Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

QUOTE(Motusyte @ 2011 05 17, 13:41)
Sveikos, merginos.

Mane domina ar esate kuri nors susidūrusi su hemorojumi, konkrečiai su mazgų šalinimu? Galbūt kas nors lankėtės pas proktologę Nataliją Zaks?
Domiuosi kokios kainos pas ją šiais laikais, nes niekur nerandu, o prisiskambinti jai neįmanoma.
Gal kas žinot kiek apytiksliai pas ją kainuoja konsultacijos, mazgų šalinimas ir pan?

Dėkoju už bet kokią informaciją  4u.gif

as pas ja buvau privaciau praeita vasara , sumokejau uz apziura 120 lt .
o gruodi pas ja santariskese dariausiu operacija, nekainavo nieko, nes turejau siuntima is seimos gyd ir poliklinikos chirurgo . kainavo tik tvarsciai , vaistai ir pan . palatos kaimyne mokejo , bet as nespejau . bet ir siaip buciau nemokejus smile.gif . vienzo abiems baigesi gerai, taip kad mokestis nebutinas smile.gif
siaip gyd ispudi paliko nebloga , profesionali , grieztoka, bet teisinga .
Atsakyti
QUOTE(ievuxsas @ 2011 05 31, 14:07)
Sveikutes,

as vakar  vaziavau  rektoskopijos tyrimui,bet tuo pat metu uzdejo ir ziedus,visas vizitas truko gal 20 min,su pokalbiu,apziura,bei ziedu idejimu,procedura nera skausminga,bet isties nemaloni,skaudejo gal tik kai turejo praplesti anga,kad galetu tuos guminius ziedus uzmauti ant kraujagysliu.
Vakar jauciausi ne kaip,skaudejo siek tiek,jauciau silpnuma,pakilo nezymiai temperatura,siandien jau kaip niekur nieko.
Patys nudziuve mazgeliai turetu iskristi savaites begyje,tada vel laukia apziura,ir nezinia sake gal prireiks antros proceduros.
Tai va pas mane buvo du mazgeliai,isoriniai,3 stadija. Tiesa visa tai dariausi Norvegijoje

aciu,kad pasidalinot savo patyrimais,o as vis dar sprendziu....nzn ar galesiu eiti i darba ir kiek negalesiu jei nepasedesiu,o darbas sedimas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamushka @ 2011 05 31, 21:23)
as pas ja buvau privaciau praeita vasara , sumokejau uz apziura 120 lt .
o gruodi pas ja  santariskese dariausiu operacija, nekainavo nieko, nes turejau siuntima is seimos gyd ir  poliklinikos chirurgo . kainavo tik tvarsciai ,  vaistai ir pan . palatos kaimyne mokejo  , bet as nespejau . bet ir siaip buciau nemokejus smile.gif . vienzo abiems baigesi gerai, taip kad mokestis  nebutinas smile.gif
siaip gyd ispudi paliko nebloga , profesionali , grieztoka, bet teisinga .

O kiek laiko laiko ligoninei ???
ar kaimine mokejo daktarei iki operacijos ?
Mano mamai reiktu operoti iplesa, buvo paskirta operacija vasariui, bet pabijojo ir neatsigule, nes isigando pooperacinio laikotarpio,dau doh.gif g labai prisikentejo su tais skausmais (vos nealpdavo), dabar biski aprimo jie, bet skauda kitaip, lig butu koks svetimkunis,tempimas, jau pamane apie blogiausia, nes apciuope kaskoki nedideli guzeli, tai siandiena nuvaziavo po ilgos pertraukos pasirodyti, tai gyditoja sake kad zaizda negyja visai, yra iplesa fronine ir matosi net raumuo plikas doh.gif , kad be operacijos niekas nepraeis, tai vel uzrase operacijai pas Zaks, bet manau gal dar nueiti pas kita gyd. pasitikrinti ir jo nuomones paklausyti sad.gif
Pamirsom paklausti pas Zaks ar uz operacija reiktu moketi, bet uz konsultacija ir vizitus nereikejo visai, nes turejo siuntima, lankemes santariskese, o kur jus ejot privaciai ?
Papildyta:
pamirasau pamineti, kad ta iplesa negyja jau nuo rugsejo menesio verysad.gif
Atsakyti
ir pamirsau paklausti, gal yra kokios spec. manksteles kad pagerinti kraujuota uzpakali blush2.gif
Aciu smile.gif
Atsakyti
Vidurių užkietėjimo puslapis uždarytas, tai rašau čia, nes išoperuotas hemorojus ir įplyšos sėkmingai gis ir nesikartos tik tada, jei kakutis bus nekietas ir sklandžiai slys savo keliu.

Kietus vidurius turiu kiek save atmenu, dar ne pati aukščiausia užkietėjimo stadija, bet problemų su tuo jau yra. Bandžiau visokias priemones, daugiau maistą, negu vaistus. Bet veikdavo tik tam kartui. Pajutau ilgalaikį efektą, tai dalinuos patirtim. Kokį mėnesį kasdien išgeriu namų gamybos jogurto ir šalinimo sistema pradėjo veikti idealiai. Nei kefyras, nei pirktiniai jogurtai tokio rezultato neduodavo. Radau receptą šio forumo ekologiniam skyrelyje. Jei kas susidomės ir tingės ieškotis, parašykit, surašysiu receptą, nesudėtingas.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 06 18, 15:59)
Radau receptą šio forumo ekologiniam skyrelyje. Jei kas susidomės ir tingės ieškotis, parašykit, surašysiu receptą, nesudėtingas.

tai gal cia perkelk ta receptuka, kad visos mamos perskaitytu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 06 18, 19:35)
tai gal cia perkelk ta receptuka, kad visos mamos perskaitytu bigsmile.gif

Kaimišką arba pirktinį 3,5 proc. riebumo pieną (1 litrą) užkaitinti iki pirmų kylančių burbuliukų (neužvirinti). Po to palikti jį ataušti iki 45 laipsnių (įkišt mažąjį pirštuką ir jei gali suskaičiuot iki 15 neištraukdamas, jau užtektinai ataušo). Tada su keliais šaukštais šilto pieno sumaišyt mažą indelį maksmaliai ekologiško be jokių priedų pirktinio jogurto, aš ėmiau "dobilą". Jis irgi turi būti nešaltas, kambario temperatūros. Supilt į šiltą pieną, išmaišyt, uždengt ir palikt rūgt. Žiemą surūgdavo per naktį, dabar greičiau. Sekančiam kartui jau galima įmaišyt ne pirktinį jogurtą, o porą šaukštų pasilikt to savo gamybos.

Aš nesu saldumynų mėgėja, tai į puodelį įsidedu druskos ir petražolių ar krapų įsipjaustau. Kitos mamos, skaičiau, darosi saldų - su uogomis įvairiomis.

Skanaus. Teigiamai veikia visą virškinimą, tik nesitikėkit, kad nuo vieno puodelio jau viskas bus gerai, tai turi būti tiesiog kasdieninis maistas.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 06 19, 12:20)
Skanaus. Teigiamai veikia visą virškinimą, tik nesitikėkit, kad nuo vieno puodelio jau viskas bus gerai, tai turi būti tiesiog kasdieninis maistas.

aciukas uz receptuka
bet ar DOBILAS jau toks be E ?, nes turiu saldytuve butent sios firmos grietine, kuriai 24d bus 2menesiai po jos galiojimo, ir jai nieko nesidaro, ligus dangtelis ir neissipucia, cia tiesiog laikau del eksperimento, paziureti kiek ilgai dar stoves smile.gif

o as radau gera receptuka :
reikia 400gr. juodu slyvu sumalti ir sumaisyti su 200gr. skysto medaus, kiekviena vakara po sauksta suvalgyti ji uzgerdami stikline silto vandens, po menesio valgymo, raso kad dings visi uzketejimai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 20 birželio 2011 - 18:24
Norėčiau įsiterpti ir paminėti, kad toks dalykas kaip pusryčiai, labai svarbu ir labai gelbėja nuo visokių hemorojų. MB ilgus metus kentėjo nuo to bieso, iškrisdavo ir iškrisdavo tie mazgeliai, ką jau čia mazgeliai, mazgai kaip reikiant, savaitėmis negalėdavo judėt normaliai...kol... nesusitvarkė mitybos. Pradėjo rytais valgyt tuos visus musli ir dripsnius, dar visokius Weetabix paplotėlius rytais (grūdų) tai patikėkit pamiršo visus užkietėjimus ir visus hemorojus, (tfu, tfu, tfu). O tai irgi galvojom apie operacijas jau. Taigi, gal tiesiog kartais tiek mažai tereikia gyvenime, kad viskas susitvarkytų.
Atsakyti
Padėkit, pasidalinkit patirtimi 4u.gif

Išlėkė lauk hemorojaus mazgas, apčiuopiau prieš keturias kokias dienas, skauda besituštinant, kraujuoja verysad.gif Šiandien pirmu reikalu pasiskambinau į Z-Kliniką, užrašė trečiadieniui pas G.Valeikaitę, laukiu nesulaukiu jau, nes jausmelis labai ne koks... Kol kas tepu Posterisan Forte, bet menkai nuima simptomus...
Pagal tai, kad tas mazgas išorėj ir į vidų grįžt nesiruošia, suprantu, kad kažkur trečia-ketvirta stadija sad.gif Ar dar įmanoma, kad tokiose stadijose dėtų žiedus? Nes kiek paskaičiau visagaliame internete, tai supratau, kad žiedus deda esant pirmoms dviems stadijoms, t.y. kai mazgai dar vidiniai. Ir gal kuri žinot tikslesnius trečios/ketvirtos stadijos aprašymus? Mano tas mazgelis kažkur iki centimetro dydžio, pailga "ataugėlė", raudonos spalvos. Kažin, gal dar galima mano užpakalį išsaugot nuo operacijos, apsieinant žiedais? rolleyes.gif
Nebegaliu sau leist tokios prabangos kaip operacija - prieš pusantro mėnesio atliktas Cezario pjūvis, o praėjus dviem savaitėm nuo jo - išoperavo tulžies pūslę doh.gif Esu viena su mažyliu, vos pradėjau atsigavinėt po tų dviejų operacijų, o jei čia dar trečios prireiks... cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2011 08 29, 16:17)
Mano tas mazgelis kažkur iki centimetro dydžio, pailga "ataugėlė", raudonos spalvos.

Manau, jums ne hemorodinis mazgelis islindo, o ataugele, iprastai susiformuojanti zemiau iplesos tiesiojoje zarnoje. Kraujavimas taipogi patvirtina, kad pas jus iplesa. Pas mane lygiai tokia pat buvo. Daktare apziurejusi pasakys diagnoze, bet manau, kad nera taip blogai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 29 rugpjūčio 2011 - 16:08
QUOTE(linamog @ 2011 08 29, 16:08)
Manau, jums ne hemorodinis mazgelis islindo, o ataugele, iprastai susiformuojanti zemiau iplesos tiesiojoje zarnoje. Kraujavimas taipogi patvirtina, kad pas jus iplesa. Pas mane lygiai tokia pat buvo. Daktare apziurejusi pasakys diagnoze, bet manau, kad nera taip blogai. 4u.gif

Dėkui už atsakymą 4u.gif O kaip atpažinti, ataugėlė ar mazgas? blush2.gif Kuom jie skirias vizualiai? Pati ta ataugėlė man irgi pakraujuoja po tuštinimosi, užtat maniau, kad mazgas kraujagyslės... Aišku, atliekant reikalus tai peršti gerokai, tai įtariu, kad įplėša tikrai yra. Beje, skaičiau anoj temoj, kad Jus operavo? O ataugėlių tų vaistais negydo? g.gif

Dar klausimėlis dėl pasiruošimo... Registratūroj pasakė, kad reiktų prasiklizmuot prieš apžiūrą, bet, Dieve, padėk, neįsivaizduoju, kaip iškęst tą skausmą reiks, ir taip jau "stiklais" tuštinuos... Gal įmanoma, pvz. iš vakaro nevalgyt? g.gif Man apžiūra 15.30...
Atsakyti