Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius IX

QUOTE(groovy @ 2011 06 08, 13:28)
Kiek jūs ten tų daiktų turite? Kuriam laikui važiuojate?

Važiuosim 14 dienų, 1-5 Prancuzijoje, 5-14 - Belgijoje ax.gif O daiktų..... Šiaip aš nelinkus apsikrauti, bet baugina toks ilgas periodas ir tas, kad niekur nesu važiavus, tai net neturiu supratimo nei ko, nei kiek reikia g.gif
Atsiprašau, už kvailus klausimus, bet padėkite? prašau kas galit mirksiukas.gif 4u.gif Gal kur pasiskaityti galima..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 06 08, 10:33)
Man atrodo, kad aukštį mažiausiai tikrina.

nebūkite tuo tikra. Neseniai Delfyje buvo pasipiktinusio piliečio straipsnis, kaip Ryanair atstovė pamatavo jo lagaminą ir rankenėlės buvo nepilnus 2 cm. aukštenės negu priklauso pagal lagaminų dydį. Vienu žodžiu absurdas, o žmogus sumokėjo baudą, kad galėtų skristi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alice in wonderland @ 2011 06 08, 14:05)
nebūkite tuo tikra. Neseniai Delfyje buvo pasipiktinusio piliečio straipsnis, kaip Ryanair atstovė pamatavo jo lagaminą ir rankenėlės buvo nepilnus 2 cm. aukštenės negu priklauso pagal lagaminų dydį. Vienu žodžiu absurdas, o žmogus sumokėjo baudą, kad galėtų skristi  doh.gif

verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Gal visgi reikes gražinti lagaminus - taip gaila.... verysad.gif Paskambinau vyrui - gal pavyks ratukus vietoj nusukti, jei prisikabins ax.gif Bet vat ar galima atsuktuvą su savim tampyt g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irisiux @ 2011 06 08, 14:12)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Gal visgi reikes gražinti lagaminus - taip gaila....  verysad.gif  Paskambinau vyrui - gal pavyks ratukus vietoj nusukti, jei  prisikabins  ax.gif  Bet vat ar galima atsuktuvą su savim tampyt  g.gif  lotuliukas.gif

Čia iš serijos-neturėjo boba vargo,įsigijo paršiuką biggrin.gif
O ne paprasčiau būtų įsigyt leistino dydžio lagaminus-nei jaudintis,nei atsuktuvo(kurio į rankinį bagažą manau negalima)tampytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 06 08, 14:25)
Čia iš serijos-neturėjo boba vargo,įsigijo paršiuką biggrin.gif
O ne paprasčiau būtų įsigyt leistino dydžio lagaminus-nei jaudintis,nei atsuktuvo(kurio į rankinį bagažą manau negalima)tampytis smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Čia tai tikrai.... doh.gif Jaučiu reikia važiuoti keisti... Bėda tik tame, kad Maximoj yra arba va kaip nupirktas 1-2cm didesnis ir daugiau didesnis, arba iki -10cm mažesnis nei leidžia, o tai reiškia, kad mažiau ir daiktų tilps... O man, niekur neskrydusiai, atrodo 10kg mažai ir dar kad ir tų 10 nebus.... g.gif

Atsakyti
neseniai skridom tik su neregistruojamu bagažu, Kaune tikrino svorį, matmenų ne, nors kadangi lagaminas ne kietu platmasiniu paviršium tai jį prikrovus tapo kiek išsipūtęs ir viršijo gal 2-iejais cm, o visa kita atitiko.
Grįžtant Paryžiuje nei svorio nei matmenų netikrino, nes greičiausiai jie ir taip jau mato, kurie viršija smile.gif
tad geriau dėl savo ramumo atitikit reikalavimus.

Ar verta pirkti registruojamą bagažą? labiausiai verta jei planuojat įsigyti kokių pirkinių, gėrimų, kvepalų ar pan dalykų, kurie yra draudžiami neštis į lėktuvą, tarp kurių manau būtų ir atsuktuvas, kaip aštrus pavojingas daiktas.

O lagaminų tai jau tektų ieškoti ne maximoj, kur tikrai visi netelpa į išmatavimus arba kiek mažesni yra.
mano lagaminas buvo kiek mažesnis nei ledžiama (aukštis, plotis), užteko tokio kaip vasarai, o striukes užsivilkom, taip pat ir grįžtant, nors buvo labai šilta.
Atsakyti
QUOTE(irisiux @ 2011 06 08, 12:56)
O Varguteliau....  unsure.gif Visai nelinksma.....  doh.gif O daug ten tu cm lishnu buvo?  blink.gif  Net nzn ką daryti....  verysad.gif
paslydau, jei teisingai supratau, Jus keliautoja - gal patartumėte dėl lagaminų - gal tada geriau vieną registruotą imti 2 žmonių daiktams sukrauti 14 d, ar vis gi tiesiog tuos lagaminus pakeisti mažesniais?  g.gif Aš jau net nežinau kaip čiau geriau padarius.....  verysad.gif  unsure.gif

grazincau as ta lagamina, geriau isigykit toki, kad nereiktu drebeti prie patikros smile.gif ar baudos moketi smile.gif musu rankiniai visai maziukai, netikrina niekad, bet ir skrendam neilgam. gal ir bagazas jums porai savaiciu tiktu, tik kad tampytis patogiau rankini smile.gif nezinau ka patart, tik svarbiausia, atitikit reikalavimus smile.gif siaip bagazas turbut apie 100 lt, tai nera tiek daug papildomai dvieju savaiciu atostogoms..
Atsakyti
QUOTE(šmikšt @ 2011 06 06, 13:12)
Sveiki,
Dar vienas klausimas tiems, kas keliavo su Novaturu, kiek laiko teko laukti norint įeiti į muziejus? Skaičiau kažkur, kad net po kelias valandas teko stovėti ant saulės. Ar galite kas nors paneigti?  g.gif
Ir dar: kai turistams bus laisvas laikas, norėčiau savarankiškai pabandyti pasivažinėti ir pasivaikščioti po mietą. Kas man padės susivokti į kurį metro įlipti ir kas patars ką aplankyti? Ar gidė žinos tokius dalykus?  blush2.gif

Prieš porą metų teko keliauti su Novaturu "Luaros slėnio pilys" ir porą dienų praleisti Paryžiuje. Ar sutapimo, ar gidės profesionalumo ir žinojimo dėka (greičiausiai tai ir buvo svarbiausia) niekur nestovėjome eilėse ilgai. Į Luvrą ėjome vakare (nuo kažkelintos valandos pigiau, o ir žmonių žymiai mažiau negu iš ryto), į Eifelį taip pat laukėme kažkur iki 1 val. (žinant kokios masės žmonių ten susirenka...), į Invalidus, Katedrą ir į pasiplaukiojimą Sena patekome irgi labai greitai. Mano nuomone, turėtų ir jums viskas vykti sklandžiai mirksiukas.gif .
Buvo mūsų kompanijoje žmonių, kurie vaikščiojo po Paryžių savarankiškai. Kiek girdėjau, gidė jiems labai aiškiai ir smulkmeniškai pasakojo kur eiti, kiek pavažiuoti, kur pasukti, kur išlipti, kokį pastatą kaip orientyrą pasirinkti ir t.t. Žodžiu, pasimetusių ir nepatenkintų nebuvo.
Aš ėjau su grupe, tad laisvo laiko pasivažinėjimui po miestą neturėjome ypatingai daug, maršrutas buvo pakankamai intensyvus. Jei likdavo laisva valandžiukė, stengdavomės pasmaguriauti prancūziškos virtuvės gardumynų, pasifotografuoti, pasidairyti parduotuvėlėse rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alice in wonderland @ 2011 06 08, 13:05)
nebūkite tuo tikra. Neseniai Delfyje buvo pasipiktinusio piliečio straipsnis, kaip Ryanair atstovė pamatavo jo lagaminą ir rankenėlės buvo nepilnus 2 cm. aukštenės negu priklauso pagal lagaminų dydį. Vienu žodžiu absurdas, o žmogus sumokėjo baudą, kad galėtų skristi  doh.gif

Na, ir nerašiau, kad tikrai netikrina, tiesiog sakau, kad, kiek mačiau, mažiausiai tikrina. Be to, jei duoti matmenys ir jie viršijami, jie turi teisę prašyti papildomo mokesčio, nėra ko piktintis... Aš nusipirkau pora cm mažesnį lagaminą, tai net jei jis su pilvuku, vis tiek atitinka matmenis. labai patogu, nes sunku save stabdyt, kad negrūstum tiek, jog išsipūstų. gaila, kad vyro iš seniau pirktas toks ant ribos, su anuo mažesniu daug patogiau. Pirkau Kauno urmo bazėj, firmos Gasol, 95 Lt berods, toks pakietintas. labai fainas smile.gif Ir gale yra kišenėlė pasui įsimesti, kai eini nuo vartų iki vartų.
Papildyta:
QUOTE(irisiux @ 2011 06 08, 12:48)
Važiuosim 14 dienų, 1-5 Prancuzijoje, 5-14 - Belgijoje  ax.gif O daiktų..... Šiaip aš nelinkus apsikrauti, bet baugina toks ilgas periodas ir tas, kad niekur nesu važiavus, tai net neturiu supratimo nei ko, nei kiek reikia  g.gif
Atsiprašau, už kvailus klausimus, bet padėkite? prašau kas galit  mirksiukas.gif  4u.gif Gal kur pasiskaityti galima.....  unsure.gif

Tokiu atveju imkit vieną didesnį, kitą rankinį. Dar ir vyno galėsit parsivežti, juk po Prancūziją keliausit smile.gif Nors mes tik savaitei ir tik į Paryžių, jau susimąsčiau, ar ir mums nereikia registruoto... g.gif Nors vyno yra ir Duty free...

O dėl ko kiek įsidėti, pažiūrėkite, kad visi drabužiai derėtų, tada galėsite juos kaitalioti ištisai ir vis kitaip atrodysite. Žr. temą Ekonomiškas garderobas (Piniginės temose). Taip pat minimaliai kosmetikos, šampūnai paprastai būna viešbučiuose arba ten nedidelį nusipirksite. Konservų nesikraukite, jų ir ten yra biggrin.gif Net nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 08 birželio 2011 - 17:51
QUOTE(šmikšt @ 2011 06 06, 13:12)
Sveiki,

Netrukus leisiuosi į kelionę su Novaturu, Paryžius - miestas legenda. Norėjau paklausti, ar finansiškai verta Paryžiuje nusipirkti kvepalų ar tualetinį vandenį, ar pvz Kristianoj  ne pigiau? Gal yra žinančių? Ačiū.

Dar vienas klausimas tiems, kas keliavo su Novaturu, kiek laiko teko laukti norint įeiti į muziejus? Skaičiau kažkur, kad net po kelias valandas teko stovėti ant saulės. Ar galite kas nors paneigti?  g.gif
Ir dar: kai turistams bus laisvas laikas, norėčiau savarankiškai pabandyti pasivažinėti ir pasivaikščioti po mietą. Kas man padės susivokti į kurį metro įlipti ir kas patars ką aplankyti? Ar gidė žinos tokius dalykus?  blush2.gif
(Atsiprašau už naivumą, bet visiškai neturiu keliautojo patirties). O pamatyti ir patirti noras yra didžiulis.

Su grupe važiuojant būna labai didelis tempas, tad po parduotuves vaikščioti nebūna laiko. Laisvo laiko duoda nedaug. Kvepalų muziejuje yra galimybė nusipirkti kvepalų. Aš nepirkau, todėl labai gailiuosi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irisiux @ 2011 06 08, 14:35)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Čia tai tikrai....  doh.gif  Jaučiu reikia važiuoti keisti... Bėda tik tame, kad Maximoj yra arba va kaip nupirktas 1-2cm didesnis ir daugiau didesnis, arba iki -10cm mažesnis nei leidžia, o tai reiškia, kad mažiau ir daiktų tilps... O man, niekur neskrydusiai, atrodo 10kg mažai ir dar kad ir tų 10 nebus....  g.gif

Pirkit kelionine kuprine ir tilps viskas. Ir su ismatavimais ner problemu. Pasispaudzia kai reikia. Ir talpi ir pati mazai sveria. Musu triju asmenu seima su dviem kuprinem rankiniame ir maza kuprinyte sunui puikiai keliaujam po dvi savaites.
Atsakyti
na, turim bilietus į Paryžiųųųų wub.gif bigsmile.gif thumbup.gif

viešbutis irgi jau rezervuotas, Montparnaso rajone, 15... Norėjau kažko labiau vietinio, prancūziško, ale vyras ėmė ir užbukino Ibis tinklo viešbutuką doh.gif

klausimas - labai noriu nuvažiuoti į Versalį, gal yra buvusių g.gif blush2.gif kokie būtų įspūdžiai, ar verta sugaišt dieną? Būsim pilnas 4d 4u.gif

ir dar - ar būna liepos viduryje išpardavimai? blush2.gif ar verta į defense trenktis? biggrin.gif vyras jautrių nervų tuo klausimu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 13 birželio 2011 - 12:51