Labas rytas
is tikro visai nesidziaugiu skaitinedama Jusu tema ir pati cia rasydama nes ne papalepeti noriu ir ne draugu cia ieskau
Mano mergytei devyni su puse menesiuki, gimem neisnesioti-tai esam kaip sesiu puse menesio. Viskas buvo gerai, kol nepradejau primaitinti-mazdaug buvom astuoniu menesiuku, pradejau kaip ir visos-nuo bulves, paskui idejau morkytes, cukinijos ir brokoliu, taciau mazdaug praejus porai savaiciu atsirado berimas, pirmiausia ant veidelio-apie burnyte-pradzioj maniau nuo seiliu nes labai pamego jas purksti...veliau supratau, kad ne tas cia, nes ant kunelio atsirado berimai plemais ir jie eme pleiskanoti... ju radosi vis daugiau...
kaip viena mamyte rase-ant galvytes atsirado (o tiksliau jos atsirado daug anksciau, tik vis galvojau, kad tai del luobelio) baltos pleiskanytes, o krastai tos demes buvo paraude...paskut niu metu eme kasytis galvyte, nudrasko
zinoma, ta galvyte mate tiek KMUK gydytojai, tiek mano miesto, kodel i tai nesureagvao KMUK-nezinau, o apie savo miesto pediatre as manau nepasakosiu nieko, nes niekas nepasikeis. Mant ik keista, kad ji karta paziurejusi pasake, kad tai seborejinis (?) dermatitas ir viskas-ji daugiau man nieko nepasake...kai eme berti-skubiai nunesiau vaika pas ja-paziurejo ir pasake-AD, paskyre Cutivate. As jau buvau skaiciusi kas tai per vaistas jusu temoje neturejau kur dingti-pora dienu
patepiau ir praejo tie berimai. tiesa, paemiau siuntima pas odos gydytoja-na zinot cia musu kaime ne viskas taip greitai-kol ji atvaziavo is kito miesto mus isbere dar karta bet to cutivate nebetepiau. Atvykusi dar viena baisi gydytoja israse Imacort krema, cia kazkaip neradau, kad toki naudotumet
na sakysit kuo skalbiat, maudot ir pan. (tiesa maitinu MP, primaitinu karta dienoj darzoviene (isemiau tik morkas, bet pridejau vistiena), kruopu kosiu nevalgo nei vienos vienu metu buvau pradejusi duoti pirktines-bet pradejus berti nutraukiau), taciau man iskilo klausimas-gydytoja man pasake, kad vaikui iki metu nedaro tyrimu del alergiju, nes tipo tokie mazi ir iki metu galimas tik Cutivate kremas na ir dar sitas, kuri israse-bet man iskilo klausimas ar tikrai?
Vakar baigiau tepti Imacort-pagerejimas yra, bet visiskai nepranyko, taciau daugiau naudoti negaliu to kremo....zodziu labai liudna...
nepykit kad tiek prirasiau, bet trimis sakiniais papasakoti neimanoma
QUOTE(beatka1983 @ 2011 04 22, 08:02)
istepiau vaikui veideli meliu - visas dabar melinas - idomu tas melis lengvai nusiplauna ? ir ant virsaus galiu tepti krema? iskart ar duot kazkiek laiko pabuti ?
ant virsaus drekinti kremuka tepti reikia as tai tepu kai truputi isigeria melis po pora minuciu,nusiplauna labai sunkiai o ir jei vaikiukuj zaisdeles tai atsargei nebruzinkit kad nusiplautu.
Papildyta:
laba visoms,siandien mums 1,5 metuku...viena mamyte sake kad pasikeicia ad forma.kai saulute islindo pas mus veidukas grazeja akyse na raudonumai yra bet palyginus kaip budavo tai cia saulutes deka ar pasikeite AD form
QUOTE(sirdukele @ 2011 04 22, 09:57)
ant virsaus drekinti kremuka tepti reikia as tai tepu kai truputi isigeria melis po pora minuciu,nusiplauna labai sunkiai o ir jei vaikiukuj zaisdeles tai atsargei nebruzinkit kad nusiplautu.
Papildyta:
laba visoms,siandien mums 1,5 metuku...viena mamyte sake kad pasikeicia ad forma.kai saulute islindo pas mus veidukas grazeja akyse na raudonumai yra bet palyginus kaip budavo tai cia saulutes deka ar pasikeite AD form
Papildyta:
busim melinzandziai per krikstynas- nes geguzes 1 krikstysim vaika - tai bandysiu iki to laiko nuplauti
QUOTE(Axxa @ 2011 04 20, 16:46)
Sakau gal kokių naujų alergijų atsirado, paklausiau ar nepasikeitė tyrimų finansavimas, t.y. ar viskas vis dar pilnai mokama, o seselė (ar kaip jinai vadinas) sako - taupykit savo pinigus, ir ne tyrimus darykit, o vaistais gydykit. Tai man tas jos pasakymas - tai šakės, galvoju, pati savo vaikus taip ir gydyk, o aš geriau priežastis aiškinsiuosi, nuo ko beria, tai gal ir visai vaistų nereikės. Žodžiu tiek, kad apsilankėm, bet nieko naujo nei sužinojom, nei patarė...
Na ir poziuris Truksta zodziu. O ta sesele neparekomendavo stebuklingu vaistuku, kuriems tuos pinigus taupyti ir kurie karta is visiems laikams ISGYDYTU AD?
QUOTE(LiloSun @ 2011 04 21, 04:01)
Odos a. stafilokoka nustato paimdami odos paseli, tiesiog perbraikia su vatos pagaliuku per tas pazeistas vietas ir kita savaite jau zinosit ar gyvena AS ant odos ar ne. Taip pat galima ir zarnyna pasitikrint kaip Osport sake.
O oda butinai turi buti pazeista, kad joje gyventu stafilokokas? Atsiprasau, uz toki gal kvaila klausima... Nes maniskes odele buvo vietom nuslapiavus, bet dabar likusios tik raudonos sausos demes ir siaip spuogeliai, tai kazi stafilokokas vis tiek galetu ten buti, ar ne?
QUOTE(linulka @ 2011 04 21, 10:42)
SVEIKOS MAMYTES,
mum 3 menesiukai ir pasake,kad atopinis dermatitas. mazyliui didziausia problema galvytes oda, labai pleiskanoja sausa, pastoviai lupasi, dar sausa kaktyte, aplink akytes, kartais veidukas. negi taip is paziurejimo ir nustate teisinga diagnoze,kad atopinis dermatitas?
mum 3 menesiukai ir pasake,kad atopinis dermatitas. mazyliui didziausia problema galvytes oda, labai pleiskanoja sausa, pastoviai lupasi, dar sausa kaktyte, aplink akytes, kartais veidukas. negi taip is paziurejimo ir nustate teisinga diagnoze,kad atopinis dermatitas?
Bet juk gali cia buti ir seborejinis dermatitas, ypac plaukuotoj daly... Aisku, as ne gydytoja, bet jei pleiskanoja ir lupasi, tai labai panasu i pieno luoba (t.y. seborejini dermatita).
QUOTE(beatka1983 @ 2011 04 22, 09:26)
busim melinzandziai per krikstynas- nes geguzes 1 krikstysim vaika - tai bandysiu iki to laiko nuplauti
Jei nusimato šventė ir nenorit būt spalvoti, vietoj mėlio šlapiavimams pabandykit Weledos Wecesin pudrą. Mes išbandę - gana gerai užtraukia. Ten balti miltukai, tai netgi pamaskuoja raudonumus ant veido
Papildyta:
QUOTE(Ahama @ 2011 04 22, 10:09)
Na ir poziuris Truksta zodziu. O ta sesele neparekomendavo stebuklingu vaistuku, kuriems tuos pinigus taupyti ir kurie karta is visiems laikams ISGYDYTU AD?
O oda butinai turi buti pazeista, kad joje gyventu stafilokokas? Atsiprasau, uz toki gal kvaila klausima... Nes maniskes odele buvo vietom nuslapiavus, bet dabar likusios tik raudonos sausos demes ir siaip spuogeliai, tai kazi stafilokokas vis tiek galetu ten buti, ar ne?
Apie kokius vaistukus čia eina kalba?
Gali būt stafilokokas ir ne ant šlapiuojančios odos.
Sveikos
Vakar vel buvom pas alergologe, isklausinejau, kur galima pasitikrinti del stafilokoko. Kiekybini ismatu paseli( butent is jo nustatomas stafilokokas zarnyne) galima issitirti Kaune Higienos centre, K. Petrausko gatveje. O tepineli nuo odos del stafilokoko Kaune niekur neima, Gydytoja sake, kad ta tyrima daro Vilniuje Antakalnio ligonines alergologijos skyriuje. Ruosiames neuzilgo vaziuoti su siuntimu ten, tai ir issitirsim . Kazkaip jokie priesalerginiai vaistai mums nepadeda, berimai ne mazeja, o plinta Vakar vel kitus vaistus israse: Fenkarol. Gal kas gerete?
Vakar vel buvom pas alergologe, isklausinejau, kur galima pasitikrinti del stafilokoko. Kiekybini ismatu paseli( butent is jo nustatomas stafilokokas zarnyne) galima issitirti Kaune Higienos centre, K. Petrausko gatveje. O tepineli nuo odos del stafilokoko Kaune niekur neima, Gydytoja sake, kad ta tyrima daro Vilniuje Antakalnio ligonines alergologijos skyriuje. Ruosiames neuzilgo vaziuoti su siuntimu ten, tai ir issitirsim . Kazkaip jokie priesalerginiai vaistai mums nepadeda, berimai ne mazeja, o plinta Vakar vel kitus vaistus israse: Fenkarol. Gal kas gerete?
QUOTE(sirdukele @ 2011 04 22, 08:57)
Papildyta:
Papildyta:
aš čia taip sakiau, nes mums pasikeitė, bet tai nebūtinai... kažkada straipsnį skaičiau kad su metais kinta... saulė taip pat daro gerą įtaką tad sėkmės ir rodykit veidukus sualytei...
mums vasarą 100% išgijimo nebūdavo bet labai labai pagerėdavo... kaip šiais metais bus žiūrėsim, nes ir visą žiemą nebuvo labai blogai
mano mazyliui greit bus metukai, valgom labai ribotai bulve, kopustas, obuolys ir mesyte, siuo metu bandau eriena, geria dar misinuka NAN nr 1, kruopu neduodu jokiu, nes nuo visu paumejimas eina arba labai sunku atsekti. pabertas istisai, oda sausa tepu istisai ir kremukais ir aliejum ir sviestu, ismoko kasytis, tik numaunu kelnytes ir drasko kojas, negaliu net ant puodo pasodinti, nes nusikaso iki kraujo, tai stengiuos kirpt nagas taip, kad nieko neidrekstu
ar pastebejot ant savo maziuku, kad kasosi daugiau tada kai susinervina , na pvz kazko neduodi, arba zirzia miego , arba kai keiciat pampersa, o jis rankose neturi nieko, tai tada uzsiemimas kasytis ir reik kazkur demesi nukreipt, ar cia tik man taip atrodo todel nesuprantu ar jam niesti is tikruju ar tai jau darosi yprociu
nes mano pacios alergija ir kasymasis buvo pripacinti nerviniu pagrindu, sakau gal ir vaikui eina tas pats
kiek pamenu is saves, bet tai jau suvokdavau ka darau, kol visur nepasikasydavau tol negaledavau ruosti pamoku
ar pastebejot ant savo maziuku, kad kasosi daugiau tada kai susinervina , na pvz kazko neduodi, arba zirzia miego , arba kai keiciat pampersa, o jis rankose neturi nieko, tai tada uzsiemimas kasytis ir reik kazkur demesi nukreipt, ar cia tik man taip atrodo todel nesuprantu ar jam niesti is tikruju ar tai jau darosi yprociu
nes mano pacios alergija ir kasymasis buvo pripacinti nerviniu pagrindu, sakau gal ir vaikui eina tas pats
kiek pamenu is saves, bet tai jau suvokdavau ka darau, kol visur nepasikasydavau tol negaledavau ruosti pamoku
O kada kasytis pradejo? Tik dabar?
QUOTE(Amelita @ 2011 04 22, 13:21)
O kada kasytis pradejo? Tik dabar?
intensyviau kasosi jau pora menesiu, ypac pakausiuka, galvyte, bet cia ir sausumas didesnis, plius beria pora menesio daug daugiau , todel ir kruopas isemiau. kojytes draske ir anksciau, kai numaudavau kelnes.
QUOTE(nurija @ 2011 04 22, 13:24)
intensyviau kasosi jau pora menesiu, ypac pakausiuka, galvyte, bet cia ir sausumas didesnis, plius beria pora menesio daug daugiau , todel ir kruopas isemiau. kojytes draske ir anksciau, kai numaudavau kelnes.
O AD kiek laiko sergat? Idomu ar buna vaiku, kurie serga AD, bet nesikaso? Ar anksciau veliau jie visi pradeda kasytis?
QUOTE(Amelita @ 2011 04 22, 13:28)
O AD kiek laiko sergat? Idomu ar buna vaiku, kurie serga AD, bet nesikaso? Ar anksciau veliau jie visi pradeda kasytis?
nuo 6 men prasidejo. speju visi kasosi
tik man idomu ar kiti vaikai taip pat daro kaip maniskis?