Laba vakara kepejeles!
Noreciau istoti i jusu kluba!
Pries pusvalandi iskepiau savo pirma juoda duonyte Bet jau puses nera, nors buvo dar karsta, bet su MB ciupom ragauti... ir valgem, ir valgem Labai skanu!
Noriu padekoti nataliunchik, kepiau pagal jos "Bociu skonio duona, su ruginiu raugu" recepta. Taip pat aciu mergaitems atsakiusioms i mano rupimus klausimus!
Dar turiu skubu klausima! Recepte parasyta, kad likusi rauga deti i saldytuva ir jame galima laikyti iki 2 sav. Ir padejau as ji i saldytuva, o dabar staigiai ji isemiau, nes galvoju kam man ji deti i saldytuva, kai tuoj vel noresiu kepti duonyte. Patarkite ka man daryti? Dabar tiesiog vel ji pamaitinti: 1 st. miltu ir 1 st. vandens ar po 0,5 stiklines? Ir ji maitinti reikia vel 3 dienas pries kepant? Na ir dar: kiek kartu as galiu ta rauga maitinti - kepti, maitinti - kepti? Nuolat ar po kurio laiko reikia pakeisti nauju?
Va kiek klausimu man kilo Bet manau greitai ivaziuosiu i ta kepima ir be abejo, pasistengiu kuo daugiau paskaityti jusu temu.
Aciu labai uz pagalba!
QUOTE(Renata123 @ 2011 05 11, 22:07)
Dar turiu skubu klausima! Recepte parasyta, kad likusi rauga deti i saldytuva ir jame galima laikyti iki 2 sav. Ir padejau as ji i saldytuva, o dabar staigiai ji isemiau, nes galvoju kam man ji deti i saldytuva, kai tuoj vel noresiu kepti duonyte. Patarkite ka man daryti? Dabar tiesiog vel ji pamaitinti: 1 st. miltu ir 1 st. vandens ar po 0,5 stiklines? Ir ji maitinti reikia vel 3 dienas pries kepant? Na ir dar: kiek kartu as galiu ta rauga maitinti - kepti, maitinti - kepti? Nuolat ar po kurio laiko reikia pakeisti nauju?
Va kiek klausimu man kilo Bet manau greitai ivaziuosiu i ta kepima ir be abejo, pasistengiu kuo daugiau paskaityti jusu temu.
Aciu labai uz pagalba!
Man pasiteisino dėjimas į šaldytuvą. Kai reiks kept ir išsitrauksit. Reiks po dienos, išsitrauksit po dienos.
Prieš kepant max parą reik laikyt pamaitinus. Iš mano patirties, jei maitinat vieną kartą, tao vakare išsitraukiat pamaitinat, ryte galit minkyt.
Mano raugui jau greit bus metai ir vis dar kuo puikiausiai atlieka savo funkciją.
Aciu uz patarimus!
O dar sakykite, ar yra skirtumas kokiu kiekiu ji maitinti. Nes recepte buvo parasyta, kad pirma diena imti po 0,5 st. miltu ir vandens, o sekancias po - 1 st. Tai kame cia reikalas?
O dar sakykite, ar yra skirtumas kokiu kiekiu ji maitinti. Nes recepte buvo parasyta, kad pirma diena imti po 0,5 st. miltu ir vandens, o sekancias po - 1 st. Tai kame cia reikalas?
QUOTE(Renata123 @ 2011 05 11, 23:01)
Aciu uz patarimus!
O dar sakykite, ar yra skirtumas kokiu kiekiu ji maitinti. Nes recepte buvo parasyta, kad pirma diena imti po 0,5 st. miltu ir vandens, o sekancias po - 1 st. Tai kame cia reikalas?
O dar sakykite, ar yra skirtumas kokiu kiekiu ji maitinti. Nes recepte buvo parasyta, kad pirma diena imti po 0,5 st. miltu ir vandens, o sekancias po - 1 st. Tai kame cia reikalas?
teoriškai nežinau, o praktiškai kuo daugiau raugo turite, tuo daugiau jam maisto reikia.
Be to visokių tų raugų receptų yra, nors bet kokiu atveju kelias dienas rauginant raugas ruošiamas tik pirmą kartą. Paskui jau tų rūgimo bakterijų yra užtektinai ir viskas vyksta daug greičiau.
Maitint geriausia lygiom dalim gramais miltų ir vandens, o ne tais pačiais tūriais.
Sveikosnorejau paklausti kiek kainuoja pas mus LT. forma gagetam kepti. na ta tokia banguota ir su skilutem.
QUOTE(drugelis. @ 2011 05 13, 10:59)
Liuks duonytė
QUOTE(drugelis. @ 2011 05 13, 10:59)
Sveikutės, rodausi su rugine kmynų duonele Kepiau su raugu, viskas pavyko puikiai
Vau, kaip šaunu
Aš tai vėl atėjau su klausimu..
Kepsiu plikytą duonytę, jau pasidariau plikinį, bet kad tas 12val. sueis apie vidurnaktį , dar po to reiktų padaryt kepaliuką ir vėl kildint, tai išeitų, kad kept turėčiau 3val. naktį Kaži, ar galima suformavus kepaliuką jį dėt į šaldytuvą ir ryte pakildint?
Tai va išsibandžiau bočių duoną su sausu raugu ir mielėm (Receptas yra čia)
Nes jau antra savaitė rauginu jau antrą ruginį raugą, vis neišeina pasidaryti...
Na gavosi sakyčiau neblogai, skonis neblogas
Nes jau antra savaitė rauginu jau antrą ruginį raugą, vis neišeina pasidaryti...
Na gavosi sakyčiau neblogai, skonis neblogas
QUOTE(icing sugar @ 2011 05 13, 14:55)
Vau, kaip šaunu
Aš tai vėl atėjau su klausimu..
Kepsiu plikytą duonytę, jau pasidariau plikinį, bet kad tas 12val. sueis apie vidurnaktį , dar po to reiktų padaryt kepaliuką ir vėl kildint, tai išeitų, kad kept turėčiau 3val. naktį Kaži, ar galima suformavus kepaliuką jį dėt į šaldytuvą ir ryte pakildint?
Aš tai vėl atėjau su klausimu..
Kepsiu plikytą duonytę, jau pasidariau plikinį, bet kad tas 12val. sueis apie vidurnaktį , dar po to reiktų padaryt kepaliuką ir vėl kildint, tai išeitų, kad kept turėčiau 3val. naktį Kaži, ar galima suformavus kepaliuką jį dėt į šaldytuvą ir ryte pakildint?
Aš ramiausiai tą kepaliuką palikčiau per naktį kambario temperatūroj, pridengtą skepetėle - ryte bus gerai iškilę ir nieks nesusigadins - plikyta tešla ilgiau kyla
QUOTE(drugelis. @ 2011 05 13, 18:36)
Aš ramiausiai tą kepaliuką palikčiau per naktį kambario temperatūroj, pridengtą skepetėle - ryte bus gerai iškilę ir nieks nesusigadins - plikyta tešla ilgiau kyla
Ačiū Bandysiu tuomet taip ir daryt..
merginos,gal kuri kepate keksus ar kokius pyragus duonkepėje? kažin, jei daryčiau pagal tokį pat receptą, kaip darydavau orkaitėje - ar viskas išeitų, ar reikia kažką tobulinti?