QUOTE(Neisha @ 2012 10 08, 21:19)
Nereikia taip žiauriai suprasti
klausti kainos yra labai normalu ir visada maloniai atsakom žmogui, kuris paskambinęs to paklausia. Tačiau čia, manau, kalbama apie tokias situacijas, kai pvz gauni 12 nakties sms "Kokia
rečbėkų kaina?" arba sulauki skambučio su tokiu pačiu kontekstu... Dažniausiai žmonės išsigąsta kainos, na bet mes, veisėjai, juk irgi žmonės ir suprantam, kad ne visiems ta suma yra įkandama, tai kodėl gi nepradėjus bendrauti su veisėju ir pelnius jo pasitikėjimą bandyti surasti kompromisą, kad nusipirkti šunelį išsimokėtinai arba kiek pigiau?
Šiaip tai aš ne apie SMS vidury nakties - šitie lai eina ten, kur juos ir siunčiat
Nes SMS rašyti vidury nakties yra visiškai nemandagu belekokiu klausimu. Gal žmogus miega, pavyzdžiui?
Aš kalbu apie pakankamai taktišką paklausimą šioje temoje, ir pakankamai netaktiškus atsakymus, iš serijos - kaip tu čia paklausei, tu neprisistatei, ką reiškia kiek kainuoja, vos ne - kaip tu drįsti taip klausti
Galima suprasti, kad jei aš noriu paklausti, kiek kainuoja šunelis, tai pirma turiu pateikti turto ir pajamų deklaracijas, psichologinių savo testų rezultatus, medicinos pažymą apie neigiamą vasermano reakciją ir charakteristiką iš darbovietės
Tai suprantama, kad parduodant šuniuką, reikia įsitikinti, kad parduodi jį ne durniui. Bet paklausimas pats savaime dar nerodo proto ar neproto! Tiesiog to visi klausia, durniai irgi! Ir jau juo labiau žmogus neklausia, norėdamas jus įžeisti.
Kita vertus, o tai ar jūs patys nenorit parduot šunelių, kad reikalaujat kažkokio ypatingo prisistatymo, reveransų ir paploninto balso? Jums??? Jūs verčiau pasikvieskit tą žmogų ir stebėkit, kaip jis į šuniuką reaguoja, ar jis prieš šuniuką balsą plonina. Žinoma, jei tas kažkas nepasirodys tikrai durnas, nenualps išgirdęs kainą, nes per "skelbiu" matė penkiskart pigiau ir jam nereikia dokumentų, o reikia draugo
Bet tai toks iškart ir atsisveikins, į jokius svečius neis.
Bet čia dažnai išeina, kad žmonės išsigąsta ne kainos, ne darbo su šuniuku, bet veisėjų tono - čia jau ne kas
Jūs ko norit - kad visi šuniukų norėtojai, turintys bet kiek jautrumo, atkristų? Jūsų šunys ką, dirbtiniai, kad visus jautresnius žmones, kurie nemoka lįsti užpakalin atkratot?
Man kažkodėl atrodo, kad nors jiems ir reikalingas griežta ranka, bet nei kiek ne mažiau reikalingas supratimas ir meilė.
Bliamba, o tai kam daugiau, jūsų, veisėjų, supratimu, šunys yra reikalingi, jei ne mylėjimui??? Liūtų tai jie čia Lietuvoj nepamedžios
galų gale, na rastų vieną ir sumedžiotų - kur dėtumėt... Nukrypau
Nedera staugti ant žmonių, kurie klausia kainos. Nežinant, koks jo protas, durnas jis ar ne. Iš viso negalima putoti ant nepažįstamo žmogaus. Gi jūs jo nepažįstat! Gal jis visai geras.
Aš suprantu, kad visuose veislynuose, kačių irgi, ir medelynuose, ir net baldų parduotuvėse, aplamai visur yra masė durnių, kurie įsivaizduoja, kad tik maksimoj kaina nediskutuojama. Bet reikia juos toleruoti, nes taip jau yra ir kitaip nebus.
Jeigu jūsų šuo imtų pulti ant bet kokio praeivio už tai, kad jis su jumis pasisveikino, jūs jam leistumėt? O sau kodėl leidžiat... Aš suprantu, kad šeimininkas su šuniu supanašėja. Ir tarp kitko, tai gerai, šunys mieli ir turi daug savybių, kurių žmonėms mokytis ir mokytis.
Bet geriau jūs supanašėkit su gerai dresiruotu, treniruotu šuniu, parodose laurus skinančiu, kuris stabilus psichiškai, o ne su kokiu kiau kiau kiau ant degtukinių kojyčių, kuris kiekvieną aploja, nes jis mažas ir jį visi užkniso
Ir žinot ką? Nustojus rėkti ant žmonių, gal tų protingų ims ir padaugės kokiu 10 procentų?