QUOTE(fasstum @ 2011 04 23, 20:59)
1.Kepiau Velykinę bobą - taip tikriausiai lietuviškai vadinasi - Kaip čia
http://anna973.blogs...lny-kulich.html
Kvepia skaniai, rytoj ragausim.
2.Pradedu prisijaukinti duonos tešlą. Pastebėjau ji mėgsta minkymą. Kuo ilgiau minkai, tuo paklusnesnė darosi, mažiau limpa
3.Norejau paklausti, ar galima tešlą maišyti metaliniame puode (nerūdijančio plieno)? Turiu stiklinį indą, bet jis per mažas mūsų šeimynai, o norisi duonos prikepti bent keliom dienom.
4.KItas klausimas: gal žinot kokią pslaptį, kaip plutelę padaryti minkštesnę? Duona gaunasi nebloga, bet plutelė kietoka, ypač antrą dieną.
5.Nusupirkau salyko. Kiek jo reikėtų dėti pvz kilogramui miltų?
1.būtinai lauksim atsiliepimų
2.taip, ko tešlą ilgiau minkysi, to ji bus puresne, o ir susidraugaut lengviau
3.aš minkau nerūdijančio plieno bliude, labai gerai, svarbu nepalikinėt jame rūgt
4.jei iš karto gaunasi per kieta, tada gali apipurkšt vandeniu ir uždengt rankšluostuku arba apviniot rankšluosčiu ir padėt į maišelį
5.ko daugiau dėsi to juodesne duona bus, šiaip dedu 50g (2v.š.) ant 800g miltų
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.