Sveikos kepėjėlės
kodėl kepant suskyla duonos viršus? Pirmą kartą kepant buvo viskas gerai, o antrą kartą pagal tą patį receptą - suskilo. Ką ne taip padariau?
Gal per trumpai minkyta buvo
Vėl bandau greitąją duonos kepimo programą (Nr. 5, 1:20val. Ten apie 400mml vandens, 640gr miltų, 2aš druskos, 1,5vš cukraus, 2vš aliejaus, 4aš sausų mielių ir pieno miltelių apie 1,5vš berods) Šį kartą pabandžiau vandenį+pieno milteliai pakeisti į kefyrą. Kiekius išlaikiau tokius pat (pieno miltelių, aišku, nedėjau).
Na kai pradėjo maišyti tai pasijuto, kad labai sunkiai maišo, net atrodo pasijautė toks kvapas kai variklis būna perkrautas, labai matyt sunki tešla pasidarė nuo kefyro. Todėl nusprendžiau įvarvinti dar šiek tiek vandens (na kokia 20ml ten gavosi).
Po to jau normaliau pradėjo maišyti
Na ką batono viršus perskilo, o vidus toks bišky jautėsi paklękęs (prapjoviau po pusvalandžio). Na matysiu šiandien, bus pastovėjęs, gal visai geras bus.
Matyt kepant su kefyru nelabai tinka ši programa, hm....
Kitakart bandysiu forta baltą duoną:
http://www.supermama...?...&p=28417455
tik apsiribosiu mažiau priedų (sėklų) dėti... ir manau kepsiu ne greitąja programa, o turbūt normalia programa...
Na kai pradėjo maišyti tai pasijuto, kad labai sunkiai maišo, net atrodo pasijautė toks kvapas kai variklis būna perkrautas, labai matyt sunki tešla pasidarė nuo kefyro. Todėl nusprendžiau įvarvinti dar šiek tiek vandens (na kokia 20ml ten gavosi).
Po to jau normaliau pradėjo maišyti
Na ką batono viršus perskilo, o vidus toks bišky jautėsi paklękęs (prapjoviau po pusvalandžio). Na matysiu šiandien, bus pastovėjęs, gal visai geras bus.
Matyt kepant su kefyru nelabai tinka ši programa, hm....
Kitakart bandysiu forta baltą duoną:
http://www.supermama...?...&p=28417455
tik apsiribosiu mažiau priedų (sėklų) dėti... ir manau kepsiu ne greitąja programa, o turbūt normalia programa...
QUOTE(Pinta @ 2011 05 02, 20:59)
kodėl kepant suskyla duonos viršus?
as pastebejus pas save esu: jei ne iki galo iskildinuduona, tai ji man itruksta sonuose o kita karta specialiai kildinu taip kad ji virsuje itruktu, nes man tokia duona originali ir labai grazi o valgoma gi akimis va taip va ...
atrodo specialiai itrukimui kildinta duona o va taip va kai ji pati truksta kur nereikia
Monstras, galima ir su kefyrų, tiesiog receptą reikia parinkt, nes paprastam pritrūkta laiko, pvzd. Greita duonele, čia tešla skystesne turi būt, lengviau ir greičiau iškils
QUOTE(nataliuncik @ 2011 05 03, 10:41)
Monstras, galima ir su kefyrų, tiesiog receptą reikia parinkt, nes paprastam pritrūkta laiko, pvzd. Greita duonele, čia tešla skystesne turi būt, lengviau ir greičiau iškils
Tai kaip suprantu pagal šį tavo receptą galiu naudoti ir kefyrą?
Ir galiu naudoti greitąją programą su šiuo receptu? Nes pas mane greitojoje programoje dedasi 4aš. mielių, o pas tave 2aš. Gal man tada irgi reikia padidinti mielių kiekį... arba gal tiesiog naudojant su greitąja programa kefyrą tiesiog pamažinti miltų naudoti ne 640gr, o 600g ?
QUOTE(aguonele @ 2011 05 03, 09:30)
as pastebejus pas save esu: jei ne iki galo iskildinuduona, tai ji man itruksta sonuose o kita karta specialiai kildinu taip kad ji virsuje itruktu, nes man tokia duona originali ir labai grazi o valgoma gi akimis va taip va ...
atrodo specialiai itrukimui kildinta duona o va taip va kai ji pati truksta kur nereikia
atrodo specialiai itrukimui kildinta duona o va taip va kai ji pati truksta kur nereikia
Labai graži ta, kur specialiai įtrūkimui kildinta, o kaip tu ją kildinai? Kokį trumpesnį laiką ar kaip? Beje, duoną tu duonkepėje kepi? Mąstau, ar verta pirkti duonkepę, nes taip norisi duonos savos, bet orkaitėje man kažkaip jos nesigauna. Galvoju,gal duonkepė man padėtų
Ir dar ne į temą klausimas, kokį fotoaparatą tu turi? Labai gražios nuotraukos
užmačiau www.knyguklubas.lt
QUOTE(Monstras @ 2011 05 03, 10:23)
Tai kaip suprantu pagal šį tavo receptą galiu naudoti ir kefyrą?
Ir galiu naudoti greitąją programą su šiuo receptu? Nes pas mane greitojoje programoje dedasi 4aš. mielių, o pas tave 2aš. Gal man tada irgi reikia padidinti mielių kiekį... arba gal tiesiog naudojant su greitąja programa kefyrą tiesiog pamažinti miltų naudoti ne 640gr, o 600g ?
Ir galiu naudoti greitąją programą su šiuo receptu? Nes pas mane greitojoje programoje dedasi 4aš. mielių, o pas tave 2aš. Gal man tada irgi reikia padidinti mielių kiekį... arba gal tiesiog naudojant su greitąja programa kefyrą tiesiog pamažinti miltų naudoti ne 640gr, o 600g ?
gali dėt kefyrą, tik nešalta
man puikiai iškildavo ir su dviem š. mielių
Papildyta:
QUOTE(Monstras @ 2011 05 03, 13:17)
jei nėra kur pinigus dėt, visi receptai iš interneto ir čia
QUOTE(nataliuncik @ 2011 05 03, 13:27)
gali dėt kefyrą, tik nešalta
man puikiai iškildavo ir su dviem š. mielių
Papildyta:
jei nėra kur pinigus dėt, visi receptai iš interneto ir čia
man puikiai iškildavo ir su dviem š. mielių
Papildyta:
jei nėra kur pinigus dėt, visi receptai iš interneto ir čia
O aš neatsidžiaugiu šia knyga. Joje tikrai gausa receptų su smulkiais paaiškinimais - man, neprityrusiai - tai labai svarbu. ir šiaip daug patarimų, dažniausiai pasitaikančių klaidų aptarimas ir t.t...
Nei kiek pinigų negaila
QUOTE(nataliuncik @ 2011 05 03, 14:27)
na žinai, čia knygoje viskas kultūringai aprašyta, viskas vienoje vietoje, ne tai kai dabar atskiri lapai virtuvėje mėtosi