Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Su kokiais priedais duona Jums labiausiai patinka? (185 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 26, 09:47)
tai sakai, viską daryt kaip parašei? sudėt pagal eiliškumą ir net nieko nedaryt 30min? O gal po galima jungti pagrindinę programą? Ten juk ji išmaišo ir paskui dar gi stovi ten valandą ar kiek, o po to jau kepa...
Beje pas tave "bloge" nesurašyta kokiam svorio kepalui yra nurodyti kiekiai... ar 1,0kg ar 1,5kg...?

taip, viską sudėk ir neįjunginėk nieko, atvės vanduo, plikyti miltai atšals ir maišant išleis klijus
galima daryt su pagrindine programa, tik leisk pastovėt, nes užmuši mielės, o jai kepsi su raugu, tada reikia su tešlos programa daryt, nes kitaip pritrūks laiko pakilt tešlai
1.5kg
visada apskaičiuot galima pagal produktų mase kokia rinkt programa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 26, 10:47)
tai sakai, viską daryt kaip parašei? sudėt pagal eiliškumą ir net nieko nedaryt 30min? O gal po galima jungti pagrindinę programą? Ten juk ji išmaišo ir paskui dar gi stovi ten valandą ar kiek, o po to jau kepa...
Beje pas tave "bloge" nesurašyta kokiam svorio kepalui yra nurodyti kiekiai... ar 1,0kg ar 1,5kg...?


jei gerai suskaiciavai,tai 1,5kg. turi iseiti.
Oi,jau atrase. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 26 balandžio 2011 - 10:12
Na, duonos kepejos, ir as bandysiu sedevrais stebinti seimyniskius smile.gif kadangi turiu daug laisvo laiko narsyti interneta dienos metu, tai va prisiskaiciau tokiu straipsniu http://www.alfa.lt/s...11-03-25_14-40/ ir ikvepimas pagavo smile.gif
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kausylaityte @ 2011 04 26, 12:55)
Na, duonos kepejos, ir as bandysiu sedevrais stebinti seimyniskius smile.gif kadangi turiu daug laisvo laiko narsyti interneta dienos metu, tai va prisiskaiciau tokiu straipsniu http://www.alfa.lt/s...11-03-25_14-40/ ir ikvepimas pagavo smile.gif
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


Labai populistinis straipsnis lotuliukas.gif
Galima pagalvoti, kad parduotuvėse duona labai ekologiška. Ir nesąmonė, kad namuose kepto duonos kepalėlio kaina 10 Lt.
Čia kada atkreipiau parduotuvėje, kiek visgi kainuoja geros ruginės su raugu keptos duonos kg, tai radau, kad 10,63 Lt/kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2011 04 26, 12:59)
Labai populistinis straipsnis  lotuliukas.gif
Galima pagalvoti, kad parduotuvėse duona labai ekologiška. Ir nesąmonė, kad namuose kepto duonos kepalėlio kaina 10 Lt.
Čia kada atkreipiau parduotuvėje, kiek visgi kainuoja geros ruginės su raugu keptos duonos kg, tai radau, kad 10,63 Lt/kg smile.gif


Na įdomu kiek kainuoja namuose kepta duona. Aš labai konkrečiai neskaičiavau, bet manau ne daugiau 2-3Lt/kg
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 26, 12:10)
Na įdomu kiek kainuoja namuose kepta duona. Aš labai konkrečiai neskaičiavau, bet manau ne daugiau 2-3Lt/kg

čia anksčiau jau diskutavom, maždaug 1-3Lt/kg
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 26, 12:10)
Na įdomu kiek kainuoja namuose kepta duona. Aš labai konkrečiai neskaičiavau, bet manau ne daugiau 2-3Lt/kg

Mano paskaičiavmais 2,6 kg duonos kainavo apie 7 lt. , t.y. apie 2,7 lt uz kg
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 04 26, 08:10)
zadeta foto  smile.gif

user posted image

thumbup.gif
matyt tos pirktinės duonos, kur šalia lėkštės nutrenkta, greitu laiku nebereikės assa.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, labai gundausi išsikepti Terros Dvisluoksnį batoną.
Ar galima naudoti aukščiausios rūšies kvietinius miltus, o ne pirmos? Gal kas bandėt?
Ir kaip jo skonis? ar tik spalviškai fantastiškas vaizdas, ar ir skonis neatsilieka? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 04 27, 10:09)
Sveikos, labai gundausi išsikepti Terros Dvisluoksnį batoną.
Ar galima naudoti aukščiausios rūšies kvietinius miltus, o ne pirmos? Gal kas bandėt?
Ir kaip jo skonis? ar tik spalviškai fantastiškas vaizdas, ar ir skonis neatsilieka?  biggrin.gif


aš kepiau, tai skonis labai geras, bet kitą kart daryčiau vienspalvį.
Miltai gali būt ir aukšč. rūšies, tiesiog bus labiau pyraginis, baltesnis.
Atsakyti
Sveikutes... gal patyrusios kepejos atsakys, kokia mazdaug turetu buti kvietines duoneles proporcija skysciui ir miltams?? Nes as ilga laika kepu mazdaug 1:1, viskas labai graziai pavyksta... bet ziuriu daugumoje receptu skysciu maziau...

Ir gal yra koks nors orientacinis kiekis, kiek reikia pilti kvietinio raugo i tesla... blush2.gif

Iki siol viska kazkaip is akies darydavau... sakau reikia meginti patobulinti ka nors... 4u.gif

Ir beje, gal kas pasidalintu, kuris megstamiausias receptukas duonos su raugu... nes noriu ka nors naujo pameginti... bet neissirenku is tokios gausybes biggrin.gif

beje, galiu pasidalinti savo patirtimi apie kepima ivairiose formose.... po ilgu eksperimentu nusprendziau kepti tik formose su itiestu kepimo popieriumi.... kur tik meginau kepti be popieriaus... patirdavau totalia nesekme... doh.gif Ir stiklineje formoje, ir teafloninej... o cia buvau prisiskaiciusi kad stikliniam inde kepat be popieriaus ir paskui graziai atsoka ta duonele... man nepavyksta taip doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damselfly: 27 balandžio 2011 - 10:50
Sveikos kepėjėlės 4u.gif ieškau pagalbos.Nes skaičiau jūsų temą,bet gal ko nesupratau blush2.gif
Turiu duonkepę ,bet dar tik savaitė tai nemoku su ja elgtis.Norėčiau juodos duonos,bet be mielių.Šaldytuve turiu raugo to tokio kur daromas iš miltų ,kmynų ir virinto vandens(na plikinys ten).Kaip (ir ar galiu) panaudoti tą raugą-plikinį.Ar jūsų raugas kitos kur minite savo receptuose ar tiktų ir maniškis.
Laukiu jūsų patarimų nes dar negebu skaityti ir daryti pagal receptus bijau ,kad nesigaus ax.gif Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti