Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius IX

QUOTE(Eljerny @ 2011 07 11, 16:55)
Kazkodel nesistebiu  biggrin.gif

kažkodėl Lietuvoj daug daug kainų yra užlaužytos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eljerny @ 2011 07 11, 14:12)
Turbut ne apie ta pati kalbam, nes kalbu kurie be darbuotoju

http://sfragments.bl...ms-not-for.html

Aisku ju nera, "ant kiekvieno kampo", bet jie tokie pilki, neiziurimi, tad kam reikia, atidziau ziurekite, gal kazkur pasitaikys kely  smile.gif

apie tą patį biggrin.gif . paskaitykit instrukciją (paskutiniai du sakiniai):
user posted image
Papildyta:
QUOTE(klaara @ 2011 07 11, 16:38)
Kad Bovei viena maža parduotuvėlė-nelabai ką ir pirkt ten yra

Taip, bet ir kainos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietuvaite001: 11 liepos 2011 - 17:47
QUOTE(lietuvaite001 @ 2011 07 11, 17:48)
apie tą patį biggrin.gif . paskaitykit instrukciją (paskutiniai du sakiniai):

jei klaidinu, atsiprasau, man neteko jais naudotis, sakiau tik ta, ka maciau.

Bet aplamai Fr niekada neteko susidurti su WC problema, net greitkeliuose, WC be darbuotoju visada su popierium ir tvarkingi, visuose viesuose vietuose irgi randam WC, arba gerai susiplanuojam kut bunam ir kur dar planuojame buti, tada apgalvoji ar ten bus WC. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eljerny @ 2011 07 11, 23:21)
jei klaidinu, atsiprasau, man neteko jais naudotis, sakiau tik ta, ka maciau.

Bet aplamai Fr niekada neteko susidurti su WC problema, net greitkeliuose, WC be darbuotoju visada su popierium ir tvarkingi, visuose viesuose vietuose irgi randam WC, arba gerai susiplanuojam kut bunam ir kur dar planuojame buti, tada apgalvoji ar ten bus WC. smile.gif

As naudodavausi McDonaldu WC smile.gif
Atsakyti
Grįžau iš Paryžiaus bigsmile.gif Miestas tikrai labai fainas, didelis, gražus.... Vilnius toks tylus po jo šiandien. Gyvenom Flor Rivoli viešbutuke. Išvaizda jo tikrai apgaulinga. Iš išorės net nelabai patrauklus viešbutukas slėpė tikrą lobį viduje. Kambariukas nedidelis, bet tvarkingas, kasdien keitė rankšluosčius, kas trečią dieną patalynę. Tiesa, langai į gana triukšmingą gatvę, bet mums tas netrugdė. Aplink net kelios parduotuvėlės: Franprix, G20, pro langą matosi metro. Nuo luvro gal 5 min, šalia sena. Na žodžiu labai džiaugiuosi juo ir rekomenduočiau.
Mums abiems buvo iki 25 m. ir daugumą viešbučių lankėme nemokamai. Labai patiko augalų sode (Jardis des plantes) esantys zoologijos ir paleontologijos muziejai. Tikrai patariu nueiti. Jei norite pakilti pas pabaisiukus į Notre dame, patarčiau ateiti prie įėjimo dar prieš 9:30, taip pakilsite vieni pirmųjų. Į eifelį bilietus sakėmės internetu. Buvom pasirinkę laiką 21h. Kol pakilom buvo 21:30, tai matėm ir šviesų ir jau tamsų Paryžių. Tiesa, bent dabar šalia Tiurli sodų veikia karuselės ir visai neblogos thumbup.gif
Atsakyti
Labai ačiū visoms už atsakymus.
Kažkas buvote įdėjęs nuorodą parko http://www.jardindacclimatation.fr/
Jis pačiame Paryžiuje ir niekur toli važiuoti nereikia. Žiūrėjau žiūrėjau ir nesupratau - tai ten yra kokių sūpynių ar ne? Ar tik gyvūnėliai, vaidinimai, mokomieji užsiėmimai?
Šitame puslapyje http://www.rcdb.com/...a&pl=26085&ot=2
randa, kad Jardin d'Acclimatation parke yra kažkokie kalneliai, bet pačio parko puslapyje niekur nerandu (nemoku prancūzų, tai bandžiau su vertėju, gal todėl neradau). Gal atsilieps kas buvęs.
Atsakyti
QUOTE(vejas111 @ 2011 07 14, 12:08)
Labai ačiū visoms už atsakymus.
Kažkas buvote įdėjęs nuorodą parko http://www.jardindacclimatation.fr/     
Jis pačiame Paryžiuje ir niekur toli važiuoti nereikia. Žiūrėjau žiūrėjau ir nesupratau - tai ten yra kokių sūpynių ar ne? Ar tik gyvūnėliai, vaidinimai, mokomieji užsiėmimai?
Šitame puslapyje  http://www.rcdb.com/...a&pl=26085&ot=2
randa, kad Jardin d'Acclimatation parke yra kažkokie kalneliai, bet pačio parko puslapyje niekur nerandu (nemoku prancūzų, tai bandžiau su vertėju, gal todėl neradau). Gal atsilieps kas buvęs.

Prisiminiau kad buvau sitam parke smile.gif siaip brangu, bet paivairinimui gerai nueiti.
Taip turi traukinuka nuo Porte maillot (netoli), o paciam parke yra keruseles ir daug veiklos vaiakms, gyvunai, gelynai, grazus parkas

Karuseliu tarifai:

Le Village des Manèges

Tarifs :

1 ticket : 2,70€

Carnet de 15 tickets : 32,00 €

Carnet de 25 tickets : 48,00 €

Carnet de 30 tickets
(groupe scolaire) : 33,00 €

Carnet de 50 tickets : 80,00 €

Radau kelias nuotraukas darytas siame parke

Cia stotele to mazo traukinuko prie Porte maillot
user posted image

user posted image

balandziu namas
user posted image

aisteles vaikams, nemokamos
user posted image

user posted image

user posted image

cia labai mazai foto, siaip man ten tikrai patiko smile.gif buvom 2010m rugsejo vidury smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eljerny: 14 liepos 2011 - 12:58
Sveikos 4u.gif
Noriu ir aš paprašyti jūsų pagalbos. Keliausime su draugu traukinias po Europą, tai nesam dar tikri kiek laiko būsime Paryžiuje, bet tikrai praleisim vieną dieną ir dar naktį smile.gif gal kuri galėtu pagelbėti susigaudant ar toli šitas kempingas nuo traukinių stoties ir kaip mums reiktų iki jo nusigauti smile.gif http://www.campingpa...ifs_camping.php

Taip pat ar labai toli jis nuo Paryžiaus centro.
Dėl vienos dienos maršruto po Paryžių tai manau pasinaudosiu jau anksčiau aprašytu : Eifelis, Triumfo arka, Eliziejaus laukai, Luvras, Pompidou, Notre Dame, lotynų kvartalas ir jei būtume antrą dieną nuvykti i Montmartą.. Kaip supratau būtų įmanoma suvaikščioti visur pėstute?smile.gif
4u.gif
Atsakyti
Jei bandysit visur suvaikščioti pėsčiomis, aš užjaučiu jūsų kojas dienos pabaigoje.. ax.gif Aš bent jau nuo eifelio iki triumfo arkos nuvažiuočiau metro, kad pailsint kojas ir taupant laiką ax.gif Be to, kaip supratau, jūs žadat viską apžiūrėti tik iš išorės, nes jei kur dar užsuksit, tai laiko tikrai pritrūksit.
Tiesa matau, kad jūsų kempingas bus netoli triumfo arkos, tai gal jums vertėtų dieną pradėti nuo ten ir užbaigti eifeliu? o tada jau metro iki namų.

Dėl traukinių stoties aš neatsakysiu, nes nežinau jos adreso rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piktukė: 14 liepos 2011 - 20:38
QUOTE(Eljerny @ 2011 07 14, 13:35)
Prisiminiau kad buvau sitam parke  smile.gif siaip brangu, bet paivairinimui gerai nueiti.
Taip turi traukinuka nuo Porte maillot (netoli), o paciam parke yra keruseles ir daug veiklos vaiakms, gyvunai, gelynai, grazus parkas

Youtube radau, kad yra kazkokių amerikietiškų kalnelių thumbup.gif Man kaip tik pasirodė labai nebrangu g.gif lyginant su Disneylandu . Nes vaikus tai irgi reikia kazkur nuvesti. Čia vis tiek galima prasisukti su 20 EUR zmogui (ar mažiau, nes labiau viskas dėl vaikų).
O gal atsimenat - jeigu vaziuoti kokiu atrakcionu, tai uztenka vieno bilieto? Ar pvz. gali reiketi 2-3?
Papildyta:
Mes žadam apsilankyti čia http://www.cite-scie...te-des-sciences Gal kam irgi būtų įdomu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš anksčiau skaičiau, kad negalima iš Paryžiaus parsivežti sūrių, mat jų galim lygtai tik 100gr, tai norėjau paklausti ar čia yra kad tik su rankiniu bagažu negalima išsivežti, ar apskritai?
Atsakyti
QUOTE(elizieja @ 2011 07 15, 17:35)
Aš anksčiau skaičiau, kad negalima iš Paryžiaus parsivežti sūrių, mat jų galim lygtai tik 100gr, tai norėjau paklausti ar čia yra kad tik su rankiniu bagažu negalima išsivežti, ar apskritai?

taip, rankiname ju negalima vestis, nors mes parsivezem keleta (tik tu minkstu nepirkom). O stai vyro sesuo buvo du kartus, tai viena karta ateme visus, kita karta-ne. matyt, ant ko pataikysi biggrin.gif
Atsakyti