QUOTE(Ersė @ 2011 04 19, 18:31)
Arba fotkini arba buni su zmonem, abieju dalyku neiseina padaryti vienu metu
Būtent.
Aš pvz turiu draugę, kurios vaikus fotkinu. Ir apie pinigus nė kalbos negali būti. Tiesiog ji man paskolina savo vaikus mainais už nuotraukas. Ant tų vaikų as išbandau naujus objektyvus, naujas aplinkas, vežiuosi į dar nefotkintas vietas, bandau visaip fotkint, žodžiu žaidžiu, eksperimentuoju.. Kartais gaunasi labai puikių kadrų, bet kartais vos viena kita foto verta dėmesio.. Ir ta draugė žino, kad neaišku kiek kadrų bus, ji padeda man savo vaikais toliau tobulėti ir mokintis fotografijos.. Todėl ji visada pasiruošia prieš sesiją, visada apgalvoja kas tiktų, net parduotuvėse apsipirkinėdama ji permeta akimis gal galėtų būti naudotina sesijos metu
Žodžiu turiu draugę ligonę... Jei labai reikia, išrengia vaikus kai šalčiau arba paperka vaikus saldainiais kad tik jie pozuotų... Tai, sakyčiau yra abipusiai- barteriniai mainai, abi pusės lieka patenkintos.. Apie pinigus čia nė kalbos negali būti. Už pinigus aš dirbu ir privalau pateikti rezultatą. O čia aš bandau, žaidžiu ir kartais pateikiu geriau, kartais blogiau...
Taip pat yra ir kitų draugių, kurių vaikus fotografuoju, bet tą darau savo noru, neprašant. Kartais noriu, kartais ne...Juk man taip pat faina paplepėti, o ne stikinėt apie vaikus su kamera.. Todėl mano draugės yra mandagios ir neprašo, suteikia man laisvę.. Priešingu atveju, gal nė nebeičiau į susitikimus. Pafotkint nesunku, bet TAM KAD pafotografuoti (juk kas čia tokio?) bet visgi reikia ir įdirbio ir aparatūros ir labai daug žinių, o visa tai kainuoja.