QUOTE(*Gina @ 2013 05 23, 08:33)
Ragana-nujauciu kazkokia asmenine nuoskauda Tavo,gal but del to,kad vaikas nepapuole/a i Juventa ir sunkiau papuls i Janoni..
Kitaip nepeiktum sios dienos

Nuoskaudu as neturiu, bukit rami. Nepriimtina man tik tai, kad visas gimnazijas bandoma su vienodint, su tom asoccijuotom sutartim.
Mano vaikai dar darzelyje ir mokykla tik po poros metu nusimato

As pati pradinese ejau i Juventa, tai mano asmenine patirtis ten labai nekokia, gal del to taip nesiverziu as i ja savo vaiku leisti

QUOTE(*Gina @ 2013 05 23, 09:25)
Tikiu,kad jei kuriam prastai sekasi mokintis joje-rekomenduojama iseiti.Ir tai labai normalu.Daugybe metu visose mokyklose tas budavo.(Pati pietinio rajono mokykloje mokiausi ir tas pats budavo.Nori auksciau mokytis,stenkis,parodyk tai.Jei ne-"rekomendacijos" iseit.)
Dabar po kiekvienos uzbaigtos gimnazijos klases-jei prastai mokiniesi-rekomendacijos palikti gimnazija.Kiti paklauso ir iseina.Prasom-atlikusios vietos kitu mokyklu gabiesiems.Beje tie vadinami "dvejetukininkai"(penketukininkai) nebutinai bus valstybei prastesni nei desimtukininkai
Dabar po kiekvienos uzbaigtos gimnazijos klases-jei prastai mokiniesi-rekomendacijos palikti gimnazija.Kiti paklauso ir iseina.Prasom-atlikusios vietos kitu mokyklu gabiesiems.Beje tie vadinami "dvejetukininkai"(penketukininkai) nebutinai bus valstybei prastesni nei desimtukininkai

Tikrai ne visos mokyklos rekomenduoja prastai besimokantiems iseiti lauk.
Yra tokiu mokyklu, kurias ketinama uzdaryti del per mazo mokiniu skaiciaus. Jau ir uzdarytu kiek. Mokyklos tik ir dziaugiasi kad mokiniai eina pas juos, nes gauna mokiniu krepselius. Ir tikrai ne visos siulo iseiti lauk is mokyklos. Greiciau priesingai.
Valstybei dvejetukininkai gal ir nebus prastesni, bet jie sunkina mokymosi procesa gerai besimokantiems. Yra tokiu kuriems mokslai dzin ir trukdo per pamokas, ir t.t. ir pan. Na cia manau visiems aisku, kad mokytojas daug daugiau gali ismokyti vaikus kurie visi motyvuoti sedi ir nori mokytis, nei kai klaseje sedi visokiu. Vieniems neidomu, kitiems per sunku, tretiems vel kas nors..