Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Su kokiais priedais duona Jums labiausiai patinka? (185 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti

QUOTE(netaa @ 2011 06 10, 20:58)
Noriu kept duonytę, bėda,kad UK nežinau miltų pavadinimų blush2.gif



QUOTE(Vix @ 2011 05 27, 21:18)
sveikos, gal gali man padeti Airiukes ar Angliukes? Noriu issikepti ,,Sveika duona" rastame cia sm forume. Tik nezinau kaip tiksliai verciasi kai kurie produktai:

1.kvietininiai miltai
2.ruginiai miltai
3.rupius ruginiai miltai
4.avižų sėlenos
5.linu semenys
6.kmynai
ir ar svis rasiu tokius ingredijentus Airijoje  blush2.gif  g.gif
labai iskarto dekui  4u.gif



QUOTE(laurechka @ 2011 05 27, 22:54)
1.Wheat flour
2.Rye flour (rasi sveikuolių pardėse arba lenkų/lietuvių ar pan)
3.coarse rye flour (kaip ir su ruginiais)
4.oat bran ( sveikuolių pardėj bandyk ieškot, o gal ir paprastoj didesnėj pardėj rasi)
5. Linseed (sveikuolių pardėj, o gal ir paprastoj didesnėj pardėj rasi)
6.cumin (pigiausiai- lietuvių pardėj).


Atsakyti
DĖKUI 4u.gif nusirašysiu ir eisiu ieškot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2011 06 11, 01:09)
ką žiūrėt,kai su kalba striuka blush2.gif

Jaučiu nesiskirs nuo amerikoniškų pavadinimų. Surašyk ką radai parduotuvėje, bandysim kažkaip padėti kepti smile.gif

Dėsių naują receptą į temukę. Dar tik noriu patikrinti kokia duonytė bus antrą rytą po iškepimo 4u.gif
Atsakyti
AKtualu, tai klausiu dar karteli:

Sveikos, kepejos!
Noriu pasiteirauti tokio dalyko:
dariau rugini rauga, siandien ketvirta diena. Manasis raugas nepakilo, virsuje susidare skyscio sluoksnis, skleidzia stipru acetono kvapa.
Tikriausiai jis netinkamas, ar ne?
Dekui 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2011 06 11, 02:19)
AKtualu, tai klausiu dar karteli:

Sveikos, kepejos!
Noriu pasiteirauti tokio dalyko:
dariau rugini rauga, siandien ketvirta diena. Manasis raugas nepakilo, virsuje susidare skyscio sluoksnis, skleidzia stipru acetono kvapa.
Tikriausiai jis netinkamas, ar ne?
Dekui 4u.gif


ar burbulai formuojasi ? Jei ne, tai ar yra tokia kaip kempinėlė susidariusi ant paviršiaus ? Tas skystis tai negeras reikalas g.gif
Atsakyti
nera burbulu, tiksliau jau nera, nes pries pusantros paros buvo, o ir kvapas buvo malonus - rugsteles.
ir kempineles jokios nera, jauciu mest reik g.gif
gal cia tos superkarstos dienos buvo nekas raugui? Idomu kokiame temperaturos intervale geriausiai gaminti rauga?
Atsakyti
Gal dar padėsit blush2.gif duonkepę pirkau carbootse pav. marphy richards Intike neradau instrukcijos, na su kalba ne kas blush2.gif
1.Basic
2.French
3.Wholenwheat
4.cake
5.Sweet
6.Dough
7.Jam
8.Speciaity
9.Sandwich
10.Extra bake
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2011 06 11, 09:39)
nera burbulu, tiksliau jau nera, nes pries pusantros paros buvo, o ir kvapas buvo malonus - rugsteles.
ir kempineles jokios nera, jauciu mest reik  g.gif
gal cia tos superkarstos dienos buvo nekas raugui? Idomu kokiame temperaturos intervale geriausiai gaminti rauga?

perrūgo jums nuo karščiu
atidėkit kokį šaukštą raugo ir pamaitinkit ji, kai suburbulios galėsit kept
Atsakyti
maždaug taip turėtų būt

QUOTE(netaa @ 2011 06 11, 10:54)
Gal dar padėsit blush2.gif duonkepę pirkau carbootse pav. marphy richards Intike neradau instrukcijos, na su kalba ne kas blush2.gif
1.Basic - Pagrindinė programa
2.French - prancūziška
3.Wholenwheat - viso grūdo
4.cake - pyragui (su kepimo milteliais, nekildins)
5.Sweet - saldi duona
6.Dough - tešla (žiūrėkit pagal laiką, turėtų maišyt ir kildint)
7.Jam - džemas
8.Speciaity
9.Sandwich
10.Extra bake - tik kepimas


Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 11, 12:09)
perrūgo jums nuo karščiu
atidėkit kokį šaukštą raugo ir pamaitinkit ji, kai suburbulios galėsit kept


ta pati galvoju, kad per karsta tikrai buvo siomis dienomis.
I ta susidariusi kvapa nekreipti demesio?
Maitinti tomis paciomis proporcijomis kaip ir recepte? (puse puodelio miltu, puse puodelio vandens).
Kiek dienu dabar maitint? Laikyti aisku kambaryje?
Pirma karta darau, tai nieko nezinau.

Labai dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2011 06 11, 11:33)
ta pati galvoju, kad per karsta tikrai buvo siomis dienomis.
I ta susidariusi kvapa nekreipti demesio?
Maitinti tomis paciomis proporcijomis kaip ir recepte? (puse puodelio miltu, puse puodelio vandens).
Kiek dienu dabar maitint? Laikyti aisku kambaryje?
Pirma karta darau, tai nieko nezinau.

Labai dekui uz atsakyma  4u.gif

kvapas bus normalus
taip, maitinkit pagal receptą
galit dabar pamaitint, o po keli val. kai subujos maišyt tešlą ir kept
vėliau, jei kepsit ne kasdien, laikykit palikta raugo šaukštą-du šaldytuve, nes dabar greit perrūgsta
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 11, 13:05)
kvapas bus normalus
taip, maitinkit pagal receptą
galit dabar pamaitint, o po keli val. kai subujos maišyt tešlą ir kept
vėliau, jei kepsit ne kasdien, laikykit palikta raugo šaukštą-du šaldytuve, nes dabar greit perrūgsta


dekui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti