Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

seniai cia ka bedejau, bet galvoju, gal gausiu kokiu patarimu.. kaip padaryt, kad kadras butu idomesnis?biggrin.gif nesugalvoju nauju pozu, kampu.. jauciuosi, kaip uzstrigus toj stadijoj, kai vis vienodos foto gaunas..

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
sveiki fotografai:)

kreipiuosi i jus su prasymu blush2.gif esu pati megeja sioje srityje 4u.gif ir patinka naturalumas, siltumas bei originalumas, kuri stengiuosi perteikti per fotografija, taciau nevisada galiu tai pati padaryti.
Todel kreipiuosi i jus, gal kas nors galetu mums padeti ir iamzinti mus per mano mazuliuko krikstynas liepos 2d. Vilniuje.

Geriausia, kad rasytumet i AZ (butu smagu pamatyti jusu darbelius bei preliminare kainyte uz fotosesija)

aciu 4u.gif
Atsakyti
Atnesu kelias nuotraukytes is vakarykscio pasivaiksciojimo smile.gif Labai noreciau kritikos blush2.gif

user posted image

user posted image

Daugiau cia http://www.flickr.co...s/59107765@N02/ 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 21, 09:13)
seniai cia ka bedejau, bet galvoju, gal gausiu kokiu patarimu.. kaip padaryt, kad kadras butu idomesnis?biggrin.gif nesugalvoju nauju pozu, kampu.. jauciuosi, kaip uzstrigus toj stadijoj, kai vis vienodos foto gaunas..

Aš jaučiu visokią baimę visokiems kelio ženklams, automobiliams ir pan. biggrin.gif Jei jie nėra objektas... Visa kita nu man gražu, jau sakiau. Jei visos moterys su tokiais kulnais fotografuotųsi, sakyčiau, keiskis, bet dabar liuks, gali taip būti, man gražu.
Dabar pagalvojau gal kaip tik man to didingo pastato norėtųsi ne taip paplaukusio, nes jis didingas, tarsi pozuojama šalia jo, nes jis gražus. Nors čia šiaip garsiai svarstau, pirmiausia į merginą žiūrėjau, o ne į aplinką smile.gif

Maija, nežinau ką pakomentuoti, pati tokių nuotraukų turiu, mielos jos man ir jų glamūrinti visai nesinori, gal tik spalvelė antroje man nelabai, ir namo galo nesinori, bet irgi, gali taip būti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 21 balandžio 2011 - 09:23
maija, abi foto man nerealios. wub.gif Tikrai labai graziai padirbejai.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 21, 09:13)

As jau vakar ziurejau flikre.Kazkaip man sitos nekalba.Visada taviskes foto kalbancios, o sitos man tyli.Gavosi labai techniskai tobulos mados foto ir turistiniu "as ir Eifelio bokstas" misinys.Nors grazu.
Zinai, as irgi be ideju.Va kai reikejo tas mergaites fotografuot-aisku as nesiruosiau, nes suzinojau apie fotosesija 9 ryto, o 11 jau fotogravafau-bet ideju buvo 0,1.Kadrai labai kartojasi.Brum, kur rast 1)Ikvepima 2)Idejas 3)Sugebejima nekept pasikartojancius kadrus? unsure.gif A, ir KAIP NESKUBET fotografuojant?

QUOTE(maija @ 2011 04 21, 09:15)

Pirmoj buciau palikus tik ta palinkusia ir ikomponuociau ja i kadra:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 21 balandžio 2011 - 09:36
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 21, 10:13)

Pirmoj nepatinka centravimas, antrą truputį apkirpčiau, o trečia gražiausia smile.gif Man patinka tokios nuotraukos, tik deja ta pati problema, kokių pozų įdomesnių ir pan surasti. Puiku kai modelis pats improvizuoja, o jei stovi kaip stulpas ir turi sakyti kur kokią ranką dėti tai nieko gero... smile.gif Taviškis modelis labai gražus, ir apranga patinka. tik gal ta švarkelį nuimčiau smile.gif
Maija, pirmoj labai patinka spalvos, tokia miela nuotrauka, o antroj kažkas ne taip... ar horizontas kreivas, ar kas. Galbūt reikėjo daugiau vandens, arba dangaus paimti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 21, 10:20)
Maija, nežinau ką pakomentuoti, pati tokių nuotraukų turiu, mielos jos man ir jų glamūrinti visai nesinori, gal tik spalvelė antroje man nelabai, ir namo galo nesinori, bet irgi, gali taip būti  4u.gif

Bandziau ir as nukirpti namus, bet gaunasi tada kvadratine nuotrauka, kazkaip nelabai patiko ir palikau taip... Bet tikrai sutinku, kad butu buve graziau be ju smile.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 04 21, 10:28)
maija, abi foto man nerealios.  wub.gif Tikrai labai graziai padirbejai.

Aciu labai 4u.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 04 21, 10:35)
Pirmoj buciau palikus tik ta palinkusia ir ikomponuociau ja i kadra:)

Aciu 4u.gif Turiu daugiau nuotraukyciu su tom nendrem, tik dar netvarkiau, pabandysiu ir su ja viena ka nors grazaus padaryti smile.gif Gal tikrai bus geriau smile.gif

Tiga - aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maija: 21 balandžio 2011 - 09:52
As jau vakar ziurejau flikre.Kazkaip man sitos nekalba.Visada taviskes foto kalbancios, o sitos man tyli.Gavosi labai techniskai tobulos mados foto ir turistiniu "as ir Eifelio bokstas" misinys.Nors grazu.
Zinai, as irgi be ideju.Va kai reikejo tas mergaites fotografuot-aisku as nesiruosiau, nes suzinojau apie fotosesija 9 ryto, o 11 jau fotogravafau-bet ideju buvo 0,1.Kadrai labai kartojasi.Brum, kur rast 1)Ikvepima 2)Idejas 3)Sugebejima nekept pasikartojancius kadrus? unsure.gif A, ir KAIP NESKUBET fotografuojant?

zinai, visai noreciau daba prie Eifelio biggrin.gif

o kur to jausmo gaut, tai nezinau.. man atrodo, jei tureciau daugiau laiko fotkint, butu geriau smile.gif ir jei negaileciau modeliu biggrin.gif nes dabar visad galvoju, kad jie pavargo, susalo, namo nori biggrin.gif o as tokia niekse vis sakau, paeinam dar, pastovek ten, nusirenk/apsirenk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 21, 09:55)
zinai, visai noreciau daba prie Eifelio biggrin.gif

o kur to jausmo gaut, tai nezinau.. man atrodo, jei tureciau daugiau laiko fotkint, butu geriau smile.gif ir jei negaileciau modeliu biggrin.gif nes dabar visad galvoju, kad jie pavargo, susalo, namo nori biggrin.gif o as tokia niekse vis sakau, paeinam dar, pastovek ten, nusirenk/apsirenk smile.gif

Na o kas gi ten nenoretu:)
Jo, man irgi modeliu gaila buna.Ir toks tarsi drovumas.Ir toks jausmas, kad jei tureciau daug laiko ir modelis visa laika butu salia, tai galeciau vis po lasiuka fotografuot ir tada va gautusi kazkas.O dabar didelis nekas biggrin.gif
Atsakyti
1)Ikvepima 2)Idejas 3)Sugebejima nekept pasikartojancius kadrus? unsure.gif A, ir KAIP NESKUBET fotografuojant?

1)
a. muzikoje
b. parodose
c. knygose
d. žaidimų aikštelėse
e. prie jūros
f. važiuojant mašina plačiai atlapotais langais
g. tyloje
h. leidžiant laiką su vaikais
2)
a. fotografijų portaluose
b. knygose
c. kine
d. dūkstant su vaikais
e. stebint žmones
f. fotografuojant
3) o kodėl pasikartojantys kadrai blogai? Imk ir suruošk seriją darbų "20 kauno gatvės šypsenų" Toje pat vietoje, taip pat sustojusius žmones fotografuok. Foto vistiek bus kitokios. Nes žmonės kiti, šypsenos kitos.
O šiap, kūrybos procesas lėtas. Sunku rasti tokį menininką, kuriam idėjos per ausis lietųsi. Mes - SM fotografės, nereikalaukit iš savęs perdaug. Nežinau, bet pati iš to problemos nekeliu, nesvarbu kad savo vaikį ir visus jo draugus taip pat fotografuoju. Rezultatas vistiek kitoks gaunasi, nes kiekvienas žmogus nesvarbu didelis ar mažas, kažką savo įneša.

O kaip neskubėti. Visų pirma palikit vaikus kokiose saugiose rankose, kai reikia fotografuoti. Atkris vienas rūpestis kur jie, ką jie daro, atsipalaiduosit. Taip pat planuokit laiką. Jei manai, kad užteks pusantros valandos fotosesijos, vaikus palik keturiom valandom. Pamatysi, kad befotografuojant turėsi daugiau idėjų, norėsis įgyvendinti, o čia žiū jau reikia bėgti. Tad apsidrauskit.
Žinoma, šis variantas tinka, jei yra kam palikti. Jei ne, tuomet reik auksinį vaiką, antraip teks skubėti smile.gif
O jei skubi, nes norisi kuo daugiau, kuo greičiau, nes tuoj akimirka pabėgs, pajudės.... Aš dažnokai fotografuojamo žmogaus paprašau sustingti kažkokioje pozoje, jei tarkim netyčia pajudėjo ir pamatai, kad tau toks variantas tinka. Sustabdai akimirką, gali pavaikštinėti ir aplinkui, jei kantrus modelis, išlauks.

Ech, lig iš tuščio į kiaurą papilsčiau. Reikia kartais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 balandžio 2011 - 10:08
QUOTE(Yvette @ 2011 04 21, 10:07)

Va toki atspausdint ir prie saves laikyt:)

Del vienodu kadru-kalbejau kai viena zmogu fotografuoju ir gaunasi daug panasiu nuotrauku.Turbut zmogui gauti tokias butu nuobodoka unsure.gif
Atsakyti