Įkraunama...
Įkraunama...

Rodezijos ridžbekai

QUOTE(Roskyte @ 2012 10 07, 12:53)
Tai žmogus gali prirašyti apie save visko (sąlygas šuns laikymui, kuo planuoja šerti ir pan), bet jeigu jo kaina netenkins, tai ir jam bus tuščiai sugaištas laikas. (Tarp kitko, aš apie tą veislę jau prieš 20 metų žinojau)

Na visų pirmą, jei domisi apie šunis, automatiškai supranta, kad veisliniai šunys kainuoja nuo ~2000lt ir daugiau smile.gif ir kad daugelio veislių kaina sieka 1000 eurų ir daugiau. Aš nereikalauju man pasakų sekti. Tiesiog prašau trumpo prisistatymo kas man rašo ir su kuo turiu reikalą mirksiukas.gif tokiu atveju ir dėl kainos paklausimo nepykstu.
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 07, 14:18)
Na visų pirmą, jei domisi apie šunis, automatiškai supranta, kad veisliniai šunys kainuoja nuo ~2000lt ir daugiau  smile.gif  ir kad daugelio veislių kaina sieka 1000 eurų ir daugiau. Aš nereikalauju man pasakų sekti. Tiesiog prašau trumpo prisistatymo kas man rašo ir su kuo turiu reikalą  mirksiukas.gif  tokiu atveju ir dėl kainos paklausimo nepykstu.

Na, as nesuprantu kiek kainuoja. Kol turejau suni visiskai nesidomejau kitais. Kai pradejau dometis, labiausiai domino charakteris ir kam tas suo tinkamas. Man svarbiausia , kad ridzbekas buvo tinkamas apsaugai ir, kad labai panasus i mano aa suni. Suzavejo charakterio tvirtumas.
Po paklausimo radau kazkur kaina , neisgasdino. Dar paziuresiu gyvai tuos suniukus ir nesvarbu is kur ji nusipirksiu. Tik Jusu jau nebeuzknisinesiu savo durnais klausimais.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 10 07, 16:23)
Na, as nesuprantu kiek kainuoja. Kol turejau suni visiskai nesidomejau kitais. Kai pradejau dometis, labiausiai domino charakteris ir kam tas suo tinkamas. Man svarbiausia , kad ridzbekas buvo tinkamas apsaugai ir, kad labai panasus i mano aa suni. Suzavejo charakterio tvirtumas.
Po paklausimo radau kazkur kaina , neisgasdino. Dar paziuresiu gyvai tuos suniukus ir nesvarbu is kur ji nusipirksiu. Tik Jusu jau nebeuzknisinesiu savo durnais klausimais.

blink.gif nustebinot. Aš nenorėjau nieko blogo visiškai pasakyt ir nei kiek neužsiminiau, kad būtent Jūs mane užknisot. Nieks manęs čia neužkniso ir jei pastebėjot, tai visiems maloniai atsakinėju į klausimus ir siūlau gyvai apžiūrėti mano ridžbeką per mūsų pasivaikščiojimus. Papasakojau trumpai savo patirtį ir tiek. O iš kur nusipirkti ridžbeką - labai svarbu. mirksiukas.gif svarbu dar Jūsų prioritetai ar parodinio, ar neparodinio norėsit. Visų pirma dėl to, kad renkantis parodinį šuniuką reikia atkreipti dėmesį, kaip tėvams sekėsi parodose, kokie jų įvertinimai. Galų gale patiems pasigilinti į standartą ir atkreipti dėmesį, kurie šunys geriau atitinka vienus ar kitus kriterijus. Taip pat atkreipti dėmesį į tai, kaip buvo parinkti tėvai vienas kito atžvilgiu. Na pvz kiekvienas šuo turi kažkokį trūkumą, ir niekam tai nepaslaptis. Antrą puselę reiktų rinktis, kad tų pačių trūkumų neturėtų, nes kai jie pasidvigubina, šuniukai gaunasi tikrai ne kokie smile.gif antras kriterijus galioja ir pet ir show klasės šuniuką renkantis. Tai tėvų sveikatos tyrimai. Pas mus, LT, visai nepopuliaru tirti kažką kito be HD/ED. Suprantama, kad HD/ED yra pats svarbiausias tyrimas ridžbekui, ir jis yra privalomas, tačiau nereikia pamiršti, kad užsienyje padaugėjo RR su širdies, skydliaukės problemomis, todėl bent jau aš renkantis šuniuką labai į tai atkreipčiau dėmesį, ar tėvams atlikti tyrimai. Jei yra galimybė, susipažinkite su šuniukų tėvais iš anksto. Kadangi temperamentas net labai genetiškai persiduoda. O pasitaiko RR ir bailių, ir agresyvių, kas nėra pageidautina. Kol kas pas mane visi kurie domėjosi susipažino su Mūza. Ir dabar džiaugiuosi, kad galės pamatyti gyvai ir būsimą tėvelį, nes jis atvyksta į Lietuvą iš Ukrainos sudalyvauti parodoje smile.gif užteks pliurpti apie jį, patys galės įvertinti biggrin.gif

Dar jei galima pasakysiu, kad RR iš prigimties yra sargus ir jis visada praneš jei kas ne taip. Tačiau papildomai RR gynybos mokyti jokiu būdu negalima, jei ką smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 07 spalio 2012 - 17:30
QUOTE(Ledum @ 2012 10 06, 08:20)
Pumpum, nemanau, kad turėčiau pradėti pasiaiškinimu nuo pirmos žinutės. mirksiukas.gif
O kas nuo ko užsiknisęs tai jau jo pačio reikalas. 

Aš pvz. savo darbe pastebėjau, kad jei žmogus neklausia apie kainą dažniausiai reikia atidžiau į jį pažiūrėti ir labai dažnai atsisakyti jam dirbti. Kažkoks dėsningumas, kad jie dažniausiai ieško priekabių, nenori sumokėti sutartos kainos ar pan. Tie kas klausia dažniausiai tampa pačiais mylimiausiais klientais.
Išgirti prekę , o kainą pasakyti tik gale- tinklinio marketingo triukas.  mirksiukas.gif

Zinot ka... Pasakysiu atvirai. Jei jums suo atrodo preke, daugmaz kaip naujas dviratis ar masina, tai cia jau jusu asmenine problema. MAN sunys yra seimos nariai. Nieko nera blogiau nei zmogus, kuris "ant smugio" nusiperka suniuka, o po to supranta, kad veisles ypatybes nesutampa su ju gyvenimo budu.

Pilnai sutinku su anksciau uz mane atsakiusiu nuomone - pirma reikia asmeniskai pasidometi apie sunis, ju elgsena, trukumus ir privalumus, o tada jau apie kaina klausti, kuri beje labai smarkiai skiriasi veislynuose ir labai priklauso nuo to, kur, kada ir nuo kokiu tevu perkate suniuka. Jei kaina - vienas is svarbiausiu veiksniu, tai gali tekti susidurti su tokiais veiksniais kaip nekokie tevai.

Beje, knygose daug kas rasoma, o realiai kiekvienas RR turi savo charakteri, temperamenta ir struktura - kaip ir zmones, visi mes esame skirtingi. Butent del to labai svarbu susipazinti su sunimis, kuriu suniukas jus domintu. Temperamentas yra itin paveldimas, taigi agresyvus tevai susilauks agresyviu suniuku. Agresyviu RR Pabaltijyje nemazai... verysad.gif O ka jau kalbeti apie alergijas, epilepsija ir kitus sveikatos sutrikimus, kuriu sveikatos tyrimai net neparodys. Reikia is anksto susipazinti su sunimis, kad zinotumete, kokiu tiketis suniuku.

Taigi, dometis reikia pradeti ne nuo kainos, o ir knygos jums nepades suzinoti kokie RR siuo metu gyvena Lietuvoje ar kokios vados planuojamos.

O is veisejo puses pasakysiu, kad kainos yra santykines ir priklauso nuo pirkejo. Jei zmogus nori rimtai uzsiimti suns dresura, parodomis ir t.t., kaina galima ir nuleisti tikintis, kad ateityje tas zmogus bendradarbiaus su veiseju ir nesiims pats sau dauginti sunis be zalio supratimo, kas tai per veisle ir kaip reiketu veist (taip pat kam patiketi suniukus). Daugintoju ir taip pakanka, o sunu veisimas, jei jis daromas teisingai (su sveikatos tyrimais, temperamento egzaminais, treniruotemis, parodomis, o tada dazniausiai dar ir kelione i uzsieni kergimui), tikrai kad neatnesa didelio uzdarbio. Tai - ne verslas, o suniukas - ne preke.

Butent del to is skiriasi "marketingas" - niekas diskusiju nepradeda nuo kainos, o jei veisejui pirmiausia rupi kaina, tai patikekite, kad greiciausiai tai - daugintojas, zmogus, kuris rupinasi ne tuo, kad sulauktu kuo sveikesniu, emociskai stabiliu ir strukturiskai geru suniuku, o veisia su bet kuo (dazniausiai arciausiai gyvenanciu patinu), i parodas nevaiksto, sunims padaro minimalius sveikatos tyrimus, be kuriu LKD neisduodu dokumentu (siuo metu tai tik HD/ED), padaro keleta savo suns nuotrauku, ikelia i Interneta ir laukia tu pirkeju, kurie ieso suniuku uz mazesne kaina...

Aisku, galima is tokiu zmoniu nusipirkti ridzbeka su dokumentais, bet sveikatos/temperamento garantiju - nulis. O po to buna taip, kad paauges suniukas isplinka, nes yra alergiskas beveik bet kokiam maistui, o taip pat ir ZOLEI... Del temperamento suo negali bendrauti su kitais zmonemis ir turi buti izoliuotas, o psichisiskai nestabilus suo nemoka buti namie vienas, taigi sueda visus namus ir pastoviai skalija, taip pat del jautriu nervu igyja ydingu iprociu, todel iki kraujo nusigrauzia priekines kojas ir del pastovaus bet kokiu daiktu grauzimo iki nervu nusizulina dantis, kuriuose prasideda nervu uzdegimai ir juos prisieina istraukti...

Tai va. Siaubiaku buna visokiu, tik apie juos zmones nelinke pasakoti, ypac veisejai, kurie atsakingi uz tai, kad i pasauli paleido psichologiskai nesveikus sunis su temperamento trukumais... Patikekite - as irgi karta buvau nusipirkusi toki ridzbeka. Jei domina, galesiu papasakoti, per kokius siaubus praejau... O po to dar metus gincijausi su veiseja, kad ji nepanaudotu to nesveiko vargselio savo veisime - kai kurie veisejai kergia tokius sunis, kurie niekada neturetu susilaukti palikuoniu...
Bet apie tai niekas nesireklamuoja,o suniukus parduoda uz mazesne kaina... Ir butent tokiems veisejams nesvarbu, kad pirkejai domisi ne apie veisle, elgesi, temperamenta, vados tevus, bet klausia tik apie kaina. Bukite atsargi! Tas pigesnis suniukas gali atsieiti daug streso, nusivylimo, skausmo ir pykcio. Bet laiko atgal neatsuksi...

Ridzbeku kainos svyruoja nuo 1,000 euru iki 2,500 euru. Kaina priklauso nuo to, kur pirksite suniuka, nuo kokiu tevu ir kuri suniuka vadoje. Kiekvienoje vadoje yra itin geru/perspektyviu suniuku tiek strukturiskai, tiek temperamento atzvilgiu, ir be abejo kiekvienoje vadoje yra silpnesniu suniuku tiek strukturos, tiek temperamento atzvilgiu. As, pvz, asmeniskai niekada neimciau bailaus/agresyvaus suniuko, net jei ji man duotu uz dyka. Jau geriau pataupyciau ir palaukciau tokios vados, kur galesiu pasirinkti stabilu, sveika, draugiska suniuka.

Atsakyti
O cia siaip, prisimenant siltesnius laikus. Neilos dukra Orisa (ji dabar gyvena Kolumbijoje) ir Anoros dukra Nyssa (kuri liko gyventi visai salia, Micigane). Ai, ir dar Chava, kuri atkeliavo is Olandijos. Kaip smagu pasikapstyti silauogiu laukuose!

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Superinės foto!!! rolleyes.gif Ir iš kaip toli bigsmile.gif
Ar nesunki jų kelionė į Ameriką buvo? smile.gif
Atsakyti
Čia, žiūriu, diskusija verda smile.gif atsitiktinai radau skelbimą, kalytė tikrai panaši į RR, ieško namų smile.gif gal kas susidomės? http://www.gyvunuglo...doption/g.49509
Atsakyti
QUOTE(algescot @ 2012 10 07, 19:52)
Superinės foto!!!  rolleyes.gif Ir iš kaip toli  bigsmile.gif
Ar nesunki jų kelionė į Ameriką buvo? smile.gif

Mano šunelio kelionė iš Amerikos į LT buvo sunki biggrin.gif pamenu kiek vargelio teko padėti kol ji atkeliavo doh.gif bet tada daug ko nežinojom ir dabar jau darytume daug ką kitaip. Šiaip importas šunų nėra labai sudėtingas. Sutvarkyti popierius svarbiausia nepriekaištingai ir tada įkeli šuniuką į boksą ir skraidini smile.gif

Čia prisimenant agility karjerą įmesiu dar kelias nuotraukas biggrin.gif truputį gaila kad kuriam laikui apleidom šį pomėgį, sugrįšim vasarą būtinai vėl wub.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:
O čia šiaip.. Geriausios draugės biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Kelione is Europos I JAV yra labai labai paprasta, nors kartais ir nepigi. Kelione is JAV i Europa -sudetingesne. Siaip Europos Sajunga reikalauja, kad suniukai jau turetu pasiutliges skiepa ir po skiepo butu praejusi 21 diena iki ivaziavimo i EU. Taigi, suniukai turi sulaukti beveik 4 menesiu iki tol, kol bus ileisti i Europos Sajunga. Tik Vokietija (ir, berods, Austrija) suteikia galimybe prasyti specialaus leidimo ivezti i sali 2 men suniuka be pasiutliges skiepo. Praeita balandi sekmingai eksportavom du Anoros suniukus is Cikagos i Frankfurta. Problemu nebuvo.

Leonetos Muza ir jos brolis Cairo, kuris gyvena Cekijoje, buvo musu pirmi eksportai. Ju kelione nebuvo lengva ar paprasta. Jie strigo Danijoje ir ten buvo paskiepyti nuo pasiutliges bei turejo islaukti karantina, kol buvo atiduoti ju savininkams. Oi buvo strioko!

Leoneta, nerealios agility nuotraukos!!! Mes su Horusiuku norime pradeti eiti i agility, bet pavelavom su registracija i dabartines pamokas - ten ribotas mokiniu skaicius... Zodziu, lauksim kitos agility sesijos ir pirmi uzsiregistruosim pamokoms! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo la_vista_baby: 07 spalio 2012 - 21:52
Agility tai kažkas nerealaus biggrin.gif visad žinojau kad norėčiau tuo užsiiminėti su savo šuniu. Vilniuj truputį sudėtinga su tuo agility, bet kai nori tai viskas įmanoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 07, 01:05)
veisėjai nelabai atsakinėja į laiškus apie kainą.

taigi man žymiai svarbiau sužinoti su kuo iš pradžių kontaktuoju ir ar žmogus apskritai vertas sužinoti kainą  biggrin.gif  kadangi pusė "pirkėjų" ir taip pabėga sužinoję kainą, o aš vertinu savo laiką ir kiekvienam aiškinti už ką tiek reikia mokėti, tiesiog neverta...  4u.gif

Užklydau į jūsų temukę, nors pas pačią ir kita veislė. Bet užkliuvo diskusija. Nuoširdžiai siūlyčiau veisėjams keisti tokį netikusį požiūrį... Nebent visi ieško išskirtinai turtingų šeimų savo veisiamiems šuniukams ir nelinkę juos parduoti gaunantiems vidutines pajamas. unsure.gif
Kai ieškojom savo šuns, didžiausia bėda buvo sužinoti kainą, nes veislynai jų nenurodo (bent intervalu). Kaskart jos klausiant reikėjo jaustis darant kažką negero. Veisle buvom pasidomėję vidutiniškai. Bet kokia prasmė gilintis į visus niuansus, jei net nežinai, ar galėsi tą šunį sau leisti? Ir klausiau visų tiesiai šviesiai: nevaikščiosim į parodas, gali būti brokuotas, pigesnis, ar turit vadoje tokių šuniukų ir kokia kaina. Ir tai turėtų būti normalus klausimas. Nes jei veisėjas pasako prieinamą kainą, pirkėjas pradeda pasakoti apie save, klausinėtis apie šunį, įsigilina dar labiau ir tada visi sprendžia, kas gaunasi. Bei jei po kainos sužinojimo žmogui daugiau klausimų nekyla - tada galima įtart, kad nieko gero.O jei kaina neprieinama - kalba baigta, kam čia tos litanijos apie domėjimąsi ir meilę. Tada arba pirkėjas neperka, arba taip išsiklausinėjęs veisėjų ir sužinojęs kainų vidurkį ima taupyti ir toliau domisi.
Net jei vėl reiktų pirkti šunį, nepulčiau visiem pataikauti ir lieti širdį pirmu laišku. Pinigai už šunis mokami nemaži, tiesiog nesuvokiu, kaip būnant vidutine šeima, tuo galima domėtis antroje vietoje.
O dar kai žmogus perka pirmą kartą, iš kur jam žinoti, kokios ten bendravimo su veisėjais taisyklės. Aš po šiai dienai nelabai suprantu, ko jūs (veisėjai) norit. Juolab, kai teko ieškoti šuns, nesupratau, kad tas mano klausimas gal net sukelia norą tyčia nurodyti nesveiką kainą, kad atstočiau. doh.gif Keisti jūs, juk renkat šeimininką šuniui, o ne sau sielos draugus. smile.gif

P.S. klausdama kainos sąmoningai nesiplėsdavau, nes maniau, kad nemandagu žmogų gaišinti (juk susidomėjusių daug), kai net nežinau, ar galėsiu įpirkti jo šuniuką. smile.gif O čia mat kokia tvarka...
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 10 08, 16:13)
Užklydau į jūsų temukę, nors pas pačią ir kita veislė. Bet užkliuvo diskusija. Nuoširdžiai siūlyčiau veisėjams keisti tokį netikusį požiūrį... Nebent visi ieško išskirtinai turtingų šeimų savo veisiamiems šuniukams ir nelinkę juos parduoti gaunantiems vidutines pajamas. unsure.gif
Kai ieškojom savo šuns, didžiausia bėda buvo sužinoti kainą, nes veislynai jų nenurodo (bent intervalu). Kaskart jos klausiant reikėjo jaustis darant kažką negero. Veisle buvom pasidomėję vidutiniškai. Bet kokia prasmė gilintis į visus niuansus, jei net nežinai, ar galėsi tą šunį sau leisti? Ir klausiau visų tiesiai šviesiai: nevaikščiosim į parodas, gali būti brokuotas, pigesnis, ar turit vadoje tokių šuniukų ir kokia kaina. Ir tai turėtų būti normalus klausimas. Nes jei veisėjas pasako prieinamą kainą, pirkėjas pradeda pasakoti apie save, klausinėtis apie šunį, įsigilina dar labiau ir tada visi sprendžia, kas gaunasi. Bei jei po kainos sužinojimo žmogui daugiau klausimų nekyla - tada galima įtart, kad nieko gero.O jei kaina neprieinama - kalba baigta, kam čia tos litanijos apie domėjimąsi ir meilę. Tada arba pirkėjas neperka, arba taip išsiklausinėjęs veisėjų ir sužinojęs kainų vidurkį ima taupyti ir toliau domisi.
Net jei vėl reiktų pirkti šunį, nepulčiau visiem pataikauti ir lieti širdį pirmu laišku. Pinigai už šunis mokami nemaži, tiesiog nesuvokiu, kaip būnant vidutine šeima, tuo galima domėtis antroje vietoje.
O dar kai žmogus perka pirmą kartą, iš kur jam žinoti, kokios ten bendravimo su veisėjais taisyklės. Aš po šiai dienai nelabai suprantu, ko jūs (veisėjai) norit. Juolab, kai teko ieškoti šuns, nesupratau, kad tas mano klausimas gal net sukelia norą tyčia nurodyti nesveiką kainą, kad atstočiau. doh.gif Keisti jūs, juk renkat šeimininką šuniui, o ne sau sielos draugus. smile.gif

P.S. klausdama kainos sąmoningai nesiplėsdavau, nes maniau, kad nemandagu žmogų gaišinti (juk susidomėjusių daug), kai net nežinau, ar galėsiu įpirkti jo šuniuką. smile.gif O čia mat kokia tvarka...

Jūs visiškai teisi. BET - pati žinau kaip neigiamai iš karto nuteikia žmogaus laiškas "labas, kokia kaina?" Kai pati savo šuniukus pardavinėjau, esu sulaukus tokių pasisakymų... Va pavyzdys: skambina moteris:
-Laba diena, kokia kaina?
-1500lt.
-Jūs ką, išprotėjot???? Kikoj ši cu veislės šuniukai po 2000lt, bet taigi ten rimta parduotuv - Kika! O jūs taigi paprasti žmonės, kas čia per nesąmonė?

Tai kad man beliko, pasakyt viso gero ir padėt ragelįsmile.gif

O būna žmonių, kurie iš karto pasako, kad nori šuniuko, prižiūrėtų ir pan., bet negali sau leisti sumokėti sau tam tikros prašomos sumos. Tai normaliam žmogui gali pasiūlyt ir išsimokėtinai, ir dar kokių alternatyvų. Viskas priklauso nuo tono ir nuo požiūrio:)
Atsakyti