Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXII tema

QUOTE(MICKEYO @ 2011 05 20, 15:12)
vertina ne pagal raudonumą, o pagal susidariusiu pūslelių kiekį 4u.gif

Jei daro durius i ranka, tada vertina pagal puslele. O jei lopa klijuoja, tada pagal raudonuma. Ar as painioju kaz ka... ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 20 gegužės 2011 - 21:31
QUOTE(carramele @ 2011 05 20, 11:34)
Sveika. Mano jauniausias taip pat turi smarkiausią AD, lyginant su kitais vaikais. Irgi neįgalumą turim.

Gliuka, labai ne į temą šis mano klausimas bus  biggrin.gif, bet ar kartais nesi dalyvavus nėštukių projekte viename iš mamoms skirtų žurnalų? Nuotrauka profilyje taaaaaip kažką primena  blush2.gif

Papasakok ar ilga procedura gauti neigalumui ir kokia nauda is to?Kadangi musu gyd vis megsta papukseti, o popieriu nemazai suformint teks, tai galvoju, ar aplamai vargint ja del to g.gif
O projekte tikrai dalyvavom, bet gi ir atmintis gera bigsmile.gif Jau keli m prabego, o ir tu projektu po to ne viena desimtis buvo mirksiukas.gif

QUOTE(Auruma @ 2011 05 20, 14:14)
Taip pat mane domina mamų patirtis, kurių vaikučiams virš 2m. Ar išaugo bei kada jūsų vaikai kurią nors alergiją natūraliai? Ari liko tie patys alergizuojantys produktai, kurie buvo nuo pat pradžių (kūdikystės)? Man gydytoja sakė, kad lėto tipo alergijos išaugamos, o pas maniškį pagrinde tik lėto tipo, iš greito tipo alergijų, tai tik kiaušinis ir pienas. Bet alergija pienui kaip suprantu yra laikoma greitai išaugama.

mano abu dickiai galiu sakyt, kad isaugo, nes viska valgo be jokiu apribojimu, tik ir liko tokie sausaodziai kaip as, ir rubai kokie jau ziurek neptinka, "kanda" jiems, bet daugiau lyg ir nieko.

QUOTE(carramele @ 2011 05 20, 19:45)
O pvz. natūralaus jogurto šaukšteliui ūmi reakcija kildavo prieš metus, tokia pat ūmi kyla ir dabar.

Papasakok, kaip atrodo Jusu umi reakcija, nes musu mazius visa laika per paskutinius 0,5m daugiau maziau toks pats, ir, nors ir isemem is raciono viska, kas pagal kraujo tyr jam netinka, bet rezultato, deja, jokio...As jau ko gero nepamenu, kaip mano vaikas isties atrodo, tik foto paziuriu, ir prisimenu, kaip atrode veidelis anksciau verysad.gif Kai pamatau kita tokio amziaus vaikuti, tai man ta svari, aksomine vaiko oda - kaip stebuklas atrodo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2011 05 21, 00:08)
Papasakok ar ilga procedura gauti neigalumui ir kokia nauda is to?Kadangi musu gyd vis megsta papukseti, o popieriu nemazai suformint teks, tai galvoju, ar aplamai vargint ja del to g.gif

Aisku vargint,be kalbu. Gausit papildomu pinigeliu, galesit daugiau skirti vaiko prieziurai - spec. drabuzeliams ar tepalams ar gydymui, galu gale tinkamam eko maistui ir pan. As keikiaus,kad anksciau neisemiau to neigalumo, tik dabar susitvarkem (mums jau 3.5 m., o sergam nuo 1.5 m., ir jau nuo pradziu sunkios formos musu atopinis, butume visad tuos pinigelius gave). Moka visai nieko - 390 lt.Taip kad pirmyn. O ir popieriu visai nedaug reik tvarkyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2011 05 17, 05:35)
Labas rytas 4u.gif
As vakar Iki parduotuveje aptikau saldzius ryziu ziedelius( sudetis: ryziu miltai, cukrus, maistine juodota druska). Gamina Javine.
Sunui labai patiko, tokios formos kaip mazos baronkeles. Kas galite valgyti ryzius,  meniu paivairinimui tiks smile.gif

As vakar irgi radau, uzsipirkau, bet netiko ir nepatiko mums schmoll.gif Be to kitoj pakuotei, kur buvo kukuruzu ziedeliai buvo pagalio gabalas g.gif Tai juos palikau ant lentynos.
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2011 05 19, 19:53)

Tai tiek, mamumai, atsiprasau, kad issipleciau, bet man taip pat idomi kiekvienos is Jusu patirtis 4u.gif

Musu situacija buvo labai panasi, tik be kviepavimo problemu, po gulejimo Antakalnyje buvo blogiausiai, Santariskese pakeite mieli i kristal fiolet, skrostukai slapiavo apie du menesius, gydem ir bakteriofagu, nes turejom auksini stafilokoka ir zarnyne ir odoj, gerem ir antibiotikus ir tepemes Fuxidinu H, pagerejimas buvo nezaimus is 85 balu pagal SCORAD skale iki 69, dabar tvarkem popierius del neigalumo.
Sio metu situacija daug geriasne, labiausiai padejo Elidelis, butent sutvarke akytes, Cia Santaryskese sake tepti du kart dienoj, nors galvojau, kad kaip tik akyciu negalima, pirkom silkyni rubeli Rasakyloj, brangus, bet mums pasiteisino, tepem Skin-capu keleta kartu, paskui darem pertrauka, po keliu dienu dar kokias trys dienas, gal jis ir turi hormonu, kaip apie ji raso,bet mums fuxidinas( cia ir hormonai ir antibiotikas)nei is tolo taip nepadejo, atsigavom butent to metu, vaikas pradejo miegoti, nes iki to miegojom ilgiausia pusvalandi ir diena ir nakti,pradejo valgyti, bet naktimis, o po to pradejomgyditis Protopic tepalu, atveze is Lenkijos, tenai butent jo praskiestu su kitu riebiu tepalu sekmingai gydo AD.
Musu Ig 70, valgom tik ryzius, avizius, tupinamba,zvierena, kalakutiena, geriam Neocaita ir Sinlac.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 05 21, 09:28)
As vakar irgi radau, uzsipirkau, bet netiko ir nepatiko mums  schmoll.gif Be to kitoj pakuotei, kur buvo kukuruzu ziedeliai buvo pagalio gabalas  g.gif Tai juos palikau ant lentynos.

Maniskis kuo toliau, tuo maziau juos valgo verysad.gif , sunkiai jis naujoves priima, priprates prie pagrindiniu produktu, kitus nelabai valgo verysad.gif . Ryziams mums rodo 0 klase, galetume valgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 21 gegužės 2011 - 09:54
QUOTE(klaudi @ 2011 05 21, 09:53)
Maniskis  kuo toliau, tuo maziau juos valgo verysad.gif , sunkiai jis naujoves priima, priprates prie pagrindiniu produktu, kitus nelabai valgo verysad.gif .  Ryziams mums rodo 0 klase, galetume valgyti.

na mes ryzius valgom, bet sitie netiko, gal ten kokiu kvieciu ar pieno pedsakai yra g.gif Bet ir pagal skoni jai nepatiko, o AHA kukuruzai tinka ir patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 05 20, 14:14)
Taip pat mane domina mamų patirtis, kurių vaikučiams virš 2m. Ar išaugo bei kada jūsų vaikai kurią nors alergiją natūraliai? Ari liko tie patys alergizuojantys produktai, kurie buvo nuo pat pradžių (kūdikystės)?

O man įdomu, ar yra tokių, kuriems alergijos tik prasidėjo sulaukus 2 metukų... ar išaugamos tokios alergijos, atsirandusios tuomet, kai kiti jas tokio amžiaus išauga g.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2011 05 21, 09:32)
Musu situacija buvo labai panasi, tik be kviepavimo problemu, po gulejimo Antakalnyje buvo blogiausiai, Santariskese pakeite mieli i kristal fiolet, skrostukai slapiavo apie du menesius, gydem ir bakteriofagu, nes turejom auksini stafilokoka ir zarnyne ir odoj, gerem ir antibiotikus ir tepemes Fuxidinu H, pagerejimas buvo nezaimus is 85 balu pagal SCORAD skale iki 69, dabar tvarkem popierius del neigalumo.
Sio metu situacija daug geriasne, labiausiai padejo Elidelis, butent sutvarke akytes, Cia Santaryskese sake tepti du kart dienoj, nors galvojau, kad kaip tik akyciu negalima, pirkom silkyni rubeli Rasakyloj, brangus, bet mums pasiteisino, tepem Skin-capu keleta kartu, paskui darem pertrauka, po keliu dienu dar kokias trys dienas, gal jis ir turi hormonu, kaip apie ji raso,bet mums fuxidinas( cia ir hormonai ir antibiotikas)nei is tolo taip nepadejo, atsigavom butent to metu, vaikas pradejo miegoti, nes iki to  miegojom ilgiausia pusvalandi ir diena ir nakti,pradejo valgyti, bet naktimis, o po to pradejomgyditis Protopic tepalu, atveze is Lenkijos, tenai butent jo praskiestu su kitu riebiu tepalu sekmingai gydo AD.
Musu Ig 70, valgom tik ryzius, avizius, tupinamba,zvierena, kalakutiena, geriam Neocaita ir Sinlac.

O tas tepaliukas Protopic hormoninis? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif

Paaiškinkit man prašau kelis dalykus kurių nu niekaip aš nesuprantu doh.gif Mano mažiui 1,7 m prieš pora mėn irgi patvirtinta atopinio dermatito diagnozė plius žarnyno enteropatija (tai aš suprantu, kad žarnyno alergija, pakenkimas nuo ilgą laiką duotų netinkamų produktų). Žarnyno alergija nėra patvirtinta jokiais tyrimais, tiesiog užrašė diagnozę pagal nusiskundimus (svorio neaugimą, problemas su virškinimu, anemija, nors vaikas valgo puikiai! mėsą taip pat., neformuotas skystokas išmatas). Šiaip šita diagnozė patvirtinima tik paėmus biopsiją iš žarnyno dėl gaurelių pažeidimo. Daktarė atskaitė visą litaniją, ko nevalgyt, ką valgyt ir t.t. (nors kiek klausiausi gyd nuomonių kiekvienas turi savas teorijas), aišku "patarė" pasidaryti kraujo tyrimą pilną maisto paletę. Pasidarėm ir praktiškai visur nuliai arba labai nežymi reakcija, bet nulinės klasės, išskyrus pieno baltymą ir kazeiną 3 klasė. Na visą pieno liniją aišku eliminavom iš mitybos, netgi jautieną. Aišku išrašė antihistaminus vaiko "gyvenimo kokybei palengvinti". Geriam kaip liepta.

Bet niekaip aš nesuprantu kelių dalykų. Kiek pakalbu su mamom, tai dauguma kas darėsi kraujo tyrimą ir paskui daro lopo mėginį tai rezultatai būna visiškai priešingi. Sakykim pagal kraujo tyrimą, kad ir tiem patiem ryžiam, menkei ar pan. visiškai jokios reakcijos, o va uždeda lopo mėginį ir iššaukia baisulinę reakcija... Tai niekaip nesuprantu prasmės to brangaus ir nekompensuojamo kraujo tyrimo. Pagal jį mes kaip ir viską galime valgyti išskyrus pieno produktus, bet kur garantija, kad man tas vaikas nėra alergiškas kitiem produktam kuriems kraujas rodo nulius... Niekaip nesuprantu kodėl gydytojai kiša šitą brangų tyrimą, kuris nėra iki galo informatyvus ir įneša dar daugiau painiavos... Maždaug atskaito litaniją ko neduoti vaikui (bet jeigu jis tiem produktam nėra alergiškas, tai kodėl aš jų turiu vengti), geriat vaistus ir vsio. Plius baisios diagnozės ir dar aišku pagasdinimai, jeigu nesilaikysim "tai ateitis bronchinė astma"...

Prirašiau daug, gal kuri netingėsit paskaityti 4u.gif

Atsakyti
As paskaitau visu mamu zinutes... Ju nera daug.. O yra ir ko pasimokinti is kitu patirties... Na lopo tyrimas rodo leta reakcija i alergena, o kraujas rodo greita alergija..Jei klystu, pataisykit..
Atsakyti
QUOTE(zaizai @ 2011 05 21, 13:13)
O man įdomu, ar yra tokių, kuriems alergijos tik prasidėjo sulaukus 2 metukų... ar išaugamos tokios alergijos, atsirandusios tuomet, kai kiti jas tokio amžiaus išauga  g.gif

Mes 1.5 m. apsirgom. Dabar 3.5 ir vis dar sunki eiga
Atsakyti