QUOTE(Slanka @ 2011 06 04, 08:05)
Taure, aš norėčiau receptų, jeigu nesunku
Pakoregavimas - ne problema
Gali būti ir anglų kalba. Geriau kokie paprasti, be daug priedų. Štai kiek pageidavimų
Labai rekomenduoju šią svetainę.
http://allrecipes.co...mp;SearchIn=All Geriau užsiregistruoti, tada galima dėti patikusius receptukus į savo receptų dėžutę. Dėžutėje galima susiskirstyti pagal kategorijas, Ko aš tik nekepiau iš čia
Duonas, bandeles. Šiandien pirmus gyvenime ledus pasigaminau, receptas irgi iš čia
Dažniausiai kepu iš knygų, kurių turiu 3vnt. 1 jau seniai naudoju, kitą (tą senučiukę) neseniai įsigyjau, o vakar dar vieną gavau. Tos dar nemėginau, bet ten gryna enciklopedija. Man žiauriai padeda knygos., Jose tiek gudrybių prirašyta, kurių neįmanoma žinoti paprastam mirgingąjam neturinčiam jokių profesionalių kepėjų draugų rate
Mano labai labai mėgstama duona be raugo :
Receptas skirtas 1kg talpos mašinai. Yra ir 0,5kg surašyta, bet baisiai daug bus rašyti jei abu iškart
vandens 1 ir 1/4 puodelio
3 v š sviesto.
1 kiaušinis
4 puodeliai miltų
2/3 sauso bulvių mišinio su česnakų skoniu
1 v š cukraus
1 1/2 a š druskos
1/4 a š česnako miltelių
2 a š sausų, skirtų duonkepėms, arba pagreitinto reagavimo mielių.
Bandžiau daryti su paprastom sausom mielėm, bet reikia dėti tada truputuką daugiau mielių. Sausos mielės skirtos mašinai yra truputį stipresnės. Pagreitinto reagavimo mielės tokios pačios kaip skirtos mašinom. Yra dar stipresnės mielės, bet tos jau naudojamos tik su labai greita kepimo programa ir jaučiu reikėtų dėti kitokį kiekį.
Duonytė balta, labai švelni, ideali sumušiniams. Man skaniausia paskrudinta
Kita kasdienė sumuštinių duonytė. Labai skani tą pačią dieną, galima gryną valgyti. Sumuštiniai su ja nepakartojami
1kg mašinoms
1 1/4 + 2 v š vandens
2 v š sviesto
4 puodeliai miltų
2/3 puodelio paprastų avižinių dribsnių, nevirtų, sausų, nesaldintų ir tt.
1/4 puodelio standžiai prikimšto rudo cukraus
2 v š pieno miltelių
1 1/2 a š druskos
2 a š mielių. Dėl mielių irgi tas pats kaip surašiau aukščiau.
Saldi vanilinė, grietininė bulka. Pati neragavau, bet kepiau draugei. Sakė skani
2/3 puodelio vandens
1 1/2 a š geriausia natūralaus vanilės extrakto
1/3 puodelio grietinės
1 kiaušinis
1 v š sviesto
4 puodeliai miltų
1/4 puodelio cukraus
1 1/2 a š druskos
2 a š mielių skirtų duonkepėms.
kepti su saldžia programa jei turite. Jei ne, tada geriausia gal pasirinkti šviesiausią plutą. Man paskrudo perdaug, nes kepiau paprasta programa ir vidutinio tamsumo pluta. Norėjosi šviesesnės.
Temos įvade mačiau yra mano senai dėtas receptas duonos su pipirais ir parmažano sūriu. Ta irgi gerulė.
Naujoms kepėjoms noriu priminti, kad dėti produktus į mašiną reikia pradedant nuo skysčių. Tada dėdasi miltai, po to į atskirus šonus sausi ingridientai, o viduriuke, ant miltų viršūnės iškasama duobytė mielėms. Dar mieles lengvai užkasu miltais
Mano mažoji labai mėgsta užkasinėti mieles
Milės negali liestis su druska jokiais būdais.
Dar vienas receptukas pradedančioms draugauti su raugu. Tai mano pats pirmas ir pats mylimiausias receptas. Irgi beje iš tos svetainės
skirtas 1,5 lb duonkepėms, tai šiek tiek mažiau nei 2 lb.
3/4 puodelio vandens (šilto 45C) aš visada numatuoju kad būtų tiksliai jei kepu mašinoje kuri nepašildo. Mano viena šildo produktus, kita ne.
1 puodelis raugo
2 2/3 puodeliai miltų
1 1/2 a š druskos
1 1/2 a š pačių paprasčiausių sausų mielių. jei dėti tas stipresnes mašinines kur minėjau kituose receptuose, reikės dėti mažiau mielių.
Negali nesigauti
MB sakė jam primena sovietų laikų forminę duoną. Ilgiau išlieka šviežia nei duonos be raugo. Tik dar prisiminiau, kad vandens kiekį gali tekti pareguliuoti, nes kiekvienas raugas gali skirtis. Jei jūsų skystesnis, reikės dadėti daugiau miltų. Jei tištesnis, dadėti teks vandens. Man tenka dadėti vandens po kažkiek.
Papildyta:
QUOTE(bolike @ 2011 06 04, 07:40)
O kaip ir kur Jūs laikot orkaitėj ar duonkepėj keptą duoną? Pirktinę visada laikydavau šaldytuve, tai beproblemų kelias savaites išsilaiko, aišku dėl visokių E. Bet labai norėtųsi savo keptą nors iki savaitės išlaikyt, kad nepelytų. Va trečiadienį kepiau, o šiandien jau pelėsį radau
Laikiau maišiuky ant stalo.
Laikau paprastame poletilieniniame maišiuke, ant stalo krepšyje. Kepaliukai nedideli gaunasi. Kepu po 2 per kartą. Suvalgome 2 kepaliukus per 2-4 dienas. Per tiek laiko nesupelyja