QUOTE(drugelis. @ 2011 05 02, 09:03)
O kiek kartų pamaitinai? Rašo, kad rekomenduojama 2-3 kartus. Vakar mano raugas buvo trijų parų "amžiaus". Vakare pamaitinau, šiandien jau dėjau į šaldytuvą. Dabar svarstau, gal dar nepakankamai jis geras bus?
O receptą tokį išsirinkau: "Nepaprasta duona su žolelėmis"
Originalus receptas su mielėmis, aš "perskaičiavau" kepimui su raugu.
135g. kvietinio raugo
150ml vandens ( su raugu - 105ml)
1 a.š. druskos
1 ą.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
250-300g miltų ( su raugu - 210g)
(2 a.š. mielių, kepant tik su mielėm)
1 v.š. džiovinto ar šviežio smulkiai kapoto česnako ( naudosiu lapinius miškinius česnakus )
1 v.š. smulkintų prieskoninių žolelių - petražolių, krapų, ypač tinka raudonėlis, rozmarinas, levanda...)
Duonkepės programa nurodyta Pagrindinė.
Orkaitėje: paruošti tešlą iš visų produktų, pakildinti, perminkyti. Suformuoti kepaliuką, dėti į miltais barstytą formą, padaryt keletą pjūvių. Pridengti ir kildinti, kol pakils dvigubai. Kepti 30-35min. 200laipsn. Vėsinti ant grotelių.
O receptą tokį išsirinkau: "Nepaprasta duona su žolelėmis"
Originalus receptas su mielėmis, aš "perskaičiavau" kepimui su raugu.
135g. kvietinio raugo
150ml vandens ( su raugu - 105ml)
1 a.š. druskos
1 ą.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
250-300g miltų ( su raugu - 210g)
(2 a.š. mielių, kepant tik su mielėm)
1 v.š. džiovinto ar šviežio smulkiai kapoto česnako ( naudosiu lapinius miškinius česnakus )
1 v.š. smulkintų prieskoninių žolelių - petražolių, krapų, ypač tinka raudonėlis, rozmarinas, levanda...)
Duonkepės programa nurodyta Pagrindinė.
Orkaitėje: paruošti tešlą iš visų produktų, pakildinti, perminkyti. Suformuoti kepaliuką, dėti į miltais barstytą formą, padaryt keletą pjūvių. Pridengti ir kildinti, kol pakils dvigubai. Kepti 30-35min. 200laipsn. Vėsinti ant grotelių.
as tokia kepiau:
stiklines saulegrazu (lukstentu),
stiklines dribsniu (3 grudu arba 4 grudu,as radau net 7 grudu),
stiklines linu semenu,
stiklines kvieciu selenu,
stikline cukraus ,
1 kg. miltu,
1 l. vandens, + 3 saukstai raugo,
palaukt 12 val.,saut i salta orkaite , kept 180' ,~1val.- 1.5 val.
as kepiau is puses normos,nes mums per daug,nesuvalgom. Rauga imu is saldituvo ir dedu 4 saukstus (pas mane tiek atideta buvo),kai viska gerai sumaisau vel imu is tos bendros teslos 4 saukstus ir atidedu i indeli ir i saldituva,as nemaitinu. Jau kelis kartus kepu,viskas iseina gerai.