Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Su kokiais priedais duona Jums labiausiai patinka? (185 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 23, 21:21)

Ačiū, Nataliuncik, už konsultaciją 4u.gif
Iškeptą duoną uždengiu drėgnu merliuku, bet vis tiek pluta kietoka palieka g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 23, 14:49)
galima pakeist santyki maždaug 1:3
(sausų mažiau reikia)

Ačiū 4u.gif

Visgi nusprendžiau vakare kepti sulaukusi aktyvaus raugo momento. Minkau pusiau ruginę su kmynais duonytę. Kitą baltą su prieskoninėmis žolelėmis. Velyginio baliaus pagrindiniai patiekalai bus grilinti vištienos vyniotiniai ( aš atnešu) ir eriuko šonkauliukai. Manau mano duonytė tiks prie abiejų patiekalų bigsmile.gif Kad tik gautusi, nes pusiau ruginės receptą pirmą kartą naudoju doh.gif

Gražių jums Velyjų kepėjėlės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fasstum @ 2011 04 23, 22:54)
Ačiū, Nataliuncik, už konsultaciją 4u.gif
Iškeptą duoną uždengiu drėgnu merliuku, bet vis tiek pluta kietoka palieka  g.gif



Fasstum 4u.gif

O,tu duonytę aptepk pienuku ir plutelė bus minkšta.
Pabandyk.
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 04 23, 17:34)
Alacka,  Smagu, kad gavosi, bet būtų įdomu ir prapjautos vaizdelis smile.gif
maye  thumbup.gif vis neprisiruošiu tokią kept
o tuos lašinukus truputį paskrudinot prieš dedant?

sveikos, su sv. Velykom duonkepeles 4u.gif

taip lasinukus siek tiek apkepiau su ivairiais priskoniais, dejau papaildomai cesnako, tai gavosi duonele uzkandele 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 23, 22:21)
1.būtinai lauksim atsiliepimų  bigsmile.gif
2.taip, ko tešlą ilgiau minkysi, to ji bus puresne, o ir susidraugaut lengviau
3.aš minkau nerūdijančio plieno bliude, labai gerai, svarbu nepalikinėt jame rūgt
4.jei iš karto gaunasi per kieta, tada gali apipurkšt vandeniu ir uždengt rankšluostuku arba apviniot rankšluosčiu ir padėt į maišelį
5.ko daugiau dėsi to juodesne duona bus, šiaip dedu 50g (2v.š.) ant 800g miltų

Jusu patarimai ir tiek info pateikimas, labai pagirtinas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

aciu nuosirdizia taria Jums, maye blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Su Sv. Velykom! 4u.gif

QUOTE(maraboo @ 2011 04 21, 14:44)
Tik galiu pasakyt, ką aš daryčiau  - kepčiau duoną su tuo gražiu raugu, kur be pelėsio. Bet kitam kepimui jau reiktų naują raugą vėl nuo pradžių darytis... Sėkmės  smile.gif


QUOTE(Taurė @ 2011 04 23, 08:22)
Aš tai nedaryčiau naujo. Tiesiog išimčiau atsargiai, nesumaišant raugo su pelėsiu į dubenį. Pamaišinčiau naujai ir sulaukus kol vėl suaktyvės, galima kepti.
Pelėsių išvengiu " maitinimui" išimdama viską iš indo kuriame raugas " gyvena" ir išplaudama ingą. Tada supilu jau pamaitintą raugą . Tada ir raugo aktyvumo " vėžios" puikiai matosi  ir nėr kada pelėsiams augti bigsmile.gif


Kepiau duonele is to raugo, nes jis pats buvo visai geras, likuti, kokia pora saukstu, idejau i stiklaini, uzsukau ir pastaciau i saldytuva. Kolkas labai graziai stovi ir niekas jam nesidaro, tik siek tiek vandenuko ant virsaus nusistojo, bet gal nieko tokio...
Rytoj bandysiu kept kita duona su tuo raugu, gal gerai bus. smile.gif

Cia mano pirmoji duonyte, aisku, kaip pirmas blynas tai siek tiek "prisviles". tongue.gif Nepakankamai iskilo, bet kaip suprantu, taip ir turejo buti, nes raugas labai sviezias. O mieliu det nenorejau...

user posted image

QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 23, 17:39)
Miltus laikau supilstytus į sandarius kibirus(tokie kaip nuo majonezo, tik po 10l), o į vidų dedu lauro lapelius ir česnako skiltelių)


Kiek kg miltu telpa i 10l kibiriuka? As prisipirkau visokiu miltu po 5kg, dabar jie maisiukuose, bet baisu del tu vabaliuku, kad neatsirastu, tai nusipirkciau kazkokius indus... 10l gal per didelis? Kadangi vietos namie mazoka, tai norisi kompaktiskai viska susideti. ax.gif Beje, o kam tie lauro lapeliai ir cesnakai? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaika: 25 balandžio 2011 - 10:11
QUOTE(zaika @ 2011 04 25, 10:08)
Kiek kg miltu telpa i 10l kibiriuka? As prisipirkau visokiu miltu po 5kg, dabar jie maisiukuose, bet baisu del tu vabaliuku, kad neatsirastu, tai nusipirkciau kazkokius indus... 10l gal per didelis? Kadangi vietos namie mazoka, tai norisi kompaktiskai viska susideti.  ax.gif Beje, o kam tie lauro lapeliai ir cesnakai?  rolleyes.gif

~7kg
a6 sustatau viena ant kito ir mažai vietos užima
lauro lapeliai/česnakas apsaugo nuo kenkėju
Atsakyti
Aciu, pabandysiu.
O tepti pries pasaunant i orkaite ar jau iskepusia?

Musu seima labai megstam Rygos duona. Gal kepat kazka panasaus ir galit receptuku pasidalinti?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 25, 11:13)
~7kg
a6 sustatau viena ant kito ir mažai vietos užima
lauro lapeliai/česnakas apsaugo nuo kenkėju


Kepiau šitą duonelę:

Nataliuncik duona (1kg / 1,5kg)
270 / 400gr rupių miltų, 20 / 30gr salyklo, 340 / 505ml verdančio vandens, 1,5 / 2 a.š. malto koriandro ar kmynų ar žolelių, 270 / 400gr kvietinių miltų, 20 / 30ml aliejaus, 20 / 30gr salyklo, 0,7 / 1 v.š. raugo, 0,7 / 1 a.š. druskos, 1,5 / 2 a.š. mielių. Užplikini rupius miltus su salyklu, paskui supili likusius miltus.

Nu žinok, nesigavo. Duonkepė pradėjo maišyti, po kiek laiko pažiūrėjau, nagi kad nelabai ji ten išmaišo kažką, per sausa tešla man pasirodė, pandžiau dar padėt su mentele nuo sienelių pagramdyti, nu bet paskui sugalvojau kad dar vandens įpilsiu, truputį dapildžiau vandens (neskaičiavau kiek), na lyg tada pradėjo geriau maišyti. Tik kad duonkepėje nustačiau vietoj 1,5kg nustačiau 1kg svorį, nors viską buvau sudėjęs kaip 1,5kg svoriui. Na bet galvoju ilgiau pakepsiu tada 10 ar 20 min. Na bet po visko, duoną išsitraukiau tokią mažą kepaliuką, neiškilo jis, viduj paklękęs buvo. Nežinau kaip čia daryt tada kad geriau būtų. Vienos jos nelabai ėjo valgyti, tai sukepiau prie alaus...
Nataliuncik gal gali parašyti žingsnis po žingsnio kaip ir ką daryt, kepant šią duoną duonkepėje?
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 04 23, 17:34)
Alacka,  Smagu, kad gavosi, bet būtų įdomu ir prapjautos vaizdelis smile.gif
maye  thumbup.gif vis neprisiruošiu tokią kept
o tuos lašinukus truputį paskrudinot prieš dedant?


zadeta foto smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 26, 08:58)
Kepiau šitą duonelę:

Nataliuncik duona (1kg / 1,5kg)
270 / 400gr rupių miltų, 20 / 30gr salyklo, 340 / 505ml verdančio vandens, 1,5 / 2 a.š. malto koriandro ar kmynų ar žolelių, 270 / 400gr kvietinių miltų, 20 / 30ml aliejaus, 20 / 30gr salyklo, 0,7 / 1 v.š. raugo, 0,7 / 1 a.š. druskos, 1,5 / 2 a.š. mielių. Užplikini rupius miltus su salyklu, paskui supili likusius miltus.

Nu žinok, nesigavo. Duonkepė pradėjo maišyti, po kiek laiko pažiūrėjau, nagi kad nelabai ji ten išmaišo kažką, per sausa tešla man pasirodė, pandžiau dar padėt su mentele nuo sienelių pagramdyti, nu bet paskui sugalvojau kad dar vandens įpilsiu, truputį dapildžiau vandens (neskaičiavau kiek), na lyg tada pradėjo geriau maišyti. Tik kad duonkepėje nustačiau vietoj 1,5kg nustačiau 1kg svorį, nors viską buvau sudėjęs kaip 1,5kg svoriui. Na bet galvoju ilgiau pakepsiu tada 10 ar 20 min. Na bet po visko, duoną išsitraukiau tokią mažą kepaliuką, neiškilo jis, viduj paklękęs buvo. Nežinau kaip čia daryt tada kad geriau būtų. Vienos jos nelabai ėjo valgyti, tai sukepiau prie alaus...
Nataliuncik gal gali parašyti žingsnis po žingsnio kaip ir ką daryt, kepant šią duoną duonkepėje?


beje- kepiau su rupių miltų duonos programa...
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 26, 08:21)
beje-  kepiau su rupių miltų duonos programa...

išvis, jei kept duona duonkepei, tai patarčiau arba pagrindine programa naudot arba tešlos minkymas + kepimas
čia šitas receptas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 26, 10:27)
išvis, jei kept duona duonkepei, tai patarčiau arba pagrindine programa naudot arba tešlos minkymas + kepimas
čia šitas receptas


tai sakai, viską daryt kaip parašei? sudėt pagal eiliškumą ir net nieko nedaryt 30min? O gal po galima jungti pagrindinę programą? Ten juk ji išmaišo ir paskui dar gi stovi ten valandą ar kiek, o po to jau kepa...
Beje pas tave "bloge" nesurašyta kokiam svorio kepalui yra nurodyti kiekiai... ar 1,0kg ar 1,5kg...?
Atsakyti