Gimdžiau Trakuose ir aš...
Dėl pačio gimdymo - viskas liuks, gydytoja liuks, akušerė liuks
Nei vieno blogo žodžio negaliu pasakyti.
BET... Pogimdyminė priežiūra
Gal aš per daug pripratus prie KAŽKO (pirmus du gimdžiau Mažylio GN), bet nori nenori, tenka lyginti.
Pirmiausiai, tai negavau tik gimusio leliuko ant krūtinės.... Na, bet tarkim, nieko čia tokio - nesureikšminu...
Vaikiuką prižiūrėjo, viskas gerai. Dėl žindymo irgi patirties turiu, visgi ir šito nėštumo pusę savo berniuką maitinau... Tai irgi nk nesakau, nes pasakiau, kad žinau.
Bet kalbant apie mamos priežiūrą....
Buvo pamatuotas spaudimas ir temperatūra - viskas....
Penktadienį pagimdžiau, šeštadienį niekam nebuvau įdomi (kažin, kur vizituojantys gydytojai???
), o sekmadienį atėjo, paklausė, kaip jaučiuosi ir išrašė. Tiesa, jau nuo Mažylio GN laikų pamenu, kai pabrėžė, kad jeigu bus krešulių, sakykit, maža ką. Na, šį kartą krešuliukai, pasakiau. Tai sako parodyk išskyras. Kadangi buvau apsiprausus, tai nk nematė. Taip ir išleido. Db jau beveik 5 sav po gimdymo, o vis pliūptelna šviežio kraujo su krešuliais. Ką galvot???
Lyginant su Mažyliu: ten gydytojai ar sesutės vis ateidavo pamaigyt pilvo, tikrino, kaip susitraukinėja gimda, kokio tipo išskyros.
nuolatos pasakojama, aiškinama, kaip turi jaustis, ką gali skaudėt, ko negali, ką daryti, kai pakyla temperatūrą, kaip žindyti. Iš ten abu sykius išvažiavau su informacijos bagažu tokiu, kad ne viską spėjau galvelėn susidėti.
Na, sakau, gal tik sutapimas, nes pažiūrėjo: trečias vaikas, ji viską žino
QUOTE(vikondrija @ 2011 09 20, 04:08)
Pasidalinkite apie savo patirtį apie žindymą pirmomis kūdikio val. Trakų ligoninėje, nes man, pvz., kaip neturinčiai patirties, neramu, kad gali nepavykti ir kad galiu nesulaukti tinkamos pagalbos...
Ačiū
vat šiuo klausimu galiu pasakyt, kad kabo plakatas
QUOTE(maryta @ 2011 09 20, 10:03)
labas visoms mamytems, noriu jusu patarimo. planavau gimdyti trakuose,bet atlikus gliukozes toleravimo tyrima paaiskejo,kad trupuka pakiles cukraus kiekis kraujyje ir pasiule gimdyti kauno klinikose,nes ten atseit aparatura geresne, o as taip nenoriu, bet ir bijau,kad paskui kas kors nenutiktu. aciu uz patarimus.
man buvo gestacinis diabetras nustatytas. Tik GTT antras rodiklis didokas buvo, o visą kitą laiką viskas liuks. Tai Trakai priėmė mane, bet buvau iš anksto išklausinėjus, ar priimtų. Hospitalizavo ir neleido pernešiot virš termino. Kadangi terminas buvo sekmadienį, tai penktadienį skatino ir pagimdžiau