Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Su kokiais priedais duona Jums labiausiai patinka? (185 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Neblogai pavyko ir antras bandymas duonytės thumbup.gif tik vaisia dugne lieka g.gif skaičiau kažkur, bet pamiršau ką reik daryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2011 06 15, 07:39)
Neblogai pavyko ir antras bandymas duonytės thumbup.gif  tik vaisia dugne lieka g.gif  skaičiau kažkur, bet pamiršau ką reik daryt blush2.gif


Na kiek zinau tai galima miltuose apvolioti kaip ir razinas,taip ir kitus vaisius.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2011 06 15, 07:39)
Neblogai pavyko ir antras bandymas duonytės thumbup.gif  tik vaisia dugne lieka g.gif  skaičiau kažkur, bet pamiršau ką reik daryt blush2.gif

ko daugiau dėsit kvietinių miltu, to labiau nusileidžia į apačią dž.vaisiai
Atsakyti
Taurė @ 2011 06 05, 05:04)
Kita kasdienė sumuštinių duonytė. Labai skani tą pačią dieną, galima gryną valgyti. Sumuštiniai su ja nepakartojami

1kg mašinoms

1 1/4 + 2 st š vandens
2 st š sviesto
4 puodeliai miltų
2/3 puodelio paprastų avižinių dribsnių, nevirtų, sausų, nesaldintų ir tt.
1/4 puodelio standžiai prikimšto rudo cukraus
2 st š pieno miltelių1 1/2 a š druskos
2 a š mielių. Dėl mielių irgi tas pats kaip surašiau aukščiau.


kaip sita supprast 2 stiklinės šalto pieno ar kaip issifruot?
o jei neturiu miltelių pieno, tai kiek pilt paprasto skysto pieno?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 06 15, 14:23)
Taurė @ 2011 06 05, 05:04)
Kita kasdienė sumuštinių duonytė. Labai skani tą pačią dieną, galima gryną valgyti. Sumuštiniai su ja nepakartojami 

1kg mašinoms

1 1/4 + 2 st š vandens
2 st š sviesto
4 puodeliai miltų
2/3 puodelio paprastų avižinių dribsnių, nevirtų, sausų, nesaldintų ir tt.
1/4 puodelio standžiai prikimšto rudo cukraus
2 st š pieno miltelių1 1/2 a š druskos
2 a š mielių. Dėl mielių irgi tas pats kaip surašiau aukščiau.
kaip sita supprast 2 stiklinės šalto pieno ar kaip issifruot?
o jei neturiu miltelių pieno, tai kiek pilt paprasto skysto pieno?


2 valg š pieno miltelių

tiesiog galit vandenį keist pienu arba dalį vandens normos pilt vandens, kitą - pieno (aš maišyčiau pusiau, ar dar mažiau)
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 06 14, 22:41)
Juodos duonos be salyklo nebus  mirksiukas.gif

As kepu duona su rupiais ruginiais ir rupiais kvietinias miltais, tai zinokit man tokio juodumo uztenka ax.gif
Atsakyti


Kraustomės iš "Duonkepių" temos čia mirksiukas.gif , kol pomidorais supuvusiais neužmėtė. (Nesuprantančioms, apie ką eina kalba, pasakau, kad va čia http://www.supermama...?...7745&st=348 įsidiskutavom apie knygutę "Kepame duoną namuose", kas gal ne visai vietoj. Taigi, šokam į tinkamą temą.)


QUOTE(Will @ 2011 06 13, 18:47)
Su kokia programa kepėte bananų duoną?  g.gif
Receptų knygoje daug kur rašo , kad naudoti mielinės tešlos programą. Kaip čia suprasti? Atskirai minkyti, o paskui nustatinėti kepimą? Ar yra kokia bendra programa, kuri ir paruošia mielinę tešlą ir po to kepa? Vartau vartau instrukciją ir neišsirenku  g.gif


O bananų duona, kaip sakiau nepavyko iš pirmo karto, nepavyko ir iš antro unsure.gif Pirmą kartą buvo per šlapia ir supuolus, o antrą - išlipo per viršų, apibėgo kaitinimo elementas, grandžiau ilgai ir ilgai keikiau. Na, kad maniškei duonkepei nurodytas produktų kiekis pasirodė didokas, tai aš jau iš karto įtariau blush2.gif Bet gi pirmą kart niekas neišbėgo, tik kad bananai buvo labai jau skystai sutrinti. O šį kart tryniau šakute. Betgi kad pasidarė blink.gif doh.gif
Aš naudojau pagrindinę programą. Gal tai ir buvo negerai. Mano instrukcijoje irgi sunku suprast, kuri ta programa "Mielinės tešlos" Tai dažniausiai ir marmaliuoju arba su "pagrindine" arba tik "tešlai ruošti". Dar yra "Saldžiai mielinei tešlai" programa, kažkada kažką kepiau, bet didelio skirtumo nepamačiau nuo pagrindinės programos. O su greito paruošimo programomis tai ššš... gaunasi - mielėms reikia laiko.
Atsakyti
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 06 15, 14:17)
As kepu duona su rupiais ruginiais ir rupiais kvietinias miltais, tai zinokit man tokio juodumo uztenka ax.gif

taip, su rupiais miltais gaunasi pakankamai juoda duona, bet kad išgaut juodai duonai būdingo kvapą...čia jau reikės salyklo
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 04:04)

Kita kasdienė sumuštinių duonytė. Labai skani tą pačią dieną, galima gryną valgyti. Sumuštiniai su ja nepakartojami  wub.gif

1kg mašinoms

1 1/4 + 2 st š vandens
2 st š sviesto
4 puodeliai miltų
2/3 puodelio paprastų avižinių dribsnių, nevirtų, sausų, nesaldintų ir tt.
1/4 puodelio standžiai prikimšto rudo cukraus
2 st š pieno miltelių
1 1/2 a š druskos
2 a š mielių. Dėl mielių irgi tas pats kaip surašiau aukščiau.



O sakykit kiek čia vandens reikia pilti?? 3 staliniai šaukštai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 06 15, 14:23)
o jei neturiu miltelių pieno, tai kiek pilt paprasto skysto pieno?

Užmiršau dar parašyt, kad kai aš kepiau, tai vietoj vandens pyliau pieną, nes pieno miltelių nenaudoju smile.gif


QUOTE(Di72 @ 2011 06 15, 16:42)
O sakykit kiek čia vandens reikia pilti?? 3 staliniai šaukštai?  g.gif

1 ir 1/4 puodelio + 2 st š (arba v.š.) vandens
Atsakyti
QUOTE(Slanka @ 2011 06 15, 15:56)
1 ir 1/4 puodelio + 2 st š (arba v.š.) vandens


ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 06 15, 15:17)
As kepu duona su rupiais ruginiais ir rupiais kvietinias miltais, tai zinokit man tokio juodumo uztenka

Tuomet taip, bet šiaip juoda duona, tai ne vien spalva ax.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 15, 16:24)
Aš naudojau pagrindinę programą. Gal tai ir buvo negerai. Mano instrukcijoje irgi sunku suprast, kuri ta programa "Mielinės tešlos" Tai dažniausiai ir marmaliuoju arba su "pagrindine" arba tik "tešlai ruošti". Dar yra "Saldžiai mielinei tešlai" programa, kažkada kažką kepiau, bet didelio skirtumo nepamačiau nuo pagrindinės programos. O su greito paruošimo programomis tai ššš... gaunasi - mielėms reikia laiko.

o varge doh.gif tai kaip kepti lotuliukas.gif Ten išties daug receptų remiasi mielinės tešlos programa, tai man net pikta, kad noriu ir negaliu kepti doh.gif
Atsakyti