Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

Sveiki,perskaičiau visas temas, net kelis kartus,tačiau nerandu atsakymų.
Gal kas galite pasidalinti patirtimi.Ar po hemorojaus operacijos, hirurginiu būdu,gyvenimas grįžta į senas vėžes? T.y.ar dingsta visi simptomai būdingi hemorojui:neniežti,neperšti...Ar reikia pastoviai naudoti vaistai? Ar susilaiko dujos bei išmatos?Ar jos nekrenta lauk?
Supratau tiek,kad pooperacinis periodas yra žiauriai skausmingas ir gana ilgas.O kas toliau?
P.S.Mano hemorojus 3-4 laipsnio.
Atsakyti
QUOTE(uta1 @ 2014 01 13, 05:38)
Sveiki,perskaičiau visas temas, net kelis kartus,tačiau nerandu atsakymų.
Gal kas galite pasidalinti patirtimi.Ar po hemorojaus operacijos, hirurginiu būdu,gyvenimas grįžta į senas vėžes? T.y.ar dingsta visi simptomai būdingi hemorojui:neniežti,neperšti...Ar reikia pastoviai naudoti vaistai? Ar susilaiko dujos bei išmatos?Ar jos nekrenta lauk?
Supratau tiek,kad pooperacinis periodas yra žiauriai skausmingas ir gana ilgas.O kas toliau?
P.S.Mano hemorojus 3-4 laipsnio.

Man dingo visi simptomai, neliko jokiu problemu, labai retai, uzkietejus viduriams, kraujo lasiukas pasirodo, bet as tai suprantu kaip mini iplesa, kuri greit uzgyja. Pooperacinis periodas man buvo lengvas, pora dienu po pora tableciu nuskausminanciu, kalio permanganato voneles, trecia diena be problemu sedejau, po savaites visiskai darbinga grizau darban.
Atsakyti
Laba. Prisijungiau ir as prie sios temos, nes kaip tik esu po operacijos hemarojaus ( IV laipsnio).
Mane operavo 14 diena, narkoze i nugara ir truputeli apsvaigino. Truko visa tai su paruosimu 1 valanda. Parveze i palata na kol koju neatleido viskas buvo oki, bet kai pradejo atleidinet o visa para buvo linksama kol ant kitos dienos neistrauke tamponu, tada truputi nusviesejimas akyse.
Ka noriu pasakyti, kad i normalu gyvenimo ritma as dar neiejau.
Merginos visoms patarimas nezaiskit ir netemkit gumos kaip as. Nes jau pasmane skaitesi apleistas. Patikekit turejau daug operaciju bet sita pooperacine savijauta ir ... neduok dieve.

Atsakyti
Kad ne visi daktarai masto vienodai del operacijos...
Atsakyti
Sveiki,pirmučiausia tai ačiū ,,linamog,, Jūsų pasisakymas mane įkvėpė,tačiau ir sukėlė daug abejonių ,,ar ištiesų gali būti taip viskas gerai?,, Kiek perskaičiau visi rašo apie sunkų pooperacinį periodą.O čia viskas gerai? schmoll.gif
Dabar trumpai-Sausio 2d. buvo išoperuota papiloma.1-2parą jaučiausi puikiai.Tik kažkiek knytino,manau taip turi būti,juk po operacijos.3 parą pradėjo kaisti, deginti,perštėti,daugiau pakraujuoti,bet...neskaudėjo.Išlindo uodegėlė apie 1cent. kuri liko išorėje.Diagnozė-trombas,hemorojus.5 paroje jau susitariau operuoti hemorojų.Pasakiau,kad vaisčioti su uodega man diskomfortas.
Tačiau,operacija kėlė taug abejonių ,,kodėl daktarai nesiūlo jų daryti?Gal sunkios pasekmės? Daug ...kodėl???Knisausi po internetą ieškodama atsakymų.
Sausio 15d.išoperavo hemorojų.Dabar 5para,jaučiuosi puikiai,bijau net džiaugtis,nuskausminamų vaistų nereikia,truputį pakraujuoja,kartais jaučiu tempimą (manau tai normalu).Su WC problemų nėra.Labai žiūriu ką dedu į burną,prieš naktį išgeriu hemorojaus arbatos.Taip pat geriu gyditojo išrašytą NIMESIL
Hemorojų pradėjau jausti nuo 2002m. Metams bėgant jis progresavo.
Trumpai parašyt nesigavo ax.gif
Jei kils kam klausimų, atsakysiu visiems.Žinau kiek jų būna
Atsakyti
QUOTE(rrema @ 2014 01 19, 14:06)
Laba. Prisijungiau ir as prie sios temos, nes kaip tik esu po operacijos hemarojaus ( IV laipsnio).
Mane operavo 14 diena, narkoze i nugara ir truputeli apsvaigino. Truko visa tai su paruosimu 1 valanda. Parveze i palata na kol koju neatleido viskas buvo oki, bet kai pradejo atleidinet o visa para buvo linksama kol ant kitos dienos neistrauke tamponu, tada truputi nusviesejimas akyse.
Ka noriu pasakyti, kad i normalu gyvenimo ritma as dar neiejau.
Merginos visoms patarimas nezaiskit ir netemkit gumos kaip as. Nes jau pasmane skaitesi apleistas. Patikekit turejau daug operaciju bet sita pooperacine savijauta ir ... neduok dieve.

Matau,kad mes operavomės panašiu laiku.Man, kai pradėjo atleidinėt, taip pat prireikė nuskausminamųjų.Tačiau nustebau,kad jums naudojo tamponus,maniau šiais laikais visiems naudoja kempinėles, kurios ištirpsta ir pačios pasišalina.(man po 2parų ji pasišalino)Gal tai priklauso kokio lygio operacija g.gif

Prisiskaičiau,kad hemorojų gydant reikia daugiau gulėti,nes būna mažesnis spaudimas žemyn,tai aš dabar leidžiu laiką daugiau horizontalioje padėtyje.

Manau daug kam,būtu įdomu žinoti kaip vyksta pooperacinis gyjimas ir pasekmės.Jeigu nesunku, parašykit laiks nuo laiko.

Ištvermės jums gydantis!
Atsakyti
QUOTE(uta1 @ 2014 01 20, 10:22)
Sveiki,pirmučiausia tai ačiū ,,linamog,,

4u.gif
Norejau paklausti, kas per hemorojaus arbata? Jei laisvinamoji, kurios pagrindas - senos arba kasijos lapai, patarciau jos atsisakyti, ji dirbtinai skatina zarnyno susitraukinejima, ir zarnynas palaipsniui atpranta dirbti pats. As geriau chirurgo rekomenduota Forlax, jis neveikia zarnyno, o elementariai sulaiko vandeni ismatose, ir jos nebuna kietos. irgi labai ziurejau maista, kuo daugiau vaisiu, skysciu, po kiekvieno isejimo i tualeta kalio permanganato vonele ir zvakute.
Nezinau, kodel jusu lankyti daktarai nerekomendavo operacijos. Mano daktaras buvo skyres gydyma, jis kazkiek padejo, bet paskui iplesos krastai pradejo randeti, tai reiskia, kad vis mazejo sansu jai paciai sugyti, todel daktaras nusprende, kad laikas operacijai.
Papildyta:
QUOTE(uta1 @ 2014 01 20, 10:51)
Tačiau nustebau,kad jums naudojo tamponus,maniau šiais laikais visiems naudoja kempinėles, kurios ištirpsta ir pačios pasišalina.(man po 2parų ji pasišalino)Gal tai priklauso kokio lygio operacija  g.gif

Man irgi buvo naudojamas tamponas.
Atsakyti
Ta arbata taip ir vadinas,,vaistažolių mišinys nuo hemorojaus,, SUDĖTIS:senos lapai,kraujažolių žolė,šaltekšnių žievė,kalendrų vaisiai,saldynmedžių šaknys.

Ačiū už patarimą.Gersiu ,, Forlax,,
Atsakyti
Sveikos, noriu pas jus pasiteirauti, ar pas jus visi hemorojaus pojuciai nepaastreja, jeigu yra laisvi viduriai, ar nepadideja perstejimas ar skausmas. O kas, jeigu reiktu vartoto daugiau rugsciu gerimu ar gerti tarkim koki magni, kuris paleidzia vidurius, ar jums tada nepasidaro blogiau?
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2014 01 26, 12:29)
Sveikos, noriu pas jus pasiteirauti, ar pas jus visi hemorojaus pojuciai nepaastreja, jeigu yra laisvi viduriai, ar nepadideja perstejimas ar skausmas. O kas, jeigu reiktu vartoto daugiau rugsciu gerimu ar gerti tarkim koki magni, kuris paleidzia vidurius, ar jums tada nepasidaro blogiau?

Taip.Visi pojučiai paaštrėja.(čia kalbu tik apie save) Negerai kieti viduriai,bet taip pat negerai visiškai laisvi,jie sukelia paaštrėjimą.Mano atveju netgi prieš mėnesines budavo paaštrėjimas.Netgi alkoholio, nekalta taurelė,kartais sukelia tuos negerumus.Taip būna nevisada,gal tai priklauso nuo to ką būni valgęs g.gif

Aš dabar po operacijos 12para,bandžiau gerti FORLAX. Tačiau man jis visiškai netiko.Paleido vidurius (tikėjausi,kad tik suminkštins) ir sukėlė skausmus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(uta1 @ 2014 01 27, 14:42)
Aš dabar po operacijos 12para,bandžiau gerti FORLAX. Tačiau man jis visiškai netiko.Paleido vidurius (tikėjausi,kad tik suminkštins) ir sukėlė skausmus  schmoll.gif

Reiskia, jums reikia mazesnes dozes.
Atsakyti
Uta1 - o kokio tipo operacija jums atlikta, kur operavotes, pas ka?
Beje, man pries menesines irgi paastreja, matyt todel, kad mazajame dubenyje susikaupia daugiau kraujo, o ir ta gleivine gimdos dalijasi. Tai ypac aktualu toms, kuriu gimda retvoresiska - uzsilenkus i nugara....
as tai itariu, kad turiu isitaisisu vidini hemoroju, ten auksciau, gal kazkur prie riestines zarnos ar tiesiosios virsuje ir tikrai zinau, kad viskas atsitiko nuo geriamos gelzies..... Niekas man niekur neislenda ir nesijaucia, tik jauciasi visi tie simptomai siek tiek auksciau,vos ne prie uodegikaulio.Kraujo nera buve...o va nei vitaminu kokiu gert negaliu, dziovinti vaisiai negerai, blogai, kai paviduriuoju....paniezti...kazkada Pavalkis su tuo rektoskopu ziurejo, - sake patologijos nera...o as atsisest po viduriavimo nelabai galejau... reikes kazkada pasiryzti tai sigmoidoskpijai, kad ten auksciau paziuretu....viena karta bande vienas gyd. ziureti, bet man ten aukstyn kai ta ora leidzia kazkaip prie uodegikaulio labai skauda... tuiriu ten vieno disko problema...gal jis kaltas. O jums su tuo sigmoidoskopu neskauda per apziuras?
Atsakyti