Įkraunama...
Įkraunama...

Saldainių medeliai 8 tema

Atidarom jau 8 saldžius namučius ir toliau dalinamės patirtimi apie darbelius iš saldainių drinks_cheers.gif

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema

------------------------------------------------------
Šiek tiek pamokėlių iš interneto platybių smile.gif

Kaip pasidaryti saldainių medį:

Gipsa sumaisau su vandeniu, ikisu pagaliuka ir palaukiu koki 15-20min., kad sustingtu.
user posted image
user posted image

Kol gipsas stingo, atsipjoviau oazes gabaliuka ir ji apipjausciau, kad gauciau apvalu.
user posted image

Tolesniam darymui mums reiks karstu kliju, plauso, saldainiu ir papuosimui iv dalykeliu:
user posted image

Pirmiausia priklijuoju plausa ant gipso.
user posted image

Ispjaunu oazeje skyle kad galeciau uzdeti ant koto.
user posted image

Ipilu i duobute kliju ir uzmaunu ant koto, prispaudus palaikau, kad klijai sustingtu.
user posted image

Na ir klijuoju saldainius nuo apacios i virsu (man taip patogiau, kai kas klijuoja nuo virsaus i apacia).
user posted image

Belieka pasipuosti medeli ir pradziuginti kitus.
user posted image

Nuo savęs pridėsiu komentarus:
- gipsas kartais suskaldo vazonėlius, todėl tam kad apsisaugoti nuo to, kai kurios forumietės į vazonėlio vidų įdeda maišelį arba suglamžytų laikraščių ir tik tada pila gipsą. Taip pat kitas variantas - šaką gipsuoti plastmasiniame vazonėlyje ir tik tada jį puošti arba įstatyti į molinį. Tokiu būdu vazonėlis nesuskils ir molinį vazonėlį galėsite panaudoti vėliau. Cementas niekada nesuskaldo vazonėlių, tačiau stingsta ilgiau nei gipsas - apie 7 valandas. O be to jį patogiau pirkti tik tada, kai planuojate ateityje padaryti dar ne vieną medelį.
- medžio kamienui patogu naudoti medžio šaką arba bambuką.
- Išpjautą oazę pravartu aptraukti folija,nes oazė labai trapi, todėl nepatogu ir nesterilu klijuoti saldainius tiesiai ant jos.
- Vietoj oazės galima naudoti laikraščius, putoplastą.

Papildyta:
Kita pamokėlė nuo Genovaitės (berods)

Kaip visada pradedu nuo vazonėlio. Kai darau moliniame vazonėlyje tai į gipsą aplink kotą pridedu laikraščio suglamžytų gabaliukų. Taip sutaupau gipso, o ir molinis vazonėlis nesuskyla
user posted image

Taip darau iš žurnalo lapo bumbulą. Čia dariau tik iš vieno lapelio, kad nereikėtų labai daug saldainių, nes naudojau nepigius su likeriu vokiškus saldainius. Pats bumbulas šiek tiek kreivokas gavosi, bet kai sudėjau saldainius tai to kreivumo nebesimatė
user posted image

Nuo apačios pradedu klijuoti saldainius ir stengiuosi dėti juos šahmatiškai, kad gražiai uždengtų vienas kitą. Taip pat stengiuosi klijuoti vienas kito arčiau kur baigiasi popieriuko užsukimas - taip gražiau pasišiaušia
user posted image
user posted image

Užbaigiu viršunėlę, stengiuosi, kad nebūtų tarpo ir atrodytų gausiai
user posted image

Rezultatas:
user posted image

Papildyta:
Mano pamokėlė kaip pasidaryti tokias vynuoges:

1. user posted image

2. user posted image

Darant pirmuoju būdu saldainiai turi būti ideliai apvalūs (bent jau patartina, nes nesižiūri kitaip), pvz ferrero rosher. Jų šiai vynuogei reikia ne mažiau 29 vnt. Taip pat reikia mėlynos folijos, organzos į tarpus, dirbtinių vynuogių lapų, bambukinių iešmukų, teipo ir pailgo smailėjančio pagrindo iš putoplasto. Iš oazės netinka, nes ji minšta, o čia reikia kad viskas būtų tvirta. Taigi į kiekvieną saldainį smeigiasi bambukinis iešmukas, jis trumpinasi kiek reikia, vyniojasi į foliją (šiuo stveju mėlyną nes dariau mėlyną vynuogę), užtvirtinam teipu ir smegiam į pagrindą. Taip susmaigstom visas vynuoges, tarpus užpildom organza, viršų papuoššiam lapais na ir viskuo kitu. Kuo šitas būdas turi pliusų - mažiau saldainių, bet jie brangesni. Minusas - nepatogi forma, tokia kaip sakau kampuota, nors ir panaši į vynuogių kekę.

Darant antruoju būdu reikia vėl gi apvalių saldainių, tačiau aš naudoju jau ne ferrero rosher , o ukrainietiškus apvalius su uodegytėm. Taigi reikia saldainių ne mažiau kaip 50vnt.; visos ritės teipo, folijos, lapų ir floristinių vielučių. Taigi imam kiekvieną saldainį, vieną galiuką karštais klijais prispaudžiam prie pačio saldainio, na paslepiam jį, o į kitą įvyniojam vielutę, paliekam kažkiek, kad būtų patogu pinti. Dengiam folija, vyniojam teipu, ir taip su kiekviena. Po to kekėm rišu su teipu , pridedu lapus, kabliuką ir visą kitą. Man šis būdas labiau patinka, nes kažkaip žiūrint labiausiai panašu į tikrą vynuogės kekę

Naudingos nuorodos:
Šiek tiek įkvėpimo
Šiek tiek įkvėpimo 2
Pavyzdžiai ir pamokėlės
Atsakyti
super , sveikinu su naujais namučiais thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū Revera , šaunuolė, tikrai daug info, reiktų atidarant naują temą pastoviai ją kopint thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Anuka marš seną temą pabaigt rolleyes.gif

Revera 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Reverai uz temele 4u.gif

QUOTE(šneider @ 2011 04 13, 13:04)
Anuka marš seną temą pabaigt  rolleyes.gif

pioneers.gif

QUOTE(barbarux @ 2011 04 13, 16:40)
Turbūt, triaukščiui vis tiek ne mažiau 50 reikia  g.gif

gal koks tusciaviduris g.gif
Atsakyti
QUOTE(nesusipratele @ 2011 04 13, 16:39)
g.gif ar tik nebus is pigiausiu sauskelniu padarytas?

Na ten buvo iš huggies padaryta. Reikėjo pasmalsaut, ar tuščiavidutis ar ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2011 04 13, 15:51)
Na ten buvo iš huggies  padaryta. Reikėjo pasmalsaut, ar tuščiavidutis ar ne  ax.gif

as irgi galvoju bandyt sesei padaryt, tik bijau kad nebutu kaip viena mergaite kai sake, jei kas nesigautu tai sauskelnes skraidytu lotuliukas.gif
Atsakyti
Yes persikėlėm į naują assa.gif

šneider - nežinau kodėl čia taip įdomiai užklausei, bet surinkau viską tik iš idėjos, kad visi norintys nesiknistų senose temose ir būtų mums pačioms patogu būtų ieškoti info wink.gif

Barbarux - net nežinau kaip čia parašyt tiksliau dėl vynuogės, bet aš vynuogytes vynioju į tokią kaip foliją. Va nufotkinau parodyt kaip atrodo, na ji tokia blizgi truputį. Nežinau kaip dėl kitų miestų bet pas mane metras - 3lt smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revera: 13 balandžio 2011 - 16:14
QUOTE(Revera @ 2011 04 13, 17:13)
Yes persikėlėm į naują  assa.gif

Barbarux - net nežinau kaip čia parašyt tiksliau dėl vynuogės, bet aš vynuogytes vynioju į tokią kaip foliją. Va nufotkinau parodyt kaip atrodo, na ji tokia blizgi truputį. Nežinau kaip dėl kitų miestų bet pas mane metras - 3lt smile.gif

čia pas jus, tai kur g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarux @ 2011 04 13, 17:29)
čia pas jus, tai kur  g.gif  rolleyes.gif

Vilniuj smile.gif man atrodo tu gi ne iš Vilniaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Revera @ 2011 04 13, 17:35)
Vilniuj smile.gif man atrodo tu gi ne iš Vilniaus smile.gif

Nea, a tai kur ieškot? Taip ir vadinasi - folija? Prie rankdarbių?
Atsakyti
QUOTE(barbarux @ 2011 04 13, 17:37)
Nea, a tai kur ieškot? Taip ir vadinasi - folija? Prie rankdarbių?

nežinau kaip vadinasi lotuliukas.gif aš ją taip vadinu. Turėtų būti floristikos parduotuvėse smile.gif
Atsakyti