QUOTE(drugelis. @ 2011 04 29, 21:48)
dėkui Dar dėl speltos noriu paklausti... Nelabai suprantu, kaip juos naudoti? Kaip supratau - tai kvietiniai miltai, bet ar vien tik iš jų galima kepti bandeles, batonus, pyragus? Ar reikia juos perpus, ar kitom dalim maišyti su paprastais kvietiniais, ruginiais.?
speltos miltais galima tiesiog visus baltus paprastus 405 miltus pakeisti as taip pat ir rupesnius naudoju. tik su jais teslos minkymo laikas turi buti patrumpinamas, nes kitaip persiminkys
as daznai kepu su jais skanu, bet ... bet su jais man duona trupa kaip jus cia rasot manau kad vis perminkau o su kitais miltais tokiu problemu nera as net neisivaizduoju kaip gali trupeti duona gal ji perminkoma ar perkepama
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 04 28, 21:00)
kai pamaitinat turi gautis grietinės tirštumo.
Taip gaunas maždaug pilant vienodą gramų kiekį vandens ir miltų
Taip gaunas maždaug pilant vienodą gramų kiekį vandens ir miltų
as karta pasveriau 1 v.s. miltu rupesniu ir 1 v.s. vandens. nu tai man tie patys gramai buvo, ga tik su maza maza pakaita
ir siaip jei raugas stiklinemis damaitinamas, tai kiek jo tuno saldytuve