Pas mus ridzbekininkai i kontraktus iraso, kad draudziama suniukus kastruoti/sterilizuoti iki 18 men amziaus!!! Jei iskastruoja mazyli iki 18 men, sveikatos garantija NEBEGALIOJA! Ir mano kontraktuose taip parasyta. Paskaityk Muzos - ten irgi taip parasyta
Na, o cia siaip nuotraukyciu is ankstyvo rudens.
Teoriskai ridzbekai turetu nemegti vandens, bet maniskiai tai konkreciai isivaizduoja esantys ruoniai
Papildyta:
O cia siaip is pasilakstymu laukuose:
Papildyta:
Sterilizacija reikalinga tam, kad nebutu atsitintiniu vadu ir kad i pasauli neateitu nepageidaujamu suniuku. Del to pas mus visi veterinarai spaudzia savininkus, kad kastruotu/sterilizuotu kuo jaunesnius sunis - maziau galimybiu "ups" vadoms... Idealiausia butu, kad savininkai butu pakankamai atsakingi ir pasirupintu, kad nepageidaujamu vadu nebutu. Bet kisti suni po peiliu tik tam, kad ispjautu reprodukcinius organus ir nereiketu rupintis del rujos (arba pasilakstymu pas rujojancias kales) - na, ne visiems tai priimtina. Anksciau man irgi atrode, kad sterilizacija/kastracija - puikus sprendimas i pensija isejusiems sunims. Dabar galvoju, kad gal geriau pavargsiu su rujomis, bet po peiliu savo mergicku nekisiu.
Nesakau, kad as teisi. Nuomoniu apie sterilizacija/kastracija yra visokiu. Ta tema man panasi i religines ir politines diskusijas - visi turi savo nuomone, o kito poziuri daugiau ar maziau smerkia.
Teoriskai ridzbekai turetu nemegti vandens, bet maniskiai tai konkreciai isivaizduoja esantys ruoniai
Papildyta:
O cia siaip is pasilakstymu laukuose:
Papildyta:
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 05, 11:41)
Tai suprantama, kad aš neliepiu sterilizuot/kastruot 6mėn amžiaus
Sterilizacija reikalinga tam, kad nebutu atsitintiniu vadu ir kad i pasauli neateitu nepageidaujamu suniuku. Del to pas mus visi veterinarai spaudzia savininkus, kad kastruotu/sterilizuotu kuo jaunesnius sunis - maziau galimybiu "ups" vadoms... Idealiausia butu, kad savininkai butu pakankamai atsakingi ir pasirupintu, kad nepageidaujamu vadu nebutu. Bet kisti suni po peiliu tik tam, kad ispjautu reprodukcinius organus ir nereiketu rupintis del rujos (arba pasilakstymu pas rujojancias kales) - na, ne visiems tai priimtina. Anksciau man irgi atrode, kad sterilizacija/kastracija - puikus sprendimas i pensija isejusiems sunims. Dabar galvoju, kad gal geriau pavargsiu su rujomis, bet po peiliu savo mergicku nekisiu.
Nesakau, kad as teisi. Nuomoniu apie sterilizacija/kastracija yra visokiu. Ta tema man panasi i religines ir politines diskusijas - visi turi savo nuomone, o kito poziuri daugiau ar maziau smerkia.
Aš tai prisiminiau senas nerodytas nuotraukas, kur Mūza su drauge Rossa svečiuojasi pas mane namuose
O čia Dabiras, Mūzos vyras atvažiuos į Kauno parodą lapkričio mėnesį, manau bus įdomu pamatyti visiems tiems, kurie norėjo Mūzos šuniuko ir po nepavykusio kergimo laukia pakartotinio
čia su mėlyna maikute jis
O čia Dabiras, Mūzos vyras atvažiuos į Kauno parodą lapkričio mėnesį, manau bus įdomu pamatyti visiems tiems, kurie norėjo Mūzos šuniuko ir po nepavykusio kergimo laukia pakartotinio
čia su mėlyna maikute jis
Oooo! Super nuotraukos! Muzos antkaklis toks stiliovas
Butinai padaryk milijona Dabir'o nuotrauku, kai jis bus Kaune!!!
Na, o mes po truputi suplanavome Aisiuko paskutine vada. Kergsime su importu is Suomijos. Jei sulauksime dideles sveikos vados, tai vienas suniukas turbut keliaus i Europa, kad pratestu sias krauju linijas.
http://dykumos.com/ra_isis.htm
Butinai padaryk milijona Dabir'o nuotrauku, kai jis bus Kaune!!!
Na, o mes po truputi suplanavome Aisiuko paskutine vada. Kergsime su importu is Suomijos. Jei sulauksime dideles sveikos vados, tai vienas suniukas turbut keliaus i Europa, kad pratestu sias krauju linijas.
http://dykumos.com/ra_isis.htm
QUOTE(Neisha @ 2012 10 04, 15:17)
Asta, papasakok kaip sekėsi RR kongrese? Kokie įspūdžiai?
O cia musu puslapiai Ridgeback zurnalui, rasanciam apie RR kongresa.
QUOTE(la_vista_baby @ 2012 10 04, 21:18)
Atsiprasau, turbut praleidau kitas zinutes ir is inercijos parasiau. Kadangi labai daznai tenka sulaukti suniuku pirkeju, kurie domisi tik apie kaina, o apie veisle nieko nezino, tai turbut savisauga suveike.
Aš ir nerašiau kitų žinučių. Tiesiog internete ir šitoj temoj radau labai daug informacijos. Daugiau klausimų nekilo.
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 06, 14:31)
*Tiesiog kitą kartą būtų tikslingiau, jei parašytumėt iš anksto, kad jau daug domėjotės ir liko paskutinis klausimas. Nes veisėjai jau ir taip vemia nuo klausimų apie kainas, o klausia kainos dažniausiai tie, kurie pirmą kart mato šunį, ir jiems dzin, ar rotveilerį, ar ridžbeką nusipirkt
Pumpum, nemanau, kad turėčiau pradėti pasiaiškinimu nuo pirmos žinutės.
O kas nuo ko užsiknisęs tai jau jo pačio reikalas.
Aš pvz. savo darbe pastebėjau, kad jei žmogus neklausia apie kainą dažniausiai reikia atidžiau į jį pažiūrėti ir labai dažnai atsisakyti jam dirbti. Kažkoks dėsningumas, kad jie dažniausiai ieško priekabių, nenori sumokėti sutartos kainos ar pan. Tie kas klausia dažniausiai tampa pačiais mylimiausiais klientais.
Išgirti prekę , o kainą pasakyti tik gale- tinklinio marketingo triukas.
Veislinio gyvūno pardavimas - atvirkštinis marketingas. Padorus, veisle ir savo šuniukai besirūpinantis veisėjas pirmiausia pasakys pirkėjus ką šuniukas gali padaryti blogo, kokie blogiausi bruožai veislės ir pan. Ir jeigu TAI neišgąsdina, tada pirkėjas yra patikimas O kaina....ne tas dalykas ko klausiama viešai visų...nes kiekvienas veisėjas nusistato savo kaina priklausomai nuo vados tėvų pasiekimų, nuo kombinacijos sėkmingumo, nuo pačių šuniukų kokybės ir t.t.
Nežinau, kur Jūs dirbat ir apie kokias prekes šnekat, bet puikiai žinau, kad veisėjai nelabai atsakinėja į laiškus apie kainą. Aš pati visad prašau, kad žmogus rašydamas man laišką dėl šuniukų pirmiau bent trumpam prisistatytų. Visų pirmą dėl to, kad man rūpi kam parduoti šuniukus, antra dėl to, kad užklausimų gauni tikrai daug ir išsirenki pačius geriausius kandidatus į šuniuką, o trečia dėl to, kad kiekvieno šuniuko kaina gali skirtis individualiai. Pvz už pick šuniuką veisėjas turi pilną teisę prašyti daugiau pinigų. Už pet šuniuką kone 40-50proc mažiau už įprastą kainą. Ridžbekas tai veislė, kurios šuniukus reikia parduoti itin atsakingiems ir suprantantiems žmonėms, nes šiuos šunis sugadinti labai lengva. Taigi man žymiai maloniau gauti laišką, kuriame parašyta maždaug "Sveiki, perskaičiau daug literatūros, prieš tai taip pat auginau šunį. Gyvenu tokiomis ir tokiomis sąlygomis, šuo lankys dresūrą, bus socializuotas, išvedžiotas ir t.t., t.t.. Galbūt galėtumėt pasakyti, kiek norėsite už parodinės/neparodinės klasės šuniuką..." ir t.t. su tokiu žmogum ir pradedi bendrauti kitaip iš kart
Papildyta:
Būtent aš irgi linkusi pasakyti apie blogiausias veislės savybes. Jei žmogus su tuo pasiryžęs susitvarkyti - puiku. O jei išgąsdina kas nors, reiškias nepakankamai žino apie veislę, nepakankamai domisi ir pan. Nes tokie elementarūs dalykai kuriuos pasakoju pirkėjams turėtų būt savaime suprantami vos pradėjus domėtis veisle taigi man žymiai svarbiau sužinoti su kuo iš pradžių kontaktuoju ir ar žmogus apskritai vertas sužinoti kainą kadangi pusė "pirkėjų" ir taip pabėga sužinoję kainą, o aš vertinu savo laiką ir kiekvienam aiškinti už ką tiek reikia mokėti, tiesiog neverta...
Papildyta:
QUOTE(canine @ 2012 10 06, 18:54)
Veislinio gyvūno pardavimas - atvirkštinis marketingas. Padorus, veisle ir savo šuniukai besirūpinantis veisėjas pirmiausia pasakys pirkėjus ką šuniukas gali padaryti blogo, kokie blogiausi bruožai veislės ir pan. Ir jeigu TAI neišgąsdina, tada pirkėjas yra patikimas O kaina....ne tas dalykas ko klausiama viešai visų...nes kiekvienas veisėjas nusistato savo kaina priklausomai nuo vados tėvų pasiekimų, nuo kombinacijos sėkmingumo, nuo pačių šuniukų kokybės ir t.t.
Būtent aš irgi linkusi pasakyti apie blogiausias veislės savybes. Jei žmogus su tuo pasiryžęs susitvarkyti - puiku. O jei išgąsdina kas nors, reiškias nepakankamai žino apie veislę, nepakankamai domisi ir pan. Nes tokie elementarūs dalykai kuriuos pasakoju pirkėjams turėtų būt savaime suprantami vos pradėjus domėtis veisle taigi man žymiai svarbiau sužinoti su kuo iš pradžių kontaktuoju ir ar žmogus apskritai vertas sužinoti kainą kadangi pusė "pirkėjų" ir taip pabėga sužinoję kainą, o aš vertinu savo laiką ir kiekvienam aiškinti už ką tiek reikia mokėti, tiesiog neverta...
Tai žmogus gali prirašyti apie save visko (sąlygas šuns laikymui, kuo planuoja šerti ir pan), bet jeigu jo kaina netenkins, tai ir jam bus tuščiai sugaištas laikas. (Tarp kitko, aš apie tą veislę jau prieš 20 metų žinojau)