Įkraunama...
Įkraunama...

santuoka

Ta pati, bet as neisivaizduoju kur dingo ta mano pirma tema blink.gif g.gif Niekur jos neradau tai perklausiau dar karta tongue.gif
Na jis irgi nori skyrybu tai gal greit viska sutvarkysim dry.gif
Atsakyti
gal ir greit sutvarkysit, bet as tau jau toje temoje sakiau, kad vaikas gimes santuokoje ir 9 men po skyrybu gauna motinos sutuoktinio pavarde.
Cia buvo per telika laida ir moteris pasakojo, kokias kancias del to isgyvena. Ir negali vaikui suteikti tikro tecvo pavardes - jai buvo siulyta kreiptis i teisma ir jame irodyti, kad vaiko tevas nera jos vyras. Vnz ten labai jau painu atrodo
Atsakyti
Vakar maciau, kad paskelbta tema Vaiko registracija, taciau manes ten jau neperkele, taigi nelabai zinau kokia Nebenesciukes problema. Jei teisingai suprantu is Silvutes komentaru, tai Nebenesciuke budama santuokoje susilauke vaiko su kitu vyru. (Sorry jei ka ne taip supratau)
Normalia tvarka vaikas gimes santuokoje ir 300 dienu po jos registruojamas sutuoktinio (ar buvusio sutuoktinio) vardu. Anksciau nieko nebuvo galima pakeisti. Dabar istatymai numato daug variaciju, kadangi labai daug atveju kai vaikai gimsta santuokoje, taciau kito tevo, arba nepraejus 300 dienu nuo skyrybu.
Nebenesciuke, man reiketu detalesnes informacijos, t.y. tu santuokoje ar ne, ir kokiom aplinkybem gime vaikas (jau issiskyrus, neissiskyrus). Kai zinosiu siuos duomenis, galesiu pasakyti, kaip vaika iregistruoti
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 02 19, 15:00)
Pagal gyvenamaja vieta tikrai nereikia santuokos registruoti - gali rinktis kuri nori miesta.
O tai kad daroma tik cm rumuose man irgi nelabai patinka - noretusi kur papludimy pvz. Bet tokiu atveju gali bandyti su kunigu tartis - dabar gi uztenka tik baznytines santuokos, ten tik cm biure kelis popieriukus reikia uzpildyti.

Kiek aš skaičiau ir girdėjau, tai gali pareiškimą nešti tik į tą cmb, kuriame mestie esi registuotas pats, arba kuriame mieste registruoti tėvai. Bet gal neseniai kas nors keitėsi?

O su bažnytine santuoka mums neišdegs. Vyrui tai būtų antra santuoka, o pirmoji buvo ir cmb, ir bažnyčioj. Tai mes jau kaip ir nuodėmėj likusį gyvenimą gyvensim. sad.gif

Atsakyti
turi buti vienas is sutuoktiniu registruotas tame mieste, arba tureti pazyma apie deklaruota gyvenamaja vieta tame mieste. Ir nemanau, kad tai pasikeis, nes europos sajungoje irgi yra toks reikalavimas, noredamas apsizenyti tam tikrame rajone vienas is sutuoktiniu turi buti pragyvenes tame rajone ne maziau kaip 14 dienu rolleyes.gif
Atsakyti
nu bet niekas nereikalavo nei pazymu, nei pasu - uzpildem pareiskima, sumokejom mokescius ir pasirinkome data.
Atsakyti
Hm o mes uzpraeita savaite uzsienyje registruota santuoka norejome iteisinti, ir tai reikalavo pasu su registracija arba gyvenamosios vietos deklaravimu. Cia gal toms moteriskems pagal nuotaika g.gif
Atsakyti
Taip, as vis dar santuokoje su Vokietijos pilieciu. Mes negyvename kartu jau 3metus, bet neissiskyreme, kadangi as neuzregistravau santuokos Lietuvoje tai maniau kad jokiu bedu nebus (t.y. pasas pas mane svarus) Su vyru bendraujame tik e-mailu (labai retai). Kiek zinau jis dabar Vokietijoje tvarko skyrybu dokumentus, as cia irgi bandau kazka veikt. Vaiko susilaukiau su kitu (gyvename karu). Apie vaikuti nieko nenoriu sakyti vyrui, nes bijau, kad bus daugiau problemu. As noriu ramiai issiskyrti ir tada uzregistruoti vaika.
Tai jeigu as pateiksiu skyrybu dokumentus tai viestiek negalesiu uzregistruoti ji tikro tevo pavarde? ohmy.gif Dieve mano, kas cia per istatymai?
Tai gal man reike nieko nesakyti apie santuoka ir uzregistruoti vaikuti? Ar uz tokios machinacijos mane pasodintu tongue.gif
Pagelbekyte man prasau, nes man jau stogas vaziuoja huh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NEBE nesciuke: 20 vasario 2004 - 14:10
QUOTE (NEBE nesciuke @ 2004 02 20, 14:09)
Tai gal man reike nieko nesakyti apie santuoka ir uzregistruoti vaikuti? Ar uz tokios machinacijos mane pasodintu tongue.gif
Pagelbekyte man prasau, nes man jau stogas vaziuoja huh.gif

Nu gal as bloga patareja, bet as daryciau taip: jei tavo vokiska santuoka Lietuvoje nelegalizuota ir lietuviskai tu esi neistekejusi, tai as nieko ir nesakyciau. Tiesiog apeiciau ta istatyma ir tiek. (mes su vyru dabar taip darom tongue.gif ) Uzregistruociau vaika Lietuvoje ir tiek, o Vokietijoje tyliai issiskirciau. Ir aisku jeigu buves vyras nenores kersydamas to atraportuoti...
Uz tai bauda turbut yra, tik nezinau kiek, ir nezinau kaip toki dalyka gali surasti, juk pas mus niekas netikrina, buvai tu kazkur pasaulyje vedes ar nebuvai smile.gif
Atsakyti
Kazin, ar santuoku rumuose dirba tos pacios moterys? O jeogu taip ar jos mus atpazintu g.gif .Gal is tikruju nueiti ir uzregistruoti tyliai g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Vienos moterys dirba prie santuoku registravimo, kitos prie vaiku registravimo. Man taip atrodo. O tu esi joms savo istorija papasakojusi? Tada tegul vienas vyras registruoja. Juk galima ir taip. Man atrodo.
Atsakyti
Noreiciau suzinot kiek reikes pastangu sugrazint vaika sau is tevo. Noriu paduoti i teisma ,gluoba savo vaikui. Issiskiriau su vyru pries metus. Vaikus padalinom. As auginu vyresne dukra-10metu. Buves vyras augina sunu 9 metu. Jau daug menesiu nematau sunaus,buves vyras man to neleidzia. As gyvenu su kitu vyru,dar nevede. Auginam bendra vaika,11.5men.
Ar teismas leis man grazinti sunu. Buves vyras gyvena su kita moterim(nevede).Preziura vaiko prasta. Noreciau suzinot ,i ka teismas atkreipia demesi,turiu omeni materialine prasme. Mes gyvenam 4 zmones 1 kambario bute,
O buves vyras gyvena 9zmones nuosavem namie. As dabar nedirbu,auginu vaika.
Ko butent reikia ,kokiu prievalumu reikia turiet ,kad laimet vaiko gluoba.
Aciu
Atsakyti