Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto mokyklos.

QUOTE(*Gina @ 2013 05 23, 08:33)
Ragana-nujauciu kazkokia asmenine nuoskauda Tavo,gal but del to,kad vaikas nepapuole/a i Juventa ir sunkiau papuls i Janoni..  g.gif Kitaip nepeiktum sios dienos smile.gif

Nuoskaudu as neturiu, bukit rami. Nepriimtina man tik tai, kad visas gimnazijas bandoma su vienodint, su tom asoccijuotom sutartim.
Mano vaikai dar darzelyje ir mokykla tik po poros metu nusimato smile.gif Beje, i Juventa bent siai dienai tikrai neplanuoju leisti. Eisim i tikriausiai visai neprestizine Ragaine, nes ji mums arciausiai namu. O veliau noreciau leisti i Janoni nes jis irgi mums arciau namu. Bet viskas priklausys kaip vaikai mokysis, ir apskritai kiek dar istatymai pasikeis per tiek metu..
As pati pradinese ejau i Juventa, tai mano asmenine patirtis ten labai nekokia, gal del to taip nesiverziu as i ja savo vaiku leisti biggrin.gif Nors dabar tai kiek zinau viena geriausiu mokyklu skaitoma. Bet mano klase kai buvo tragiska tai nieko gero negaliu pasakyti biggrin.gif Gal dabar klases kitaip skirstomos nei mano laikais..

QUOTE(*Gina @ 2013 05 23, 09:25)
Tikiu,kad jei kuriam prastai sekasi mokintis joje-rekomenduojama iseiti.Ir tai labai normalu.Daugybe metu visose mokyklose tas budavo.(Pati pietinio rajono mokykloje mokiausi ir tas pats budavo.Nori auksciau mokytis,stenkis,parodyk tai.Jei ne-"rekomendacijos" iseit.)
Dabar po kiekvienos uzbaigtos gimnazijos klases-jei prastai mokiniesi-rekomendacijos palikti gimnazija.Kiti paklauso ir iseina.Prasom-atlikusios vietos kitu mokyklu gabiesiems.Beje tie vadinami "dvejetukininkai"(penketukininkai) nebutinai bus valstybei prastesni nei desimtukininkai  smile.gif

Tikrai ne visos mokyklos rekomenduoja prastai besimokantiems iseiti lauk.
Yra tokiu mokyklu, kurias ketinama uzdaryti del per mazo mokiniu skaiciaus. Jau ir uzdarytu kiek. Mokyklos tik ir dziaugiasi kad mokiniai eina pas juos, nes gauna mokiniu krepselius. Ir tikrai ne visos siulo iseiti lauk is mokyklos. Greiciau priesingai.

Valstybei dvejetukininkai gal ir nebus prastesni, bet jie sunkina mokymosi procesa gerai besimokantiems. Yra tokiu kuriems mokslai dzin ir trukdo per pamokas, ir t.t. ir pan. Na cia manau visiems aisku, kad mokytojas daug daugiau gali ismokyti vaikus kurie visi motyvuoti sedi ir nori mokytis, nei kai klaseje sedi visokiu. Vieniems neidomu, kitiems per sunku, tretiems vel kas nors..
Atsakyti
Lauruska jau parase,kad is Janonio reitingai auksciausi-tai gal labai netrukdo jiems ten kazkas mokytis?.. smile.gif
Man siai dienai Juventa priklauso pagal rajona,bet jei vaikas matysiu jog nenori muzikuoti,nezinau ar ten leisiu.. O kur leist,i Kudirka gal? smile.gif Ji cia tipo irgi netoli..
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 05 23, 14:35)
Lauruska jau parase,kad is Janonio reitingai auksciausi-tai gal labai netrukdo jiems ten kazkas mokytis?.. smile.gif

Kas žino - gal jie būtų dar aukštesni? mirksiukas.gif Dabar Janonis 11 vietoj, gal prasimuštų aukščiau?.. smile.gif Šiaip ar taip, nuo ko pradėjom diskusiją - esu tikra, kad Janoniui tik į naudą bus nauja tvarka, ko jiems ir linkėčiau thumbup.gif
Atsakyti
Diskutuojant,man dar idomu kaip tie moksleiviai pagal balus skirstomi butu.. Kaip pagal juos(balus) butu galima nuspresti ar jis motyvuotas,gerai besimokinantis,pats tas i geriausia gimnazija.. g.gif Pvz.Moksleivis tyngi mokintis,jam nuobodu,sunku issedeti pamokoje,sneka per pamoka,nori iseina,pareina,kalbina kitus,kikena,telefonu zaidzia ir pan.Bet jis gabus,renka puikius balus smile.gif O kitas ramus,mandagus,sedi ramiai,idemiai..Bet jam sunkiai sekasi kaupti zinias ir turi prastus balus.Tai kuris cia trukdo mokytis,ar tik ne tas "gabusis"??
Jei nebegalios asociaciju,nebepaklius gal tie "blogiukai" turintys prastus balus(ramus,bet ne cia svarbiausia turbut biggrin.gif ),liks daugiau laisvu vietu.. Ir turbut isiviespataus gimnazijoje taika,ramybe ir absoliutus geris bigsmile.gif
Atsakyti
Jei mokykla nepriklauso pagal rajoną, tai priima tik jei laisvų vietų yra, taip? O kaip tai sužinoti, gal koks bendras švietimo tinklapis yra, kur skelbtų dėl tų laisvų vietų?
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2013 05 22, 09:29)
Labiausiai ši problema palies  Juventą. Jos teritorija (arba bent jau didžioji dalis) turėtų būti priskirta Šalkauskio gimnazijai, o nebe į Janonį pateks visi ten besimokiusieji smile.gif

Bet Juventa vokiečių kalbos neturi, o Šalkauskyje vokiečių a la sustiprinta bent jau būdavo. Atleiskit, jei nusišnekėjau ir taip nebėra. O jei yra - tai kaip tada čia gausis? mastau.gif
Atsakyti
Kad man rodos jau daugumoje mokyklu galima gi pasirinkti, kokia kalba nori, ar anglu ar vokieciu, ar prancuzu kai kuriose. Nemanau kad yra tik vokiecciu ir viskas g.gif

QUOTE(*Gina @ 2013 05 23, 15:44)
Pvz.Moksleivis tyngi mokintis,jam nuobodu,sunku issedeti pamokoje,sneka per pamoka,nori iseina,pareina,kalbina kitus,kikena,telefonu zaidzia ir pan.Bet jis gabus,renka puikius balus smile.gif

Butu idomu pamatyti, kaip toks vaikas kuris tingi, neruosia pamoku nes tingi, nesiruosia pamokoms nes tingi, per pamokas istisai kalba ir kalbina kitus ir visiskai nesiklauso mokytojos, zaidzia telefonu ir t.t.. kad ir koks jis gabus vaikas, bet kaip jis gali tureti puikius pazymius, jeigu visiskai nesimoko, tingi ir neklauso mokytojos? Na mistika. Gal jis ir gabus, bet netikiu kad tures gerus pazymius su tokiu elgesiu ir tingejimu kaip jus parasete smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 23 gegužės 2013 - 20:31
Ragana-tokiu negirdejei?As tai ne viena toki zinau smile.gif Tokiu kuriems net nereikia mokytis per daug,balai superiniai thumb_yello.gif Zmogaus elgesys nepriklauso nuo jo ivertinimo moksle,cia maza naujiena manau wink.gif Pasiklausk savo mokyklu zinoviu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aisku kad ne naujiena kad vaiku visokiu yra. Ir tikrai yra ir ne tokiu paklusniu kurie mokosi puikiai. Net neabejoju. Bet is jusu aprasymo tai vaikas absoliuciai nesimoko, tingi ir neklauso mokytojos, o balai superiniai. Sunku isivaizduoti smile.gif Jeigu vaikas tingi ir nedaronamu darbu kaip gali gauti gerus pazymius uz tai? Jeigu visiskai nesiklauso mokytojos ir nesiruosia pamokoms, jis net nezino kas destoma ir ka mokosi.
Atsakyti
Ragana-mano aprasymas buvo:
Pvz.Moksleivis tyngi mokintis,jam nuobodu,sunku issedeti pamokoje,sneka per pamoka,nori iseina,pareina,kalbina kitus,kikena,telefonu zaidzia ir pan.Bet jis gabus,renka puikius balus
Nerasiau,kad nedaro namu darbu,nesiruosia pamokoms(yra gudrociu kurie atlieka juos akimirksniu(tevai net nepastebi kada juos padaro biggrin.gif ) ir puikiais balais),nerasiau ,kad neklauso mokytojos..Nerasiau,kad ausis uzsikemsa.. smile.gif
Norejau pasakyti ir paneigti jusu nuogastavimus,kad tipo jei jau mokosi prastais balais tai-trukdo mokytis,o jei jau gerais balais-tai super visiems su tokiu sedet klaseje smile.gif (kaip supratau tas labiausiai jus neramino) Jusu,mano ir visu kitu vaikas gali super pasireiksti mokyklos surinktais balais moksle ir tuo paciu sukelti didziulius galvos skausmus visiems-elgesyje smile.gif Tame paciame Janonyje pries kelis metus buvo incidentas tarp gabiuju,kuris baigesi policija,teismais..
Sutikciau,kad sunkiau besimokantiems moksleiviams,reikalingas didesnis demesis..Tipo "gudrocius" nukencia su "durniu" rinkdamas tas pacias zinias.Bet yra didziulis(N klasiu) profiliavimas pagrindiniu pamoku(anglu,matematika,lietuviu)..
Galvoju jei panaikins asociacijas tarp mokymo istaigu,atsiras daugiau galimybiu papult pagal "pinigines stori",mokyklos paremima pvz.. Mmm,tada jooo.. iskart "Prestiza" pamatysim..Ypac isorini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 24 gegužės 2013 - 05:54
Nebudavo anksciau jokiu asocijuotu sutarciu. Ir nesimate jokio prestizo pagal pinigines stori. Bent mano akimis. O siaip ar taip, rezultatai viska parodo. Kokiais balais islaikomi egzaminai, kiek istojama i aukstasias mokyklas. Tai kaip ir jokio skirtumo kokiu budu tas vaikas papuola i mokykla, esme kad jis nori mokytis ir gerai islaiko egzaminus kas ir kelia matyt mokyklos vadinama prestiza. O asocijuotos sutartys tuos balus tikrai numusa.
Ir matyt jau kazkas atsikando tu asocijuotu sutarciu, jei jau jas panaikino..

Ir dar, kodel dabar mano vaikas baiges Ragaine salia namu, turi trenktis i Salkauski? Jeigu arciau yra gimnaziju? Vien todel kad baige Ragaine? Ar tada turiu nuo pirmos klases vaika tempti i Juventa, kuri man toli nuo namu, kad ateity galetu eit i Janoni, kuris arciausiai namu? Ner logikos man. Tada jau geriau tegul priima pagal gyvenama vieta smile.gif
Atsakyti
*Gina, jei vaikas elgiasi taip blogai klasėje, kaip aprašei - tuomet tai yra mokytojos problema, kad ji negali suvaldyti klasės. Tokiam genijui mokytoja gali paruošti individualias užduotis - tai vadinama ugdymo proceso individualizavimu ir diferencijavimu. Jei mokytoja nesusitvarko - tam yra mokyklos administracija. Ir protinga administracija, neatsižvelgdama į to vaiko "genialumą", gali pasikviesti tėvus ir pasakyti - arba tvarkote savo atžalą, arba eikite maivytis kitur.
Iš kitos pusės - jei vaikas tylus, ramus, jam nesiseka mokslai ir t.t. - tam mokyklose yra sukurta pagalbos mokiniui sistema. Nemokama. Kitas klausimas - kiek mokiniai ja naudojasi.
Dėl "asociacijų" tarp mokyklų - reikėtų suprasti, kad tai iš pradžių buvo ydingas produktas, nekalbant apie tai, kaip pasisakė teismas, kad jos pažeidžia lygias galimybes kitų mokyklų mokiniams papulti į norimą gimnaziją. O jau KAIP bus priiminėjam į laisvas vietas - tik pačios gimnazijos reikalas... Arba ji priiminės, kaip *Gina sako, pagal piniginės storį (o apie tai kalbos greit paeis - Šiauliai nedidelis kaimas, ir tai bus gana trumpalaikis dalykas), arba tikrai žiūrės į mokinių pažymius. Ir nori-nenori mieste vėl atsiras gimnazijų, į kurias visi trokš papulti (į laisvas vietas), ir gimnazijų, į kurias nueis nepatekę į pirmąsias. mirksiukas.gif Šiuo atžvilgiu aš labai džiaugiuosi, nes gal pagaliau gimnazijos, atsiprašant, pajudins užpakalius, ir pradės ieškoti kažkio savo išskirtinumo. Jei man reikėtų, pvz., pasirinkti tarp Lieporių ir Saulėtekio - galvą nusisukčiau, nes man jos absoliučiai vienodos.
HappyAngel, dabar ko gero visose mokyklose galima pasirinkti kokias tik nori kalbas.
__snowflake, priėmimas į laisvas vietas pagal tvarką prasidės birželio 1 d. O apie laisvų vietų skaičių sužinosite tik pasiteiravusi norimoje mokykloje 4u.gif
Atsakyti