Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXII tema

QUOTE(gliuka @ 2011 05 19, 20:53)
Labukas, mamukai, kadangi kasdien paskaitau apie rupestelius Jusu, o kartu ir savo, gaudau kiekviena istorija, kiekvina info trupineli kaip koki oro gusi, tai nusprendziau, kad turiu duokle ir pati parasytisavo, tiksliau musu istorijas.

Tai tiek, mamumai, atsiprasau, kad issipleciau, bet man taip pat idomi kiekvienos is Jusu patirtis 4u.gif

laikykites, suprantu kaip sunku, kryziaus keliai ir musu eiti... dar ir dabar kartais rankos svyra... bet reik tiketis, kad viskas susitvarkys... o del bakteriju, galiu patarti ka mes gerem Biogaia ir Gefilus plus.
del maisto duokit po viena i savaite... mes menesi gyvenom viem mieziais doh.gif organizmo jautrumas nueina tik po menesio ar net poros... tada pasidaro lengviau ir ima gereti...
homeopates paprasykit kad duotu "misinuka" kepenu funkcijai gerinti... manau tikrai turetu padeti, nes tokiem atopiukam yra problema su kepenim, inkstais (mes net daremes tyrimus is kraujo, ko echoskopija net neparodytu pakitimu).
mums taip pat buvo zarnyne a.stafilokokas, nors ir normos ribose, mes pagerem Bakteriofaga(is baltarusijos) ir po to eme reikalai judeti tinkama linkme...
kiekviena turim atrasti, kas tinka musu vaikiukui, nes kiekvienas atvejis yra individualus, bet vis gi "remai" tie patys... taigi stiprybes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osport: 19 gegužės 2011 - 20:05
Gliuka, labai puiku, kad taip aprasei, mano maziuko istorija labai panasi. Obstrukcijos. Tik AD ant kuno nenuejo, tik ant veido, zandai ir barzda. Geriam dabar Gefilus plius, nes padariau pertrauka tarp geruju kokias pora sav. ar net daugiau ir iskart viduriai pablogejo, vel kankinasi naktimis, kazko klykia, nesuprantu kas darosi. Dantys negali buti, nes visus turim, tikriausia bus zarnynas- nes vakar net pirsteledavo su kakiu, tokiu zalsvu ir paskystejo ismatos. Prabudes kasosi, nors nera AD, tik barzda niekaip nenugyja, nes vis pasikaso, kunelis svarus, tai drekinu ir viskas. Plius dar duodu vit C Cevicap ir Pieno mineralus vakare po 2 tabl. ir Monkasta, nors simet visai mazai sirgom, bet nenutraukdama daviau, hormonu neduodu. Taigi metu bedas ant zarnyno. Biogaia negaunu, tai duodu Gefilus plius. Hmmm, galvoju del to smakro, ko jis vis ten ji drasko, puliuku nera, bet gal kazkoki paseli reiketu padaryti, tik kad nedaug ten to smakriuko, kazin, ar bus kas ten?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 19 gegužės 2011 - 22:04
Ir dar del tu kraujo tyrimu. Is pradziu man atrode tai tikras issigelbejimas - padarysim - zinosim- valio, problemos nera, deja...tai pasiteisintu tik tokiu atveju, jei organizmas butu isijautrines, tik, tarkim, kokiem 1-2-4 produktam ir mes juos atsitiktinumo deka itrauktume i tiriamu produktu grupe ir rastume, bet...taip ko gero buna tik koki karta is 100...galim daryti tuos keliasdesimt, kelis simtus, kelis tukst tyrimau, ir net jei rasim kokias 3 desimtis produktu, i kuriuos reaguja vaikas, tai reiks tik tiek,kad IR TIEMS PRODUKTAMS VAIKAS JAUTRUS, ir tik tiek...beja, yra leto ir greito tipo elrgines reakcijos, ir ne visada jei organizmas ir jautrus kazkam, tai mes surasim, be to, siandien padarem tyrima, radom, kad jautru kazkam, padarykim po men - jau i ta kazka nereaguoja, bet reaguoja i 8 kitus dirgilius, o kur dar tai, kad mus supa tukstanciai ivairiausiu medziagu, ju sudetiniu daliu, kiekvienam ikvepiamam oro gusyje ju gali buti skirtingu keli tukst, ir kazkuris vienas - du - simtas gali jautrint vaika...Gal, tarkim musu vaikas labai jautriai reaguoja i kambaryje esancios pvz sienos dazu viena is komponentu ir tt.
Taigi, kai tai supratau, ir pradejau galvoti, kad gydyti hormonu ir kitais tepalais, laikyti vaika beveik bado dietoje, visko bijoti - tai tikrai ne iseitis, ben jau musu atveju, tai ir atvede mane pas homeopate, nors smulkiai jos gydymo principo ir nezinau, bet tikiu, nes, kaip ir sakiau, jei netikeciau ir visai nukvakt butu galima unsure.gif

QUOTE(Osport @ 2011 05 19, 21:05)
del maisto duokit po viena i savaite... mes menesi gyvenom viem mieziais  doh.gif organizmo jautrumas nueina tik po menesio ar net poros... tada pasidaro lengviau ir ima gereti...
homeopates paprasykit kad duotu "misinuka" kepenu funkcijai gerinti... manau tikrai turetu padeti, nes tokiem atopiukam yra problema su kepenim, inkstais (mes net daremes tyrimus is kraujo, ko echoskopija net neparodytu pakitimu).
mums taip pat buvo zarnyne a.stafilokokas, nors ir normos ribose, mes pagerem Bakteriofaga(is baltarusijos) ir po to eme reikalai judeti tinkama linkme...
kiekviena turim atrasti, kas tinka musu vaikiukui, nes kiekvienas atvejis yra individualus, bet vis gi "remai" tie patys... taigi stiprybes thumbup.gif

Cia dar siek tiek apie tas dietas, jei jau apie miezius prakalbom...kai nuejom su pirmaisiais karujo tyrimais pas gerbiama profesore, kuri puse savo gyvenimo pradirbusi su tokiais vaikais, tai ji is patirties pasake - keisti tada musu valgytus tik grikius ir avizas i miezius, ryzius, taip ir maitinau vaika visa sav, kol atsidurem su kritine situacija ligoninej, nezinau ar tai buvo tokio pablogejimo priezastais, bet padarius krauja, pasirode, kad mieziai pas mus jautrumas 5-ta klase doh.gif odziu, kad dazniausiai, tai nereiskia visada g.gif
Beje, gyd parase mums sunku AD ir siuncia musu israsa seimos gyd, vaiko negalios laipsniui nustatyti... verysad.gif

QUOTE(Viltė @ 2011 05 19, 23:00)
Taigi metu bedas ant zarnyno. Biogaia negaunu, tai duodu Gefilus plius. Hmmm, galvoju del to smakro, ko jis vis ten ji drasko, puliuku nera, bet gal kazkoki paseli reiketu padaryti, tik kad nedaug ten to smakriuko, kazin, ar bus kas ten?

Zarnyno sutvarkymas gali labai reikala pagerinti, juk per zarnyna viskas keliauja ir per kvepavimo takus, tik, aisku, stebuklo is karto nebus, nes jei imunine sist reaguotu neperlenkdama lazdos, tai nesant zarnyne pakankamai gerosios mikrofloros ir per daug blogosios, tik zarnyno simptomatika ir pasireikstu, bet Ad tuo ir ypatingas, kad susirenka visas oraganizmo dar nesustyguotas vietas - ir prasom- berimai, tinimai, slpaivimai, niezejimai, ko pasekoje labai lengvai jau ir bakterijos randa sau vieta.
Smakra drasko, nes uzgijus odai, niezulys dar gali likti, ir gan ilgai. O paseli galima ir is vieno spuogelio padaryti, ypac jei nors kiek slapiuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gliuka: 19 gegužės 2011 - 23:07
QUOTE(Viltė @ 2011 05 19, 22:00)
iskart viduriai pablogejo, vel kankinasi naktimis, kazko klykia, nesuprantu kas darosi. Dantys negali buti, nes visus turim, tikriausia bus zarnynas- nes vakar net pirsteledavo su kakiu, tokiu zalsvu ir paskystejo ismatos. Prabudes kasosi, nors nera AD, tik barzda niekaip nenugyja, nes vis pasikaso, kunelis svarus, tai drekinu ir viskas. Plius dar duodu vit C Cevicap ir Pieno mineralus vakare po 2 tabl. ir  Monkasta, nors simet visai mazai sirgom, bet nenutraukdama daviau, hormonu neduodu.

O gal kokia reakcija vienam ir vaistu? g.gif Mes i Zyrteka taip reagavom
Papildyta:
gliuka, kantrybes ir sekmes su homeopatija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 05 19, 22:00)
Gliuka, labai puiku, kad taip aprasei, mano maziuko istorija labai panasi. Obstrukcijos. Tik AD ant kuno nenuejo, tik ant veido, zandai ir barzda. Geriam dabar Gefilus plius, nes padariau pertrauka tarp geruju kokias pora sav. ar net daugiau ir iskart viduriai pablogejo, vel kankinasi naktimis, kazko klykia, nesuprantu kas darosi. Dantys negali buti, nes visus turim, tikriausia bus zarnynas- nes vakar net pirsteledavo su kakiu, tokiu zalsvu ir paskystejo ismatos. Prabudes kasosi, nors nera AD, tik barzda niekaip nenugyja, nes vis pasikaso, kunelis svarus, tai drekinu ir viskas. Plius dar duodu vit C Cevicap ir Pieno mineralus vakare po 2 tabl. ir  Monkasta, nors simet visai mazai sirgom, bet nenutraukdama daviau, hormonu neduodu. Taigi metu bedas ant zarnyno. Biogaia negaunu, tai duodu Gefilus plius. Hmmm, galvoju del to smakro, ko jis vis ten ji drasko, puliuku nera, bet gal kazkoki paseli reiketu padaryti, tik kad nedaug ten to smakriuko, kazin, ar bus kas ten?

Kai antakalnyje mums nustate didele disbakterioze, nors pries tai vaikui girdziau Geafilus plius (jame mazokai geruju bakteriju yra), Astrauskaite rekomendavo 2 gerasias bakterijas: Omniflora N ( uzsisakiau internetu, nes Lietuvoje nera) , o kol jas gausim, geriam kursa Acidophilus Bifidus complex( vegos firmos). 4u.gif Dar liepe Nystatino kursa sugerti, 5 dienas. Toks musu gydymas nuo disbakteriozes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 20 gegužės 2011 - 06:07
Labas rytas,

skaiciau mamu isgyvenimus.. Ir taip viskas artima... Taip pazystama ta situacija, kai
pati bandai ant vaiko kremus, tepalus, losjonus ir kitas priemones kaip ant bandmojo triusio.... Bet smagu, kad bent kaz ka atrandi per tuos bandymus.. Nes pagal gydytojus, tai reiktu gydyt antibais, hormonais... Bent jau del to dziugu, kad iveikiau keliu linkiu slapiavimus, pazastuku pazeidimus.. Jei atsinaujintu daryciau taip pat pacia zaizdele patepu meliu, o veliau, viska drekinu taukmedziu. Turiu du taukmedzius,
vienas skystas, tai jis yra taukmedziu sviestas, tai jis man nepasiteisino. O vat kietas taukmedis, pasiteisino. Reiks nusipirkti jo dar. As ji pries tepant kuneli pasildau karsto vandens puoduke. Idedu su buteliuku, tada jis lengviau tepas, nes pasidaro minkstesnis, skystesnis.

Laikykites mamukai... Turim but stiprios... Nors kartais paciai rankos svyra... Asaros bega... Bet paskui nusiramini ir vel kimbi i kova. Stiprybes jums.
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2011 05 19, 19:53)
Dabar auginu 4 atzalas, ir ,deja, visi trys musu sunus (isskyrus dukra) taip pat turia sia diagnoze. Vyresneliui viskas prasidejo tipiskai AD - nuo 4-to men atsirado rausvos demeles ant veido, uz ausu, po to jos leidosi zemyn, kol isplito po visa kuneli, budavo taip, kad net tarpupirsciuose kraujuodavao, taciau geroji sios istorijos puse ta, kad galejau aiskiai atskirti, kad mazius tikrai jautriai reaguoja i pieno produktus, o kadangi pati maitinau ji iki metu, tai tiek laiko ir nevalgiau pieno produktu, uztekdavo grietines i sriuba isideti, ir mano maziukas kita diena jau kruvinas verysad.gif Na, darem jam kraujo tyrima, kai buvo metu, aisku, nieko jis mums neparode, ir, dekui D maziui suejus metams viskas pradejo labai gereti, pusantru valge viska, be jokiu apribojimu, ir be pasekmiu...
Pie vidurineli daug ko pasakot nereikia, nes pradzia - tokia pati, eiga lengvaesne, pabaiga (tikiuosi) linksma- pieno produktai - jo megstamiausi, valgo ir nieko...
Na, o istorija su mazuliu, deja, ir atvede mane i sita skyreli,

Sveika. Mano jauniausias taip pat turi smarkiausią AD, lyginant su kitais vaikais. Irgi neįgalumą turim.

Gliuka, labai ne į temą šis mano klausimas bus biggrin.gif, bet ar kartais nesi dalyvavus nėštukių projekte viename iš mamoms skirtų žurnalų? Nuotrauka profilyje taaaaaip kažką primena blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 20 gegužės 2011 - 10:36
Sveikos,
Mes po odos lopų tyrimo. Netikėtumų nėra - kiaušiniai, pienas, kviečiai, rugiai netinka. Netikėta, kad pagal tyrimą ryžiai, avižos, morkos tinka. Nes man atrodė, kad nedaug bet alergizuoja. Tik man pvz. vos ne visi lopai atrodė paraudę, kad ir labai mažai, bet vis tiek atrodo lyg raudoniau nei aplinkui. O pagal gydytoją ten nepakankama, kad būtų galima sakyti alergija g.gif . Nors db dar kartą apžiūrėjau (šiandien 3-čia diena), tai lyg ir nėra. Bandysim pagal naują dietą valgyti ir žiūrėsiu kaip situacija.

Taip pat mane domina mamų patirtis, kurių vaikučiams virš 2m. Ar išaugo bei kada jūsų vaikai kurią nors alergiją natūraliai? Ari liko tie patys alergizuojantys produktai, kurie buvo nuo pat pradžių (kūdikystės)? Man gydytoja sakė, kad lėto tipo alergijos išaugamos, o pas maniškį pagrinde tik lėto tipo, iš greito tipo alergijų, tai tik kiaušinis ir pienas. Bet alergija pienui kaip suprantu yra laikoma greitai išaugama.
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 05 20, 13:14)
Sveikos,
Mes po odos lopų tyrimo. Netikėtumų nėra - kiaušiniai, pienas, kviečiai, rugiai netinka. Netikėta, kad pagal tyrimą ryžiai, avižos, morkos tinka. Nes man atrodė, kad nedaug bet alergizuoja. Tik man pvz. vos ne visi lopai atrodė paraudę, kad ir labai mažai, bet vis tiek atrodo lyg raudoniau nei aplinkui. O pagal gydytoją ten nepakankama, kad būtų galima sakyti alergija g.gif . Nors db dar kartą apžiūrėjau (šiandien 3-čia diena), tai lyg ir nėra. Bandysim pagal naują dietą valgyti ir žiūrėsiu kaip situacija.

Taip pat mane domina mamų patirtis, kurių vaikučiams virš 2m. Ar išaugo bei kada jūsų vaikai kurią nors alergiją natūraliai? Ari liko tie patys alergizuojantys produktai, kurie buvo nuo pat pradžių (kūdikystės)? Man gydytoja sakė, kad lėto tipo alergijos išaugamos, o pas maniškį pagrinde tik lėto tipo, iš greito tipo alergijų, tai tik kiaušinis ir pienas. Bet alergija pienui kaip suprantu yra laikoma greitai išaugama.

sunku pasakyt ar išaugom, nes dabar tyrimų nedariau... kad pieno produktai vis dar alergizuoja tai matau, kiaušinio baltymo neduodu, nes tik jam alergija, o trynį valgo... citrusiniai... žiemą saikingai duodavau mandarinų ir apelsinų... 1-2 dienoje reakcijų nepastebėjau... šokolado irgi kartais duodu... pomidoro taip pat... tie produktai pas mus mažai alergizuojantys pomidoro suvalgius reakcijos nematau, bet jei sulčių patenka ant odelės tai rėkia kad griaužia... bet greit nuplovus vėl viskas gerai... gal dėl to kad oda pastoviai nudraskyta ir į mikro žaizdeles papuola tų sulčių nežinau...
šiaip daugiau bandysiu eksperimentuot rudeniop tada ir matysiu pasikeitė situacija ar ne
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 05 20, 14:14)
Sveikos,

vertina ne pagal raudonumą, o pagal susidariusiu pūslelių kiekį 4u.gif
Atsakyti

Daliai produktų alergiją išaugo. Iš esmės taip, į lėto tipo alergijas pamažu nebe taip ryškiai reaguodavo. Pirmiausia pradėjo tikt tie produktai, kurie sualergizuodavo, valgant antrą dieną. O pvz. natūralaus jogurto šaukšteliui ūmi reakcija kildavo prieš metus, tokia pat ūmi kyla ir dabar.
Atsakyti

Mes nieko neisaugom, pasidare tyrimus, visiem produktams buvo padidejes isijautrinimas, tai nelabai as tikiu tuo isaugimu, nebent iki 18 smile.gif
Atsakyti