Atidarom jau 8 saldžius namučius ir toliau dalinamės patirtimi apie darbelius iš saldainių
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
------------------------------------------------------
Šiek tiek pamokėlių iš interneto platybių
Kaip pasidaryti saldainių medį:
Gipsa sumaisau su vandeniu, ikisu pagaliuka ir palaukiu koki 15-20min., kad sustingtu.
Kol gipsas stingo, atsipjoviau oazes gabaliuka ir ji apipjausciau, kad gauciau apvalu.
Tolesniam darymui mums reiks karstu kliju, plauso, saldainiu ir papuosimui iv dalykeliu:
Pirmiausia priklijuoju plausa ant gipso.
Ispjaunu oazeje skyle kad galeciau uzdeti ant koto.
Ipilu i duobute kliju ir uzmaunu ant koto, prispaudus palaikau, kad klijai sustingtu.
Na ir klijuoju saldainius nuo apacios i virsu (man taip patogiau, kai kas klijuoja nuo virsaus i apacia).
Belieka pasipuosti medeli ir pradziuginti kitus.
Nuo savęs pridėsiu komentarus:
- gipsas kartais suskaldo vazonėlius, todėl tam kad apsisaugoti nuo to, kai kurios forumietės į vazonėlio vidų įdeda maišelį arba suglamžytų laikraščių ir tik tada pila gipsą. Taip pat kitas variantas - šaką gipsuoti plastmasiniame vazonėlyje ir tik tada jį puošti arba įstatyti į molinį. Tokiu būdu vazonėlis nesuskils ir molinį vazonėlį galėsite panaudoti vėliau. Cementas niekada nesuskaldo vazonėlių, tačiau stingsta ilgiau nei gipsas - apie 7 valandas. O be to jį patogiau pirkti tik tada, kai planuojate ateityje padaryti dar ne vieną medelį.
- medžio kamienui patogu naudoti medžio šaką arba bambuką.
- Išpjautą oazę pravartu aptraukti folija,nes oazė labai trapi, todėl nepatogu ir nesterilu klijuoti saldainius tiesiai ant jos.
- Vietoj oazės galima naudoti laikraščius, putoplastą.
Papildyta:
Kita pamokėlė nuo Genovaitės (berods)
Kaip visada pradedu nuo vazonėlio. Kai darau moliniame vazonėlyje tai į gipsą aplink kotą pridedu laikraščio suglamžytų gabaliukų. Taip sutaupau gipso, o ir molinis vazonėlis nesuskyla
Taip darau iš žurnalo lapo bumbulą. Čia dariau tik iš vieno lapelio, kad nereikėtų labai daug saldainių, nes naudojau nepigius su likeriu vokiškus saldainius. Pats bumbulas šiek tiek kreivokas gavosi, bet kai sudėjau saldainius tai to kreivumo nebesimatė
Nuo apačios pradedu klijuoti saldainius ir stengiuosi dėti juos šahmatiškai, kad gražiai uždengtų vienas kitą. Taip pat stengiuosi klijuoti vienas kito arčiau kur baigiasi popieriuko užsukimas - taip gražiau pasišiaušia
Užbaigiu viršunėlę, stengiuosi, kad nebūtų tarpo ir atrodytų gausiai
Rezultatas:
Papildyta:
Mano pamokėlė kaip pasidaryti tokias vynuoges:
1.
2.
Darant pirmuoju būdu saldainiai turi būti ideliai apvalūs (bent jau patartina, nes nesižiūri kitaip), pvz ferrero rosher. Jų šiai vynuogei reikia ne mažiau 29 vnt. Taip pat reikia mėlynos folijos, organzos į tarpus, dirbtinių vynuogių lapų, bambukinių iešmukų, teipo ir pailgo smailėjančio pagrindo iš putoplasto. Iš oazės netinka, nes ji minšta, o čia reikia kad viskas būtų tvirta. Taigi į kiekvieną saldainį smeigiasi bambukinis iešmukas, jis trumpinasi kiek reikia, vyniojasi į foliją (šiuo stveju mėlyną nes dariau mėlyną vynuogę), užtvirtinam teipu ir smegiam į pagrindą. Taip susmaigstom visas vynuoges, tarpus užpildom organza, viršų papuoššiam lapais na ir viskuo kitu. Kuo šitas būdas turi pliusų - mažiau saldainių, bet jie brangesni. Minusas - nepatogi forma, tokia kaip sakau kampuota, nors ir panaši į vynuogių kekę.
Darant antruoju būdu reikia vėl gi apvalių saldainių, tačiau aš naudoju jau ne ferrero rosher , o ukrainietiškus apvalius su uodegytėm. Taigi reikia saldainių ne mažiau kaip 50vnt.; visos ritės teipo, folijos, lapų ir floristinių vielučių. Taigi imam kiekvieną saldainį, vieną galiuką karštais klijais prispaudžiam prie pačio saldainio, na paslepiam jį, o į kitą įvyniojam vielutę, paliekam kažkiek, kad būtų patogu pinti. Dengiam folija, vyniojam teipu, ir taip su kiekviena. Po to kekėm rišu su teipu , pridedu lapus, kabliuką ir visą kitą. Man šis būdas labiau patinka, nes kažkaip žiūrint labiausiai panašu į tikrą vynuogės kekę
Pavyzdžiai ir pamokėlės
super , sveikinu su naujais namučiais
Ačiū Revera , šaunuolė, tikrai daug info, reiktų atidarant naują temą pastoviai ją kopint
Anuka marš seną temą pabaigt
Revera
Revera
Reverai uz temele
gal koks tusciaviduris
QUOTE(šneider @ 2011 04 13, 13:04)
QUOTE(barbarux @ 2011 04 13, 16:40)
Turbūt, triaukščiui vis tiek ne mažiau 50 reikia
gal koks tusciaviduris
QUOTE(nesusipratele @ 2011 04 13, 16:39)
ar tik nebus is pigiausiu sauskelniu padarytas?
Na ten buvo iš huggies padaryta. Reikėjo pasmalsaut, ar tuščiavidutis ar ne
QUOTE(šneider @ 2011 04 13, 15:51)
Na ten buvo iš huggies padaryta. Reikėjo pasmalsaut, ar tuščiavidutis ar ne
as irgi galvoju bandyt sesei padaryt, tik bijau kad nebutu kaip viena mergaite kai sake, jei kas nesigautu tai sauskelnes skraidytu
Yes persikėlėm į naują
šneider - nežinau kodėl čia taip įdomiai užklausei, bet surinkau viską tik iš idėjos, kad visi norintys nesiknistų senose temose ir būtų mums pačioms patogu būtų ieškoti info
Barbarux - net nežinau kaip čia parašyt tiksliau dėl vynuogės, bet aš vynuogytes vynioju į tokią kaip foliją. Va nufotkinau parodyt kaip atrodo, na ji tokia blizgi truputį. Nežinau kaip dėl kitų miestų bet pas mane metras - 3lt
šneider - nežinau kodėl čia taip įdomiai užklausei, bet surinkau viską tik iš idėjos, kad visi norintys nesiknistų senose temose ir būtų mums pačioms patogu būtų ieškoti info
Barbarux - net nežinau kaip čia parašyt tiksliau dėl vynuogės, bet aš vynuogytes vynioju į tokią kaip foliją. Va nufotkinau parodyt kaip atrodo, na ji tokia blizgi truputį. Nežinau kaip dėl kitų miestų bet pas mane metras - 3lt
QUOTE(Revera @ 2011 04 13, 17:13)
Yes persikėlėm į naują
čia pas jus, tai kur
QUOTE(barbarux @ 2011 04 13, 17:29)
čia pas jus, tai kur
Vilniuj man atrodo tu gi ne iš Vilniaus
QUOTE(Revera @ 2011 04 13, 17:35)
Vilniuj man atrodo tu gi ne iš Vilniaus
Nea, a tai kur ieškot? Taip ir vadinasi - folija? Prie rankdarbių?
QUOTE(barbarux @ 2011 04 13, 17:37)
Nea, a tai kur ieškot? Taip ir vadinasi - folija? Prie rankdarbių?
nežinau kaip vadinasi aš ją taip vadinu. Turėtų būti floristikos parduotuvėse