Su Sv. Velykom!
QUOTE(maraboo @ 2011 04 21, 14:44)
Tik galiu pasakyt, ką aš daryčiau - kepčiau duoną su tuo gražiu raugu, kur be pelėsio. Bet kitam kepimui jau reiktų naują raugą vėl nuo pradžių darytis... Sėkmės
QUOTE(Taurė @ 2011 04 23, 08:22)
Aš tai nedaryčiau naujo. Tiesiog išimčiau atsargiai, nesumaišant raugo su pelėsiu į dubenį. Pamaišinčiau naujai ir sulaukus kol vėl suaktyvės, galima kepti.
Pelėsių išvengiu " maitinimui" išimdama viską iš indo kuriame raugas " gyvena" ir išplaudama ingą. Tada supilu jau pamaitintą raugą . Tada ir raugo aktyvumo " vėžios" puikiai matosi ir nėr kada pelėsiams augti
Kepiau duonele is to raugo, nes jis pats buvo visai geras, likuti, kokia pora saukstu, idejau i stiklaini, uzsukau ir pastaciau i saldytuva. Kolkas labai graziai stovi ir niekas jam nesidaro, tik siek tiek vandenuko ant virsaus nusistojo, bet gal nieko tokio...
Rytoj bandysiu kept kita duona su tuo raugu, gal gerai bus.
Cia mano pirmoji duonyte, aisku, kaip pirmas blynas tai siek tiek "prisviles".
Nepakankamai iskilo, bet kaip suprantu, taip ir turejo buti, nes raugas labai sviezias. O mieliu det nenorejau...
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 23, 17:39)
Miltus laikau supilstytus į sandarius kibirus(tokie kaip nuo majonezo, tik po 10l), o į vidų dedu lauro lapelius ir česnako skiltelių)
Kiek kg miltu telpa i 10l kibiriuka? As prisipirkau visokiu miltu po 5kg, dabar jie maisiukuose, bet baisu del tu vabaliuku, kad neatsirastu, tai nusipirkciau kazkokius indus... 10l gal per didelis? Kadangi vietos namie mazoka, tai norisi kompaktiskai viska susideti.
Beje, o kam tie lauro lapeliai ir cesnakai?