Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

QUOTE(linamog @ 2012 08 14, 10:05)
Jei savim nesirupinsit, niekas daugiau nepasirupins. Idomus poziuris. Daktarai tam ir yra, kad gydytu ligonius.

noriu patarimo o ne pamokymo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 08 14, 16:03)
noriu patarimo o ne pamokymo  doh.gif

Kodel jus nervinates? Jus manot, as nezinau, kokia jusu savijauta? Todel ir linkiu visoms, turincioms sia beda, myleti save, gydytis, konsultuotis su profesionalais ir susigrazinti gyvenimo kokybe. Jei patarciau: sukaskit dantis ir pakentekit, pakrajuosit, isimes uzdegimas, kaskart i tualeta eisit su baime, bet nieko, mes, lietuviai, kantrus, kol smertis ant kulnu nelipa, tol kentesim - tada pasijustumet geriau?
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2012 08 14, 16:10)
Kodel jus nervinates? Jus manot, as nezinau, kokia jusu savijauta? Todel ir linkiu visoms, turincioms sia beda, myleti save, gydytis, konsultuotis su profesionalais ir susigrazinti gyvenimo kokybe. Jei patarciau: sukaskit dantis ir pakentekit, pakrajuosit, isimes uzdegimas, kaskart i tualeta eisit su baime, bet nieko, mes, lietuviai, kantrus, kol smertis ant kulnu nelipa, tol kentesim - tada pasijustumet geriau?

norejau patarimo ką geriau vartot zvakutes tepaliukus ar dar ka? g.gif
buvau visai neseniai pas gydytoja tai hemoroju rado geriau cyclo 3, o db manau, kad bus įplysę...nezinau kokia papildoma priemone gali padeti, svarbiausiai kad laisvi viduriai butu sita zinau, bet ech kaip sunku su jais verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 14 rugpjūčio 2012 - 15:40
As vartojau ir zvakutes visu rusiu, ir tepaliukus, ir cyclo 3 forte geriau, ir is USA panasios sudeties papilda siunciausi... Kas is to. Isleista kruva pinigu, baisulinis diskomfortas, tada galop operacija, ir dabar kaip naujai gimes zmogus. Tiesa, laisvesniems viduriams Forlax gerai, kasdien po pakuti. Daktaras patare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 14 rugpjūčio 2012 - 15:47
QUOTE(linamog @ 2012 08 14, 16:46)
As vartojau ir zvakutes visu rusiu, ir tepaliukus, ir cyclo 3 forte geriau, ir is USA panasios sudeties papilda siunciausi... Kas is to. Isleista kruva pinigu, baisulinis diskomfortas, tada galop operacija, ir dabar kaip naujai gimes zmogus. Tiesa, laisvesniems viduriams Forlax gerai, kasdien po pakuti. Daktaras patare.

turiu forlax, o ryte ar vakare gerti?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 08 14, 21:23)

Sveiki, man gydytoja sakė gerti ryte ir vakare, kol normaliai susitvarkys, po to viena ryte ir galiausiai viena kas antrą dieną. Nors man nuo per skystų vidurių būdavo dar blogiau, iškrisdavo hemorojus iki negaliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 08 14, 20:23)

Sveiki! Popildamai, gali buti dėlės,vot cia tai tikrai padeda ir ne reike operacijos ir pasalino visus skausmu,ir dar ne venas gydytojas ne pasakis kad po operacijos padidena galimibe gauti infarktu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2012 08 14, 16:10)
Todel ir linkiu visoms, turincioms sia beda, myleti save, gydytis, konsultuotis su profesionalais ir susigrazinti gyvenimo kokybe.

Yra ir kitoks variantas.
Turėjau šitą nedidelį džiaugsmelį, ir pas vyrelį buvo, ir va, pas abudu nebėr. Pasirodo, šis džiaugsmelis yra grūdinių vartojimo pasekmė. Nuo metų pradžios mūsų meniu nebėr grūdinių, ir tos bėdelės neliko, net nežinau, kada tai įvyko, tačiau pavasarį jau galėjau tupėti ilgai pritūpus darže ir niekas nebetrukdo (o trukdė gal 10 metų.).
Nežinojau, kad tai konkrečiai su grūdiniais surišta, tačiau nesenai į rankas papuolė vienas straipsnis, o jame rašoma apie grūdinių ir hemorojaus ryšį.
Šiek tiek pasidomėjau ir dar vienas žmogus tą patį patvirtino- hemorojus išnyko, nustojus vartoti grūdų produktus.
Taip pat savo žarnynui kenkia žmonės, mėgindami užkietėjusius vidurius atlaisvinti sėlenomis
Pagal mineralų balansą atrodo, kad sėlenos yra visai neblogas produktas, tačiau ne mums, o …paukščiams. Jų vienintelių virškinimo sistema sugeba šiuos elementus tinkamai įsisavinti. Žmogui vartojant sėlenas, bus atvirkštinis variantas – brinkdamos sėlenos dar su savimi išsineš iš organizmo tai, kas bus suvirškinta suvalgius kartu su jomis. Nedidelį kiekį sėlenų sugeba perdirbti storosios žarnos mikroflora. Bet tik nedidelį. Sėlenos daugiau maistas joms, bet ne mums. Atvirkščiai, mūsų jautriam žarnynui jos dėl savo grubumo yra nepageidaujamos. Populiarios literatūros patarimu dažnai naudojantys šią žarnyno „šluotą“ artina žarnyno problemas, o vėliau ir onkologinį susirgimą. Tą patį galima pasakyti ir apie visus grūdinius. Jų turimų mineralinių medžiagų įsisavinimas, lyginant su mineralais iš gyvūninės kilmės produktų, yra daug sudėtingesnis, reikalaujantis daugiau organizmo energijos sąnaudų, o svarbiausia – daug paties organizmo mineralinių resursų. Valgant grūdinius gaunasi kaip tame posakyje „Viena ranka duoda, kita atima“.

tokia mano patirtis su šita bėda.
Atsakyti
sveikos,
perskaiciau tema, bet vis tiek liko klausimu man.
pas mane isoreje mazgai, kaip ir 4 stadija skaitytusi. bet man nera jokio diskomforto, galiu tustintis be baimes, kraujo nera, neniezti.
atsirado po gimdymo, naudojau proctogyvenol, posterisan, hemorol zvakutes. gal siek tiek sumazejo bet taip ir liko isoreje.
buvau pas proktologa is karto pasake - operacija.
bet dabar skaitau kad labai baisus tas pooperacinis laikotarpis, tai pradejau svarstyti ar verta, jei siaip man neskauda unsure.gif
be to planuojam greitu laiku antra nestuma, tai galvoju gal vel atsinaujins ir reikes antra operacija daryt.
klausimas ar verta dabar operuotis?
Atsakyti
QUOTE(gundule @ 2012 09 26, 08:11)
sveikos,
perskaiciau tema, bet vis tiek liko klausimu man.
pas mane isoreje mazgai, kaip ir 4 stadija skaitytusi. bet man nera jokio diskomforto, galiu tustintis be baimes, kraujo nera, neniezti.
atsirado po gimdymo, naudojau proctogyvenol, posterisan, hemorol zvakutes. gal siek tiek sumazejo bet taip ir liko isoreje.
buvau pas proktologa is karto pasake - operacija.
bet dabar skaitau kad labai baisus tas pooperacinis laikotarpis, tai pradejau svarstyti ar verta, jei siaip man neskauda  unsure.gif
be to planuojam greitu laiku antra nestuma, tai galvoju gal vel atsinaujins ir reikes antra operacija daryt.
klausimas ar verta dabar operuotis?

tikrai neverta, kai jau busit tikra kad daugiau nebegimdysit tada ir apsispresit. man netgi gydytoja nepatare dabar operuotis nes man dar reikia savo 14kg vaika i 5 auksta ant ranku nesiot, nes sake to negaleciau daryti... o pas jus tikrai ne 4 stadija, matyt 2 su isreikstais isoriniais mazgais 4u.gif
Atsakyti
seniai cia nebuvau, kazkaip po operacijos (ja dar siemet atliko, ziema) atkentejusi visus skausmus ir etc, lyg ir grizau prie seno gero gyvenimo. bet dabar nebezinau kas darosi. kiekvienakart turiu atidziai stebeti ka valgau ir tt, kaip seimos gydytoja patare, beveik isbraukiau is gyvenimo ryzius, nes jie tikrai mano zarnyno veikla sustabdydavo ilgam laikui.. su bulvem beveik tas pats. bet jau pora dienu, nors ir einu beveik per prievarta tustintis, ta prasme, lyg jauciu poreiki, bet tenka pasistengti, kad issitustinciau tik todel, kad nenoriu, jog viskas ten sukietetu ir taptu vel skausmingu tupejimu ant klozeto. dabar jau dvi dienas lyg jauciu, jog kazkoks minkstas darinys yra isoreje, ar tai galejo vel buti hemorojus?... kaip ji suvaldyti? negaliu gi kasmet gultis ir operuotis doh.gif mazgelis ar kas ten bebutu minkstas, neskausmingas, tik siaip vieta aplink isange yra jautri, buna kartais kraujo, manau, kad iplesa atsinaujina kartas nuo karto.. ka pastebejau, kad microlax taip gerai neveikia, kaip forlax, nors abu kaip ir rekomenduoja tai paciai priezasciai suvaldyti.. ar galiu bandyt tepti tepaliukais kokiais, kad isnyktu?
Atsakyti
ir man vėl tas hemorojus išlindo. Tepiausi kremuku, buvo padėjęs, bet po mėnesio vėl tas pats (negaliu atsisakyti alaus ir aštraus maisto, nu niekaip..) Tepsiu tai tepsiu, nes kažką daryti reikia, tik vienas klausimas man neduoda ramybės. Kodėl reikia operuotis, jei yra išorinis, bet visiškai netrukdo? Pavyzdžiui mano mama visą gyvenimą turi hemorojų po gimdymo, bet ji niekada nesioperavo ir jokių vaistų nenaudojo. Taip gyvena 21 metus ir vargo nemato. Tai įdomu kodėl gydytojai siūlo tas operacijas, jei jokio nepatogumo hemorojus nekelia? (nekalbu apie tas situacijas kai kelia nepatogumus) g.gif ar gali būti kokia rizika sveikatai. gyvybei jei nesioperuosim?
Atsakyti