Įkraunama...
Įkraunama...

Rodezijos ridžbekai

Na va, turbut isgirdo, kad apie nuotraukas kalbu, nes kaip tik siandien jos manes lauke paste.

Pirmosios Horusiuko pergales:

user posted image

user posted image

user posted image

O cia jo sesute Hera:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo la_vista_baby: 26 liepos 2012 - 20:14
........

Aisis ir Hera - mamyte ir dukryte. Panasios?

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Laaaabai panašios biggrin.gif bet Mūza vis tiek į Aisis panašesnė biggrin.gif
Atsakyti
Galbut. Rodyk jos naujas nuotraukas ir kuo greiciau! nestuke.gif
Atsakyti
Rodau bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Grazuoliai! Laikom kumscius, kad pilvukas augtu ir didetu 4u.gif
Atsakyti
Mane labai domina ši šunų veislė,ir ateityje ketinu vieną jų įsigyti. Bet nedaug informacijos apie juos randu, o norisi sužinoti kuo daugiau tiek apie jų charakterį, tiek apie auginimą ir dresūrą.. gal kas žino kur galėčiau rasti informacijos daugiau, nes klausimų milijonas ..smile.gif
labai noriu tokio šunelio, bet spėju bute laikyti jam būtų per ankšta?
Atsakyti
QUOTE(Ellein @ 2012 08 18, 21:57)
Mane labai domina ši šunų veislė,ir ateityje ketinu vieną jų įsigyti. Bet nedaug informacijos apie juos randu, o norisi sužinoti kuo daugiau tiek apie jų charakterį, tiek apie auginimą ir dresūrą.. gal kas žino kur galėčiau rasti informacijos daugiau, nes klausimų milijonas ..smile.gif
labai noriu tokio šunelio, bet spėju bute laikyti jam būtų per ankšta?

Informacijos nemažai rasit anglų kalba, kad ir pavyzdžiui šitie saitai, jeigu skaitot aišku 4u.gif
http://www.rrcus.org...info/living.htm
http://www.rrcus.org...dinfo/puppy.htm
http://www.rrcus.org...repared_for.htm
http://www.rrcus.org...nfo/For_you.htm
http://www.rrcus.org...ing_Your_RR.htm
Čia labai daug jau šnekėta apie RR charakterį šitoje temoje. Jie nepriklausomi, su savo nuomone šunys, kuriems reikia siaubingai daug dėmesio, dresūros, socializacijos ir šeimininko stiprios valios biggrin.gif mėgsta lipti ant galvos, taigi reikia mokėti jų neužleisti į aukštesnę poziciją, nes susitvarkyti gali tapti labai kėblu. Dresūra turi būti tik per teigiamą motyvaciją, jie labai jautrūs. Tinkamai išdresavus tampa puikiu kompanijonu, kuris geriau susiraitys į 1kv.m. šalia šeimininko, nei liks liūdėti vienas namuose. Taip pat tinkamai išdresavus tampa puikūs draugai vaikams, kitiems šunims. Į svetimus žmones žiūri labai abejingai, jiems jie tarsi neegzistuoja. Savo šeimą myli visą ir labai ją saugo. Šeimoje kaip ir daugelis šunų išsirenka vieną šeimininką, tačiau visi likę yra jam praktiškai tokie patys svarbūs smile.gif jie labai ištvermingi. Įprastiniam pasivaikščiojimui užtenka 1-2h aktyviai pasiautėti su šuneliu,leisti su kitais šunimis gerai išsiduoti ir pan, bet jei yra galimybė eiti į žygius pėsčiomis, su dviračiais ir pan, jie tam puikiai tinka ir iškęs tiek, kiek reikės smile.gif tinka įvairiam sportui, medžioklei ir kitokiai aktyviai veiklai. Netinkamai auklėjamas ridžbekas gali tapti nevaldomu siaubūnu, kuris nesutars su kitais šunimis, taps agresyvus, nesutars su vaikais ir jausis viršesnis už visus kitus šeimos narius. Todėl RR patartina auginti žmonėms su patirtimi arba dideliu supratimu kokią veislę įsigyja pas save į namus smile.gif bute jie ramiakai, nereikalauja jokios erdvės, miegos šalia kojų ir tiek su sąlyga, kad gaus jiems reikiamo fizinio ir protinio krūvio. Šiuo metu mes laukiam šuniukų ir aš aktyviai bendrauju su visais besidominčiais ir atsakinėju į visus klausimus. Taip, kad galit parašyt ir Jūs man į paštą jei kas domina dar mirksiukas.gif leoneta.jonutyte@gmail.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 19 rugpjūčio 2012 - 21:56
Leoneta labai teisingai apibudino siuos sunis. Dresura labai butina. Socializacija reikalinga kaip oras. Bet namie jie knarkia ir jiems erdves nereikia. Labai gerai sutaria su suaugusiais ir vaikais. Labai myli savo seima ir saugo nuo svetimu. Ant pavadelio pavedzioti nepakaks - sie sunys lauke yra labai atletiski ir privalo issibegioti, kad butu laimingi. Kartu augdami sutaria su visais gyvunais - katinais, vezliais, kitu veisliu sunimis, bet jei nuo mazens su jais nesupazindinami, uzauge mato juos kaip medziokles subjektus, o ne draugus. Taigi, kaip uzauginsi, toki suni ir turesi.

Ridzbekai labai prisirise prie savo seimininku ir bet ka padarys, kad savo seimininkams itiktu ir juos apsaugotu. Mes visus savo mazylius i dresura pradedame vedzioti nuo 3 menesiu. Kol kas dar neteko susidurti ne su vienu, kuris nesugyventu musu dideleje seimoje, kur auga ne vienas ridzbekas, ne vienas hiperaktyvus vaikas ir pan. Bet be dresuros ir socializacijos su ridzbeku toli nenueisi.

Kazkaip Pabaltijyje ne visi veisejai rupinasi savo ridzbeku temperamentu. Temperamentas yra netgi labai genetiskai paveldimas, taigi patarciau gerai pasidometi ir tevu, ir motina pries issirenkant ridzbeko suniuka.

As asmeniskai savo gyvenimo be ridzbeku neisivaizduoju. Teko auginti ir dresiruoti ne vienos veisles sunu, bet ridzbekai konkreciai uzkariavo mano sirdi. Yra toks posakis, kad yra sunys ir yra ridzbekai. biggrin.gif Na, jie labai protingi sunys ir labai aktyviai dalyvauja kasdieniam seimos gyvenime.

Mano namie auga visas burys ridzbeku. Ir ju nereikia atskirti vienas nuo kito ar saugoti nuo zmoniu. Jie sutaria tiek tarpusavyje, tiek su zmonemis. Taciau nuo pat pirmos dienos visi yra dresiruojami, labai aktyviai uzsiimu socializacija ir sprendziu, koki elgesi/zaidima skatinti, o ka drausti. Labai svarbu, kad ridzbekas zinotu, jog savininkas priima sprendimus, o ne suo. Taigi pasyviems ir silpno charakterio zmonems ridzbekas netinka.

Aisku, namie uzdaryti sunys ilgai nenusedi. Visi dalyvauja tiek paklusnumo, tiek konformacijos pamokelese, o kai tik turiu laisvo laiko, lekiam issikrauti i miskus. Ridzbekas privalo issikrauti, kitaip prades griauti namus. Bet siaip namie ju net nesimato - ridzbeka dazniausiai rasi knarkianti ant lovos ar kur kerteleje. Jis gali visa diena praknarkti, bet tik isleisk i lauka, ir vel pamatysi, koks geras ir atletiskas medziotojas yra ridzbekas.

Mano patarimas butu susitarti su kokiu ridzbeko savininku ir aplankyti ridzbeka namie ir laukuose. Tik pabendravus su veisles atstovais bus aisku, ar si veisle jums tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo la_vista_baby: 20 rugpjūčio 2012 - 20:59
Pas mane visad į namus užklydę svečiai stebisi, kokį ramų šunį auginu. O aš jiems atsakau, kad jūs dar nebuvot kartu laukuose, kur ridžbekas skrieja visu greičiu išsiviepęs iki ausų matydamas, kad niekas jo nepaveja biggrin.gif šiek tiek gąsdindavo vos įsigyjus šunelį kai ji lakstydavo laukuose milžiniškais ratais nuo manęs, galvodavau, kad pabėgs, bet vėliau pripratau. Mūza niekur nuo manęs nebėga, jei manęs nebemato (pvz,pasislepiu) tai puola į paniką ir ieško, kol randa smile.gif žinoma, tam reikėjo dresūros, kad laukuose jausčiausi saugi, atsišaukčiau nuo kitų gyvūnų kartais ir panašiai. Užtat dabar be baimės lakstom, žaidžiam, ir pavadžio jai visai nereikia smile.gif aš tiesiog dievinu savo šuns temperamentą. Namie knarkia ant sofos prisiglaudus, visiškai neerzina (na nebent kartais kai dėmesio pritrūksta cypt įkyriai pradeda biggrin.gif ), o kai tik užsinoriu pasivaikščiot šuo džiaugiasi mano tokiu sprendimu ir tik pakelta iš giliausių sapnų skuodžia į mišką siautėti biggrin.gif kartais kai atrodo jau šunelis pavargo ir mielai eitų namo, tai aplanko antras, trečias kvėpavimas ir tenka dar šiek tiek pabūti biggrin.gif labai mėgsta dviračių sportą, agility, tik labai gaila, kad šią vasarą jau visa tai nuplaukė dėl nestuke.gif bet kitąmet atsiimsim su kaupu ir veiklos bus daugiau, nes namie jau (pfu pfu pfu) apsigyvens ir antra ridžbekė. Vienai jai liūdna biggrin.gif
Atsakyti
Девочки, нам сейчас звонила Марина Леонтьева, на границе Польши и Беларуси она нашла риджбека, красивый, холеный, кобель, может кто то знает породные форумы риджев? У меня инет не очень, не могу найти, на Песике написала, а куда дальше писать не знаю. Мальчик кидался ко всем машинам, домашний 100 %, если есть возможность, напишите по форумам. Вот тел Марины +7-921-573-50-43 .
Atsakyti
Pumpum, ačiū už informaciją. Deja, angliškai neskaitau, betkažkur esu radusi paminėta, kad yra knyga išleista rusų kalba apie RR auginimą .Šunį auginti man didelė atsakomybė, o ypač tokį didelį ir stiptų kaip ridžbekas, todėl noriu įvertinti savo galimybes, ar susidorosiu. Visi kalba apie šuns socializaciją.. bet kaip jį pripratinti prie kitų šinų, kai juos auginančių nepažįsti smile.gif smile.gif
O šiaip tai reikėtų pabendrauti su RR augintojais tiesiogiai, ir tą šuniuką pamatyti realiai. Tik kaip..ir kur.
Atsakyti