Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius IX

Sveikutes, neseniai grizau is Paryziaus - aisku ispudziu ir nuotykiu visokiu, teko pamatyti ir juodaja sio miesto puse. Taigi patarimas labai taupancioms - netaupykite viesbucio saskaita smile.gif As del taupumo uzsisakiau viesbutuka toli nuo Paryziaus (4zonoje) ir labai pasigailejau, sumokejau uz 7 naktis tik 203 eurus, bet susisiekimas, kaip reklamavo booking.com nebuvo toks paprastas. Gal taip ispuole - bet siuo metu Paryziuje daznai genda metro linijos ir vyksta visokie RER remonto darbai, tad patekau i ziauria situacija, galima sakyti nakti likau ant ledo, nes pasirodo vyksta remonto darbai (o iki viesbucio tik vienas RER vaziuodavo) - siaip ne taip nusigavom iki Charle De Golio oro uosto ir nuo ten ejom peskom apie 2val, tikras kosmaras - nusikale visa diena lakstydami po Paryziu ir vel ant koju nakti ejom spejama kryptimi per megistrale, aciu Dievui, kad pataikem su kryptim ir siaip ne taip parsibastem i viesbuti be jokiu incidentu bigsmile.gif
Aisku po tokiu nuotykiu stengdavomes grizti kuo anksciau ir tai budavo, kad uzluzdavo RER linijos, taigi gailiuosi, nes taip ir nepamaciau naktinio apsviesto Paryziaus centro... verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, Paryžiaus gerbėjai 4u.gif . Neseniai mūsų šeimoje gimė planas - chuliganas: rudenį (tarp spalio antros pusės ir lapkričio pirmos pusės) nuskristi į šį meilės ir meno miestą. Tad keletas klausimų Jums, įsimylėjusiems Paryžių (iš karto atsiprašau ax.gif , jei atsakymai į mano klausimus jau buvo ankstesnėse temose - tiesiog reikia greitai priimti sprendimus, o temų apie Paryžių net devynios doh.gif ):

1. Trumpas kelionės planas: penktadienį išskrendam iš Kauno, šeštadienis, sekmadienis ir pusė pirmadienio skirta Paryžiui, pirmadienį vakare parskrendam į Kauną (man trūksta dar vienos dienos, bet Ryanair skraido būtent taip). Dukros svajonė - aplankyti Luvrą. Žinoma, norisi pamatyti ir kitas miesto įžymybes, bent šiek tiek pajusti miesto dvasią. Kelionės biudžetas - 4-5 tūkst. Lt (keturiems asmenims - visai mūsų šeimai). Taigi ar užteks tų dienų mūsų planui ir ar išleistų pinigų ir laiko (tuo pačiu patirtų įspūdžių) santykis nebus labai blogas?

2. Ar pasirinktas kelionės laikas nėra labai prastas šiam miestui?

3. Ar realu 4 asmenims rasti normalų viešbutį netoli centro už 300-400 EUR trims nakvynėms (žinau, kad Paryžius yra tikrai nepigus miestas schmoll.gif )? Tarp kitko, peržiūrėjus keletą viešbučių booking.com sistemoje, į akis krito, kad viešbučiai nesiūlo į kainą įskaičiuotų pusryčių - ar taip priimta Paryžiuje, ar aš klystu? g.gif

Iš anksto dėkoju visiems už atsakymus 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 08 14, 19:03)
Dukros svajonė - aplankyti Luvrą.

Tarp kitko, peržiūrėjus keletą viešbučių booking.com sistemoje, į akis krito, kad viešbučiai nesiūlo  į kainą įskaičiuotų pusryčių - ar taip priimta Paryžiuje, ar aš klystu?  g.gif

Gal dėl kitų dalykų kas tiksliau galės patarti, o aš norėčiau patarti dėl Luvro, kad reikėtų būtinai išsirinkti, ką labiausiai norėtumėt pamatyti, nes visko daug, greitai pavargstama. Gal jau žinot, kad įėjimas yra ne vienas į Luvrą, neikit per pagrindinį, o per Karuselės prekybos centrą arba iš metro ir 20 min prieš atidarymą ryte. Pati nebuvau, bet apie d'Orsay praktiškai visada labai geri atsiliepimai, aš turbūt eičiau į d'Orsay, o ne į Luvrą, jei dabar turėčiau rinktis.
Pusryčių neverta imti viešbuty, bus bulka su džemu, tą pati galite sau patys pasigaminti kambary.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ayaan: 14 rugpjūčio 2011 - 18:51
mums 1 pusryciai kainuoja 2 zmonems 20 euru . ar tikrai uz juos tik bulka su dzemu/???
Atsakyti
Ar visur taip, negaliu pasakyti, gal šiek tiek geresniuose viebučiuose kitaip, bet kiek man teko domėtis SM (o buvau perskaičius visas temas ax.gif ) ir ne tik SM, visi patardavo pusryčių neimti, nes neapsimoka. Tame viešbutuke, kuriame man teko gyventi, mačiau, kad žmogus valgė bulką pusryčiams, aš taip įtariu, kad tiesiog tie vidutinės klasės viešbučiai neturi savo virtuvės, todėl taip ir yra. Manau,
galite tiesiog parašyti administracijai ir paklausti, bus aiškiau.
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 08 14, 20:57)
mums 1 pusryciai kainuoja 2 zmonems 20 euru . ar tikrai uz juos tik bulka su dzemu/???

mums pusryciai buvo iskaiciuoti i kaina, todel atskirai ju kainos nezinau g.gif kavines/valgomojo viesbutyje nebuvo, pusrycius paskambinus atnesdavo i kambari smile.gif
taigi dviems : 2 kavinukai kavos, 2 asoteliai pieno, po stikline apelsinu sulciu, 2 danone naturalus jogurtai, 2 indeliai obuolienes(po mazdaug 100g), pintine bandeliu(2 duoneles, 2 bandeles, 2 kruasanai ir 2 sluoksniutos bandeles su uogiene arba obuoliais), sviesto 2vnt, surio 2 rusiu, 2-3 mazi stikliniai indeliai skirtingo dzemo.
mums pakako. jogurtu nemegstam, tai krovem i mini bara, obuolienes irgi nelabai blush2.gif bet mb nusipirkdavo supermarkete kokios mesytes ir darydavosi sumustinius su ja biggrin.gif
Atsakyti
Labutis visoms

Merginos 21 d išvažiuoju į Prancūziją tai būsim 23 vietoj ten duos mums automobilį, bet Prancūzijoj pirmą kartą biudžetas ribotas, koks ten eismas labai norėtumėm aplankyti Paryžių Eifelio bokštą.
Kažin kiek viena nakvynė dviem kainuoja jau pradeda imti panika doh.gif
Ačiū labai laukiu atsakymų
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 08 14, 18:03)
1. Trumpas kelionės planas: penktadienį išskrendam iš Kauno, šeštadienis, sekmadienis ir pusė pirmadienio skirta Paryžiui, pirmadienį vakare parskrendam į Kauną (man trūksta dar vienos dienos, bet Ryanair skraido būtent taip). Dukros svajonė - aplankyti Luvrą. Žinoma, norisi pamatyti ir kitas miesto įžymybes, bent šiek tiek pajusti miesto dvasią. Kelionės biudžetas - 4-5 tūkst. Lt (keturiems asmenims - visai mūsų šeimai). Taigi ar užteks tų dienų mūsų planui ir ar išleistų pinigų ir laiko (tuo pačiu patirtų įspūdžių) santykis nebus labai blogas?

2. Ar pasirinktas kelionės laikas nėra labai prastas šiam miestui?

3. Ar realu 4 asmenims rasti normalų viešbutį netoli centro už 300-400 EUR trims nakvynėms (žinau, kad Paryžius yra tikrai nepigus miestas  schmoll.gif )? Tarp kitko, peržiūrėjus keletą viešbučių booking.com sistemoje, į akis krito, kad viešbučiai nesiūlo  į kainą įskaičiuotų pusryčių - ar taip priimta Paryžiuje, ar aš klystu?  g.gif

Iš anksto dėkoju visiems už atsakymus  4u.gif .

1. pernai aš buvau Paryžiuje 1,5 dienos ir man užteko to laiko aplankyti visus įžymiausius lankytinus objektus (neinant į vidų ir nestovint eilėse prie eifelio kelias val), šiemet irgi skrisiu spalio gale nuo penktadienio iki pirmadienio kaip ir Jūs. Tai manau Jums turėtų užtekti to laiko.

2. pernai buvau spalio viduryje, orai buvo saulėti, temperatūra apie 15 laipsnių, kiek po to teko stebėti orų prognozę tai iki pat lapkričio buvo panašūs orai

3. aš šiemet užsakiau dvivietį su pusryčiais trim nakvynėm už 215 eu.
Papildyta:
QUOTE(Ayaan @ 2011 08 14, 22:09)
Ar visur taip, negaliu pasakyti, gal šiek tiek geresniuose viebučiuose kitaip, bet kiek man teko domėtis SM (o buvau perskaičius visas temas  ax.gif ) ir ne tik SM, visi patardavo pusryčių neimti, nes neapsimoka. Tame viešbutuke, kuriame man teko gyventi, mačiau, kad žmogus valgė bulką pusryčiams, aš taip įtariu, kad tiesiog tie vidutinės klasės viešbučiai neturi savo virtuvės, todėl taip ir yra. Manau,
galite tiesiog parašyti administracijai ir paklausti, bus aiškiau.

o ko pusryčiams reikia? kepsnio?
gaila dar Paryžiuje neteko viešbutyje pusryčiauti, bet Briuselyje lb buvau patenkinta pusryčiais. Buvo švediškas stalas, kumpio, duonos sūrio, kiaušinių, sulčių, sausų pusryčių, kavos aparatas. Dabar teikiu pirmenybę brangesniam bet su pusryčiais. Tikiuosi nenusivilsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 16 rugpjūčio 2011 - 18:24
turiu prasyma, gal kas galit patart iki kokios stoties reiktu nuvaziuot su metro kad persest i RER kuris vaziuoja i disneilenda, gyvensim netoli louse michel metro
stoteles. iskart aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(šifonyte @ 2011 08 16, 21:29)
turiu prasyma, gal kas galit patart iki kokios stoties reiktu nuvaziuot su metro kad persest i RER kuris vaziuoja i disneilenda, gyvensim netoli louse michel metro
stoteles. iskart aciu uz atsakyma

Bet kurioje RER A stotyje nuo Etoile iki Nation berods 4u.gif Pažiūrėkit, kur jums patogiau, metro žemėlapyje.
Atsakyti

QUOTE(Leblon @ 2011 08 16, 18:22)
3. aš šiemet užsakiau dvivietį su pusryčiais trim nakvynėm už 215 eu.

gal kontaktais pasidalintumėte blush2.gif ieškome ir mes tokio varianto spalio mėnesiui . Ir įdomu, ar tai toli nuo centro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(chrustik @ 2011 08 17, 17:59)
gal kontaktais pasidalintumėte  blush2.gif  ieškome ir mes tokio varianto spalio mėnesiui . Ir įdomu, ar tai toli nuo centro  ax.gif

http://www.booking.c...e7e68f69c5d9713
Atsakyti