Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

sveiki,kaip pasiruosti pas proktologa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gyvaciute @ 2012 11 12, 11:41)
sveiki,kaip pasiruosti pas proktologa? 4u.gif

Klizma ir jei skausminga, isgerkit nuskausminanciu tablete, kad apziura butu ne tokia nemaloni.
Atsakyti
Noriu trumpai papasakot savo istoriją, tikiuosi, padrąsinti daugiau žmonių kreiptis į gydytojus smile.gif

Pavasarį sumąsčiau nueiti pas šeimos gydytoją dėl įtartino guziuko šalia išangės (neskausmingo, nekraujuojančio). Turėjau įtarimų, kad ten hemorojus, tačiau nebuvau tikra. Gavau siuntimą pas chirurgę, ši pažiūrėjo ir patvirtino mano įtarimus. Siūlė nieko nedaryti, nes guziukas nedidelis ir neskausmingas. Tačiau aš paprašiau siuntimo pas chirurgą ligoninėj. Liepos mėnesį apsilankiau pas A.Vaitkų (SK Centro filialas, buvęs RK), jis irgi patarė nieko nedaryt. Paskui suprato, kad aš dar labai jauna, kad man reikės gimdyt ir gali tuomet kilt problemų. Tad sutarėm rugpjūčio vidury operuoti. Operaciją atliko per pusvalandį, pabuvau ligoninėj keletą valandų. Seselė dar suleido vaistų, nes praeinant nejautrai stiprėjo skausmai. Tą dieną gana stipriai kraujavo, tačiau nuo kitos dienos beveik visai nebuvo kraujo. Gėriau diklofenaką tris dienas, bet tik todėl, kad prasidėjo mėnesinės. Manau, būčiau išsivertusi be vaistų. Po kokių penkių dienų apsilankiau vėl pas gydytoją, kad pažiūrėtų, sakė, viskas gerai.
Reziumuojant: šiek tiek kraujavo apie dvi savaites, šiek tiek skaudėjo gal kiek ilgiau. Pilnai sugijau, manau, per kokį mėnesį. Skausmai nebuvo tokie baisūs, kaip tikėjausi, ir labai džiaugiuosi tuo, kaip sugijo. Tikrai nesigailiu, kad operavausi, nors niekad neturėjau kokių nors papildomų nusiskundimų be to, kad žinojau, jog guziuko neturi būti. Juk nebūtina laukti, kol problema pasidarys didžiulė, kad prisiruošti nueiti pas gydytoją. smile.gif
Atsakyti
Tai ar tas guziukas buvo hemorojinis, ar kitokios kilmės? Kokią diagnozę nustatė? Gal iš tikrųjų nereikėjo operuoti, jei taip patarė keletas daktarų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wertyle @ 2012 11 19, 20:55)
Tai ar tas guziukas buvo hemorojinis, ar kitokios kilmės? Kokią diagnozę nustatė? Gal iš tikrųjų nereikėjo operuoti, jei taip patarė keletas daktarų? g.gif

Abiejų chirurgų diagnozės sutapo: III laipsnio hemorojus. Siūlė nesioperuot, nes buvo kraujavę per beveik 7 metus sirgimo (guziuko buvimo) tik vieną kartą. Skaudėdavo tik labai stipriai sutraukus raumenis prie išangės. Ta prasme ramiai gyvenant, jokių skundų kaip ir nebuvo.
Atsakyti
Gal yra išbandžiusiu Hespidin? smile.gif
Atsakyti
Aš bandžiau Hespidin, man visiškai nepadėjo. Gerokai situaciją pagerino Proctoglivenol tepalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilijam: 20 lapkričio 2012 - 06:58
QUOTE(emilijam @ 2012 11 20, 07:58)
Aš bandžiau Hespidin, man visiškai nepadėjo. Gerokai situaciją pagerino Proctoglivenol tepalas.

man padėjo kažkoks iš A raidės berods, žolelių pagrindu.. axol berods
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2012 11 20, 08:58)

O kiek laiko Hespidin vartojot? Gal per trumpai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smeterling @ 2012 11 20, 13:07)
O kiek laiko Hespidin vartojot? Gal per trumpai unsure.gif

Tiksliai neatsimenu, kiek ten tablečių buvo, bet sugėriau vieną pakuotę. Aišku, kas padeda vienam, nebūtinai tinka kitam, bet aš asmeniškai Hespidin laikau pinigais, išmestais į balą. Mano įsitikinimu, preparatas labiau tinka kaip prevencinė priemonė. o esan rimtesnei problemai jau nebepadeda.
Atsakyti
Sveikos.
Du menesiai po gimdymo prasidejo mano bedele ir jau tikrai zinau, kad turiu hemoroju. Siaip, nekraujoju, bet bent karta i diena pasirodo isangeje rezginys, po to dingsta. Tustinimaisi vyksta ivairiai-viena karta lengviau, kita sunkiau. Na, manyciau, beda pati nepasisalins, nes jau trecias menuo kaip yra ir tikrai man tai diskomfortas.
Zadu pasidaryti operacija, pas daktarus dar nebuvau. Tai mano klausimas butu toks: ar operavosi kurios nors is jusu zindymo metu? Ar yra geriami kokie nors vaistai ir ar tai neturi itakos zindymui? Ar visgi geriau palaukti zindymo pabaigos?
Busiu dekinga uz patarimus tokioje delikacioje situacijoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesa85 @ 2012 12 07, 15:45)
Sveikos.
Du menesiai po gimdymo prasidejo mano bedele ir jau tikrai zinau, kad turiu hemoroju. Siaip, nekraujoju, bet bent karta i diena pasirodo isangeje rezginys, po to dingsta. Tustinimaisi vyksta ivairiai-viena karta lengviau, kita sunkiau. Na, manyciau, beda pati nepasisalins, nes jau trecias menuo kaip  yra ir tikrai man tai diskomfortas.
Zadu pasidaryti operacija, pas daktarus dar nebuvau. Tai mano klausimas butu toks: ar operavosi kurios nors is jusu zindymo metu? Ar yra geriami kokie nors vaistai ir ar tai neturi itakos zindymui? Ar visgi geriau palaukti zindymo pabaigos?
Busiu dekinga uz patarimus tokioje delikacioje situacijoje blush2.gif

Su zindymu neturiu nieko bendra, bet po operacijos geriau tik ibuprofena pora dienu, daugiau nieko.
Atsakyti