Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

Sveikutės. Ir pas mane keisti dalykai vyksta... Tik nesu tikra ar čia hemorojus unsure.gif

Simptomai: labai niežti išangę, nemalonūs pojūčiai, bei guziukas skausmingas prie išangės, kažkur 0,5 cm dydžio, tamsus g.gif
Kraujavimo nėra, vidurių užkietėjimai labai retai būna, kartą į mėnesį, gal rečiau. Bet aš labai daug sėdžiu, ir nesporuotju, be to nepasakyčiau, kad sveikai maitinuosi.
Ar gali būti hemorojus be kraujingų išskyrų ir vidurių užkietėjimų?
Tas niežėjimas prasiėjo kažkur prieš savaitę laiko, ar verta apsilankyti pas gydytoją? g.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2012 07 30, 11:28)
Sveikutės. Ir pas mane keisti dalykai vyksta...  Tik nesu tikra ar čia hemorojus unsure.gif

Simptomai: labai niežti išangę, nemalonūs pojūčiai, bei guziukas skausmingas prie išangės, kažkur 0,5 cm dydžio, tamsus  g.gif
Kraujavimo nėra, vidurių užkietėjimai labai retai būna, kartą į mėnesį, gal rečiau. Bet aš labai daug sėdžiu, ir nesporuotju, be to nepasakyčiau, kad sveikai maitinuosi.
Ar gali būti hemorojus be kraujingų išskyrų ir vidurių užkietėjimų?
Tas niežėjimas prasiėjo kažkur prieš savaitę laiko, ar verta apsilankyti pas gydytoją?  g.gif

manau visada verta apsilankyt pas gydytoja 4u.gif bet taip tai gali buti hemarojaus mazgelis ir be viduriu uzkietejimo ar kraujavimo... hemarojus ne tik del viduriu uzkietejimo atsiranda, itakos turi ir paveldimumas ir polinkis i venu issipletima t.t. hemarojaus mazgas ir yra issipletusi vena....
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2012 07 30, 13:47)
manau visada verta apsilankyt pas gydytoja  4u.gif bet taip tai gali buti hemarojaus mazgelis ir be viduriu uzkietejimo ar kraujavimo... hemarojus ne tik del viduriu uzkietejimo atsiranda, itakos turi ir paveldimumas ir polinkis i venu issipletima t.t. hemarojaus mazgas ir yra issipletusi vena....

Pasiskaičiau čia visokių pasisakymų ir užsirašiau pas chirurgą... Tikiuosi nebus baisu ir operuotis neteks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2012 07 30, 12:04)
Pasiskaičiau čia visokių pasisakymų ir užsirašiau pas chirurgą... Tikiuosi nebus baisu ir operuotis neteks  unsure.gif

turetu tepaliukas ar zvakutes sutvarkyti jusu "reikala" manau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien po vizito.

Turiu hemorojaus mazgelį, sakė nedidelis apie 0,5cm, tad operuoti nereikia. Išrašė Doloproct kremuką ir Detralex tabletes. Priežastis kaip abudu išaiškinom: alus, aštrūs patiekalai ir prieskoniai. Kaip aš be aštraus maisto liksiu - neįsivaizduoju, nes jį tiesiog dievinu.. verysad.gif Alų pakeisiu nealkoholiniu, prieskonių stengsiuos irgi nevalgyt, nes taipogi dažnai vartoju, na bet meksikietiškos picos, jelapenų ir kitokių aštrių dalykų teks atsisakyti su skausmu širdyje :/ Pereisiu ant sušių biggrin.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif neseniai aptikau kad yra Jadvygos zoleliu arbata nuo hemarjaus,ka manot apie tai? ar verta gerti,pades?
Atsakyti
QUOTE(edituxxxx @ 2012 08 03, 14:26)
labutis  4u.gif  neseniai aptikau kad yra Jadvygos zoleliu arbata nuo hemarjaus,ka manot apie tai? ar verta gerti,pades?

na kaip jau anksciau minejau hemarojus yra issipletusios venos, tai kazkaip labai abejoju kad arbata padetu, nebent pamazintu kai uzeina "priepuoliai", gal tada padetu atpalaiduot venu spaudima, bet ir tai skeptiskai i tai ziuriu..... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, supermamos!
Kuri laika turejau maza guzeli isanges srity. Net nezinau, ar tai guzelis- greiciau ataugele, nes ji lengvai isistumdavo i vidu, kraujo nebudavo, skausmo taip pat nejutau. Taciau pries pora dienu pajutau sioki toki skausma ir supratau, kad i vidu nebeisistumia. Is karto pasiskaiciau apie hemoroju- pozymiai lyg ir atitinka. Panasu, jog jau IV stadija, taciau kraujo iki siol nera. Diskomfortas tikrai didelis, net sunku vaikscioti. Na, nebent rytais jauciuosi geriau. (beje, tustintis visiskai neskauda, i tualeta ejau su didziule baime, o isejau su didziuliu palengvejimu) Eiciau nedvejodama pas gydytojus, taciau beda ta, jog si savaite man begalo svarbi ir uzimta, Vilniuje nebusiu iki sekmadienio, taip kad pakol kas su gydytojais ir operacijom prasidet nenoriu.
Kaip manot, ar tokioje stadijoje dar gali padeti vaistai , zvakutes ar dar kazkas panasaus?
Atsakyti
QUOTE(chihiro @ 2012 08 06, 11:40)
Sveikos, supermamos!
Kuri laika turejau maza guzeli isanges srity. Net nezinau, ar tai guzelis- greiciau ataugele, nes ji lengvai isistumdavo i vidu, kraujo nebudavo, skausmo taip pat nejutau. Taciau pries pora dienu pajutau sioki toki skausma ir supratau, kad i vidu nebeisistumia. Is karto pasiskaiciau apie hemoroju- pozymiai lyg ir atitinka. Panasu, jog jau IV stadija, taciau kraujo iki siol nera. Diskomfortas tikrai didelis, net sunku vaikscioti. Na, nebent rytais jauciuosi geriau. (beje, tustintis visiskai neskauda, i tualeta ejau su didziule baime, o isejau su didziuliu palengvejimu) Eiciau nedvejodama pas gydytojus, taciau beda ta, jog si savaite man begalo svarbi ir uzimta, Vilniuje nebusiu iki sekmadienio, taip kad pakol kas su gydytojais ir operacijom prasidet nenoriu.
Kaip manot, ar tokioje stadijoje dar gali padeti vaistai , zvakutes ar dar kazkas panasaus?

Kai buvau pas chirurgą ir paklausiai kokia pas mane stadija, jis pažiūrėjo į seselę ir pradėjo juoktis biggrin.gif Sako, moksliškai, jokių stadijų nėra, čia žmonės išigalvoja sau. Yra tik išorinis ir vidinis hemorojus, o jau ar teks operuoti ar ne, sprendžia pats gydytojas. Pas mane išorinis 0,5cm, operuotis nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2012 08 06, 10:56)
Kai buvau pas chirurgą ir paklausiai kokia pas mane stadija, jis pažiūrėjo į seselę ir pradėjo juoktis  biggrin.gif Sako, moksliškai, jokių stadijų nėra, čia žmonės išigalvoja sau. Yra tik išorinis ir vidinis hemorojus, o jau ar teks operuoti ar ne, sprendžia pats gydytojas. Pas mane išorinis 0,5cm, operuotis nereikia  smile.gif

na, tada visagalis internetas man pamelavo ax.gif O koki gydyma pasiule? Ir ar jums taip pat buvo toks didelis diskomfortas, kad net vaikscioti ir judeti skaudejo?

Atsiprasau, jau perskaiciau jusu anksciau rasytas zinutes 4u.gif meginsiu ir as taip pat issigydyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chihiro: 06 rugpjūčio 2012 - 11:18
QUOTE(chihiro @ 2012 08 06, 12:07)
na, tada visagalis internetas man pamelavo  ax.gif O koki gydyma pasiule? Ir ar jums taip pat buvo toks didelis diskomfortas, kad net vaikscioti ir judeti skaudejo?

Pas mane labai keistai viskas prasidėjo... Gulėjau lovoje ir pajutau, kad kažkas tarsi "juda" išangėje. Baisiai išsigandau, galvojau, kokie kirminukai ar kas... Ir tokie judėjimai visą dieną tęsėsi, labai nemalonūs, ar tai pulsuoja ten kažkas, ar išlenda, taip ir negalėjau suprasti. Bet nieko neskaudėjo visai, kraujo irgi nebuvo tuštinantis. Kitą dieną pradėjo labai niežėti, neištvėriau ir pasižiūrėjau kas ten tokio, tai pamačiau mažą tamsų guzelį, bet jis toks minkštas neaiškus. Iš karto puoliau skaitytis internete, užsirašiau pas chirurgą ir bac: hemorojus. doh.gif Gydytojas paaiškino, kad tie nemalonūs pojūčiai ir buvo hemorojaus išlindimas. Man buvo praėjusi tik savaitė , po to, kai jis išlindo. Galbūt todėl dar nespėjau pajusti jokių skausmų. g.gif Išrašė kremuką ir tabletes, nors sakė, kad tabletės nebūtinos. Ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chihiro @ 2012 08 06, 11:40)
Sveikos, supermamos!

Ale žiūriu jei į Santariškes papult pas koloproktologą, tai ir pamirt gali, tik lapkritį talonų yra, mistika kažkokia doh.gif
O va KMUK dar šį mėnesį pilna laisvų vietų biggrin.gif
Atsakyti