Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius IX

QUOTE(milaaa @ 2011 08 19, 00:17)
gal neaiskiai parasiau g.gif arba jus nieko nezinote apie bozole g.gif
trecia lapkricio ketvirtadieni, t.y. lapkricio 18 d. 4u.gif naujas jaunas vynas-bozole- pradedamas ragauti butent ta diena visame pasaulyje, jis is vakaro isstatomas parduotuvese, kad jau is ankstyvo TO ketvirtadienio ryto galima butu isigyti bigsmile.gif
taigi, jei nebusite paryziuje lapkricio 18d., tai bozole galesite ragauti lietuvoje(visi didieji prekybos centrai atsiveza, pries kruva metu iki perkant buteli duodavo taure vynui, kasmet kitokia) 4u.gif

Dabar supratau blush2.gif . Apie božolė tikrai mažai žinau. Tik tiek, kad tai - jaunas vynas. Bet, mano nuomone (kuri gal ir kvaila), božolė per daug sureikšminta ir viskas apie tai šiek tiek dvelkia snobizmu.
Ką gi, teks Paryžiuje apsieiti be božolė. Bet manau, ir be jo (ar jos?) daug ką atrasime ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 19 rugpjūčio 2011 - 00:06
QUOTE(Arturas15 @ 2011 08 14, 16:03)
2. Ar pasirinktas kelionės laikas nėra labai prastas šiam miestui?
3. Ar realu 4 asmenims rasti normalų viešbutį netoli centro už 300-400 EUR trims nakvynėms (žinau, kad Paryžius yra tikrai nepigus miestas  schmoll.gif )?

Manau laikas netgi idealus, isvengsite turistu antpludzio ir orai dar neturetu buti vesus (nors cia siek tiek loterija, ir vasara galima pataikyti ant liuciu, ir ankstyva ziema ant siltu dienu). As asmeniskai nemegstu spusciu, eiliu, tai kuo mziau turistu - tuo smagiau. Kad ir pvz paimkim Paryziaus katakombas. Turistiniu periodu prie ju issirikiuoja milziniska eile, ir dalis zmoniu pries joms uzsidarant net nespeja ieiti (vienu metu jose leidziama apsilankyti ribotam kiekiui zmoniu, kol pirmieji neisjeo, sekanciu neileidzia), o tarkim koki geguzes ar rugsejo menesi tieisog eini pro duris ir pirmyn, jokiu eiliu, jokiu stumdymusi, jokiu pasaliniu zmoniu tavo nuotraukose 4u.gif
Kas del viesbuciu kainu tikrai nieko negalesiu pasakyti, niekad neisdomejau ir nesu buvusi jokiame Paryziaus viesbutyje, bet jeigu susisiekimas geras, o laiko turit pakankamai, as verciau rinkciausi gyvenima Paryziaus apylinkese ar prastesniame viesbutyje/bute. Juk 'namo' grisit tik permiegoti ir nusiprausti, jei galima sutaupyti zenklia suma, as verciau jau ja istaskyciau prabangiame restorane nei ant niekuo neypatingo viesbucio, tik arciau centro. Galu gale koks skirtumas, ar iki apsirinkto objekto pusvalandis kelio peskom, pusvalandis kelio metro ar valanda kelio traukiniu? Juk kasdien ten neeisit ir nevazinesit pirmyn atgal, karta pasieksit centra, apziuresit viska kas domina ir tada jau namo 4u.gif
Kas liecia orus, lapkricio meneiso vidutine temperatura +6 laipsniai, bet be dideliu siurprizu kaip Lietuvoje, kai gali buti zymus minusas doh.gif
I Versali vykti visada apsimoka, nors man asmeniskai didensi ispudi paliko sodai nei patys rumai. I sodus norisi grizti vel ir vel, o rumus karta apziurejau ir netraukia kazkaip blush2.gif Soduose gausu viszaliu augalu, is kuriu isformuoti ornamentai, labirintai ir t.t., grazu paziureit visus metus, nors geles tokiu metu tikriausiai nebezydes.
Apie bozole mano nuomone panasi. Patys prancuzai neabejoju maziau apie ji sneka nei lietuviai biggrin.gif Jaunas, nebrandintas, neypatingas vynas. Tiesiog taip pazymimas vyno derlius, grazi svente, jeigu apsilankyti kokiam vyndario dvare, bet yra tikrai labiau demesio vertu vynu blush2.gif Kaip suprantu, Lietuvoje maximos/iki/rimi is to padare gera piara, nes artejant bozole dienai FB duzgia nuo pazistamu zinuciu apie bozole biggrin.gif Snobizmas dar butu per gerai pavadinta, as vadinciau tamsumu biggrin.gif
Pasidarykit keliones plana ka noretumete pamatyti, ir viena atsargini - jei butu labai salta ir lytu. Tada galima aplankyti kokias Paryziaus katakombas, kuriose visus metus temp vienoda (jei neklystu apie 18 laipsniu?), Montparneso boksta (matosi dar platesne panorama nei is Triumfo arkos ar paties Eifelio, o ir panoramoje matosi ne siaip Paryzius, ebt Paryzius su paciu Eifelio biggrin.gif ), Senos kruiziuka (dauguma laisveliu buna su plastikiniais stogais - apziureti vaizdus netrukdo, o ir nuo lietaus apsaugo) ir pan. Nors dauguma graziausiu vaizdu Paryziuje turbut po atviru dangumi, bet jei oro salygos visiskai nepalankios, turbut vis tiek nesinoretu tunoti viesbutyje smile.gif

Dar norejau pasidalinti viena nuoroda (gal kas ir i pirma temos puslapi kuriant nauja, ides) su Paryziaus zemelapiais. Mano manymu, labai verta demesio
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 08 18, 22:16)
1. Ar tokiu laiku apsimoka vykti į Versalį?

Čia mano asmeninė nuomonė, bet tam Versaly nieko gero, kažkaip neypatinga... Jei prabangių interjerų prisižiūrėti norisi, geriau vykti į Segoviją, Ispaniją, arba Rundalę, Latviją. Ten kažkaip man gražiau buvo. Nebent labai domina būtent Prancūzijos istorijos detalės. Sodai jau nežaliuos turbūt, tai liktų tik rūmai, kurie žmogui 15 eurų (čia tik pagrindiniai, bet kitų rezidencijų), bet palyginti ten nelabai daug ką galima pamatyti iš tų rūmų. Žinoma, mes buvom savaitei, tai galėjom nuvažiuoti, bet jei būčiau žinojus... Gal tiesiog būčiau nuvažiavusi pasižiūrėt ir tiek, nėjusi į vidų (mes turėjom savaitinį nuolatinį transportui 5 zonoms). O jūs kai mažiau turėsit laiko... Arba tada jau imt visą programą už 25 eurus ir viską apžiūrėti, visus rūmus, Marijos Antuanetės kaimelį, sodus ir pan., gal tada verčiau būtų pasirodę (mes per vėlai atvykom, nespėjom, tai 15 eurų už tuos kelis kambarius, kurių dauguma man nei gražūs, nei įspūdingi buvo..). Geriau pridėti pinigų ir nuvykti į Disneilendą biggrin.gif Arba dar vieną Paryžiaus rajoną aplankyt wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 19 rugpjūčio 2011 - 16:25
QUOTE(Jurgiedra @ 2011 08 18, 22:13)
Labutis

Ką galit pasakyti apie 17 rajoną?

man jis pasirode gan normalus. gyvenom netoli Ibis. vakarais daug zmoniu, bet jie visi normalus, nepriekabus ir nera baisu vaikscioti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 08 19, 15:24)
Čia mano asmeninė nuomonė, bet tam Versaly nieko gero, kažkaip neypatinga... Jei prabangių interjerų prisižiūrėti norisi, geriau vykti į Segoviją, Ispaniją, arba Rundalę, Latviją. Ten kažkaip man gražiau buvo. Nebent labai domina būtent Prancūzijos istorijos detalės. Sodai jau nežaliuos turbūt, tai liktų tik rūmai, kurie žmogui 15 eurų (čia tik pagrindiniai, bet kitų rezidencijų), bet palyginti ten nelabai daug ką galima pamatyti iš tų rūmų. Žinoma, mes buvom savaitei, tai galėjom nuvažiuoti, bet jei būčiau žinojus... Gal tiesiog būčiau nuvažiavusi pasižiūrėt ir tiek, nėjusi į vidų (mes turėjom savaitinį nuolatinį transportui 5 zonoms). O jūs kai mažiau turėsit laiko... Arba tada jau imt visą programą už 25 eurus ir viską apžiūrėti, visus rūmus, Marijos Antuanetės kaimelį, sodus ir pan., gal tada verčiau būtų pasirodę (mes per vėlai atvykom, nespėjom, tai 15 eurų už tuos kelis kambarius, kurių dauguma man nei gražūs, nei įspūdingi buvo..).  Geriau pridėti pinigų ir nuvykti į Disneilendą biggrin.gif Arba dar vieną Paryžiaus rajoną aplankyt wub.gif

Rumai manes irgi nesuzavejo, bet as niekad nebuvau prabangos salininke, tai daug is ju ir nesitikejau, o sodai sodai wub.gif niekaip nesutikciau kad ten nieko gero ar neypatinga, tarp mano matytu tikrai vieni graziausiu sodu, ir latviskiesiems toli iki ju tiek augmenijos ivairove, tiek plotais, tiek irengimais (fontanu, baseinu, kitu statiniu ir pan.). O naktini fontanu sou isvis pavadinciau ispudingiausiu kada mano matytu reginiu po atviru dangum wub.gif Na, bet kiekvienam savo, ne visi megsta gamta, ne visiems ir sodai palieka ispudi. Jei vaziuodami i Paryziu norite rasti kazka, kas jums patinka, tai ir eikite ten, kur jus traukia, vieni - i muziejus, kiti - i kavinukes, treti - i restoranus ir t.t. O jei norite pajusti prancuziska dvasia, Versali aplankyti tiesiog butina 4u.gif
Atsakyti
Elodie, bet juk kalba buvo apie tai, kad butent rudeni- lapkriti, neverta lankyti sodu, o ne, kad aplamai jie neverti demesio bigsmile.gif
juk nesulyginama turetu buti sodai pavasari ir darganota rudeni g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 08 21, 09:50)
Elodie, bet juk kalba buvo apie tai, kad butent rudeni- lapkriti, neverta lankyti sodu, o ne, kad aplamai jie neverti demesio bigsmile.gif

Tikrai taip, ir tai neužtikrintai sakiau, rašiau, kad turbūt lapkritį nežaliuos, o gal dar ir į neveikiančius fontanus bus lapų krikritę ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 08 21, 08:50)

Gal blogai supratau, bet man pasirode, kad paskutinej zinutej groovy kalbejo ne apie tai ('bet tam Versaly nieko gero, kažkaip neypatinga.') O kas del velyvo apsilankymo manau didesne dalis geliu nebezydes, bet visos grozybes, isformuoti medeliai, ornamentai is viszaliu krumu ir t.t. tikrai zaliuoja visus metus smile.gif

QUOTE(groovy @ 2011 08 21, 11:00)
Tikrai taip, ir tai neužtikrintai sakiau, rašiau, kad turbūt lapkritį nežaliuos, o gal dar ir į neveikiančius fontanus bus lapų krikritę ir pan. g.gif

Kodel neveikiancius? Nesu buvus ten ziema, bet kazkaip manau kad sodininkai tikrai priziuri tuos sodus g.gif
Atsakyti
Labuka., pagaliau ir Mes keliausim I Paryzius spalio vidury smile.gif tai turiu viena klausimeli toms kurios buvo Paryziaus katedroje., man labai patinka tie velniukai kur ziuri I Paryziu is katedros bokstu smile.gif Maciau lyg kad ten galima pasikelti I virsu katedros lyg 8 euro., tai klausimelis butu Ar pasikelus I Ta apzvalgos aikstele ir Yra tie velniukai?? Salia ju galima prieiti? Ar jie zemiau Yra smile.gif beje Mes uzsibukinom hosteli advianat-Paris , paciam Paryziaus centre,.
Atsakyti
QUOTE(lonna @ 2011 08 25, 11:53)
Labuka., pagaliau ir Mes keliausim I Paryzius spalio vidury smile.gif tai turiu viena klausimeli toms kurios buvo Paryziaus katedroje., man labai patinka tie velniukai kur ziuri I Paryziu is katedros bokstu smile.gif Maciau lyg kad ten galima pasikelti I virsu katedros lyg 8 euro., tai klausimelis butu Ar pasikelus I Ta apzvalgos aikstele ir Yra tie velniukai?? Salia ju galima prieiti? Ar jie zemiau Yra smile.gif beje Mes uzsibukinom hosteli advianat-Paris , paciam Paryziaus centre,.

Prie pat jų užlipę būsite ir galėsite fotografuoti juos iš arti ir miestą iš toli, atrodys, kad jie žiūri į miestą biggrin.gif Ten yra velniukai ir paukščiai, vanagai berods kažkokie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 08 25, 17:15)
Prie pat jų užlipę būsite ir galėsite fotografuoti juos iš arti ir miestą iš toli, atrodys, kad jie žiūri į miestą biggrin.gif Ten yra velniukai ir paukščiai, vanagai berods kažkokie smile.gif

Dekui:) as galvojau kad jie kazkaip sonu gal Yra.,0 Taip noretusi juos is arti pamatyti ir nufotkinti., tai kelsimes I apzvalgos aisktele pamatyti velniuku- man Taip jie patinka smile.gif Na beliko sulaukti spalio smile.gif bilietai Yra, hostels Yra, bilietus I EIfel tower irgi turime smile.gif beje gal dar Kam Yra teke apsistoti hostel advianat-Paris? Idomu butu isgirsti apsiliepimus smile.gif
Atsakyti
Smagu del Adveniato mirksiukas.gif mes irgi norejom dar ir del tos priezasties kad buvo smulkiai aprasyta kur ji rast bet rezervacija buvo visiskai issiderinus net parasius jiems emailu nepavyko susikalbet tai keliausim mes rugsejo 5-9 dienomis i monmartro rajonelyje i buta , butynai aprasysiu ispudzius sugrizus, nes reikejo visa rezervacijos suma iskart sumoket dar man toks kvailas klausimas kilo o jai pvz atvaziavom na neradom to buto ,ar dirba visa nakti kokios kavines , barai ?nes anksciau skaiciau kad nedirba, bet manau tikrai kazkas turetu dirbti iki5 val ryto?Dar idomu butu kad kas primintu apie bagaza kokie tiksliai ismatavimai lagamino?ir kiek galima veztis kg jai bagazo neusisakem ir vesim rankini bagaza?Siaip turim daug sverianti fotoaparata kuri mielai palikciau namie su juo nesitampius bet MB nesutinka, as geriau muiline issinuomociau tom keletui dienu cool.gif
Atsakyti