Istatymas nenumato atostogu vestuvems. Nebent toks dalykas gali buti numatytas imones kolektyvineje sutartyje, bet labai mazai imoniu tokias sutartis turi.
Vienintele iseitis imti arba kasmetines, arba neapmokamas atostogas
Nu leiskite pareiksti savo nuomone :
LR darbo kodekso 184 str. 1 dalis 7 punktas:
Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos santuokai sudaryti - ne maziau kaip trys kalendorines dienos.
Taip kad as manau, kad MonaLisa gali drasiai rasyti prasyma, nurodydama priezasti - santuokos sudaryma - nemokamoms atostogoms. O atidirbtas darbo stazas turi reiksmes kasmetiniu atostogu suteikimui, o nemokamoms atostogoms nera numatytas reikalingas stazas, taip kad manau, nera kliuciu prasyti nemokamu atostogu vestuvems.
LR darbo kodekso 184 str. 1 dalis 7 punktas:
Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos santuokai sudaryti - ne maziau kaip trys kalendorines dienos.
Taip kad as manau, kad MonaLisa gali drasiai rasyti prasyma, nurodydama priezasti - santuokos sudaryma - nemokamoms atostogoms. O atidirbtas darbo stazas turi reiksmes kasmetiniu atostogu suteikimui, o nemokamoms atostogoms nera numatytas reikalingas stazas, taip kad manau, nera kliuciu prasyti nemokamu atostogu vestuvems.
Ir as nustebau. Pagal mane irgi trys dienos atostogoms priklauso
Nemokamas atostogas kaip ir minejau, bet nesutikslinau ju suteikimo salygu.
Jau 2 savaites nerandu pakankamai laiko issamiems atsakymams, nes mano 2 - metis dickis serga plauciu uzdegimu ir gan sunkia forma. Tenka gydyt dicki ir saugot nuo uzkrato maziu
gerbiamoji teisininke, nieko tokio linkiu jusu mazyliui pasveikti
o stai man labai rupejo, nes darbovieteje labai bjauri tvarka, zvogus skuduro vietoj taigi, bijau kad manes neislesi i savo pacios vestuves...tai kaip supratau galiu prasyt neapmokamu triju dienu? o ka daryt,kad mano alga fiksuota, as visada gaunu vienoda alga,o tai kaip jie man tas dienas isskaiciuos, jas matyt reiks atidirbti
as jau buvau sumascius afera- imsiu biuleteni
o stai man labai rupejo, nes darbovieteje labai bjauri tvarka, zvogus skuduro vietoj taigi, bijau kad manes neislesi i savo pacios vestuves...tai kaip supratau galiu prasyt neapmokamu triju dienu? o ka daryt,kad mano alga fiksuota, as visada gaunu vienoda alga,o tai kaip jie man tas dienas isskaiciuos, jas matyt reiks atidirbti
as jau buvau sumascius afera- imsiu biuleteni
As imciau biuleteni - apmokes 80 proc. uz darbo diena, ir busi nuo darbdaviu nepriklausoma. kam sau nervus gadinti ir prasytu tu 3 dienu? O paskui ims ir neleis, ir ka tada darysi?
Tikrai santuokai sudaryti neapmokamu atostogu priklauso nemaziau nei 3 dienos. Ir dar, MonaLisa, nors ir dirbi tarptautinej imonej, jie privalo laikytis LR istatymu.
QUOTE (Libra @ 2004 05 04, 06:35) |
As imciau biuleteni - apmokes 80 proc. uz darbo diena, ir busi nuo darbdaviu nepriklausoma. kam sau nervus gadinti ir prasytu tu 3 dienu? O paskui ims ir neleis, ir ka tada darysi? |
Bet reikia labai atsargiai - kad kas nors ne duok Dieve nepaskustu - zinau toki atveji kai mergina prarado darba, nes pasieme biuleteni ir isvaziavo i kalnus paslidineti. Prisislidinejo...
O siaip tai kaip sesyte rase - darbdavys privalo suteikti nemokamas atostogas kai yra prasymas su priezastimi santuokai sudaryti. O del fiksuoto atlyginimo - tai tam ir yra buhalterija, kad proporcingai paskaiciuotu tau atlyginima uz atidirbtas dienas. Tiesiog gausi siek tiek mazesni atlyginima.
As tekejau praejusiu metu geguzi ir man dave 3 dienas nemokamu atostogu, kadangi eilines atostogas jau buvau isnaudojusi. Leido pasirinkti kurias dienas noriu, tai pasirinkau nedirbti penktadieni, pirmadieni, antradieni. Esu pasibaisejusi, kaip jusu imoneje nekreipiamas demesys i zmogaus asmenini gyvenima. Juk nuo to kartais priklauso ir darbo kokybe.
QUOTE (SiDo @ 2004 04 30, 21:04) |
LR darbo kodekso 184 str. 1 dalis 7 punktas: Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos santuokai sudaryti - ne maziau kaip trys kalendorines dienos. |
idomu, jei nesi pasinaudojes tokia galimybe, tai kaip sakoma - "sam durak" ar dar gali kada nors apie tai priminti ir gauti tas 3 d. veliau (butu faina)
Abu esam dar nepilnameciai. Ar gali kokiu nors problemu kilti?Kad dar neturim 18 metu
aciu
aciu