kelis puslapius atgal, buvo rasyta ir apie spalio, ir apie lapkricio pabaiga 4u.gif
cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elodie*: 26 rugsėjo 2011 - 23:25
As pasidalinsiu ta info, kas galbut nebuvo mineta anksciau (nes nuvykimai is/i oro uosta jau buvo aprasyti).
Nuomavomes dviracius. http://www.velib.paris.fr/ Visas uzsiregistravimas pakankamai paprastas, aparatai rodo kiekviena zingsni. Registracija kainuoja parai 1,70 EUR. Jei per 30 min spejate nuvaziuoti iki sekancio punkto ir dvirati priregistruoti, daugiau nieko nereikia moketi. Jei paveluojate, atitinkamai nuskaito daugaiu, bet ne daugiau nei 7 EUR parai. Mums viena karta nepavyko suspeti, tai reikejo sumoketi dar 1 EUR. Tiesa, tam reikia kreditines. Rezervuoja iskart 150 EUR. Dviraciu punktu pakankamai nemazai, kiekvienam punkte yra rajono zemelapis su pazymetais punktais. Tiesa, rasti tokio zemelapio, kad ji tureti su savimi, mums nepavyko. Dviraciu takai tobuli, transportas jais yra labai ispletotas thumbup.gif

Vazinejimui metro pirkome carnet'a. 12,50 EUR = 10 bilieteliu. Niekuo nesiskiria nuo to, jei pirktumet po viena, tik 10 is karto yra pigiau. Jie galioja 1-2 zonoj, taciau visas Paryziaus centras ir yra tos zonos. Tiesa La Defence, man rodos, yra jau 3 zona. I Disneilenda vaziavome turedamos Mibilis uz 14 EUR zmogui visai dienai 1-5 zona. Nors jei pirkti tik bilieta iki Disney ir atgal, kaina butu ta pati.
Bilietus i Disneilenda pirkau internetu. Galima buvo sutaupyt 15 proc. einant i abu parkus, eni perkant kasose. Kam aktualu, kai kurie atrakcionai turi FASTPASS, jis yra NEMOKAMAS, tereikia kasoj pasiklausti ir visur eisite greiciau. Nors mes buvome antradieni, tai zmoniu buvo pakankamai nedaug.
Ejome i nemokama ekskursija. Registracija is anksto: http://www.cityfreetour.com/home/
Atsakyti
QUOTE(spookyGaG @ 2011 09 28, 13:03)
Vazinejimui metro pirkome carnet'a. 12,50 EUR = 10 bilieteliu. Niekuo nesiskiria nuo to, jei pirktumet po viena, tik 10 is karto yra pigiau. Jie galioja 1-2 zonoj, taciau visas Paryziaus centras ir yra tos zonos. Tiesa La Defence, man rodos, yra jau 3 zona.

Dėkui už aktualią informaciją.

Bet kilo klausimas: o su kokiu metro bilietu galima nuvažiuoti iki La Defence g.gif? Ar vis tik galioja tie patys t+ Ticket g.gif g.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 28 rugsėjo 2011 - 14:56
QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 28, 14:55)
Dėkui už aktualią informaciją.

Bet kilo klausimas: o su kokiu metro bilietu galima nuvažiuoti iki La Defence  g.gif? Ar vis tik galioja tie patys t+ Ticket  g.gif  g.gif?

Kazkaip pas juos tvarka, kad jei vaziuojat toliau nei 2 zona, reikia moket uz atstuma. Aparatuose galima pasirinkti sustojima ar zona. Zinokit, man vietomis per sudetinga buvo suprasti (nes pries tai buvome Londone, kur tvarka 5kart paprastesne), tai bijau sumeluot. Mes i La Defence istaikem nuvaziuot tada, kai buvom Disneilende ir turejom ta bilieta 5 zonom. Nors info punktuose galima su jais apgraibom ir angliskai susikalbet (turbut svarbiausia tik pradet pokalbi prancuziskai, o po to jau susikalbet angliskai).

Beje, kam buvo aktualus daiktu saugojimas, tai musu viesbutis neprieme, tai saugojom Gare du Nord. Maziausia talpykla - 4 EUR. Tilpo laisvai 2 kuprines. Paskutine diena ejom i Orsy, tai ten irgi galima daiktus palikti - specialiai yra daiktu saugykla-talpykla (papildomai nekainuoja). Beje, Orsy man paliko keista ispudi, nes.. Tikejaus zymiai didesnio muziejaus. Bet ispudingiausia, kad jis ikurtas buvusioje gelezinkelio stoty, kuria Paryziaus valdzia jau norejo griauti, bet rado funkcionaluma kitur.

I Paryziu is Londono atvaziavom Eurostar. Aisku, nustebino traukinio greitis (specialiai isijungiau navigacija, kad ji pamatuoti, tai max, kas buvo pasiektas - 313 km/h) ir zmoniu srautas. Paryzius-Londonas turbut panasiai kaip autobusas Santariskes-Centras lotuliukas.gif

Siuzetas is Disney:
user posted image
Atsakyti