Įkraunama...
Įkraunama...

Rodezijos ridžbekai

QUOTE(Pumpum @ 2012 10 09, 14:40)
Kurie norėtų būtent mano šuniuko, o ne to, kurio vada greičiau, bile būtų ridžbekas.

O kas čia tokio, jei būtent tokios veislės reikia žmogui ir kitų reikalavimų nėra, nes tarkim nevaikščios į parodas? Ir pas jus priimtiniausia kaina, nes tarkim jūs turit vieną šuniuką vadoje, kurio nei į parodas netinka vesti, nei veisti. Neparduosit vien todėl, kad jūs ne to žmogaus svajonių veisėja ir kad jam tiesiog reikia tokios veislės? Nesvarbu, kad jis pasidomėjęs ja, kad jam ji tinkama?
Na argi ne liguista didybės manija... doh.gif Maži dievukai. Fui, tiek šlykšumos tokiam gražiam dalyke kaip šunys - žmonės visada viską gadina. Į klausimus neatsakinėkit, čia tik šiaip išsiliejau. Jau supratau, kad sistema įsišaknijus ir iš kur tie daugintojai (tiksliau paklausa jiems). verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 10 09, 02:19)
Pirma, aš neturiu pretenzijų nei šuniukų kainai, nei man kyla klausimų, kodėl jinai tokia. Daugelis klausiančiųjų taip pat neturi. Aišku, visokių yra, tačiau jūs iš anksto puolat putas drabstyt, kad aš ar kas kitas nori šuniuko už pigiai/pigiau, jus verslu kaltina ir jūsų pinigus skaičiuoja.
Tai kodėl jums galvoj tik pinigai ir pinigai? Aš dar net nepasakiau to žodžio, o jūs - kaina, šuniukas - prekė ir panašiai. Dovanokit, bet jei žmogus dar neapkaltintas puola per aršiai gintis, man primena posakį - vagie, kepurė dega.

Noa konkreciai nuvaziavo nuo temos i kazkokius pudymus. umn.gif Prirase ten kruva eiluciu apie tai, kaip reikia prekes pardavineti ir su kiekvienu pirkeju kalbeti taip, kad pirkejas noretu pirkti preke (net ne suniuka, o preke), o dabar pirstais rodo, kad cia kazkas kitas apie prekes, versla ir pinigus kalba uzvede.

Drabstytis putomis - aiskiai megstamiausia fraze. Gal kaip savo parasa po kiekviena zinute isirasykite, tada nereikes kas karta kartotis. bigsmile.gif

Linkiu toliau eiti pro sali. bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 09, 14:40)
Sutinku su Seterių mama ir su Agne. Aš laukiau šuns du metus.

Bet jūs veisimui laukėt smile.gif Yra nedidukas skirtumas smile.gif Mano katinas, kur avatare, iš Švedijos, lygiai tokių kraujo linijų, kaip veislynui reikėjo, tai ar aš dabar turiu rėkt visiems, kas tik nori katinėlio mylėjimui, kad katinus dera tik iš Švedijos siųstis arba iš toliau, ir studijuoti jų genealogiją? unsure.gif Jeigu žmogui reikia katino namams. Tai veislynas gi ir pasirūpina, kad bet kuris katinas, nors jie ir nevienodi, bet yra sveikas, linksmas ir protingas, paprastam gyvūnėlio turėtojui nebereikia to studijuoti. O normalaus veislyno katinai visi meilūs smile.gif

Ai, bendraukit jūs kaip norit, tik jau tada nesiskųskit, kad žmonės eina pas daugintojus, kurie ant jų nerėkia ir nevaidina Olimpo dievų - patys juos ten ir nuvarot su tokiu va požiūriu.
Mano supratimu, galit jūs neparduoti savo šuniukų belekam, suprantama, ne maxima. Bet su tom savo putom ir pagarbos reikalavimu tai persūdot. Stipriai. Jei būsit vertos, šuns šeimininkai ir taip jus gerbs. Be jokių ten putų. Jei maloniai bendrausit, tai žmogus ir taip išsipasakos, ko jis nori iš to šunelio ir ką jis gali jam duoti. Tik nepasijus kaip ap... Nu vienu žodžiu biggrin.gif

Sėkmingai viešpatauti 4u.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(la_vista_baby @ 2012 10 09, 16:05)
Drabstytis putomis - aiskiai megstamiausia fraze.

Šitoje temoje, nes kažkaip čia jų daug 4u.gif biggrin.gif Na, jūsų klientai daugmaž jau susidarė vaizdą biggrin.gif Tai aš ir eisiu biggrin.gif
Atsakyti
Jei ka, klientu sioje temoje neieskau ir neieskojau. Lankausi, kad pabendrauciau su kitais RR savininkais ir pasidomeciau, kas pas juos naujo tiek parodu, tiek sporto, tiek veisimo srityje. Gero kelio sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 10 09, 08:33)
O kas čia tokio, jei būtent tokios veislės reikia žmogui ir kitų reikalavimų nėra, nes tarkim nevaikščios į parodas? Ir pas jus priimtiniausia kaina, nes tarkim jūs turit vieną šuniuką vadoje, kurio nei į parodas netinka vesti, nei veisti. Neparduosit vien todėl, kad jūs ne to žmogaus svajonių veisėja ir kad jam tiesiog reikia tokios veislės?

Siaip tai nieko blogo, kad zmogus domisi visomis aplinkinemis vadomis ir renkasi pagal savo kriterijus. Taip ir reiketu daryti. Vada vadai yra nelygi daugeliu prasmiu. Ir, kaip megstu pasijuokti, gamta uzsakymu nepriima, todel niekada negali zinoti, kas gims ir kiek/kokiu suniuku turesi. Nekalbant apie tai, kad dar reikia ilgokai palaukti, kol gali ivertinti suns struktura, judesi ir temperamenta, o iki tol nezinai, ar is viso vadoje yra "show" kokybes suniuku.

Neparodiniu suniuku pirkejai daznai turi savo reikalavimu sarasa ir is jo juoktis nereikia. Na, tarkim, nori tamsesnes/sviesesnes spalvos suniuko, nori gerai pigmentuoto snukucio (arba rudos nosies) ir t.t. Yra tokiu, kurie nori tik tokio suns, kuris neturetu ne kruopelytes baltos spalvos. Kazkas nori TIK kalytes. Kazkas - TIK patinelio. Kazkam labai svarbus didelis taisyklingas ridzas, o kazkam ridzas nesvarbu, bet kauke ant veido - itin pageidaujama. Kazkas nori stambiausio vados suniuko ir t.t. Na, jiems tai labai svarbu. Ir kodel turetu buti kitaip? Juk tai jie kasdien bendraus su tuo suniuku, taigi jie ir renkasi, kaip tas suniukas turetu atrodyti. Kaip sakiau, kai kurie zmones laukia metus, du ir tris, kol gimsta butent toks suniukas, kokio jie norejo. Ir tai nebutinai taikytina tik "show" suniuku pirkejams!

Taip kad patikekit, veisejai nesielgia su "pet" suniuku pirkejais kaip su kazkokiais antrarusiais zmonemis. Visiskai ne. Problema su rasytine kalba yra tai, kad ji neperduoda zmoniu intonaciju ir palieka labai daug erdves interpretacijoms (neretai - klaidingoms). Kai kurie anksciau issisakiusieji asmenys puole kaltintis veisejus nenoru parduoti suniuko viena eilute parasiusiam zmogui. Kaip tik atvirksciai, buvo pasakyta, kad reiktu pasidometi veisle, gyvai susipazinti su RR ir tik tada pradeti galvoti apie suniuko pirkima. Ir patikekite, butent dialogas padeda veisejui ir pirkejui zinoti, ar butent toje vadoje yra tinkamas suniukas, ar vertetu palaukti kitos vados. Man dar neteko sutikti veisejo, kuris, neturedamas tinkamo suniuko, pirkejui neduotu rekomendaciju pas kitus veisejus, kurie veisia sveikus stabilius sunis.

Retai pasitaiko toks pirkejas, kuris neturi jokiu reikalavimu/kriteriju savo busimam suniukui, nesvarbu, ar jie laukia "pet", ar "show" suniuko. O jei zmogus tiesiog nori ridzbeko, nesvarbu kokio, ir supranta apie veisle, tai ne vienas veisejas tokio zmogaus neatstums. Mes nekalbame apie tai, kad zmogus privalo pazinoti veiseja ir zinoti viska apie veisejo sunis. Mes tiesiog sakome, kad butina pasidometi veisle ir susipazinti su jos atstovais pries nusprendziant isigyti sios veisles suniuka.

Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 10 09, 15:21)
Nusikliedėjot truputį. blush2.gif Kiekvienas, suvokiantis, kas Lietuvoje yra standartinė šeima, net nesigilintų ir burbulo nepūstų dėl tokio natūralaus kaip kaina klausimo. Nes jis yra esminis daugeliui šeimų, sakykit jūs ką norit. Ir išsidirbinėti iš jų negalima, nes po to ir klesti daugintojai.
Jūs gi siūlote apturėti ilgiausią pokalbį su veisėju, išsiklausinėti dalykų, kurie tarkim man dar absoliučiai nerūpi (maistas, dresūra ir tt...

smile.gif Jūs pati atsakėte į visus klausimus. Jums labiausiai rūpi kaina - t.y. vienkartinis mokestis kurį jūs sumokėsite įsigydami šeimos narį ir draugą minimum 10-12 metų. Šuo tai ne arabų ristūnas ir ta kaina LT yra daugiau mažiau ribota, jeigu nešnekėt apie egzotiką, tai dauguma veislinių šuniukų kainuoja 1500-3500 lt. Jeigu žiūrėt kaip į investiciją 12-ai metų, tai tas skirtumas nuo-iki yra visiškai nereikšmingas, turint omeny išlaidas kurias patirsite kasdien ir turint omeny tą faktą, kad tą vienkartinę sumą galima pasiskolinti ar susitarti su veisėju dėl pirkimo išsimokėtinai. Daug svarbiau kiek Jūs galėsite skirt šuns priežiūrai ir ar išgalėsite tinkamai tuo šunim pasirūpinti, jeigu tie keli šimtai litų jums aktualiausias klausimas??? Būtent maitinimo išlaidos bus jūsų kasdieninės išlaidos 12 metų. Ir į dresūrą Jūs vaikščiosit reguliariai pirmus pusę metų. Ir nesvarbu, kad šuniukas parduodamas ne parodoms. Tai visiškai nereiškia, kad jis gali būt šeriamas pigiu nekokybišku pašaru. Bet Jūs garsiai pasakėte, kad Jūsų nedomina nei šuns maistas, nei dresūra, nei kitos galimos išlaidos..Juk kiekviena veislė turi savo auginimo ir priežiūros ypatumų. Vienus reikia reguliariai dresuoti, kitiems reguliariai lankytis pas kirpėją ne dėl prabangos, o dėl tol kad jie nesišeria, todėl tam kad pašalint negyvą plauką turi būt pešami ar kerpami, kiti turi jautrų virškinimą ir bet kokio pašaro jiems nepaduosi, o dar kitiems augant reikia specialių papildų. Kiekvienas veisėjas nori kad šuniuku būtų pasirūpinta geriausiai kaip tik įmanoma,nepriklausomai ar jis parodinis ar ne. Todėl ir norime, kad žmonės pirmiausia domėtųsi esminiais klausimais ir įvertintų savo galimybes ar išgalės šuniui skirti pinigų ir laiko tiek kiek reikia jo maksimaliai kokybiškam gyvenimui.
Ok, nesinori teršti temos daugiau. Sėkmės renkantis šuniuką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2012 10 09, 09:54)
Kiekvienas veisėjas nori kad šuniuku būtų pasirūpinta geriausiai kaip tik įmanoma,nepriklausomai ar jis parodinis ar ne. Todėl ir norime, kad žmonės pirmiausia domėtųsi esminiais klausimais ir įvertintų savo galimybes ar išgalės šuniui skirti pinigų ir laiko tiek kiek reikia jo maksimaliai kokybiškam gyvenimui.

BUTENT TAIP! Puikiai susumuota VISA ESME! Net nezinau, ka dar butu galima pridurti!
hi.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2012 10 09, 16:54)
♦ Būtent maitinimo išlaidos bus jūsų kasdieninės išlaidos 12 metų.
♦ Ir į dresūrą Jūs vaikščiosit reguliariai pirmus pusę metų.
♦ Bet Jūs garsiai pasakėte, kad Jūsų nedomina nei šuns maistas, nei dresūra, nei kitos galimos išlaidos..
♦ Sėkmės renkantis šuniuką. smile.gif

♦ Domėjausi aš tomis maitinimo išlaidomis. O dabar mokam daugiau, nei domėtasi buvo. Ir stengiamės, kiek išgalim, nes yra dalykų, kurių perkant šunį nenumatysi. smile.gif
♦ Ir į dresūrą nevaikščiojom. Bent jau aplinkinių reakcija į šuns paklusnumą ir elgesį leidžia manyti, kad neblogai ir patys pasistengėm dresuodami ir susikurdami tokią tvarką, kurios užtenka namų ir mūsų patogumui.
♦ Aš parašiau, kad manęs nedomintų tie dalykai, kol nežinočiau paties šuniuko kainos. Nes jei jis per brangus - aš jo neįpirkčiau, tai kam man ta informacija. O kai rasčiau pagal kišenę, su ta veisėja mielai ir pabendraučiau.
♦ Mes jau turime savo šunį. smile.gif Tik va patirties su tokiu veisėjų priekabumu, ačiū dievui, ne.

Gerai, stengiuosi nutilti, nes mes čia pro šalį vaikštančios daug vietos užimam. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 09 spalio 2012 - 16:59
Smagu, kad viskas jums pasiseke puikiai ir kad turite saunia veiseja. thumbup.gif Jei ne paslaptis, kokios veisles suniuka auginate?

O cia siaip, pakeiciant tema prasiblaskymui, keletas nauju paselusios rudnosiukes nuotraukeliu (arba keletas iliustraciju apie veisles ypatybes ir poreikius).

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo la_vista_baby: 09 spalio 2012 - 17:19
QUOTE(la_vista_baby @ 2012 10 09, 18:05)
Smagu, kad viskas jums pasiseke puikiai ir kad turite saunia veiseja.  thumbup.gif  Jei ne paslaptis, kokios veisles suniuka auginate?

Labradoro retriverį. smile.gif Neturim mes šaunios veisėjos. Nebendraujam. Su didele baime važiavom pasiimti šuniuko. Dar nebuvau tiek skaičius veisėjų reikalavimų, bet žinojau, kad gali atsisakyti parduoti, jei nepatiksim. Mano nuostabai ji nieko nepasidomėjo mumis, tik parašyt kaip seksis paprašė ir tiek... Ir man jos kažkaip netrūksta. biggrin.gif Aš toks žmogus, kad mane trikdytų tiek bendravimo, domėjimosi ir kamantinėjimo. Nusipirkom, dabar mes atsakingi, nebe ji. smile.gif
Atsakyti
Arrete,

Mes butent ir stengiames kazkaip atrinkti atsakingus savininkus nuo neatsakingu (kurie perka suni tik del to, kad "grazus" ar kad "retas" ir net nepasidomi, kokie bus suniuko poreikiai). Itariu, kad jusu veiseja labai dziaugiasi, kad butent jus auginate viena is jos suniuku.

Ridzbeko charakteris - daug sudetingesnis uz labradoro. Gal del to ir atrodo, kad mes per grieztai kamantinejame pirkejus pries patikedami jiems viena is musu suniuku. Na, ne pati lengviausia tai veisle ir ji reikalauja daugiau socializacijos, dresuros ir aktyvaus darbo su savininku.
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 10 09, 14:33)
O kas čia tokio, jei būtent tokios veislės reikia žmogui ir kitų reikalavimų nėra, nes tarkim nevaikščios į parodas? Ir pas jus priimtiniausia kaina, nes tarkim jūs turit vieną šuniuką vadoje, kurio nei į parodas netinka vesti, nei veisti. Neparduosit vien todėl, kad jūs ne to žmogaus svajonių veisėja ir kad jam tiesiog reikia tokios veislės? Nesvarbu, kad jis pasidomėjęs ja, kad jam ji tinkama?
Na argi ne liguista didybės manija... doh.gif Maži dievukai. Fui, tiek šlykšumos tokiam gražiam dalyke kaip šunys - žmonės visada viską gadina. Į klausimus neatsakinėkit, čia tik šiaip išsiliejau. Jau supratau, kad sistema įsišaknijus ir iš kur tie daugintojai (tiksliau paklausa jiems). verysad.gif

Vaikščios nevaikščios į parodas, ne tame esmė. Man baisu, kai žmonės per skubėjimą susirado vadą, neparodinį, o šuniukas nuo agresyvių tėvų, pats agresyvus, alergiškas ir dar su sveikatos problemomis. Vertinu žmones, kurie supranta, kad ir ne parodinį šuniuką reikia rinktis atsakingai būtent dėl šitų priežasčių. Ir kurie pasidomi nuo kokių tėvų šuniukai mirksiukas.gif nesakau, kad mano kalytė geriausia pasaulyje. Tačiau ji sveika, neagresyvi ir turi puikų temperamentą. Manau tai itin aktualu žmonėms norintiems neparodinio šuns. Juk būtent ieškai sveiko, gražaus, draugiško šunelio. mirksiukas.gif
Atsakyti