Kiek LT esančių miltų išbandžiau, raugui geriausiai patinka malsenos viso grūdo ruginiai.
O Taurė teisingai sako, kad pamaitintam rauge turi šaukštas stovėt, jis tikrai neturi būt skystas.
Kuo mažiau rupūs miltai tuo sunkiau maišosi.
Ingridamis , remiantis sava patirtim visgi siūlyčiau naują raugą pasigamint. Dabar tokie palankūs orai, nes su tuo gaivinimu nevisada pavyksta.
Šiaip mano raugui jau metai ir jis puikiausiai veikia.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 05 30, 20:33)
Ryt reikia kepti jau duona, ir kilo mintis.... ar reikia pirma karta kepti is to atideto starterio duona, ar is viso to raugo, kuri uzsimaisius.... ? jei tik is atideto, tai ta likuti ismest?
QUOTE(keistuole @ 2011 05 31, 23:46)
Kiek LT esančių miltų išbandžiau, raugui geriausiai patinka malsenos viso grūdo ruginiai.
O Taurė teisingai sako, kad pamaitintam rauge turi šaukštas stovėt, jis tikrai neturi būt skystas.
Kuo mažiau rupūs miltai tuo sunkiau maišosi.
Ingridamis , remiantis sava patirtim visgi siūlyčiau naują raugą pasigamint. Dabar tokie palankūs orai, nes su tuo gaivinimu nevisada pavyksta.
Šiaip mano raugui jau metai ir jis puikiausiai veikia.
O Taurė teisingai sako, kad pamaitintam rauge turi šaukštas stovėt, jis tikrai neturi būt skystas.
Kuo mažiau rupūs miltai tuo sunkiau maišosi.
Ingridamis , remiantis sava patirtim visgi siūlyčiau naują raugą pasigamint. Dabar tokie palankūs orai, nes su tuo gaivinimu nevisada pavyksta.
Šiaip mano raugui jau metai ir jis puikiausiai veikia.
Nežinau lietuviškų miltų Pas mus yra paprasti blynų/pyragų miltai, tik būna balinti ir nebalinti ir toliau jau visokie duonų miltai.
QUOTE(Taurė @ 2011 06 01, 09:18)
Nežinau lietuviškų miltų Pas mus yra paprasti blynų/pyragų miltai, tik būna balinti ir nebalinti ir toliau jau visokie duonų miltai.
Pataisykit jeigu klystu, bet kiek žinau , tai tie blynų/ pyragų miltai būna iš karto su kepimo milteliais, o kiti, skirti mieliniams kepiniams (bandelėms, duonoms), su mielėmis. Ar klystu?
QUOTE(Taurė @ 2011 06 01, 09:18)
Nežinau lietuviškų miltų Pas mus yra paprasti blynų/pyragų miltai, tik būna balinti ir nebalinti ir toliau jau visokie duonų miltai.
pas jus pritaikyta, kad ir nelabai besigaudantis žmogus suprastų, ką jam pirkt, o pas mus pirma išstudijuoji literatūroj miltų klasifikavimą - raides ir skaičius, o tada jau gali eit pirkt.
Prieš porą metų žinojau, kad man tinka tik aukščiausios rūšies, dabar jau žinau, kada kokios raidės ir skaičiuko ieškot
QUOTE(Rūtta @ 2011 05 30, 22:13)
Noreciau Jusu paklausti kur Vilniuje butu galima nusipirkti rupiu ruginiu miltu maisais (po 25-50 kg)?
Pamėginkit sanitex'e (Promo cash & carry) paieškoti
Ir Malsenoje turėtų būti, bet jie Vievyje
QUOTE(Taurė @ 2011 06 01, 06:58)
Labiausiai einanti duonytė pas mus bulvinė su česnaku, kepama su raugu ir be, ir avižinė šiandien kaip tik iškepiau abi ( kepu iškart 2 mašinom, tai porą dienų ramu). Mes duonos visiškai neperkam.
oho, įdomu Gal turi receptukus, nes kaip suprantu, kepi duonkepėje
Mes irgi jau pusantro mėnesio duonos nebeperkame Bet pastebėjau, kad dabar jau kartais pakanka ir kartą per savaitę iškepti Nors pradžioje kepiau kasdien Man labai patinka, kad visada galiu planuoti ir jei žinau, kad pusryčiams nebeužteks to, ką turim, naktį užprogramuoju ir kepa, nereikia lėkti į parduotuvę, paskui išmesti supelijusios, nes ji kažkaip greit taip nutikdavo
QUOTE(Will @ 2011 06 01, 09:57)
Pamėginkit sanitex'e (Promo cash & carry) paieškoti
Ir Malsenoje turėtų būti, bet jie Vievyje
Ir Malsenoje turėtų būti, bet jie Vievyje
Aciu uz atsakyma. Sanitex Vilniuje ruginiu miltu nera, o su Malsena jau susisiekiau, kad pas juos vietoje galima nusipirkti norimu miltu norima kieki
QUOTE(Rūtta @ 2011 06 01, 10:01)
Aciu uz atsakyma. Sanitex Vilniuje ruginiu miltu nera, o su Malsena jau susisiekiau, kad pas juos vietoje galima nusipirkti norimu miltu norima kieki
bet malsena sakė iki liepos pb po maišą nepardavinės
Labas,
iskepiau vakar duonyte,skani isejo.
as tai duonkepeje kas 2 diena beveik kepu batona,o duonytes mums savaitei uztenka,nes vaikai nevalgo. Jau irgi neprisimenu kada parduotuvese pirkom.
iskepiau vakar duonyte,skani isejo.
as tai duonkepeje kas 2 diena beveik kepu batona,o duonytes mums savaitei uztenka,nes vaikai nevalgo. Jau irgi neprisimenu kada parduotuvese pirkom.
QUOTE(Taurė @ 2011 06 01, 06:19)
Bet ką tik pamaitintame rauge ir turi šaukštas stovėti. Aš kai pamaitinu, man maišyti jį sunku ir neišmaišau iki vientiso, lieka gumuliukai. Po to kai jis pradeda burbuliuoti, pasidaro kaip grietinė, vientisas ir gražus ir su burbulais.
Kai maitinu, pilu 1/2 puodelio vandens (puodelis skirtas skysčiams matuoti) ir 1 puodelis miltų (puodelis skirtas biriems produktams matuoti).
Gaivinti bandyčiau taip:
Kai maitinu, pilu 1/2 puodelio vandens (puodelis skirtas skysčiams matuoti) ir 1 puodelis miltų (puodelis skirtas biriems produktams matuoti).
Gaivinti bandyčiau taip:
QUOTE(keistuole @ 2011 06 01, 06:46)
Kiek LT esančių miltų išbandžiau, raugui geriausiai patinka malsenos viso grūdo ruginiai.
O Taurė teisingai sako, kad pamaitintam rauge turi šaukštas stovėt, jis tikrai neturi būt skystas.
Kuo mažiau rupūs miltai tuo sunkiau maišosi.
Ingridamis , remiantis sava patirtim visgi siūlyčiau naują raugą pasigamint. Dabar tokie palankūs orai, nes su tuo gaivinimu nevisada pavyksta.
Šiaip mano raugui jau metai ir jis puikiausiai veikia.
O Taurė teisingai sako, kad pamaitintam rauge turi šaukštas stovėt, jis tikrai neturi būt skystas.
Kuo mažiau rupūs miltai tuo sunkiau maišosi.
Ingridamis , remiantis sava patirtim visgi siūlyčiau naują raugą pasigamint. Dabar tokie palankūs orai, nes su tuo gaivinimu nevisada pavyksta.
Šiaip mano raugui jau metai ir jis puikiausiai veikia.
Aciu ,mergaites,as pasiemiau savo seno raugo sauksta(jis man taip skaniai kvepejo,kaip koks svelnus obuoliu vynas) ir pamaitinau ruginiais miltais(pries tai maitindavau ir buvau pasidarius ir rupiu ruginiu),tai ziuriu,kad jau kazkas vyksta,burbuliuoja ir jau net pakilo,ko pries net nebuvo,matydavosi,kad burbuliuoja,bet ne is vietos.Dar karta aciu uz patarimus
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 06 01, 09:00)
Ryt reikia kepti jau duona, ir kilo mintis.... ar reikia pirma karta kepti is to atideto starterio duona, ar is viso to raugo, kuri uzsimaisius.... ? jei tik is atideto, tai ta likuti ismest?
Jeigu turite šviežiai pasidaryto raugo, žinoma, kad kepkite iš viso kiekio. Tik atsidekit starteriui sekančiam kartui. Jokiu būdu nemeskit lauk. O jei liks daugiau, negu sunaudosit receptui, tai ir sekantį kartą drąsiai galit kepti su didesniu raugo kiekiu. Jis dar šviežias ir tikrai nebus rūgšti duonelė.
Na lyg viska supratau aciu. Ryt pasigirsiu kaip gavosi
Ir kepiau Tarybini batona pagal aguonele berods. Nu
Ir kepiau Tarybini batona pagal aguonele berods. Nu