QUOTE(NickaD @ 2011 05 26, 09:19)
Laba diena, kepėjos
naujokė čia aš.
Vakar nusipirkau duonkepę, šiandien jau maišosi tešla.
Kyla klausimas. Visas procesas baigsis po 3,40h. Tada jau bus visa duona iškepta? Dabar ji dar maišosi.. Kada ji sustos? Ten gal kokį karštą orą turi pūsti, kad ji iškiltų?
Ačiū.
Instrukcijoje procesas turi būti aprašytas
Pas mane 2 kepyklės, abi kepa skritingai.
QUOTE(NickaD @ 2011 05 26, 13:03)
Visgi visi klausimai išsisprendė.
Duonelė jau virtuvėje aušta.
Štai pirmoji maniškė
atrodo lyg forminė, realiai prancūziška kvietinė duona su apskrudusia plutele.
Pirmas kepaliukas
O aš vargstu koreguodama receptus. Nusipirkau seną knygą. Visi receptai su raugu. Ar mano raugas peraktyvus, ar kas, nu bet kyla iki dangčio visi kepaliukai
Dar galvoju, kad knyga baisiai sena, tais laikais buvo tik paprastos sausos mielės, o aš naudoju duonkepės sausas mieles, jos aktyvesnės. Tai vat ir experimentuoju. Vakar plytą iskepiau, nes visiškai numažinau mieles
Pusė knygos duonytės su raugu ir mielėm, kita pusė vien su raugu. Antros pusės bijau mėginti kolkas