Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 20, 14:34)
Zirze, aš nanuk visai neturėjau omeny, kaip tik sutapo, kad ji įdėjo. O domiuosi šiuo klausimu seniai, aš intelektinę teisę turėjus. Ir buvau nusprendus, kad niekada neženklinsiu. Vet vis žiūriu visos ženklina ir vis pagalvoju, o kam? tai ir parūpo Jūsų nuomonės smile.gif

as zenklinu ti todel, kad nuotraukas dedu i savo bloga, bet ir tai ne visos suzenklintos smile.gif is Flicker niekas nenuvogs, nes kiek pamenu, uzdraudus esu siuntima, na nebent is blogo, bet jis dar nera garsus toks, kad jame kazka vertingo rastu smile.gif ir tiesa sakai, kad norint nuvogti,t a zekliuka nukoluoti vienas juokas smile.gif nebent butu per visa foto uzzymeta rolleyes.gif o del Exif'o as niekad nesusimasciau,kas kokios naudos is to gali gaut? g.gif
Papildyta:
QUOTE(nanuk @ 2011 04 20, 14:41)
Na, logo tai man mano patinka. Ir neatrodo jis man čia blynas. kaip tik man jis gana estetiškas. Šriftas irgi ne bet koks.. Man gražu.
us. Pasakiško grožio mergytės, tikrai labai labai pasiskė tokias fotkint. bigsmile.gif  wub.gif

na cia skonio reikalas, aisku rolleyes.gif shiftas grazus, bet tas apvedimas aplink tai nesiziuri, na gal cia tik man vienai taip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 20, 13:24)
  todėl geriausia neiešinti didelio formato nuotraukų smile.gif
kažkada čia iš mūsiškių žiūrėjau blogą, gaila nebepamenu kurios, tai pilno dydžio sudėtos nuotraukos buvo su visais Exif'ais.. na aš taip nerizikuočiau  unsure.gif

Bijau pasirodyt visiska durne, bet nezinau kas tas exif blush2.gif ir kodel ji reikia slept? as irgi i bloga ikraunu tiesiog foto is kompo, nes nemanau, kad jos tokio lygio, kad kazkas nores vogt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 04 20, 08:35)
Aš manau, ne visada turi matytis veidas... gal kiek čiut norėtųsi, bet man ji miela ir be veido... man pačiai šioje nuotraukoje norėjosi daugiau erdvės- ta prasme 3/2

na man ta foto tikrai labai graži 4u.gif tik šiaip paklausiau kodėl nėra veiduko blush2.gif

QUOTE(o la la la @ 2011 04 20, 09:40)
Tvarkau sekmadienines  nestuke.gif fotosesijos nuotraukas... Zaidziu su spalvom. Viena nuotrauka net trimis var. padariau, visos patinka, neisirenku, gal padetumet?

pirmoji ax.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 20, 10:33)
jėėėėėė, gavau mainų fotkę jau 

nu kaip faina thumbup.gif labai džiaugiuosi ,kad patiko blush2.gif

QUOTE(nanuk @ 2011 04 20, 13:52)
Fotografavau dvynukes:

Daugiau dėsiu į blogą, bet jau nebe šiandien, nieko nespėju smile.gif

vat ir išaiškėjo kas čia tokia thumbup.gif Super,gražu,kaip visada thumbup.gif

Noriu padėkoti Akashai už labai fainai praleistą laiką ir nuskanuotą juostelę thumbup.gif wub.gif Ir dukrelė labai fainuolė 4u.gif
Atsakyti
Lauksim daugiau nuotraukų, nanuk bigsmile.gif

O dėl logo, tai truputėlį čia kita tema, geriausia grafiškas logo, norint, kad atpažintų... Jei profesionaliai žvelgiant.

O jei šiaip, savo reikmėms, koks skirtumas, svarbu patinka, tinka ir būtent taip norisi savo darbą pažymėti 4u.gif

Vanilla, tai, kad ir didžiausi fotografai savo nuotraukų neženklina... Nors kartais gaila, nes nežinai kieno (būna taip, kad plavinėja iš vieno forumo į kitą ir "pasimeta" autorius).
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 20, 13:34)
Na kol kas aš pvz dedu kai ppapuola, nes nuotraukų visai negaila. Bet kai pramoksiu, be abejo saugosiuos šiuo aspektu. man rodos sumažintos foto jokiais komerciniais tikslais nepanaudosi. Daugeliu atveju.
O kodėl Exif viešinti blogai? Manau, kaip tik yra vardas pavardė  g.gif  Aišku ji panaikint galima, bet vis dėl to nesupratau dėl šito, gali detaliau?  blush2.gif

dabar privertei tik pamastyt biggrin.gif šiaip visad galvojau, kad vagystės atveju, jei kažkas pavogia fotkę, tai aš turėdama savo fotkės exif, galiu įrodyti, kad ta fotkė mano, bet realiai, tai užtenka tiesiog nuotraukos originalą turėt.. tai kaip ir nieko neduoda tas exif, galima ir viešai su juo dėt smile.gif
šiaip žinau, kad kiti nuima exif samoningai, tam, kad nežinotu kokia tecnika ir kokiais nustatymais buvo fotografuota smile.gif kartais exif pats savaime dingsta, apdoojant fotkę tam tikromis programomis smile.gif
Atsakyti
jei mano foto kas pavogs, busiu laiminga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 20, 13:52)
dabar privertei tik pamastyt  biggrin.gif  šiaip visad galvojau, kad vagystės atveju, jei kažkas pavogia fotkę, tai aš turėdama savo fotkės exif, galiu įrodyti, kad ta fotkė mano, bet realiai, tai užtenka tiesiog nuotraukos originalą turėt.. tai kaip ir nieko neduoda tas exif, galima ir viešai su juo  dėt smile.gif
šiaip žinau, kad kiti nuima exif samoningai, tam, kad nežinotu kokia tecnika ir kokiais nustatymais buvo fotografuota smile.gif kartais exif pats savaime dingsta, apdoojant fotkę tam tikromis programomis smile.gif

na ir viskas, galiu ramiai eiti darbuotis, taip ir pamaniau biggrin.gif jei mano tobulo darbo exif parodys, kad fotografuota su pačia blogiausia technika, tai man nuo to bus tik smagiau biggrin.gif
O dėl nustatymų, man jų negaila, man ir pačiai įdomu į kitų pasižiūrėt.

Ai, tiesa, Vanilla, exif yra toks kaip nuotraukos "pasas" biggrin.gif parašyta kokia techika, kada nufotografuota, kiek mm ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 20, 14:50)
.  Nors kartais gaila, nes nežinai kieno

tai va, pati parasei, kokiu tikslu zenklina savo foto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 04 20, 13:56)
tai va, pati parasei, kokiu tikslu zenklina savo foto rolleyes.gif
Nori pasakyti, kad ženklini dėl to, kad ji kažkur nuplavinės?

Na, gerai tiesiai šviesiai - profesionalas neženklina savo nuotraukos, nes jam neįdomu, kad jo nuotrauka plavinės ir kažkas jos neatpažins, ir kad kažkas ją nuvogs biggrin.gif Dirba savo darbą, kam reikia, jį žino, o kažkokie dundukai kaip aš jam yra neįdomūs biggrin.gif

Atsakyti
Va šitą Svajonei siunčiau dar blush2.gif
"Nilo miražas"
user posted image

iš tos pačios serijos

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 20 balandžio 2011 - 14:01
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 20, 13:52)
jei mano foto kas pavogs, busiu laiminga biggrin.gif

nu priklausomai kokiais tikslais ji pavogta.. aš fotkinau sesės vaiką, ir kažkas ją "pasiskolino" ir po ta nuotrauka apie patyčias buvo rašoma... aišku aš nemačiau, ir man pats vaikas pasisakė- sako kodėl davei mano nuotrauką kažkam, ir tokias nesąmones ten rašo.. klasiokai pasakė.. tai buvo žiauriai nemalonu sad.gif ir vaikas iūdnas.. bet atkapsčiau kas įdėjo tą nuotrauką, ir gražiai susitarėm , kad išimtų.. pasirodo žmonės net nežino, kad NEGALIMA copint nuotraukų.. jie mano, kad jei fotkė įdėta į internetą, tai galima daryti su ja ką nori, ir net nepažiūrėjo, kad ten parašyta- visos teisės saugomos, nes sakė, net nežinojo, kad reikia kažkur pažiūrėti.. žodžiu atsiprašė, ir sakė, kad gerą pamoką apturėjo, ir dabar žinos, kad negalima taip daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 20, 14:59)
Nori pasakyti, kad ženklini dėl to, kad ji kažkur nuplavinės?

as jau parasiau, kodel tai dariau, si karta turejau omeny jau tikrus menininkus, kurie deda savo parasa ant foto smile.gif na tam, kad zinotu kiti, kieno daryta smile.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 04 20, 15:00)
Va šitą Svajonei siunčiau dar  blush2.gif

pirmoji tai nereali, eina sau kokia faina bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 20 balandžio 2011 - 14:04