Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija, 17 tema

QUOTE(lydekaite @ 2011 05 16, 16:48)
Kirke, o kaip gydytoja komentuoja alerginės slogos išlindimą po adenoidų operacijos? Ar jei nebūtumėt operavę, alerginė sloga nebūtų išlindusi? Ar gali būti, kad adenoidai prilaikė alerginę slogą? Ar anksčiau nebūdavo alerginės slogos ar atopinio dermatito požymių?
Noriu sau prisiimti kažkokią strategiją, veiksmų planą, kaip toliau elgtis...  ax.gif
1. Ar kentėti, kiek jėgos leis, tas ištisines žalias slogas, toliau bandyti jas naikinti homeopatiniais vaistais tikintis, kad adenoidai kažkada nustos varginti (dukrytei 4,5 metų).
2. Ar ruoštis operacijai tikintis, kad po jos atsikratysim dažno slogavimo ir neįsimes alerginė sloga (dukra linkusi į alergiją, būdama 1 metukų sirgo atopiniu dermatitu, bet dabar valgo viską, išskyrus medų, oda graži, atopinio dermatito nėra, į medžių žydėjimą reakcijos nėra.).

Pabandysiu viską nuosekliai atsakyti. Aš pati nuo vaikystės buvau linkusi į alergiją: skalbimo milteliai, citrusiniai vaisiai, žemės riešutai, šampūno putos besimaudant vonioje... doh.gif Kažkaip vėliau visa tai kaip ir išaugau, tačiau oda taip ir liko jautresnė ir linkusi sausėti. Pgl gydytoją, ir mano nuomone, vaikai paveldėjo polinkį į alergiją iš manęs. Sūnui po 15 mėn skiepo gavosi atopinis dermatitas ant skruostų ir rankų, tik būdama nepatyrus mama, to nesusiejau su skiepu. Po to lyg ir viskas susitvarkė, tačiau po ūmaus bronchito, kurio gydymas užsitęsė iki mėnesio, sūnaus organizmas įsiaudrino, o polinkis alergijai dar savo dadėjo. Kai jau davedė iki negalėjimo visos tos žalios slogos, nuvedžiau pas homeopatę. Ji įtarė alerginę slogą ir sakė, kad adenoidus reikėjo pradėti gydyti jau prieš gerą pusmetį. LOR nuomonė irgi buvo ta pati dėl adenoidų - jie iš niekur nieko neišveša, dažniausiai juos išprovokuoja alergijos. O jie būna kaip pasekmė organizme užsislėpusios alergijos. Ir kaip jau rašiau anksčiau, tiek LOR, tiek homeopatė buvo už operaciją, nes organizmas buvo išvargintas pastovios infekcijos. LOR pritarė homeopatiniam gydymui tiek prieš operaciją, tiek ir po. Beje, po to kai darė tyrimus dėl alergijos, nustatė tik vienos rūšies alergiją - dulkių erkės. Nei maisto produktams, nei žiedadulkėms alergijos nėra.

QUOTE(Kristinukas @ 2011 05 16, 21:34)
O čia tai naujiena... Sūnus irgi turi II laipsnio adenoidus, vargina dažna sloga, be to, yra smulkutis (na, gal ir normalus, nes ką tik suėjo 6 metukai, ūgis - 1,20, bet pagal grupės vaikus jis pas mane toks smulkių kauliukų). Tai dabar pradėsiu mąstyti, gal ir adenoidai prie to prisideda...

Sūnų vedžiau pas endokrinologę į KMUK. Faina gydytoja thumbup.gif Padarė visus tyrimus: plaštakos kaulų, augimo ir skydliaukės hormonų. Pagal tuos tyrimus rodė, kad vaiko augimas atsilieka visus metus, o augimo hormonas ant apatinės ribos. Enokrinologė irgi manė, kad dėl to kalti adenoidai ir nusialinęs organizmas. Kadangi situacija nebuvo kritiška paliko stebėjimui metams. Dabar vėl sūnų vesiu vasaros pabaigoje ir tikiuosi, kad situacija bus pagerėjusi.
Atsakyti
Musu atveju adenoidai yra 2 laipsnio, bet nepasakyciau, kad sunus daznai sloguoja. Nosis uzsikimsus pastoviai, bet nera ka isvalyti. Ir miegodamas knarkia. Taciau daznai serga, kai pradejom leisti i darzeli. LOR aiskino, kad del sirgimu kalti ir adenoidai, nors man atrodo, kad cia daugiau ligos kabinasi del streso.
Sunus smulkus ir labai, bet aukstas, toks vyras buvo vaikysteje, be to, brolis irgi kaip sakaliukas, nors jam 11 m. Vyresniajam adenoidus 4o laipsnio isoperavom kartu su angina pries mokykla, bet kadangi jis turejo bronchine astma pries tai, tai negaliu pasakyti grieztai, kad BA ar alergine sloga islindo butent po operacijos. Po operacijos rimtai sirgo vos dukart per 6 metus.
Kai kalbejau su musu homeopate, ji mane ispejo, kad adenoidai sunkiai pasiduoda gydymui, cia reikia kantrybes. Tikriausiai bandysim gydytis homeopatija, o paskui jau spresim, kai matysim kokie rezultatai.
Atsakyti
QUOTE(orchideja123 @ 2011 05 17, 07:50)
Musu atveju adenoidai yra 2 laipsnio, bet nepasakyciau, kad sunus daznai sloguoja. Nosis uzsikimsus pastoviai, bet nera ka isvalyti. Ir miegodamas knarkia. Taciau daznai serga, kai pradejom leisti i darzeli. LOR aiskino, kad del sirgimu kalti ir adenoidai, nors man atrodo, kad cia daugiau ligos kabinasi del streso.

Kai kalbejau su musu homeopate, ji mane ispejo, kad adenoidai sunkiai pasiduoda  gydymui, cia reikia kantrybes. Tikriausiai bandysim gydytis homeopatija, o paskui jau spresim, kai matysim kokie rezultatai.

Sūnui nosis irgi buvo užkišta, tik tiek, kad pastoviai bėgo. Irgi knarkė, vaikščiojo ir miegojo prasižiojęs, be to klausa pablogėjo. O sirgimas buvo tik sloga ir kosuliai nuo snarglių.
Hoemopatas mato konkretų vaiką ir konkrečią situaciją. Jei mano, kad išvengsit operacijos - puiku. Mūsų atveju - operacija buvo būtina.
Atsakyti
Ačiū už patarimus, bet šiaip jau mes švarūs esam, tik va ko nepadariau - nepasišlapinau. Na bet žinosiu dabar, nes anksčiau kažkaip nepasitaikydavo, bent nepamenu.
Paaiškinkit - po jūsų pasakojimų supratau, kad jei sergi, visi alerginiai bėrimai aprimsta. Tačiau mano sūnus apsisnargliavo (nedaug), bet kaklas ir alkūnės tai vis tiek žiauriai išbertos. Nebesuprantu - ar organizmas taip valosi ar dar kažkas.
Atsakyti
Sveikutės,
Paaiškinkit man neišmanelei blush2.gif , po kiek laiko duotant vaikui konstitucinį pasimato poveikis? Jau trys mėn. duodu diena dienon( kai susergam dažninu davimą), bet kol kas nepastebėjau pagerėjimo. Sirgt- susergam, šiaip tokių problemėlių nenuėmė.Kai užėjo dusulio priepolis tai žirniukai nuėmė,sergant neišsisukom be antibų verysad.gif
Tai ar laiko reikia daugiau, ar konstitucinis ne tas parinktas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 16, 23:01)
Pabandysiu viską nuosekliai atsakyti. Aš pati nuo vaikystės buvau linkusi į alergiją: skalbimo milteliai, citrusiniai vaisiai, žemės riešutai, šampūno putos besimaudant vonioje... doh.gif  Kažkaip vėliau visa tai kaip ir išaugau, tačiau oda taip ir liko jautresnė ir linkusi sausėti. Pgl gydytoją, ir mano nuomone, vaikai paveldėjo polinkį į alergiją iš manęs. Sūnui po 15 mėn skiepo gavosi atopinis dermatitas ant skruostų ir rankų, tik būdama nepatyrus mama, to nesusiejau su skiepu. Po to lyg ir viskas susitvarkė, tačiau po ūmaus bronchito, kurio gydymas užsitęsė iki mėnesio, sūnaus organizmas įsiaudrino, o polinkis alergijai dar savo dadėjo. Kai jau davedė iki negalėjimo visos tos žalios slogos, nuvedžiau pas homeopatę. Ji įtarė alerginę slogą ir sakė, kad adenoidus reikėjo pradėti gydyti jau prieš gerą pusmetį. LOR nuomonė irgi buvo ta pati dėl adenoidų - jie iš niekur nieko neišveša, dažniausiai juos išprovokuoja alergijos. O jie būna kaip pasekmė organizme užsislėpusios alergijos. Ir kaip jau rašiau anksčiau, tiek LOR, tiek homeopatė buvo už operaciją, nes organizmas buvo išvargintas pastovios infekcijos. LOR pritarė homeopatiniam gydymui tiek prieš operaciją, tiek ir po. Beje, po to kai darė tyrimus dėl alergijos, nustatė tik vienos rūšies alergiją - dulkių erkės. Nei maisto produktams, nei žiedadulkėms alergijos nėra.

Labai ačiū už tokį išsamų atsakymą. 4u.gif
Tik man neaišku, kodėl ta alergija slepiasi, nelenda, jei organizmą kažkas alergizuoja. Dar suprasčiau, jei žmogus vartoja antihistamininius ar pan. vaistus, kurie slopina reakciją, bet natūraliai tai įsivaizduoju, jei dirgina alergenas, tai organizmas turėtų iškart duoti reakciją, o ne tiksėti kaip pasislėpusi bomba. verysad.gif
Šiandien iš gydytojos išgirdau tokį komentarą, kad jeigu adenoidų išvešėjimas yra alerginio pobūdžio, tai jų išoperavimas rezultato gali neduoti. [Bet jūsų atveju, tai priešingai g.gif - minėjot, kad po adenoidų operacijos vaikutis sustiprėjo ir baigėsi tos ištisinės slogos].
Gal žinote, ar yra kažkokie tyrimai, nustatantys, ar adenoidų išdidėjimas yra alerginio ar bakterinio pobūdžio? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lydekaite: 17 gegužės 2011 - 19:31
Mamytes, noriu jusu pasiklausti, gal savo namu vaistineleje turite Gelsemium 200. Gal kuri is jusu yra vilniete, tad galeciau is jusu isigyti, buciau labai dekinga
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 05 17, 14:43)
Ačiū už patarimus, bet šiaip jau mes švarūs esam, tik va ko nepadariau - nepasišlapinau. Na bet žinosiu dabar, nes anksčiau kažkaip nepasitaikydavo, bent nepamenu.
Paaiškinkit - po jūsų pasakojimų supratau, kad jei sergi, visi alerginiai bėrimai aprimsta. Tačiau mano sūnus apsisnargliavo (nedaug), bet kaklas ir alkūnės tai vis tiek žiauriai išbertos. Nebesuprantu - ar organizmas taip valosi ar dar kažkas.

Labai gerai visas bakterijas išplauna, kai nueini į tualetą po visko... smile.gif
O kepenys normaliai funkcionuoja. Kiek žinau, dažniausiai bėrimai arba odos pakitimai prasideda tada, kai kepenys gauna didesnį krūvį "šiukšlių" ir stengiasi jas pašalinti per prakaitą (pasikeičia kvapas ir spalva) ir odą.

QUOTE(lydekaite @ 2011 05 17, 20:26)
Labai ačiū už tokį išsamų atsakymą.  4u.gif
Tik man neaišku, kodėl ta alergija slepiasi, nelenda, jei organizmą kažkas alergizuoja. Dar suprasčiau, jei žmogus vartoja antihistamininius ar pan. vaistus, kurie slopina reakciją, bet natūraliai tai įsivaizduoju, jei dirgina alergenas, tai organizmas turėtų iškart duoti reakciją, o ne tiksėti kaip pasislėpusi bomba.  verysad.gif
Šiandien iš gydytojos išgirdau tokį komentarą, kad jeigu adenoidų išvešėjimas yra alerginio pobūdžio, tai jų išoperavimas rezultato gali neduoti. [Bet jūsų atveju, tai priešingai  g.gif - minėjot, kad po adenoidų operacijos vaikutis sustiprėjo ir baigėsi tos ištisinės slogos].
Gal žinote, ar yra kažkokie tyrimai, nustatantys, ar adenoidų išdidėjimas yra alerginio ar bakterinio pobūdžio?  unsure.gif

Gal alergija ir pasirodo, dažniausiai per odą, tik kad ne visada pastebime arba priskiriame alergijai. Pvz, sesei alergija dulkėms reiškiasi per smakro ir kaklo išbėrimą pūlingais spuogais. Iš patirties, jei oda yra normali, ir nei iš šio nei iš to pradeda sausėti, pleiskanoti, tai vienas iš požymių, kad ją kažkas sualergizavo.
Iš kitos pusės yra taip vadinama "kritinė masė". Organizmas po truputį audrinamas, kol susikaupia kritinis alergeno kiekis, organizmas nebesugeba neutralizuoti ir tada BAC ...išlenda kosuliai, slogos, bėrimai ir pan.
Kaip nustatyti ar adenoidai dėl bakterijos ar alergijos - nežinau. Prisimenu, kad LOR ėmė pasėlį iš gerklės. Gal tai ir būtų tas tyrimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 17, 22:27)
Labai gerai visas bakterijas išplauna, kai nueini į tualetą po visko... smile.gif
O kepenys normaliai funkcionuoja. Kiek žinau, dažniausiai bėrimai arba odos pakitimai prasideda tada, kai kepenys gauna didesnį krūvį "šiukšlių" ir stengiasi jas pašalinti per prakaitą (pasikeičia kvapas ir spalva) ir odą.


Hmm...įdomią mintį pateikei. Beje, kolegė šiandien ir pasakojo, kad jai vaistininkė ar gydytoja minėjo, kad norint jai išsigydyti nuo psoriazės, pirma turi išsivalyti kepenis. Vadinas, kad vidus valosi per odą kepenų pagalba yra racijos. Ir iš karto susiejau abu vaiko bėrimus: praeitais metais vaikas ir gėrė antibiotikus ir po kažkurio laiko stipriai išbėrė abi alkūnes o daugiau to bėrimo nepasikartojo iki dabar; dabar bėrimas atsirado po kažkurio laiko kai vartojo antibiotikus. Laiko tarpas tarp antibiotikų ir bėrimų panašus tiek pirmą kartą tiek dabar. Vadinas jo organizmas taip išsivalo nuo visokių nuodų. Tada tai šaunu.
Atsakyti
QUOTE(Simoo7e @ 2011 05 17, 21:59)
Mamytes, noriu jusu pasiklausti, gal savo namu vaistineleje turite Gelsemium 200. Gal kuri is jusu yra vilniete, tad galeciau is jusu isigyti, buciau labai dekinga


Jei siandien butumet uzsisake Jeruzales vaistinej, rytoj jau turetumet.
Jiems, beje, uzsakymus priima ir telefonu.
Atsakyti
Laba diena, mamos.
Vienoje temelėje radau mamos Gėlėta pasisakymą, kaip atpratino vaiką nuo nagų kramtymo.
Homeopatiniais žirniukais sacharum album
Mes taip pat turim didelių bėdų: bandysim tepti spec. laką, tačiau vis norisi išvengt tų dirbtinių dalykų. Gal kuri žinot kokie homeopatiniai tinka nuo nagų kramtymo: kiek ir kada duoti. Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 18 gegužės 2011 - 11:07
QUOTE(orchideja123 @ 2011 05 17, 22:47)
Jei siandien butumet uzsisake Jeruzales vaistinej, rytoj jau turetumet.
Jiems, beje, uzsakymus priima ir telefonu.

Aciu, na jie jau tik kitai savaitei uzsakineja 4u.gif
Atsakyti