Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 04 18, 23:19)
nepridarei, tikrai. Ilsėkit  smile.gif

Kikirike, žinoma pasirašyk  smile.gif

aišku,na tai taip ir padarysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 04 18, 21:19)
Tikiuosi nepridariau bėdų, tikrai.  blush2.gif

Cia, ko gero, mane turi minty...kad as pasivedziau ir atsisakiau dalyvauti...labai gaila, kad nepranesiau asmeniskai Yvettei is anksto ir sukeliau rupesciu.... blush2.gif Yvette, prasau nepykti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 18 balandžio 2011 - 22:36
labas rytas 4u.gif
iš kart atsiprašau, kad pas jus retai beužsuku, daug rūpesčių užgriuvo nebespėju doh.gif Koliažui bandžiau savaitgalį fotografuoti, bet nelabai kas pavyko, pabandysiu šaindien įdėti vieną variantą, bet kas norėjau nepavyko. Ir tada matyt truputį paliksiu jus, kai spėsiu paskaitinėsiu, bet reikia su bėdom susitvarkyti, su photoshop išmokti dirbti, tada dar noriu vieną knygą paskaityti apie fotografavimą, tada grįšiu. Šiuo metu niekaip visko nespėju. Merginos Jūs nerealios fotografuokit ir toliau, kiek spėisu tyliai iš jūsų mokysiuosi 4u.gif . Koliažui auto bandžiau drayti nelabai pavyko, o dar ir apdirbt su photoshhop gerai nemoku doh.gif ir laiko baisiai nėr
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 04 18, 09:32)
šiaip sunku man komentuoti tavo rytą. Galbūt kitokių foto norisi, o kelių nereiktų, ens na panašios, bent jau iš menamos situacijos.
Kadangi rytas suvaidintas, tai pirma foto, kur žadintuvas mobiliam. Man tarkim ten rankos trūksta, ieškančios telefono. Tada būtų aiškesnė situacija. Toliau antra ir trečia foto. Antra tikriausiai norėjai pižamą iš arčiau parodyti. Bet foto tokia pati viena nieko nepasakoja. Pižama matosi ir trečioje foto, ten matosi kad ir žiovauji, kad šuniukas atlėkė pasisveikinti. Pamirštant, kad suvaidinta, galima sakyti veiksmas yra. Taigi, antrą išimčiau, jos nereikia. Ketvirta, penkta šešta. Gal nuo dviejų paskutinių pradėsiu. Vienoje valaisi dantis, kitoje vėl dantų šepetukas. Vienos foto nereikia, vietoj jos tarkim galėjai pasisėlpti kur duše, siluetą nufotografuoti. Su drabužiais rankose, vonios link šiaip įsipaišo. Septinta aštunta. Abiejose nori parodyti savo pusryčius. Tuo atveju pakanka vienos, tiek pirmoje, tiek antroje uogienė matosi, bet antroje dar ir kava yra, tad palikčiau ją. Keturios paskutinės kaip suprantu pasiruošimas vedžioti šunį. Na man jų perdaug. Šuo su pavadėliu ok, bet kaip tu rišiesi batus ir raktai na man jie perdaug nepasakoja, nes ir taip savaime aišku, kad basa neisi, o raktus irgi paimsi. Nelabai svarbūs akcentai. Vat tarkim paspirtukas ok, nes aišku, kad neisi pėsčiom o lėksi su vejaliu .
Kadangi tai auto, suvaidinti, tai sunku ką apie kadravimą pasakyti. Kitą žmogų kitaip fotografuotum.
O šiaip, gerai, kad bandai, meti sau iššūkius, pildai. Taip ir mokinamės.

Paprastai ryte arba labai skubu arba einu anksčiausiai dirbti. Bet per velykų atostogas turėsiu kelias laisvas. Pabandysiu įamžinti savo turto rytą. Pažiūrėsiu ar kas nors gausis.
Nors tiesa, vienas bičiulis, fotografas, nuostabus žmogus, kartą davė patarimą, o gal pasiūlymą. Jei turit fotoaparatui distancinį, aš neturiu, tad nelabai galiu pasinaudoti.
Padėkit fotoaparatą kambaryje, kuriam galbūt dažniausiai būnat, daugiausiai laiko perdien praleidžiat. Palikit įjungtą. Ir tarkim darot kažką, praeinant, klik, paspaudžiat ir padarot foto, po kiek laiko vėl spustelit. ir vėl, ir vėl. Vat padarykit tokį savo rytą, ar dieną, nesvarbu kas bebūtų. Turėtų liuks atrodyti.

Ačiū už išsamų komentarą 4u.gif

Pirmoje foto, dėl tos rankos nebuvimo, tai buvo tokia idėja, bet kadangi rytais pati žadintuvo neieškau (o leidžiu jam padainuot ten man), tai ranką norėjau įpaišyt prie raktų nuotraukos, bet befotografuodama raktų foto elementariausiai pamiršau... Beje, tie žongliravimo kamuoliukai ten dėl dviejų priežasčių. Visų pirmą, jų ten pastovi vieta (prie lovos), o visų antrą - jie tarsi sako "suskambo žadintuvas, prasideda žongliravimas dienos darbais", dėl to jie liko kadre (nes pas mane prie lovos dar ir kitokių daiktų rasti galima).
Antroje foto ne pižamą parodyt norėjau, o kad kojos ant žemės, o pusantros kojos kadre todėl, kad dar ne visai atsibudusi tokioj ankstybėj jaučiuosi (nepilnai atsibudusi/nepilnai kadre). Čia gi labai svarbus ryto momentas - išlipti iš lovos, reikalaujantis daug visokių kokių ten pastangų... Tais rytais kai pramiegu, lieka trys nuotraukos reportaže - kojos ant žemės, kojos į kelnes, kojos pro duris. Tai išmetus kojas ant žemės be ryšio gaunasi, mano galva.
Be to, antra foto tarsi veda į trečią: pirmoj vienas daiktas, antroj didesnis objektas, trečioj jau visas didelis objektas.
Ketvirta gavosi baisiai baisi foto, bet man kantrybės pritrūko su ja ir fokuso paieškomis (aš be pultelio). O be jos man tokia skylė jautėsi, nes lovoj kelios, po to vonioj kelios - o kaip aš ten atsidūriau? Bet gal čia tik man taip.
Penktoj šeštoj tą dantų šepetuką atskirai fotografavau, nes "jis liko vienas, aš išėjau", bet gal ir tikrai jos nereikia.
Pusryčiai. Dvi foto todėl, kad kažkaip nebuvo tikslo padaryt kiek įmanoma mažiau nuotraukų, todėl dariau principu "detalė+visuma", tik labai kažkaip netolygiai man tai pasiskirstė,
Keturios paskutinės. Jos mano galvoje atrodė taip: 1. Išvedu šunį (ir parvedu atgal, todėl pačioj paskutinėj nuotraukoj jo nėra). Basos kojos todėl, kad visų pirma šuo prašosi į lauką, tai pirma šunį prisegu, o tada jau pati batus deduosi. Kažkas klausė ar basom šunį vedžioju... Nu rytais tai ne, vakarais tik kartais kai trumpam ir batus dėtis tingiu. 2. Užsidedu batus. Be to, poza yra "žemas startas" prieš dienos lenktynes. 3. Raktai (čia turėjo būti "pasiėmu raktus"), nes mano durys yra su užsitrenkiančia spyna ir aš labai paranojiškai rytais mąstau, kad tik tų raktų nepamiršti. Ir vėlgi, nebuvo tikslo kuo mažiau nuotraukų. Mano galvoj tos nuotraukos ir išsidėliojusios kitaip: du A4 formato lapai, o juose visas mano rytas, tik vienos nuotrakos didesnės, o kitos mažesnės. Tai va tie batai, raktai ir man ir yra tos mažesnės. 4. Na ir paskutinė - pro duris, tapkės lieka namie.

QUOTE(juratike13 @ 2011 04 18, 15:32)
Green Tee, mintis man patiko...ir patiko keli kadrai is visos serijos - pusryciai-tik nezinau ka veikia uogiene ir pomidorai, tiksliau pomidorai...nematau rysio su kuo juos valgyt...
patiko ejimas pro duris su paspirtuku..o daugiau...ziovulys man toks suvaidintas atrodo, atskiri kadrai raktu, pusryciu, dantu sepetuko nereikalingi...

Bet labai faina gamta pas jus ten bigsmile.gif

Pomidorai šiaip ant stalo stovi. Ten jų vieta tiesiog. smile.gif

Bendrai paėmus bandžiau visą reportažą padaryti "buitinį" ir nuotraukas buinines. Aš visada paranojiškai išstumdau visokius laidus, trupinius ir kitokias šiukšles lauk už kadro ribų, bet nu gi realiam (mano) gyvenime tai taip nebūna: ir laidai būna, ir trupiniai, ir buteliai kyšo. Todėl stengiausi bent jau kai kuriuos daiktus, kurie lyg ir nereikalingi, palikti. Pvz kadre kur einu link vonios yra kuprinė. Šiaip ji būtų patraukta, bet palikau, nes ją irgi pasiimu su savim, o šalia besimėčiusias kojines patraukiau, nes jos jau ne prie ko...

QUOTE(Alabama @ 2011 04 18, 17:26)
Man labai patiko.Labai panasu i mano ryta, kai dirbdavau-as irgi keldavausi 4.30, tik as eidavau pesciomis 3 km kasdien bet kokiu oru-jega siaip.Bet ir mieguistumas, ir saltis neissimiegojus, ir ta suvelta nuotaika, ir tie pomidorai, kurie irgi miega ant stalo-man viskas dera ir viskas gerai.

Ačiū 4u.gif Tikslas toks ir buvo - parodyti tą būseną, kuomet pro duris išeini dar taip ir neatsibudęs. Turbūt tos nuotaikos pajautimas dar ir nuo asmeninės patirties priklauso smile.gif
Atsakyti
Ka tik suzinojau, kad turesiu fotografuot draugu dukteri ir dar jos drauge, kuria nesu akyse macius, viskas bus siandien, as busiu su dviems mazais vaikais ir persalus doh.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir atsisakyt negaliu biggrin.gif
Atsakyti
Alabama, atsisakyti visada galima tongue.gif

Green Tea, grįžtant prie fotoreportažo. Šiaip pati nelabai skiriu kur reportažas, kur jau nebe. Bet turėtų pasakoti foto, pačios, be žodžių, kartais net pavadinimo nereikia ir be jo viskas būna aišku. Lengva aišku kalbėti, pačiai reiktų daryti matyt po lapais pasislėpčiau. Todėl šaunuolė, kad darei. Tik kitąkart, jei turi, imčiau plačiakampį. Na ne detalių reik, o kad visa aplinka grotų, šauktų apie visą veiksmą.

Aš truputėlį užsivertusi įvairiais įvykiais, nespėju pakomentuoti. Prabėgom ką pamenu. Patiko koliažas kur vaikučiai į krepšelį žiūri. Gal pavadinimo kitokio norisi, bet šiaip gražu.
Su akinukais ir žibuoklėm nedera.
Su raudonplauke ir konkorežiais šalia. Kodėl ne, gali ir toks koliažas būti. Nors šiaip pirma foto išties, tokia kalėdinė atsmofera.
NEpamenu ar Airv koliažą komentavau, jei ką pasikartosiu. Gražiai su tekstu pristatei. Patinka man tokie darbai.

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 04 19, 08:51)
Alabama, atsisakyti visada galima  tongue.gif

Ne si kart.Labai brangus man zmogus, kurio negaliu nuvilti.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 04 19, 10:19)
Ne si kart.Labai brangus man zmogus, kurio negaliu nuvilti.
na tu geriau žinai smile.gif bet jei ne kokia šventė, nukelčiau, dėl sveikatos ir na, koks ten fotografavimas, su dviem vaikučiais aplink. Man vienas aplink zuja negaliu susikaupti smile.gif
Bet aš nesikišu. Šiaip, liežuvio šiandien nenulaikau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eurikaite @ 2011 04 18, 15:29)
green tea  lyg tais tave pasikvieciau i draugus  ,priimk smile.gif
as tai siandien truputi su helios zaidziau , idedu keleta del vaizdo  biggrin.gif  man tai graziai piese smile.gif  , nekritikai biggrin.gif

user posted image

Nu va sitojes labai graziai paplauta... smile.gif Veliau ir as parodysiu ka Heliosas isdarineja doh.gif Net aptvarkyt foto sunku, akys raibuliuoja smile.gif

QUOTE(maija @ 2011 04 18, 16:16)
"Kad krepselis nebutu tuscias...."
maija + .....

Labai svelniai graziai... Puikiai atitaikei spalvas ir mintis smagi...

QUOTE(o la la la @ 2011 04 18, 18:45)
.... + O la la la

O Cia kaip smagiai smile.gif Malonu tave pamatyti ir susipazinti smile.gif.... P.S. Labai uzpavydejau raudonu plauku blush2.gif As irgi noriu tokiu, bet nedrystu kolkas persidazyt...

O as keliu savo auto kritikai smile.gif Labai norejau panasaus auto... ir ilgai isterikavau, kad neturiu didelio veidrodzio, kuri galeciau pasistatyt kur reikia... Tai spjoviau i viska ir dariau su dviem fotkimais apgavyste... vienas ant shtatyvo su taimeriu, o sugedes senukas rankose smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 04 19, 10:45)

O as keliu savo auto kritikai smile.gif

labai grazus auto smile.gif akys kaip kates, tokios paslaptingos rolleyes.gif
Atsakyti
Akasha, labai patinka smile.gif
Atsakyti
Laba...

Akasha, labai liuks...man patinka, tik gal noreciau matyt visa nosyte, arba kelciau fotika kiek auksciau...

Maija, labai liuks spalvytes susizaidzia mirksiukas.gif

Olalala - vis noriu taves paklasuti, tavo atmintis tokia gera ar kaip ten yr...sugebi tiek komentaru parasyt, nicku ir dar prisimint visas foto...nerealiai
tavo koliaziukas man patinka, todel,kad jis toks, na toks, kitoks, ne toks, kur jausmus daugeliui sukele kaip darytu...as manau butu nuobodu vainikas, eglute ar dar kas...o cia graziai susizaide. bigsmile.gif

Atsakyti